|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
malinka dziękuję
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
MiliTu wiem, że cokolwiek Ci nie powiemy i tak będziesz cierpiała i lała morze łez
![]() Ja uważam, że jest nadzieja - inny lekarz niech najpierw potwierdzi. Ten mógł się pomylić... zapisz się idz. szukaj. WARTO ! |
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana
mój Tż też wczoraj wyczuł ruchy dziecka znaczy on to określił jak takie bulgotanie i nie wiedział czy to to. a My jutro lecimy na tą teneryfę i trochę się obawiam tego lotu ale damy radę
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Widzę że nie tylko u mnie wisielczy humor od rana... mam nadzieję że przejdzie tak szybko, jak się pojawił ![]() misia ten specyfik na zaparcia to Colon C w proszku do mieszania z wodą, szwagierka jest farmaceutką więc myślę że nie poleciłaby mi czegoś szkodliwego wypróbowałam już rano pół łyżeczki żeby nie przesadzić w drugą stronę czekam na efekty, bo położna zasugerowała ostatnio że właśnie przez zaparcia mogę szybko przybierać na wadze MiliTu Co na obiadki dzisiaj?
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś na obiad krem z dyni - dziękuje za przepis mam nadzieje że mi wyjdzie moje drugie podejscie piewsze było ohydne haha ![]() na 12.30 jadę na zajęcia z fizjoterapeutka |
||
|
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamunie,
odprowadziłam synka do przedszkola, zjadłam swoją mega-wypasioną owsiankę i zasiadłam do Was. A że nie mam nic do nadrabiana bo robię to w nocy kiedy nie śpię z tel. , to odpowiadam Przyjechał gość czyści nam sofke i materac( bo wiecie jak to przy oduczaniu dziecka od pieluszki? - materac ucierpiał, a po moim czyszczeniu vanishem pozostały straszne plamichy, więc musimy to ładnie wyczyścić) Teście wpadli po auto ( moje u lakiernika, a ja nie potrafię kierować innym niż z automatyczną skrzynią, teście mają takie, więc, pożyczyli mi ) a że potrzebują osobówki to przyjechali wymienić, swojego dostawczaka na swoją osobówkę No i wkurzył mnie teść:"czego nie przychodzisz nie odwiedzasz nas?Siedzisz w tym domu jak odludek!!! ? - Nosz kuźwa!! Ale po co ja mam tam iść? -Na pogaduchy(jeszcze mi jedni koledzy..), popatrzeć co robią, poprzeszkadzać w pracy ?(oni prowadzą działalność własną w domu)? I nie chodzi mu żebym przyszła bo się stęsknili, tylko o to, że nie pracuje, dziecko w przedszkolu, a ja w domu śpię całymi dniami, co dla niego jest nierealnie denerwującym, bo on ma od lat bezsenność . A teście jak mają wolne, to dla nich męka, nudzą się i nie mają co ze sobą zrobić. ..w każdym bądź razie ciśnienie trzeba było mi podnieść, bo jak bez tego? (teściu jest takim złośliwcem i strasznym plotkarą i krytykiem) eeyesblue;- ja też widze że mi waga zaczęła szybko brnąć w góre, co prawda mam i jem dużo słodyczy, tak jak załapałam wenę piekarza, codziennie piekę coś i zjadam w 70% to co pieke ![]() monikmi; misia 880 na zaparcia po nieuzyskaniu rady od Was sama zaczęłam szukac wyjścia i przypomniałam nazwę specyfiku który brałam i mi pomagał w 1-ej ciąży. Jeśli ktoś jest zainteresowany to Jelliton, takie saszetki z proszkiem, smak neutralny. malinka9191;- ciekawa jestem smaku chałwy tureckiej? tylko gdzie ja to kupie? Chociaż wąpie że przeskoczy ukraińską.. ![]() Sorki za długaśny post, musze wygadac się, skoro siedzę jak odludek w domu
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:11 Powód: lalala |
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
8 noclegówMy lecimy na tydzień\8 nocy. W razie pojawienia się jakiś wymiotów np w samolocie mogę wziąć jakiś aviomarin czy lepiej nic nie brac?? myślę że nie będzie potrzebny ale jednak wolę się przygotować.
W ogóle zastanawiam się czy zmieszczę się w strój kąpielowy i krótkie spodenki bo raczej nie zdążę już nic kupić;d misia możesz lecieć z nami
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planowałam puścić pranie i poodkurzać ale gołąb samobojca mi pokrzyżował plany
wpadł w linie energetyczne zrobilo się zwarcie i nie mam prądu
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Nadia po to tu jesteśmy żeby też sobie pomarudzić
teściem się nie przejmuj na szczęście razem nie mieszkacie |
|
|
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
MiliTu Bosz! musisz być silna i wierzyć! Wiara czyni cuda słyszysz??
..popłakałam się, jesu.. ![]() Bonku;piżamy, jak to dziewczyny piszą jakieś najtańsze bo przebierać się po porodzie trzeba będzie kilka razy, brudzą się i mlekiem i tą krwią, ja odnalazłam na strychu 2 te z pierwszego mojego porodu których nie zużyłam i jeszcze ze 2 dokupie
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszanka labradora i jakiegoś innego pieska, nie wiem jakiego, jest kochany chociaż wymaga tresury, cierpliwości i miłości
Ma 9 miesięcy
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe co u vererie.. Cos długo milczy
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
Gosiaczek2507;- pierwszy raz lecisz samolotem? Zazdroszczę..
My t wakacje na jesień odłożyliśmy, ponieważ mąż ma dużo pracy w sezonie, ale i poza sezonem nie mniej w tym roku..więca kiedy one będą i czy będą w ogóle? - to nie wiem ![]() Bonku;- OMG!! pewnie go gołąbeczka zdradziła gosza82;
|
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Gosiaczek2507;53260 690]8 noclegówMy lecimy na tydzień\8 nocy. W razie pojawienia się jakiś wymiotów np w samolocie mogę wziąć jakiś aviomarin czy lepiej nic nie brac?? myślę że nie będzie potrzebny ale jednak wolę się przygotować.
W ogóle zastanawiam się czy zmieszczę się w strój kąpielowy i krótkie spodenki bo raczej nie zdążę już nic kupić;d Gosiaczek ja też nie będę ukrywać że Wam zazdroszcze!!! Bawcie się i wypoczywajcie!!! Wspaniałego wyjazdu zyczę oby był niezapomniany!!!
|
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo poduszka niewskazana, a kołdrą i tak noworodka nie okryjesz. Ja mam zamiar kupić pościel po 6 m-cy jak nie później.Na styczniówkach fajne koszule dziewczyny pokazywały trzeba by zaczaić się i poczytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba rozpuścić i szybko wypić :P
|
|||
|
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Gosza!
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
ziemniaczki kłócone z mleczkiem, duszone schaboszczaki z cebulką, kalafior obsmażany i chyba mizzeria albo surówka z kiszonej kapusty jak uda mi sie dostać gdzieś na miejscu
![]() Cytat:
I w sumie sprawdziłam i to jednak grecka![]() O taka:
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
jak wróce z zakupów i ćwiczeń to przeszukam wątek styczniówek
![]() chyba ze któraś zrobi to szybciej to poprosze o linki ![]() ja kupuje pościel bo poszewski zamówiłam - choćby dla samego leżenia w łóżeczku haha chce miec komplet
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To w Pl było, wiec po mamę poleciałam, żeby go zabrała sprzed mojego okna ![]() Cytat:
![]() 26 była na wizazu ja kupię, bo jest w zestawie, ale normalnie bym odłożyła pewnie zakup na pózniej
|
|
#1764 |
|
Konto usunięte
|
Malinka dzięki, poprzeglądam jakieś stronki, bo ja już jak coś sobie wbije do głowy...chce chalwę pyszną i koniec!!!
![]() Dziewczyny! tak sobie myślę, jak fajnie że w większości z nas ciąży przebiegają prawidłowo i bez większych niespodzianek. Nie docierało do mnie że może wydarzyć się coś takiego jak oto.. Trzymam mocno kciuki za to aby nasze brzuszki do końca pozostały w dobrej kondycji, a my same znosiły tę ciąże jako najlepszy okres w życiu
|
|
|
|
#1765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() MiliTu trzymaj się kochana ![]() Fjolek, Nieznajoma, Fasolka, Kalina, Milenujdka za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam imiona dla dziewczynek i nic mi się nie podoba
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
no bez przesady... |
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
też tak słyszałam. Że nie powinno się "oglądać nieboszczyków" i iść za trumną.
Moja kuzynka jak nasz dziadek zmarł tylko w kościele na mszy była i siedziała z tyłu, potem ją zawieźli na cmentarz już jak wszyscy na nim byli. Tylko nie do końca wiem czemu.. Niby dziecko potem ma być blade czy coś.. Zaraz poszukam na necie z ciekawości.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:26 |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już długo na to czekaliśmy i w końcu mamy możliwość, bo mamy duży ogród a i obydwoje z Tż-tem uważamy że dzieci lepiej się wychowują ze zwierzętami
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
wielu rzeczy się w ciąży "nie robi", najlepiej leżeć, jeść za 4 i tyć
też słyszałam o tych pogrzebach, ale uważam, że to przesąd jak wiele innych, natomiast nie wybieram się jednak dziś na pogrzeb nie ze względu na przesądy ale na samopoczucie, wczoraj narobiłam kilometrów i całe popołudnie się czułam fatalnie, dzisiaj jest trochę lepiej ale bez szału więc leżę i odpoczywam. Gdyby to był ktoś bardzo bliski to poszłabym tak czy siak, ale tak myślę, że ciocia TŻ się nie obrazi na mnie jak pójdę 1go zapalić świeczkę na grobie, a nie będę wędrować przez cały cmentarz z tłumem ludzi... na prawdę ją lubiłam choć okazji do spotkań miałyśmy niewiele ale uważam, że dobro dziecka jest w tej chwili najważniejsze więc zostaję w łóżku.---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- mam to samo!! jestem załamana ;( przecież jakoś ją nazwać trzeba! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

moja stronka

???
bo poduszka niewskazana, a kołdrą i tak noworodka nie okryjesz. Ja mam zamiar kupić pościel po 6 m-cy jak nie później.
trzeba by zaczaić się i poczytać 
I w sumie sprawdziłam i to jednak grecka