Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 23:20   #1261
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

MAJKA ja jestem kasjerem na bipce i klient to porazka! Przychodzi sie wyladowac do kasy bo mu zona w nocy nie dala.. masakra! Tyle ze ja mam za "duza morde" a monitoring glosu nie nagrywa :P a na uja to i po ekipe z komendy dzwonilam nie raz gdzie by nie byl za co by nie placil to zawsze za drogo

Ide pcia bo net mi chodzi jak stonka po polu :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 23:25   #1262
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
a może spróbuj podawać mu witaminę w aerozolu? ja odkąd twistami zachlapałam pół ściany innego sobie nie wyobrażam
Jak Ty to zrobiłaś?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 23:25   #1263
Majka232
Zakorzenienie

Tez ide spac chociaż co dziwne po zmianie czasu a ja senna nie jestem a tak późno już

Dobranoc
Stary 2015-10-27, 23:46   #1264
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jak Ty to zrobiłaś?
próbowałam odkręcić twista rękami nakremowanymi, ścisnełam i fontanna na ścianę.. później przemeblowalismy i przewijak w innym miejscu postawiliśmy - powtórka z rozrywki. najgorsze ze zamalować się nie da.. bo tłuste.. chyba tynkowac trzeba będzie... eh :P od tamtej pory tylko aerozol
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:25   #1265
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hej
Ja na nic nie mam czasu.
Dzus podobnie jak u Violki super noc. Jeden ryk i smok pomógł. Karmienie przed 6 wiec noc bez jedzenia

Gosiak - zdrówka dla synka

Goczek - Julek nie chcial drugiego sloiczka bo inny dałam. Rybka chyba go uczulila i ma znów troche wysypki (wg lekarki produkt uczula nie przy pierwszym podaniu a kolejnym). A rybkę chce akurat jeść. Dziś zjadł zupke z królikiem gerberka bo innej mieszanki warzyw z indykiem zjadł raptem kilka łyżeczek :/
Jak smakuje to szybko je 3 min może. Czasem zje 3 łyżeczki i odpoczynek ech
Ugotowalam dziś 4 porcje zupki-marchew ziemniak pietruszka i cebula dla snaku ale nie blendowalam jej a wyrzuciłam po gotowaniu + indyk i olej lniany. Zapomniałam o żółtku :/
Szybciorem je sloiczek,wow. Moja w 5-7minut 1/3 sloiczka,reszte 1/6 w 10-15min.
O,fajny przepis,tez chyba sprobuje z cebulą. Kana pisala,ze daje,ale zapomnialam.
koneser smakowy z Julka

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja podałam Camilie i dziecko usypia Odczuwacie zmianę czasu przy usypianiu maluchów? Bo ja wcale jakoś, moment to się ustawiło
Ada zjadła dziś 125 ml jarzynek i ok 60 kalafiora Samego niechciala jeść - wymieszałam jej z połową jarzynek i jeszcze pol słoja zjadła samych cycem zapiła. Za to jabłko jakoś męczyła średnio jej smakowało i może z 40 ml zjadła i cycka słabo ciągnęła też. A Wasze dzieci ile owoców wciągają? I jakie smaki najbardziej lubią?
Moja tez sie szybko przestawila, wczoraj o 20:15 zasnela, 4 pobudki, w tym 2przed polnoca i zywczyk od 6tej. 10 h snu,wiecej jej sie rzaaadko zdarza. Czyli jak do 7mej pospi to ok 21 pada spac. Jak ja wczoraj zostawilismy w salonie z nami eksperyentalnie az sama usnie to ok 21:10 zasnela. Moze te jej awantury przed snem,bo ja klade za wczesnie do lozeczka hmmm.nawet jak pozornie przysnie przy kp
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:40   #1266
madzixx88
Zakorzenienie

hej

nadrobiłam szybko wczorajszy wieczór a już na nogach od 6 jestem
Ala pobudkę o 5:50 zrobiła i sama już na pierwszej drzemce jest, cwaniak mały a matka kawę musi wypić
boska pogoda i dziś, aż chce się żyć

Majka-serio Ci Julek je słoiczek w 3 min? u nas wczoraj poszedł w 7 i wydawało mi się, że szybciej nie da rady, nabieranie plus połykanie i tak miałam wrażenie, że pędzimy

muszę zaraz mieszkanie ogarnąć, bo sąsiad z dołu mnie zaczepił, że słyszał, że mieszkanie sprzedajemy i chce obejrzeć z myślą dla syna nie ma to jak się wyprowadzić od rodziców 3 piętra w górę lol
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 07:45   #1267
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
próbowałam odkręcić twista rękami nakremowanymi, ścisnełam i fontanna na ścianę.. później przemeblowalismy i przewijak w innym miejscu postawiliśmy - powtórka z rozrywki. najgorsze ze zamalować się nie da.. bo tłuste.. chyba tynkowac trzeba będzie... eh :P od tamtej pory tylko aerozol
Zdolniaszka

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53259394]Szybciorem je sloiczek,wow. Moja w 5-7minut 1/3 sloiczka,reszte 1/6 w 10-15min.
O,fajny przepis,tez chyba sprobuje z cebulą. Kana pisala,ze daje,ale zapomnialam.
koneser smakowy z Julka

Moja tez sie szybko przestawila, wczoraj o 20:15 zasnela, 4 pobudki, w tym 2przed polnoca i zywczyk od 6tej. 10 h snu,wiecej jej sie rzaaadko zdarza. Czyli jak do 7mej pospi to ok 21 pada spac. Jak ja wczoraj zostawilismy w salonie z nami eksperyentalnie az sama usnie to ok 21:10 zasnela. Moze te jej awantury przed snem,bo ja klade za wczesnie do lozeczka hmmm.nawet jak pozornie przysnie przy kp[/QUOTE]

Ech koneser

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej

nadrobiłam szybko wczorajszy wieczór a już na nogach od 6 jestem
Ala pobudkę o 5:50 zrobiła i sama już na pierwszej drzemce jest, cwaniak mały a matka kawę musi wypić
boska pogoda i dziś, aż chce się żyć

Majka-serio Ci Julek je słoiczek w 3 min? u nas wczoraj poszedł w 7 i wydawało mi się, że szybciej nie da rady, nabieranie plus połykanie i tak miałam wrażenie, że pędzimy

muszę zaraz mieszkanie ogarnąć, bo sąsiad z dołu mnie zaczepił, że słyszał, że mieszkanie sprzedajemy i chce obejrzeć z myślą dla syna nie ma to jak się wyprowadzić od rodziców 3 piętra w górę lol
Kurcze może przesadziłam ze 3 min ale b . szybko

Dzień dobry
U nas piekna noc. Bez smoka cala. Zasnal przed 20. Zjadł ok.5 i nadal śpi
Stary 2015-10-28, 07:48   #1268
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podałam Camilie i dziecko usypia Odczuwacie zmianę czasu przy usypianiu maluchów? Bo ja wcale jakoś, moment to się ustawiło
Ada zjadła dziś 125 ml jarzynek i ok 60 kalafiora Samego niechciala jeść - wymieszałam jej z połową jarzynek i jeszcze pol słoja zjadła samych cycem zapiła. Za to jabłko jakoś męczyła średnio jej smakowało i może z 40 ml zjadła i cycka słabo ciągnęła też. A Wasze dzieci ile owoców wciągają? I jakie smaki najbardziej lubią?
no noo elegancko obiadek zjadła córcia Twoja

u nas jabłko też średnio wchodziło, dawałam solo na poczatku i miny jakby cytryne jadła
najlepiej smakuje banan, jabłko+banan też, jabłki+banan+brzoskwinia z hippa też-cały słoiczek zje wczoraj sama jadłam banana i dałam Ali to polizania to się szykowała jakby chciała go ugryzc
kupię te bio banany z lidla i jej dam w gryzaku
Stary 2015-10-28, 07:58   #1269
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA dla mnie tez papryke czuc za bardzo

BLACK jak Cie pociesze to my tez sie w to wje.ba.li.smy. rzekomo podpisalismy umowe ustna bo maz sie mial zastanowic a tu ku.pa. darlam z nimi koty dobre 3 miesiace bo jak zrobi strone to nie nasz numer wbili i 3 miesiace to zmieniali! A ja bylam cierpliwa i nie zaplacilam poki tego nie poprawili! W uja nas zrobili ze hej ale mamy nauczke i jak rok minie to niech sp.ie.rda.laja! Choc nie powiem bo nam sie ta reklama zwrocila.. najlepsze jest to ze nasz numer figuruje tez u nich na jakiejs firmie transportowej z 3miasta i co i rusz dzwonia ludzie po autokary..
Masakra jak juz tyle kasy biorą to by mogli chociaż wykonywać porządnie robotę...

Cytat:
Ja wuem czy lubie? Teraz uzywam palmolive dla dzieci taki z pompka. Lubie zele kremowe a nie owocowe i takie przezroczyste
Dobranoc
Juz któryś raz kupujesz żele dove w SP dlatego tak wywnioskowalam

Cytat:
GOCZEK siedzi od paru dni a krzyczy tak od dzis tak to gadala troche ale dzis to juz sama siebie przeszla bo nawet i ba-ba na wieczor wolala

co do wagi to bylo 7080g wczoraj. Dluga na 62cm niby ale tyle to ona juz miala ostatnio a urodzona 57cm.. cos kiepska ja mierza bo po ubraniach widze ze rosnie

AGA straszne

Co do sadow to nie wyglada to tak pieknie niestety. Maz co kawalek jezdzi na sprawy do Warszawy w sprawie ucieczek paliwowych ze stacji. Porazka. Jedzie i wraca bo ciagle ktos sie nie stawia

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

BLACK tez en.iro! Za nim poczytalam opinie to sie okazalo ze umowa juz podpisana! Uje glupie! Uwazaj bo tez pismo sla z jakiejs firmy zeby ok 180zl zaplacic za wpis do rejestru a to pic na wode! Papier wyglada jak pismo urzedowe z data platnosci. To akurat wyczulismy ze kant. Z en.iro to ze 3 razy dzwonili ale jedno duze zlecenie sie trafilo dobre i to (a obiecywali tyle klientow nam!) I duzo wam kaza placic. My jakos 1200zl mielismy.
A co do roboty za darmo to cos o tym wiem bo niektorzy to i tu zdziwieni cena to juz ostatnio Marcin powiedzial klientowi ze jak chce tanio to na szpitalnej szlaufem polewaja i piora druciakiem i niech tam idzie a potem i tak zadzwoni zeby mu poprawic bo spaprali.. najlepsze bylo jak klient zadzwonil ze tam na szpitalnej wlasnie mu plam narobili i zeby maz poprawil i zdziwieni ze maja placic drugi raz .. wtf? .. a co to maz spartolil? .
[/QUOTE]
No z tym mierzeniem teraz to jeszcze takie trochę na czuja, niedokładnie to robią.
Hehe śmieszy mnie to że się dziwili ze maja płacić. Co to Twój mąż ma firmę od naprawiania błędów innych za free? Ech. ..

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Witam się tak w ogóle

U nas noc jak zwykle, jedliśmy po 23 i ok 4. Pospalismy do 6.30.

Dziś obiadu tak szybko nie zrobię bo będą kotlety wiec nie mam póki co jak ich robić jak Tz śpi.

Śniło mi się ze Filipkowi rosły ząbki górne juz. Nie wiem czy chce tego tak szybko. Tym jednym który ma już tyle razy mnie ugryzl ze ho ho

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-10-28 o 07:59
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:06   #1270
Majka232
Zakorzenienie

Hanka - to chyba nie bylam ja. Pierwszy raz te zele w SP wzięłam
Ja mam obiad z wczoraj - gołąbki bez zawijania. Zupę jakąś by sie przydalo dla starszego

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-28 o 08:08
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:20   #1271
madzixx88
Zakorzenienie

Hania-fajny sen
Mi sie śniło, ze Ala usiadła

Majka-jakie to gołąbki bez zawijania?
Stary 2015-10-28, 08:28   #1272
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hania-fajny sen
Mi sie śniło, ze Ala usiadła

Majka-jakie to gołąbki bez zawijania?
Knorra :P
Mięso mielone ryz poszatkowana kapusta i fix. Podsmazone i potem podgotowane w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Młody wstal. Prawie 13godz.spal mój miś
Stary 2015-10-28, 08:31   #1273
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dobry, noc w miarę gdyby nie chrapanie tz, no cóż nie można mieć wszystkiego.... A dziś kolejna wizyta u dentysty... Mam nadzieję że w końcu ostatnia, masakra jak w ciąży się zęby psują....😕

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:33   #1274
violka848
Zakorzenienie

Hej! U nas 3 pobudki, jedna przed północą, ale ze mną spała to od razu zasypiała, jakbym odłożyła to dłużej by to trwało pewnie, jakos nie miałam sił odkładać, a się wachałam hehe Spałyśmy do 7 także bieźle
Madzia to do teściów sie wprowadzicie jeśli sprzedacie mieszkanie? Dzięki za info owocowe. Tez któregoś dnia sióstre poproszę o te banany.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Knorra :P
Mięso mielone ryz poszatkowana kapusta i fix. Podsmazone i potem podgotowane w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Młody wstal. Prawie 13godz.spal mój miś

Raz sama takie robiłam dobre są
Stary 2015-10-28, 08:56   #1275
nancy822
Zadomowienie

Dzień dobry

U mnie słoneczko od paru dni i od razu chce się żyć
Byliśmy w poniedziałek na szczepieniu. Arturek waży 8500 i ma 70 cm. Rozwija się bardzo dobrze. Posadzony pięknie siedzi i jak tylko ma się za co złapać to podciaga się do siadu.

BLACK współczuję problemów z kasą. Mój tz stracił 1700 na telefonie bo okazał się chińską podróbka nie wartą 500 zł, też byłam wściekła. Wiem co czujesz i przytulam mocno
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:01   #1276
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
GOCZEK siedzi od paru dni a krzyczy tak od dzis tak to gadala troche ale dzis to juz sama siebie przeszla bo nawet i ba-ba na wieczor wolala

co do wagi to bylo 7080g wczoraj. Dluga na 62cm niby ale tyle to ona juz miala ostatnio a urodzona 57cm.. cos kiepska ja mierza bo po ubraniach widze ze rosnie

AGA straszne

Co do sadow to nie wyglada to tak pieknie niestety. Maz co kawalek jezdzi na sprawy do Warszawy w sprawie ucieczek paliwowych ze stacji. Porazka. Jedzie i wraca bo ciagle ktos sie nie stawia

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

BLACK tez en.iro! Za nim poczytalam opinie to sie okazalo ze umowa juz podpisana! Uje glupie! Uwazaj bo tez pismo sla z jakiejs firmy zeby ok 180zl zaplacic za wpis do rejestru a to pic na wode! Papier wyglada jak pismo urzedowe z data platnosci. To akurat wyczulismy ze kant. Z en.iro to ze 3 razy dzwonili ale jedno duze zlecenie sie trafilo dobre i to (a obiecywali tyle klientow nam!) I duzo wam kaza placic. My jakos 1200zl mielismy.
A co do roboty za darmo to cos o tym wiem bo niektorzy to i tu zdziwieni cena to juz ostatnio Marcin powiedzial klientowi ze jak chce tanio to na szpitalnej szlaufem polewaja i piora druciakiem i niech tam idzie a potem i tak zadzwoni zeby mu poprawic bo spaprali.. najlepsze bylo jak klient zadzwonil ze tam na szpitalnej wlasnie mu plam narobili i zeby maz poprawil i zdziwieni ze maja placic drugi raz .. wtf? .. a co to maz spartolil? .
[/QUOTE]

Do nas juz 4 takie pisma z roznych niby ewidencji przyszlo. Ale wpis do ewidencji jest darmowy i olewka. Ja pierwsze co wchodze na net o czytam co to za gowno.
A klienci to porazka. Ehh.

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byliśmy w poniedziałek na szczepieniu. Arturek waży 8500 i ma 70 cm. Rozwija się bardzo dobrze. Posadzony pięknie siedzi i jak tylko ma się za co złapać to podciaga się do siadu.

BLACK współczuję problemów z kasą. Mój tz stracił 1700 na telefonie bo okazał się chińską podróbka nie wartą 500 zł, też byłam wściekła. Wiem co czujesz i przytulam mocno
wspolczuje. Kiedys bylo lepiej nie bylo internetow reklam i tego calego kosumpcjonizmu. Latwiej sie zylo. Teraz trzeba miec oczy naokolo glowy zeby sie w cos nie wje.bac...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:11   #1277
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień Dobry. Witam się i ja.
Nancy - faktycznie pogoda przepiękna
Ja jestem dziś nieprzytomna :-/ - spać mi się chce jakby mi się ciśnienie obniżyło na maxa. Musze się ogarnąć. Chyba poćwicze może i siły przybędą...
Dodatkowo zaczyna mi się @ - w ogóle tak się rozregulowalam ze szok... wiec premie jeszcze dziś będą te moje ulubione porodowe skurcze :-(- a nie mam chyba nic przeciwbólowego :-( eh...
Dzisiaj idziemy na szczepienie ale nie pozwolę szczepić bo coś mi się Mlody nie podoba ... :-(

BLACK - bardzo współczuję tej akcji z kasa :-( - tez bym się załamała :-( trzymaj się Kobitko może to da się jeszcze jakoś odkręcić...

Apropo snów - ja to pół nocy zdawałam to pierdzielone prawko... eh.. :-/

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ale zdolniacha ten Twój Arturek - super... mój to pewnie z kg juz większy od Twojego... eh... zobaczymy dzisiaj
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:16   #1278
katt
Raczkowanie

NIEZAWSZE - mam nadzieję, że koleś jednak odda Wam tą kasę i nie trzeba będzie się sądzić. Masakra.

SYLWIA - moja wczoraj się obudziła ok. 7, więc miło. Dziś już 6:30, ale zawsze to lepiej niż 5 I tylko 1 karmienie nocne. Ale z trudem ją przeciągnęliśmy wieczorem do 18:45, była bardzo marudna już.

HANKA - też lubię bardzo żele Nivea

MADZIXX - moja też przy jabłku robiła miny jakby co najmniej cytrynę jadła, ubaw niezły z niej miałam

AGNIESZKA - straszne wiadomości

Moja ostatnio coś mniej chętnie je. Wiedziałam, że jak pochwalę, to się skończy :P Szpinak z ziemniakiem już jakoś słabo jej smakował. Ostatnio podałam kalafior z ziemniakiem, którym się wcześniej zajadała i nie chciała jeść za bardzo. Może takie ma dni. Jabłko podałam w pon i też fe, wczoraj nie zdążyłam podać, dziś zrobię podejście nr 2.

Jutro mamy szczepienie. Chcemy dodatkowo na pneumo i jakoś strasznie schizuję, ech.

aaa GOSIAK - gratki dla Martyny za siedzenie

Edytowane przez katt
Czas edycji: 2015-10-28 o 09:18
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:19   #1279
blackberry89
Zakorzenienie

Dopijam kawe i biore sie za odkurzanie.
Nic mi sie nie chce.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:21   #1280
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
SYLWIA - moja wczoraj się obudziła ok. 7, więc miło. Dziś już 6:30, ale zawsze to lepiej niż 5 I tylko 1 karmienie nocne. Ale z trudem ją przeciągnęliśmy wieczorem do 18:45, była bardzo marudna już.
u nas 6:50, wiec podobnie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:24   #1281
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ale zdolniacha ten Twój Arturek - super... mój to pewnie z kg juz większy od Twojego... eh... zobaczymy dzisiaj
No ja myślałam, że Artek będzie ważył już z 9 kg ale chyba już mniej przybiera. I silny jest strasznie. Na usg bioderek lekarka była pod wrażeniem i stwierdziła, że do pierwszych urodzin to on biegać będzie. No zobaczymy
A prawko to Ci się będzie śniło coraz częściej aż do zdanego egzaminu
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:37   #1282
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
No ja myślałam, że Artek będzie ważył już z 9 kg ale chyba już mniej przybiera. I silny jest strasznie. Na usg bioderek lekarka była pod wrażeniem i stwierdziła, że do pierwszych urodzin to on biegać będzie. No zobaczymy
A prawko to Ci się będzie śniło coraz częściej aż do zdanego egzaminu
Się ciesz, moja już 10, i długo jej nie idzie nosić na rękach, dziewczyny ja jej nie daje kaszel, by jej dodatkowo nie zapychac... Jak duży to błąd?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:40   #1283
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
U nas nocka ok, jedno karmienie (chyba?) i o 6 pobudka
Martwi mnie tylko to że ten katar utrzymuję się już tydzień i jest go tyle że nie nadążam ściągać...wczoraj miał taką chrypę że zrobiłam inhalacje z Nebudu i dzisiaj już jest lepiej ale i tak idziemy na kontrolę w piątek..szczepienie się odwlecze..
Stary 2015-10-28, 09:48   #1284
cashmere
Zakorzenienie

Hej! U nas kolejna noc okropna. Pierwszą pobudka z wielkim krzykiem już po 22 Potem po 3, 5 i 6. Widać że go boli
Rano mąż kupił Camilie, dam mu na noc.
Teraz bidulek odsypia.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:52   #1285
kana158
Zakorzenienie

Hej, u nas pobudka o 6... Bywało lepiej.

Domima, a też dziś jakaś taka nieogarnieta jestem, coś musi być z ciśnieniem. Zaraz kawę strzele i trzeba brać się do życia. Jak tylko Mała się obudzi, to pakuje w wózek i jedziemy do sklepu, bo mięsko jej się na obiadki kończy, trzeba zapasy porobić.
Dziś zamówię nocniko-kibelek z FP, hehe, śmieszny taki.

Katt, nie martw się, szczepionka na pneumokoki jest spoko, nigdy po niej nie miałyśmy skutków ubocznych, w pt jedziemy na ostatnią dawkę, najgorsza jest szczepionka na meningokoki typ.B, nigdy jej nie łączą z innymi szczepionkami, bo w 90% zawsze coś po szczepieniu wychodzi. My akurat miałyśmy obrzęk nóżki. Do tego w pt będę chyba szczepić na meningokoki typ.C, ale zobaczę jeszcze, bo nie jestem zwolennikiem łączenia szczepień.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:54   #1286
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! U nas 3 pobudki, jedna przed północą, ale ze mną spała to od razu zasypiała, jakbym odłożyła to dłużej by to trwało pewnie, jakos nie miałam sił odkładać, a się wachałam hehe Spałyśmy do 7 także bieźle
Madzia to do teściów sie wprowadzicie jeśli sprzedacie mieszkanie? Dzięki za info owocowe. Tez któregoś dnia sióstre poproszę o te banany.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Raz sama takie robiłam dobre są
mam nadzieję, że się tak wyrobimy z kasą, że najwcześniej na wiosnę sprzedamy mieszkanie, taki jest plan. Ogłoszenia nigdzie jeszcze nie dawaliśmy, tylko sąsiad się pocztą pantoflową dowiedział
Stary 2015-10-28, 09:56   #1287
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ja go juz wszystkim straszylam i opiniami w necie i allegro(bo tam tez wystawia domki) i ksiedzem w jego parafii i nr do jego sasiadow by sie dowiedzieli jaki oszust jest to oddal 4 tys. dzis podobno wplacil kolejne 5tys, nie wiem, nie mam jeszcze ich na koncie, dzwonie codziennie na zmiane z tz. on mowi, ze odda jutro, a nie oddaje, pismo wzywajace do oddania kasy za potwierdzeniem odbioru juz dostarczone dawno, no cuda nie widy normalnie
Kurczaki,ale lobuz,wapolczuje stressu bardzo 🙌 mam nadzieje,ze uzbiera o jednak wam odda ta kase, pewnie przechulal. Co za palant.

Pradu nie mamy od godziny,z dziur przy oknach nam ☠☠☠☠zi, no co za pech! Chociaz pogoda w miare jest.
Mloda odsypia wczesne spanie,a fachowiec mnie rano,po 2godzinach od wstania,umalowana,ubrana przywital "komplementem" : o, chyba pania obudzilem... ta,za malo korektora pod oczy 😛
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:57   #1288
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej! U nas kolejna noc okropna. Pierwszą pobudka z wielkim krzykiem już po 22 Potem po 3, 5 i 6. Widać że go boli
Teraz bidulek odsypia.
Biedna mama i synuś to dzisiiejsza noc powinna być lepsza jak mu to podasz ;-)
Stary 2015-10-28, 09:57   #1289
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Teraz bidulek odsypia.
Zaraz wszystkie dzieciaki z forum będą na tym lecieć 😜
Wczoraj popołudniu Mała była strasznie marudna i zaaplikowalam Camilie, minęła chwila (ok.1h) i humor zdecydowanie jej się poprawił. A moja mama na to: "Ej, co ona taka wesoła, a chwilę temu nic jej nie pasowało? Coś Ty jej dala, może w tym są jakieś narkotyki?" 😜 oczywiście wszystko z żartem. Ale mam dowód, że ta homeopatia naprawdę działa. Musze w pt tylko z lekarka pogadać przez jaki czas mogę jej to dawać aby nie przesadzić znów...
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:58   #1290
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej, u nas pobudka o 6... Bywało lepiej.

Domima, a też dziś jakaś taka nieogarnieta jestem, coś musi być z ciśnieniem. Zaraz kawę strzele i trzeba brać się do życia. Jak tylko Mała się obudzi, to pakuje w wózek i jedziemy do sklepu, bo mięsko jej się na obiadki kończy, trzeba zapasy porobić.
Dziś zamówię nocniko-kibelek z FP, hehe, śmieszny taki.

Katt, nie martw się, szczepionka na pneumokoki jest spoko, nigdy po niej nie miałyśmy skutków ubocznych, w pt jedziemy na ostatnią dawkę, najgorsza jest szczepionka na meningokoki typ.B, nigdy jej nie łączą z innymi szczepionkami, bo w 90% zawsze coś po szczepieniu wychodzi. My akurat miałyśmy obrzęk nóżki. Do tego w pt będę chyba szczepić na meningokoki typ.C, ale zobaczę jeszcze, bo nie jestem zwolennikiem łączenia szczepień.
Coś wisi w powietrzu bo ja ostatnio mierzyłam sobie ciśnienie i miałam 83/39:brzy dal:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości