Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 12:22   #1741
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
uaoo śliczna ta kamizelka i płaszczyk cena rewelacyjna.
Dlatego się na niego zdecydowałam, ale jednak jakby był 10 zł droższy to bym go nie wzięła, bo rękawy są ciut za krótkie. Ale jak ubiorę pod spód sweter, to rękawy mogą wystawać spod płaszczyka.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:26   #1742
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja też się nie wybieram
Ja tez siedze na du.pce

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ortografię sprzedający zdał na 6
"Membranom" tez mi sie rzucilo w oczy

Baby Wszystkiego co Najlepsze z calego serduszka

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:28   #1743
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hariett, dzięki, chyba też tam zamówię

A do wózka jaki mam rozmiar wziać, też 60 x 120?

Na przewijak to jakąś ceratkę czy co?
Do wózka to tak jak Kinga pisała, a na przewijak możesz zwykłą pieluchę tetrową podłożyć zresztą do wózka też sama pielucha starczy. Ja tak robiłam bo i tak ten przewijak ciągle przecierałam a pieluchę podkładałam bo on jest zimny i szkoda takiego maluszka kłaść na taką nieprzyjemną powierzchnię.

baby montana Dużo zdrowia, rozwiązania problemów, lekkiego porodu no i spełnienia marzeń

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-10-28 o 12:30
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:31   #1744
MallaMi
Rozeznanie

u nas też mąż wozi swoich rodziców na groby, bo jakoś jego siostry się nie poczuwają. do tego jeszcze kupiliśmy wczoraj zestaw zniczy i oczywiście wiem że nawet połowy kasy nie dostaniemy za to. zresztą ze wszystkim tak jest. jak jedziemy do auchan na zakupy to teściowa tylko mówi że to by się przydało i tamto. ale jeszcze nigdy kasy na to nie dała i nie oddała. poza tym korzystają z naszego internetu już chyba z rok (bo mąż wziął dodatkowy na firme z laptopem i u nas był bardzo kiepski zasięg i im zawiózł) no i oczywiście przez ten czas ani razu nie zapłacili żadnego rachunku mam już dosyć finansowania ich, co mnie to obchodzi że nie mają pracy ani żadnej renty, tylko prace chałupniczą i ewentualnie teściu jakieś remonty u kogoś robi. ja to ze swoją mama to co do złotówki się rozliczamy, jak mi coś przybraknie w domu to mi zawsze kupi a ja potem przy rozliczaniu miesięcznych opłat zawsze jej oddaję.
no, ponarzekałam sobie
a co do pozytywów to mam wyniki glukozy i są dobre chyba

Glukoza na czczo 84 mg/dl

Glukoza po 1 godz. 132 mg/dl

Glukoza po 2 godz. 118
no i kupiłam w poniedziałek przez olx kurtkę hm mama i już ją dziś dostałam i jestem zadowolona że w końcu mogę się dopiąć

Baby wszystkiego najlepszego
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:32   #1745
Dotka90
Zakorzenienie

iola, okej, na przewijak tetra,bo to sie sciera, ale do wózka tetra? A nie cos nieprzemakalnego? Nie chce zeby przemókł materacyk z wózka w razie jakiegos 'wypadku'
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:32   #1746
uaoo
Zakorzenienie

Baby, wszystkiego dobrego! Duuuuuużo zdrowia! Porodu lekkiego! i żeby Ci w życiu poukładało kochana

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-28, 12:34   #1747
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Baby, wszystkiego co najlepsze, spokojnej ciazy i bezproblemowego rozwiazania

Dziewczyny a jak jest u Was z goleniem "tych" miejsc? dajecie jeszcze rade czy pomoca sluza tzci?
Bo ja wlasnie przed wizyta targnelam sie na strefe bikini i po 40 min przed lustrem jestem zmachana jak po jakims maratonie
A tu jeszcze nogi trzeba ogolic

Ja do lozeczka i wozka bede miala takie ceratkowe kolorowe podklady do przewijania a tak zamierzam tez stosowac tetre

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:36   #1748
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak jest u Was z goleniem "tych" miejsc? dajecie jeszcze rade czy pomoca sluza tzci?
Bo ja wlasnie przed wizyta targnelam sie na strefe bikini i po 40 min przed lustrem jestem zmachana jak po jakims maratonie
U mnie co prawda trochę to trwa, ale daję rade

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-28, 12:37   #1749
hariett
Zadomowienie

Cytat:
PowłokOM Ale drugi raz napisał dobrze!

Dotka a jakiej wielkości masz materacyk w wózku? Bo to chyba od tego zależy Jako ochraniacz myślałam wziąć jakiś niewielki do łóżeczek i przeszyć żeby się trzymał materacyka, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało
Ja na przewijak chce dawać te jednorazowe podkłady do przewiania, jakoś te prześcieradła na przewijak wydaja mi się niepraktyczne

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:38   #1750
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
u nas też mąż wozi swoich rodziców na groby, bo jakoś jego siostry się nie poczuwają. do tego jeszcze kupiliśmy wczoraj zestaw zniczy i oczywiście wiem że nawet połowy kasy nie dostaniemy za to. zresztą ze wszystkim tak jest. jak jedziemy do auchan na zakupy to teściowa tylko mówi że to by się przydało i tamto. ale jeszcze nigdy kasy na to nie dała i nie oddała. poza tym korzystają z naszego internetu już chyba z rok (bo mąż wziął dodatkowy na firme z laptopem i u nas był bardzo kiepski zasięg i im zawiózł) no i oczywiście przez ten czas ani razu nie zapłacili żadnego rachunku mam już dosyć finansowania ich, co mnie to obchodzi że nie mają pracy ani żadnej renty, tylko prace chałupniczą i ewentualnie teściu jakieś remonty u kogoś robi. ja to ze swoją mama to co do złotówki się rozliczamy, jak mi coś przybraknie w domu to mi zawsze kupi a ja potem przy rozliczaniu miesięcznych opłat zawsze jej oddaję.
no, ponarzekałam sobie
a co do pozytywów to mam wyniki glukozy i są dobre chyba

Glukoza na czczo 84 mg/dl

Glukoza po 1 godz. 132 mg/dl

Glukoza po 2 godz. 118
no i kupiłam w poniedziałek przez olx kurtkę hm mama i już ją dziś dostałam i jestem zadowolona że w końcu mogę się dopiąć

Baby wszystkiego najlepszego

Piekna glukoza

U mnie znowu co do grosza ze wszystkiego rozlicza sie tesciowa, w sensie jest jedna z najbardziej skapych osob jakie znam, ale tylko w swoja strone tzn.nawet zlotowki nie da i nie przepusci mezowi, ale jak ona ma oddac to juz pamiec ma zawodna :p
Lubie te kobiete, ale coraz bardziej mi dziala na nerwy ostatnio, bo tez ma trojke dzieci, a jednak to maz ma byc na jej kazde zawolanie. Ale tępie to ile mogę

Ja się nie dopinam w zadna kurtke

Stary 2015-10-28, 12:39   #1751
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do lozeczka i wozka bede miala takie ceratkowe kolorowe podklady do przewijania a tak zamierzam tez stosowac tetre

U mnie bozene TZ juz ogarnia :P mi po chwili brzuch twardnieje i generalnie stwierdzilam, ze sie przemeczac nie bede z reszta on nabroil to niech teraz pracuje :P
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:42   #1752
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka mam podobnie, meczę się przy tym strasznie, ale na razie daję radę sama.
Ja do wózka też pod prześcieradełko, będę wkładać te jednorazowe podkłady do przewijania one są dość duże to wystarczą, co prawda są i takie ochraniacze jak i do łóżeczek, ale szkoda mi trochę 15 czy 19 zł za to.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:42   #1753
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj u mnie to jest tragedia juz od dluzszego czasu przewaznie robie to na ''czuja'' a pozniej sprawdzam w lusterku

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:45   #1754
kinga1701
Zakorzenienie

hariett nie ma sensu się bawić w przeszywanie chyba, jeżeli chcesz taki pokrowiec jak do łóżeczka to są już gotowe. http://allegro.pl/podklad-na-materac...165607389.html, http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...501336229.html
Stary 2015-10-28, 12:45   #1755
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Czyli, ze nie tylko ja się z tym męcze, ale chyba rzeczywiscie na nastepny raz zaangazuje tzta, bo to co widze w lusterku nie do konca mnie satysfakcjonuje, a przeznaczam na to tyle czasu, ze powinno tam byc po gwiazdorsku co najmniej
Jeszcze nogi musze ogolic, ale naprawde mi sie nie chce i dlatego podzielilam to wyzwanie na dwie tury

Stary 2015-10-28, 12:46   #1756
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
U mnie bozene TZ juz ogarnia :P mi po chwili brzuch twardnieje i generalnie stwierdzilam, ze sie przemeczac nie bede z reszta on nabroil to niech teraz pracuje :P
Dzisiaj mam wizytę i też wczoraj Tż do pomocy zagoniłam co prawda pierwszy raz i bał się trochę że mi krzywdę zrobi ale jakoś poszło.

Co do materacyków to zamierzałam kupić ochraniacze do wszystkiego ale przemyśle i tak jak Kinga do wózka jednorazowy włożę, tylko co jeśli wypadki będą częste to chyba ekonowiczniej tem wielorazowy wyjdzie?
Stary 2015-10-28, 12:47   #1757
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak teraz więcej siedzę na allegro to co rusz mi się rzuca w oczy artysta z takimi błędami na aukcjach

Uaoo przesyłka serio ekspresowa! A zakupki super

Dotka mi ostatnio położna polecała te podkłady z Semi, które dla siebie kupujemy. Podobno najwygodniejsze i najbardziej higieniczne, bo jak się coś zadzieje to zwijasz, wyrzucasz i dajesz nowy. Ja przy okazji zamówienia z gemini mam zamiar zamówić jakieś w takim rozmiarze, który będzie mi pasował do wózka. Na to założę prześcieradełko i tyle. A jak coś to podkład do kosza, prześcieradło do prania i będzie czyściutko

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:48   #1758
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia Przed wizytą targnęłam się na zrobienie tego samej! Oczywiście efekt był opłakany. Teraz już mąż będzie działał Ale nogi już mi też ciężko ogolić.

mallami super!
baby sto lat!

Ja mam na materac do łóżeczka taki ochraniacz coś jak te co dziewczyny tu wrzucały. A do wózka myślałam o zwykłym prześcieradle, ale ono faktycznie nie zabezpiecza przed ewentualnym "wypadkiem", więc jeszcze nie wiem. A rozmiar zależy od tego jaki rozmiar ma materacyk w wózku.
Stary 2015-10-28, 12:50   #1759
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość

Co do materacyków to zamierzałam kupić ochraniacze do wszystkiego ale przemyśle i tak jak Kinga do wózka jednorazowy włożę, tylko co jeśli wypadki będą częste to chyba ekonowiczniej tem wielorazowy wyjdzie?
Ale zobacz przez pierwsze kilka miesięcy maluch i tak będzie w ubraniu i kombinezonie i pod nim prześcieradeło, ja myślę, że aż tak przeciekać przez te wszystkie warstwy nie będzie, ale może się mylę. Okaże się w trakcie, jak faktycznie będzie tragicznie to zamówię już w trakcie.
Stary 2015-10-28, 12:50   #1760
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
iola, okej, na przewijak tetra,bo to sie sciera, ale do wózka tetra? A nie cos nieprzemakalnego? Nie chce zeby przemókł materacyk z wózka w razie jakiegos 'wypadku'
To tak jak dziewczyny radzą taki podkład ceratkowy, zawsze będziesz spokojniejsza

Cytat:

Ja już korzystam z pomocy jak się ponaciągam to zaraz mi brzuch twardnieje
Stary 2015-10-28, 12:50   #1761
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę i też wczoraj Tż do pomocy zagoniłam co prawda pierwszy raz i bał się trochę że mi krzywdę zrobi ale jakoś poszło.

czyli razem dziś wizytujemy
Stary 2015-10-28, 12:51   #1762
86ewula
Rozeznanie

Mała Mi ja miałam 84, 118 i 132 więc na odwrót, ale liczby te same

Gratuluję grunt że wszystko ok.

Mnie Święto Zmarłych przeraża. Wolę podjechać tydzień wcześniej, później i zapalić znicz. Pomodlić się w kościele. Tyle wariatów co wyjeżdża w ten weekend na drogi, ile ginie, ile poddenerwowanych kierowców za kółkiem... Czy to jest sens... Tym bardziej że teraz to święto wpada w niedzielę, no jeszcze w tygodniu to zrozumiem, wolne od pracy to i się człowiek motywuje pojechać bo ma czas, ale w weekend to można w każdy jeden pojechać na spokojnie... Nie lubię zatłoczonych cmentarzy i gburowatych ludzi co pędzą od grobu do grobu byle tylko znicz zapalić i nie patrzą na innych, przepychaja się jak bydło... U nas tak jest na jednym z największych cmentarzy w Europie.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:51   #1763
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Do wózka kupiłam w gemini ceratkę higieniczną z Canpola, chyba za niecałe 3zł. Do kołyski biorę ten jeden na gumce właśnie a drugi większy bawełniany po prostu zawine po bokach i tyle, na większe łóżeczko też będzie.

MALLA to jeszcze mieścisz się w normach, super

UAO, super płaszczyk!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:56   #1764
Casaa
Zakorzenienie

Biore sie za przeliczanie ile czego mam i co jeszcze trzeba dokupic..... Zeby mi sie chcialo yak jak mi sie nie chce.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:57   #1765
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ale zobacz przez pierwsze kilka miesięcy maluch i tak będzie w ubraniu i kombinezonie i pod nim prześcieradeło, ja myślę, że aż tak przeciekać przez te wszystkie warstwy nie będzie, ale może się mylę. Okaże się w trakcie, jak faktycznie będzie tragicznie to zamówię już w trakcie.
Dlatego ja zwykłą tetre podkładałam epicentrum zawsze było na kombinezonie No ale dzieci są różne i jedne mocniej ulewają, więc wtedy może coś tam przecieknąć.

Na początek te jednorazowe też są całkiem dobrym rozwiązaniem, zawsze można domówić coś wielorazowego
Stary 2015-10-28, 13:07   #1766
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Na początek te jednorazowe też są całkiem dobrym rozwiązaniem, zawsze można domówić coś wielorazowego
Też mi się tak wydaje Dlatego ja na początku na pewno z nich będę korzystać.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-28, 13:08   #1767
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Właśnie robię zamówienie na stronie coccodrillo, bo bluza, która mi się podobała jest przeceniona o połowę
Ale na niej nie poprzestanę, więc.. zbankrutuję
Stary 2015-10-28, 13:11   #1768
tygrysek83
Zadomowienie

Ja w wózku kładłam flanele i pod główkę tetrę złożona. Nigdy sie wózkowi nie dostało. Na wszelki wypadek miałam zawsze przy sobie podkład jednorazowy gdyby była jakas mega wpadka. Przynajmniej nie trzeba było tego prac

Baby sto lat i duzo optymizmu.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 13:15   #1769
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie robię zamówienie na stronie coccodrillo, bo bluza, która mi się podobała jest przeceniona o połowę
Ale na niej nie poprzestanę, więc.. zbankrutuję
Pochwal się koniecznie później zakupkami

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-28, 13:20   #1770
hariett
Zadomowienie

Kinga dziękuję
Tygrysek chyba będę robić tak jak Ty, w sumie dziecko gondolą pojeździ tylko kilka miesięcy, i to tych chłodniejszych, więc i tak będzie zawinięte w kilka warstw. Damy radę

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości