Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 08:13   #1651
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Ale jest to skrzyżowanie, następuje zmiana kierunku jazdy Jeżeli nie włączasz kierunkowskazu, to domyślnie jedziesz prosto

Art. 22, ust. 5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy (...)
Ty kierunek zmieniasz, bo jedziesz w lewo/w prawo, a nie prosto. Więc ten kierunkowskaz włączyć powinnaś

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

http://www.info-car.pl/infocar/artyk...e-lamanym.html
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:16   #1652
iwonai
Raczkowanie

hej moje zamowienie w zalaczniku.
Dziewczyny jak robi sie z tym kikutem - jak popsika sie octeniseptem to potem rozprowadza sie wokol ? czy zostawia do wyschniecia? a jak sie wyciera/ rozprowadza to patyczkami, gazikami czy platkami kosm?
Bo ja wlasnie zorientowalam sie ze nie kupilam gazikow jalowych, tylko nie wiem po co one sa?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg apteka.JPG (78,6 KB, 22 załadowań)
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:16   #1653
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A no dobra to mu odpuszczę. Dzięki Dotka dziwne bo jak jeździłam elka to mnie uczył że nie muszę włączać jak jadę główna droga

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Ale nie ważne i tak sobie nagrabil rano
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:25   #1654
pietrusiowata
Rozeznanie

Magda bo na elce różnie uczą, ja spotkałam się z dwoma teoriami. Czasem uczą nawet, że jak jesteś już na rondzie to masz dawać kierunek w lewo i przed zjazdem w prawo.

Czarnula brawo za wizytę, malutka szybko rośnie. Byle szyjka długo trzymała

Znowu wiercą i mnie obudzili.... ;(
Stary 2015-10-28, 08:28   #1655
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, no właśnie, miałam pisać to, co pietrusiowata, że na eLkach to przeróżnych rzeczy uczą i jak np. dojeżdżam do ronda to widzę wszelkie mozliwe kombinacje

Ale no, TŻtowi odpuść, bo tu miał rację, natomiast co do reszty, to był po prostu okropna marudą
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:30   #1656
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula super że z córcia wszystko w porządku. Duuuza dziewczynka juz dacie radę wytrzymać do końca. Trzymam kciuki:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 08:33   #1657
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, no właśnie, miałam pisać to, co pietrusiowata, że na eLkach to przeróżnych rzeczy uczą i jak np. dojeżdżam do ronda to widzę wszelkie mozliwe kombinacje

Ale no, TŻtowi odpuść, bo tu miał rację, natomiast co do reszty, to był po prostu okropna marudą
Nie no to na rondzie to z tym lewym wiem o co chodzi, bo to w Anglii praktykuja że sygnalizujesz kontynuację jazdy po rondzie i dopiero przed zjazdem zmieniasz na właściwy

No to mu odpuszczę, ale resztę nie znoszę jak się zaczyna czepiać o ☠☠☠☠☠☠☠y i wyladowuje na mnie swoje humory od samego rana
Stary 2015-10-28, 08:58   #1658
mojakaren
Zakorzenienie

pietrusiowata rozumiem Cię z tym remontem.. u mnie za oknami od sierpnia trwa budowa i naprawde mam już dość. Tłuką się nieziemsko od 7 rano do 17, czasem dłużej. Rano już odpuszczam i jak słyszę, że wiercą, tłuką, kopią, drą się to już wstaje bo szkoda mi się denerwować w łóżku próbując zasnąć...

czarnula jaka słodka kluseczka! waga już sluszna wytrwajcie w tym dwupaczku jak najdłużej

magda o masakra jaki marudny TŻ Mam nadzieję, że on tak jednorazowo, a nie zawsze

Ja zaraz lecę do kosmetyczki na paznokcie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:04   #1659
pietrusiowata
Rozeznanie

U mnie też pełnia źle wpływa na tż zadzwoniłam żeby zapytać jak mu droga idzie, to się wydarł że źle zjechał bo jak dzwoniłam to mu się GPS w tel wyłączył.

Faceci i pełnia, chyba są wilkołakami
Stary 2015-10-28, 09:07   #1660
Casaa
Zakorzenienie

Heloł

Czarnula, fajnie, ze z malutka jest ok i za jak najdluzsze wytrwanie w dwupaku

Joanna dalej sie nie odezwala?

Dzis chyba ktos ma urodziny

Ja od rana malo nie od tego kaszlu :| masakra jakas.....

Milego dnia dziewczyny

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:12   #1661
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
U mnie też pełnia źle wpływa na tż zadzwoniłam żeby zapytać jak mu droga idzie, to się wydarł że źle zjechał bo jak dzwoniłam to mu się GPS w tel wyłączył.

Masakra.. Gorzej niż z dziećmi naprawdę! Żeby to Jeszcze miało jakiś powód się wkurzac a to sobie umysli coś w tej głowie i później my mamy cierpieć Niech spadają na drzewo o
Stary 2015-10-28, 09:13   #1662
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
Nadrobić was zdążyłam dopiero teraz. Spać nie mogę, chyba dlatego że w ciągu dnia dużo spałam.
Ale miałam wczoraj kryzys, to chyba te hormony W pionie nadal wiercili ale wyżej, więc mi to jakoś super nie przeszkadzało do czasu aż mój sąsiad obok zaczął wiercić udarem w ścianie od tv. W sekundzie się popłakałam, zabrałam rzeczy i pojechałam do centrum na spacer. Chyba z 2h spacerowałam i wróciłam tak zmęczona, że padam spać. Już wszystko ucichło, zjadłam obiad i sąsiad z góry zaczął mieszkanie burzyć. Chyba futryny wybijał ; ( Z tego wszystkiego o 20 zaryczana zasnęłam.
Dobrze, że remontują teraz a nie w styczniu jak Jasiu będzie.

Z tego spaceru same plusy wyszły, bo kupiłam sobie koszulę do spania na teraz i do karmienia i trafiłam na fajną czapkę i szaliki dla małego

Co do tematu znieczulenia, to ja mam wysoki próg bólu i u dentysty tylko przy kanałowym biorę znieczulenie. Nie wiem jak przy porodzie, trochę się boję

Wspolczuje tego remontu, ale rzeczywiscie lepiej teraz niz jak malutki sie urodzi

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Ja dziś w pracy od 5:30

Nie mam czasu, żeby tu zaglądać, bo robotę muszę nadgonić Mam nadzieję, że już w czwartek będzie mnie więcej

Ale wczesna i mordercza godzina!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja miałam zawsze większy brzuch w cm wychodziło podobnie ale on jest wyższy więc kości w biodrach też ma szerzej niż ja

Ale napsul mi krwi z rana oczywiście co złego w domu to ja! ledwo wstał i już waty o wszystko.. Ze pełnia na dzieci, cykl kobiecy i przyrodę wpływa to widziałam ale żeby na nastrój faceta zachowywał się dziś gorzej niż ja na początku ciąży plus Olka

Mnie moj maz wczoraj tez wkurzyl i aktualnie sie do niego nie odzywam :P

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
U mnie dobrze i niedobrze. Szyjka się skróciła, ale nie dużo. Plusem jest, że nadal jest zamknięta i trzyma. Niestety jest miękka.

A nasza mała kluseczka ma już 1630g. Wszystko u niej dobrze. Buźki nie chciała pokazać, bo się rączkami zakrywała. Za to tym razem ładnie pokazała, co skrywa między nóżkami.

I witamy się w 31 tygodniu Byle jak najszybciej do grudnia. Chyba się przykleję do łóżka

Gratuluję wizyty! oby szyjka trzymala!

Cytat:
Super ze wszystko dobrze Obyś wytrzymała jak najdłużej ale już bliżej niż dalej

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

A co się stało.. A wkurza mnie tz od samego rana ledwo wstał, ubiera się i szuka paska. I że oczywiście ja schowałam i do mnie waty że musiałam mu schować. Za chwilę że ściana jest przetarta i widać farbę pod spodem w korytarzu i że to na pewno ja, bo nikt inny nie siada w tym miejscu tylko ja. Pal Sześć że chodzę w trampkach w tym tygodniu i nie potrzebuje siadać do ściągania butów.. Nie to na pewno ja, ja zepsułam.. Odwoze go do pracy, samochód mi zgasł i pojawiła się dziwna kontrolka i do mnie ze samochód zepsułam. A później że nie włączam kierunków jak jadę droga z pierwszeństwem (nie mam obowiązku droga z pierwszeństwem skręca w lewo, a na prosto jest podporządkowana - ja jechałam wzdłuż tej z pierwszeństwem więc nie mam obowiązku włączać kierunku) za chwilę że mu nie skrecilam po bułki do sklepu a potem ze za szybko i zbyt gwałtownie zmieniam biegi no nie miał się do czego doczepic już niech mi się nawet na oczy nie pokazuje

Cytat:

To chyba okres jak u mojego

Dzien dobry!
Ja dzis nocka z glowy: jak obudze sie na siku kolo 3 w nocy to potem do 5 przewracam sie z boku na bok i tak codziennie.. Maly wtedy daje tez czadu i jak wtedy spac?

Dziś wizyta na 18.15. Az mnie brzuch boli, bo sie stresuje, jak przed kazda wizyta..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:13   #1663
czarnulax
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. No nie ma najgorzej, bo na tą chwilę trzyma, ale strach jest, bo jednak coś tam się zaczyna dziać. Ale na tą chwilę nie pozostaje mi nic innego, jak dalej odpoczywać i kontrolować.
Jak usłyszałam już siedząc na fotelu, że coś się z tą szyjką dzieje, to już zaczęłam się zastanawiać gdzie w razie czego mam wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala Chyba trzeba to w końcu ogarnąć do końca.
A potem nas chciał lekarz wkręcić, że jednak chłopak będzie
Stary 2015-10-28, 09:13   #1664
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ale jaja, dziewczyny, zmierzyłam sobie obwód brzucha i wyszło 90 cm, pod brzuchem - to samo, 90 cm. Małż mierzy obwód swojego brzucha i co mu wychodzi? 90 cm
Mi wyszło wczoraj 99cm

Cytat:
Dorzucam zdjęcie czapki
Śliczności

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
U mnie dobrze i niedobrze. Szyjka się skróciła, ale nie dużo. Plusem jest, że nadal jest zamknięta i trzyma. Niestety jest miękka.
A nasza mała kluseczka ma już 1630g. Wszystko u niej dobrze. Buźki nie chciała pokazać, bo się rączkami zakrywała. Za to tym razem ładnie pokazała, co skrywa między nóżkami.

I witamy się w 31 tygodniu Byle jak najszybciej do grudnia. Chyba się przykleję do łóżka
Tak czy tak przewaga dobrych wiadomości u Was Już niedużo czasu do końca, więc wytrzymacie na pewno

Cytat:
A co się stało.. A wkurza mnie tz od samego rana ledwo wstał, ubiera się i szuka paska. I że oczywiście ja schowałam i do mnie waty że musiałam mu schować. Za chwilę że ściana jest przetarta i widać farbę pod spodem w korytarzu i że to na pewno ja, bo nikt inny nie siada w tym miejscu tylko ja. Pal Sześć że chodzę w trampkach w tym tygodniu i nie potrzebuje siadać do ściągania butów.. Nie to na pewno ja, ja zepsułam.. Odwoze go do pracy, samochód mi zgasł i pojawiła się dziwna kontrolka i do mnie ze samochód zepsułam. A później że nie włączam kierunków jak jadę droga z pierwszeństwem (nie mam obowiązku droga z pierwszeństwem skręca w lewo, a na prosto jest podporządkowana - ja jechałam wzdłuż tej z pierwszeństwem więc nie mam obowiązku włączać kierunku) za chwilę że mu nie skrecilam po bułki do sklepu a potem ze za szybko i zbyt gwałtownie zmieniam biegi no nie miał się do czego doczepic już niech mi się nawet na oczy nie pokazuje
Faceci...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:16   #1665
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Mi wyszło wczoraj 99cm
Ja przeżywam moje 100 cm.. Mam metr na metr i muszę kupić nowy

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ej czym malować taki brzuszek ciązowy do sesji? Kredka do oczu? Czy mazakami? Farbami może?
Stary 2015-10-28, 09:17   #1666
czarnulax
Zakorzenienie

Ale ci wasi Tżci mają humorki coś, na pewno hormony ciążowe
Casa dalej Cię męczy? Nic nie przeszło?
Jerzyczka powodzenia na wizycie
Stary 2015-10-28, 09:18   #1667
kogielmogiel
Rozeznanie

Czarnula ale cora juz duża, chyba Ci termin z USG troche wyprzedza ten z OM? Bo jestem tydzien za Toba a moja tydzien temu dopiero 1200 g i sprzet twierdził ze wyprzedzamy o 1 dzien OM trzymam kciuki za dobry rozwoj sytuacji.
Magda TZ chyba na dzisiaj rzeczywiście gorszy dzień, w naszym zwiazku to ja mam zawsze gorsze dni, mój mąż to oaza spokoju
Ja wczoraj w koncu fryzjera odwiedziłam, odcięłam grzywke, teraz sie moge ludziom pokazać.
A tak poza tym to jutro jeszcze jade w delegację, piatek, piateczek, piatunio i żegnaj praco
Stary 2015-10-28, 09:20   #1668
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ej czym malować taki brzuszek ciązowy do sesji? Kredka do oczu? Czy mazakami? Farbami może?

Może szminką? Tak jakos najwygodniej chyba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:20   #1669
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Mazaki i farba mogą ciężko schodzić później Ja bym się chyba ku kredce skłaniała.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:21   #1670
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry Śliczna pogoda się zapowiada

czarnulax Super, że wszystko z małą dobrze a szyjka na pewno wytrzyma

pietrusiowata Współczuje tych remontów

magda1706 A niby to kobiety ciężko zrozumieć

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
hej moje zamowienie w zalaczniku.
Dziewczyny jak robi sie z tym kikutem - jak popsika sie octeniseptem to potem rozprowadza sie wokol ? czy zostawia do wyschniecia? a jak sie wyciera/ rozprowadza to patyczkami, gazikami czy platkami kosm?
Bo ja wlasnie zorientowalam sie ze nie kupilam gazikow jalowych, tylko nie wiem po co one sa?
To chyba też zależy od szpitala i lekarzy, każdy inaczej zaleca U mnie kazali nie moczyć i nie ruszać. Dopiero gdybym widziała, że źle zasycha to spryskiwać i zostawić. Akurat u syna kikut zasechł już w szpitalu i odpadł w ciągu tygodnia, więc go od początku nie ruszałam.
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:22   #1671
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

Sa takie specjalne farby do ciała, czesto dzieciom buzki maluja tym. To sie nawet fajnie zmywa.
Stary 2015-10-28, 09:22   #1672
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja to zauważyłam że miałam humorki na początku ciąży, że potrafiłam się z głupoty poplakac.. Ale teraz to odpuszczam i mam więcej cierpliwości do wielu rzeczy. No ale jak ktoś z samego rana mnie wyprowadza specjalnie z równowagi no to ja też mam swoje granice
Stary 2015-10-28, 09:22   #1673
Casaa
Zakorzenienie

Czarnula, zaraz po inhalacji jest w miare ok ale to co sie po nocy dzieje to dramat :|

Dzieki dziewczyny za wsparcie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-28, 09:22   #1674
lune1992
Zadomowienie

Ja też mam 100 cm
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:24   #1675
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Może szminką? Tak jakos najwygodniej chyba

Ale na czerwono to tak brzydko będzie wyglądać

Cytat:
Mazaki i farba mogą ciężko schodzić później Ja bym się chyba ku kredce skłaniała.

No właśnie i mazakami nie będzie tak intensywnych kolorów, a po farbach może być uczulenie..

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Sa takie specjalne farby do ciała, czesto dzieciom buzki maluja tym. To sie nawet fajnie zmywa.
No też o tym myślałam.. Tylko nie chciałabym też iść jakoś specjalnie w koszty
Stary 2015-10-28, 09:25   #1676
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Mi wyszło wczoraj 99cm
Cytat:
Ja przeżywam moje 100 cm.. Mam metr na metr i muszę kupić nowy [COLOR="Silver"]
to ja się nie przyznaję do mojego 108cm
a 77przed

w południe idę do gina skontrolować co i jak... mam nadzieję że serduszko nadal stabilnie... Ciekawa jestem ile mi AFI wyliczy... bo czuję po brzuchu że będzie przekroczone
no i to co mnie interesuje- ile sama ważę:P bo wagi w domu nie mam:P
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:26   #1677
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel a powiem szczerze, że nie wiem Nie zapytałam, gin powiedział, że wymiary ok, więc na tym się zatrzymałam. Ale do tej pory najczęściej wyprzedzał, więc możliwe.
To sobie teraz odpoczniesz
Stary 2015-10-28, 09:28   #1678
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Są farby i kredki do twarzy. Coś takiego np. http://allegro.pl/farby-do-malowania...631665250.html

Jerzyczka Powodzenia na wizycie

kamilka Tobie również Też się ważę tylko u gina

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-10-28 o 09:32
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:28   #1679
kogielmogiel
Rozeznanie

Ja mam malo cierpliwości i niestety przed ciążą tez tak było, czasami jestem na siebie zla ze tak mezowi daje w kość, ale to niestety przychodzi poniewczasie.
Staram się panowac nad soba ale wlasnie poprawiamy podloge, mamy syf w calym domu a mój poziom irytacji siega zenitu
Stary 2015-10-28, 09:29   #1680
Casaa
Zakorzenienie

Kamilka

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości