|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Dolinka ja tez w noxy :p
I tez mam podejrzenia ze sie przekrecil :p bo calkiem inaczej czuje ruchy |
|
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby antybiotyk dał radę Cytat:
![]() Dzieciaczki rzadko zmieniają pozycję już teraz, więc może tylko lekko się przekręcił? Albo zmienił boczek
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach Aniqa no lepiej żeby jeszcze mój akurat pozycję zmienił bo nadal leży miednicowo..lekarz niby mówi żebym się tym nie martwiła ale wiadomo :-( a nie chciałabym cc z powodu pozycji dziecka. Już też w różnych pozycjach wspomagających zmianę siedzę i nadal to samo :-( |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż słyszałam i o takich przypadkach, że dzieciaki w ostatniej chwili się przekręcały, więc chyba nie ma reguły
|
|
#2825 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A wczoraj chyba chciał się łokciem odepchnąć i mu się ten łokieć ześlizgnął. Bolało.Cytat:
Wczoraj wieczorem poskarżyłam się Mężowi że mnie boli podbrzusze, to na mnie nakrzyczał i ostatecznie podjęłam jeszcze jedną próbę dodzwonienia się do gabinetu. I się dodzwoniłam i mam dzisiaj wizytę. Byłam już w laboratorium robić te nieszczęsne AspAT i AlAT. Mam stresa przed wynikami. I przy okazji elegancko rozciętą rękę, bo pani która krew pobierała nie w tą stronę ułozyła igłę i przy wyciąganiu mnie skaleczyła. Eh.
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też macie tak że jak leżycie za długo na którymś boku to w głowie tak dziwnie się robi? :/ W ogóle mam dziś wizytę położnej a mieliśmy jechać do ubezpieczalni bo TŻ przywalił w znak samochodem i rozwalił zderzak i lampę. Jakbym ja coś takiego zrobiła to ale by aferę zrobił. |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() Cytat:
Mi się nic takiego nie dzieje Ojej :/ ale podczas jazdy czy na parkingu? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
#2829 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama mojej babci fiknęła bokiem jak jej wody odeszły. I pojechała na cc :/
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53259822]Moja mama mojej babci fiknęła bokiem jak jej wody odeszły. I pojechała na cc :/
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Czyli nie ma co się cieszyć, bo podczas porodu wszystko może się zdarzyć
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53259822]Moja mama mojej babci fiknęła bokiem jak jej wody odeszły. I pojechała na cc :/[/QUOTE]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jakas
Nawiedzona baba mnie straszy na fb :0 Ze mam borelioze ze moje wypadanie wlosow 2 Lata temu wzrost Wagi i problemy jelistowe to na prwno borelia Kleszcza mialam jak mialam 10 lat :p Ze mam sie modlic i ona mi poda lekrzay Masakra
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Chyba biorę piatek wolny. Jestem juz zmęczona tygodniem
![]() Moja mala jakos malo ruchliwa od wczoraj... Jak ja tego nie lubię eh Dzis od rana moze z 5 delikatnych ruchów poczułam. Zobaczymy jak będzie po sniadaniu
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam internetowe specjalistki ![]() Cytat:
![]() Bierz wolne, przyda Ci się odpoczynek
|
|
#2835 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie wizytujące i za brak boreliozy u Ciebie Aniqa!
![]() mervie oszczędzaj się [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53257547]Karmazynova moja mama nie będzie pomocna ona pracuje, poza tym ja raczej nie chcę jej pomocy, bo pali i wiem, że na pewno nie powstrzyma się przy młodym :/ A i oczywiście gratuluję Ci zmiany stanu cywilnego ![]() [/quote] Rozumiem, u mojego TŻ mama też pali jak smok i już teraz stwierdziliśmy, że Mały raczej nie będzie tam zostawiany.... Powiedz TŻ, że nie ważne kto sponsoruje tą sesję, ważne, że to fajna pamiątka i Wam pieniądze w kieszeni zostaną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sylwoha jakie fajne sny ![]() Fionka bierz wolne, nie ma co się przemęczać ![]() Ktoś pytał o prasowanie pieluch - też mam zamiar prasować. U mnie Adaś ostatnio ma tak, że ma 2 dni ruszania się normalnego, a 2 dni ruszania się słabszego... Doczytałam tutaj, że dzieciaczki mają coraz mniej miejsca i dlatego słabiej się ruszają : http://www.sosrodzice.pl/35-tydzien-ciazy/ W ogóle wczoraj weszłam na stronę odnośnie 35 tygodnia ciąży, a tam pisze jak byk, że "Twoja torba do szpitala powinna być już spakowana" hmmm to fakt, gorzej z wykonaniem
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-10-28 o 09:07 |
||||
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa napisalam na naszym forum ze szukam endokrynologa i ona mi zdiagnozowala borelioze o boze
![]() ale to jakas wariatka Dziewczyny, czy sadzicie ze laboratoriacserio roznia sie jakoscia uslug? Jak znalezc dobre i wiarygodne? Ja zawsze robie badania w luxmedzie ale czytam srednie ipinie i zdurnialam Fionka obawiam sie ze juz soe zaczyna czas kiedy dzieci maja coraz mniej miejsca i przez to mniej sie ruszaja
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do laboratoriów, chodzi Ci o to, o czym pisała Mujer? Że mogą mieć np nieświeże odczynniki? Jestem w stanie w to uwierzyć ale opiniami w necie bym się nie sugerowała bo ludzie nieraz głupoty wypisują
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki będą dziś, więc będę wiedziała na czym stoję ![]() Ja czekam na koszule i spakuję już torbę, chociaż nie mam weny do tego No, ale jak mi ściągną 'blokadę' to wszystko się może zdarzyć ![]() Cytat:
faktycznie wariatka jakaś ![]() Ja teraz robię po prostu w szpitalu, bo mama mi pobiera i nie muszę jeździć. Wcześniej jeździłam do Diagnostyki i płaciłam za badania.
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nie mam sił cytować, moje samopoczucie doprowadza mnie do skraju wytrzymałości. Od dwóch dni tak mnie napie.przala głowa, do tego plecy, wczoraj podwieczór zaczelo jeszcze krocze (mam nadzieję, że to te rozchodzenie się wszystkiego i stąd ten ból), stan podgoraczkowy, całkowity brak apetytu, nudności, normalnie wszystko zaczęło mnie bolec i mi dolegac ;/ zjadłam z 8 paracetamoli, które całe g daly, jestem już zmęczona spaniem na siedzaco, dzisiaj nad ranem musiałam już wrócić do swojego łóżka, bo kręgosłup to myślałam, e mi pęknie ;/ Jestem na bieżąco, więc to co pamiętam, to gratulacje dla wczorajszych wizytujacych, czytalam że wszystko ok ![]() Współczuję chorym, ja już też myślałam, że łapie mnie grypa, bo wszystko mnie bolało, ale chyba jednak nie, bo dziś jest trochę lepiej. Nie dawajcie się, a jak już naprawdę złe się czujecie to do lekarza, nie ma co zwlekać ;/ Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania na borelioze, będzie dobrze ![]() Też dzisiaj zrobiłam jeszcze raz badanie moczu. Jedyny plus w tym wszystkim to taki, ze Mala się ruszala i byłam spokojna, ze z nią wszystko ok ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-28 o 10:06 |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty i za wyniki badań
|
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie utrafisz z dobrym labem, za dużo czynników. Dlatego jak sie robi badania to kompleksowo, bo widać wtedy ogólny obraz sytuacji, a także badania są pomocnicze, niekoniecznie wyznacznicze ![]() Moim zdaniem to ciężko generalnie ustalić, czy to dobry lab, nie ma co wariować. Pisałam o tym badaniu tarczycy dlatego, żeby się zanadto nie sugerować, że np. wychdzi Ci tsh super, a Ty masz objawy jak przy niedoczynności. Wtedy lepiej powtórzyć, albo zrobić inne badania. Poza tym, jest jeszcze inny niuans, np. prywatna wrazliwość organizmu. Miałam bardzo dobre wyniki tarczycowe, nikłe wahania, a okazywało się, że ma one dla mnie konkretnie duże znaczenie, bo mój organizm to tak interpretuje. To tylko tyle. Nie wariuj z labem. Zrób badania, ale kompleksowe
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam antybiotyk ale wstrzymam sie do piatku. Moze mi samo przejdzie.
Tsaa jak myslalam znow zgubilam prawo jazdy na uczelni. Dobrze ze siostra jest w Lodzi to odbierze z dziekanatu. |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Jak to w necie :p
Jasne wiem o boreli ale to wariatka jakas :p Trza sie wypisac z netu haha :p Czubasek a co ty tak dokumentu gubisz? Ja to tez durna bo wsio nosze w portfleu :p ale ja malo w gaszczach ludzkich sie poruszam. Glownie samochod bo jednak mieszkam na wsi a do miasta samochodem ![]() Ale jeszcze nie zdarzylo mi sie zgubic :p Aniqa to masz pewnosc ze wszystko masz dobrze taka mama to skarbMijer seriooo? O jaaacie :p sie czlowiek uczy, narazie szukam dobrego endokrynologa. Jak mi wykluczy to bede pewna ze to moje zaniedbanie a nie jakas choroba. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Mujer a powiedz- powinnam odstawic chleb zytni? Bo tak dzd zjadlam 3 cienkie kromki chleba z polowka awokado, pomidorem i polowa ogorka- co spowodowalo biegunke? Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2015-10-28 o 10:28 |
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
o matko miałam ponad 10 stron do nadrobienia, na cytowanie zabrakło mi już sił
![]() ostatnio jakos strasnie nie w formie jestem
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
W nocy mnie tak kregoslup bolal ze masakra i to w dziwnym miejscu bo nie ledzwie tylko mniej wiecej miedzy lopatkami i to juz drugi dzien z rzedu !! :/
Jak piszecie o porodach w nocy to u mnie chyba bedzie podobnie bo caly dzien ok a wieczorem i w nocy czuje brzuch jak mnie ciagnie boli i tez mam problem z przewracaniem sie z boku na bok a w ciagu dnia calkiem spoko jest Wczoraj moj TZ dopiero zdal sobie sprawe ze juz blisko i zaczal mi panikowac ze nic nie wiem jak dziecko trzymac jak kapac jak przebierac/ubierac a jak cala ciaze tluklam chodzmy na sr to nie bo jemu niepotrzeba. tez mam cykora ale ostatnie czego mi teraz potrzeba to jeszcze jego paniki. A najlepsze ze wczoraj mi powiedzial ze chyba sie pospieszylismy z tym dzieckiem !! nosz kurde ja 29lat on 30 to chyba az tak spieszno nam nie bylo :/ |
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh to rzeczywiście trochę panikuje, ale żeby wyskakiwac z tym, ze się pospieszyliscie to już przesadza Każdy się boi, wiadomo, ja jak sobie pomyślę, Ze tak mało czasu już zostało, to też mam obawy, ale każdy je ma, damy radę, jak się już urodzi, to mu przejdzie, zobaczysz ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie tak bardziej klucie napewno nie byl to bol jednostajny przechodzi jak tylko z lozka wstaje wiec chyba nie jest mi pisane pospac za dlugo
![]() Dziewczyny bierzecie jakas mp3 do szpitala ? ja tak w razie W powoli sobie kompletuje jakas muzyczke ale szczerze to watpie czy mi sie przyda ;-) Edytowane przez limonka_86 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:53 |
|
|
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O tak, dobrze z nią mam- szczególnie teraz, bo oszczędziła mi jeżdżenia po laboratoriach i wyczekiwania w kolejkach Nawet w przychodni do gin.często wchodzę bez kolejki, a tak to bym tam godzinami przesiadywała a tak tylko czekam na badanie, a później już z pokoju badań idę do gin od razu.Cytat:
Rozumiem stres itd., ale bez przesady...Mój się też stresuje- nawet bardziej niż ja. Ja się stresuję czasem po porodzie, a mój wpada w panikę jak pomyśli o porodzie
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz mu zeby nastepnym razem takie teksty zachowal dla siebie, bo to juz nie czas ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A gdzie sie podziewa andriuszka? Bo jakos jej nie widzialam od jakiegos czasu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

dla wizytujacych.
mnie też brzuch boli jak na okres i zaczynam się martwić bo u mnie to 31 tydzień i kilka dni, a w poprzedniej ciąży takie bóle spowodowały rozwarcie. Jak będzie tak dalej to chyba przyspiesze wizytę u gina bo mam dopiero na 12 listopada. I od kiedy mam te bóle to czuję też częste skurcze i Ignas od tych kilku dni taki ruchliwy się zrobił. Mam nadzieję że to faktycznie tylko skurcze przepowiadajace