Tampony i podpaski - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 18:48   #541
Ajkiorka
Raczkowanie

Dot.: Tampony i podpaski

Ja również dołączam do grona fanów Always Ultra. Tamponów nie stosuję, bo boję się, że zapomnę o wymianie i wda się infekcja, poza tym trochę przeraża mnie możliwość wystąpienia zespołu wstrząsu toksycznego. Kiedyś stosowałam podpaski z Biedronki (Femina) i rossmannowskie Facelle, czasem Naturellę, ale gdy użyłam Always, to naprawdę poczułam, co to znaczy komfort w czasie okresu. Do tej pory żadne z używanych przeze mnie podpasek nie dawały rady w nocy i często przeciekały. Always Ultra na noc to zupełnie inna klasa: jest bardzo długa, dobrze się przykleja i nie przesuwa podczas snu. W ogóle polecam je ze względu na żel, który neutralizuje nieprzyjemny zapach. Krew super się wchłania, podpaska jej mieści naprawdę bardzo dużo. Polecam też wersję na dzień w różowym opakowaniu.

Ajkiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 09:25   #542
zakalec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Kajam się w pas wynalazcy tamponów. Używam ich przez cały okres łącznie z nocą od 10 lat, prawie od pierwszej miesiączki i za nic bym ich nie zamieniła na podpaski. Dla mnie to okropne pieluchy, mimo kupowania tych na noc miałam brudną pościel i piżamę. Dramat.
Otóż to! Wynalazca tamponów: używam rano, wieczór, we dnie, w nocy, na basenie, na siłowni, na imprezie, w lecie, w zimie, do spodni, spódnic itp. itd., podpaski na oczy nie widziałam już ładnych kilka lat. Nie wyobrażam sobie życia bez tamponów, teraz to bym chyba umarła, gdybym musiała gdzieś wyjść w podpasce, w porównaniu z tamponami jest to straszliwy dyskomfort. Współczuję dziewczynom, które nie mogą używać tamponów.

Używam o.b. w różnych rozmiarach, w zależności od dnia i polecam
zakalec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 10:40   #543
Jeannee
Zakorzenienie

Ja mogę używać, ale wolę podpaski
Stary 2015-10-01, 13:14   #544
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
Otóż to! Wynalazca tamponów: używam rano, wieczór, we dnie, w nocy, na basenie, na siłowni, na imprezie, w lecie, w zimie, do spodni, spódnic itp. itd., podpaski na oczy nie widziałam już ładnych kilka lat. Nie wyobrażam sobie życia bez tamponów, teraz to bym chyba umarła, gdybym musiała gdzieś wyjść w podpasce, w porównaniu z tamponami jest to straszliwy dyskomfort. Współczuję dziewczynom, które nie mogą używać tamponów.

Używam o.b. w różnych rozmiarach, w zależności od dnia i polecam
Zgadzam się, mogę podpisać się pod każdym słowem. Dopóki nie zaczęłam regularnie używać tamponów, każdy okres był kłębkiem frustracji, zniechęcenia, psychicznego i fizycznego dyskomfortu. Chwała wynalazcy tamponów, za przywrócenie normalności i spokoju podczas okresu.
A teraz przymierzam się do kubeczka menstruacyjnego, ciekawi mnie czy któraś z was używała?
Stary 2015-10-01, 13:17   #545
201604210930
Konto usunięte

Widać, że temat odkopany przez szeptaczy Always. Nagle 3 posty napisane tego samego dnia wychwalające te same podpaski z kont o małej ilości postów.
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 13:53   #546
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Widać, że temat odkopany przez szeptaczy Always. Nagle 3 posty napisane tego samego dnia wychwalające te same podpaski z kont o małej ilości postów.
Tak swoją drogą nikt mnie nigdy nie przekona do Alwaysów. Najgorsze podpaski jakich używałam. Sztywne, przyklejają się do tyłka, sztuczne jak cholera. Beznadzieja.
Stary 2015-10-01, 13:57   #547
svetta
Raczkowanie

jeśli podpaski to tylko allways a tampony to tampax - tylko do nich tak naprawde mam zaufanie choć koleżanka namawia mnie na Ob, też podobno są dobre
svetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 15:22   #548
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Kajam się w pas wynalazcy tamponów. Używam ich przez cały okres łącznie z nocą od 10 lat, prawie od pierwszej miesiączki i za nic bym ich nie zamieniła na podpaski. Dla mnie to okropne pieluchy, mimo kupowania tych na noc miałam brudną pościel i piżamę. Dramat.
Ja nie miałam tyle szczęścia, jak zaczęłam miesiączkować to moja mamma była amatorką waty (coś okropnego, dwa razy dałam się na takie coś namówić) oraz tych grubych różowych podpasek Bella, a to już były lata 2000+ Dramat. Samych tamponów nauczyłam się stosować bardzo niedawno, bo mimo kilku prób parę lat wcześniej, niestety nie radziłam sobie z aplikacją. Ale dla mnie tampony to też cudowny wynalazek.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 15:36   #549
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Tak swoją drogą nikt mnie nigdy nie przekona do Alwaysów. Najgorsze podpaski jakich używałam. Sztywne, przyklejają się do tyłka, sztuczne jak cholera. Beznadzieja.
Zgadzam się. Do tego są drogie.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 22:17   #550
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
U mnie ta sama historia, tylko używam tamponów nieco krócej bo jakieś 3 lata. Wcześniej próbowałam je aplikować ale nie byłam w stanie, ciągle się spinałam a tampon nie chciał wejść. Teraz tampony to najlepszy wynalazek, używam ich w czasie trwania całego okresu. Używam różnych firm, miałam tampony z rossmanna, Bell, ob, jednak najbardziej lubię te z biedronki. Jakość jest ekstra, w dodatku kosztują grosze, mogę porównać je z ob ale wiadomo, że te drugie są dużo droższe. Wcześniej gdy stosowałam podpaski budziłam się cała brudna, do tego brudziłam prześcieradło, piżamę i majtki. Nie znoszę tego dyskomfortu i uczucia wilgoci. Nie mam zbyt obfitych okresów, a w podpasce ciągle wydaje mi się, że ona przecieka.
Stary 2015-10-01, 22:35   #551
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Ewelinda845 Pokaż wiadomość
Ja już od jakichś dwóch lat nie używam tamponów po tym jak dostałam taki stan zapalny, że aż pobierano mi wycinki.Mój ginekolog powiedział,że to właśnie od tamponów.Tak się wtedy wystraszyłam bo wiadomo, że jak wycinki to jest podejrzenie zmian rakowych.Dlatego teraz używam tylko podpasek.Ostatnio przerzuciłam się na Always Ultra ale te nowe bo ta starsza wersja się przy nich chowa.Są odpowiednio długie,mają delikatną siateczkę, która nie odparza i są bardzo chłonne.Dla mnie idealne,chociaż mogły by być trochę tańsze.
Też mam skłonność do stanów zapalnych i chociaż bardzo lubię to nie używam tamponow. Z podpasek lubię Bella niebieskie, a na noc Always. Czasami kupuje też Always na dzień ale te bawełniane, bo te z tą ceratowa siateczka potrafią podrażnić. Używam tylko podpasek ze skrzydełkami ;-)

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 13:07   #552
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Do tego są drogie.
A znacie jakieś inne podpaski dostępne na polskim rynku z tego typu siateczką, co Always? Bo ja nie i to sprawia,że trzymam się tych Always...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-02, 19:42   #553
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A znacie jakieś inne podpaski dostępne na polskim rynku z tego typu siateczką, co Always? Bo ja nie i to sprawia,że trzymam się tych Always...
Niektore bella, na nich jest rysunek.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-02, 19:54   #554
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Bella Perfecta zielone i fioletowe (te są zapachowe).
Femina z biedry, ta pomarańczowa.
To znaczy, one mają siateczkę, ale wg mnie Always i tak chłonie najszybciej i ich siateczka jest taka specyficzna.
Lubię Alwaysy, ale w kwestii ceny Femina bije je na głowę
Stary 2015-10-26, 23:39   #555
201604250941
Konto usunięte

Ja osobiscie trzymalam sie alwaysow, bo tylko one byly w stanie chłonać na tyle, zebym nie poplamila bielizny, spodni i poscieli, z innymi nie bylo szans. Teraz biore tabletki i mam bardziej skapy okres, wiec bella sobie da z tym rade, ale w normalnych warunkach bylaby katastrofa, zwlaszcza te z bawelniana powierzchnia, chlonnosc niemal żadna.
Stary 2015-10-28, 12:09   #556
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Zgadzam się, mogę podpisać się pod każdym słowem. Dopóki nie zaczęłam regularnie używać tamponów, każdy okres był kłębkiem frustracji, zniechęcenia, psychicznego i fizycznego dyskomfortu. Chwała wynalazcy tamponów, za przywrócenie normalności i spokoju podczas okresu.
A teraz przymierzam się do kubeczka menstruacyjnego, ciekawi mnie czy któraś z was używała?
Ja ja ja od roku używam i jestem bardzo zadowolona. Inwestycja dawno się zwróciła
Jeżeli cie nie obrzydza wyjmowania go i płukanie to nie ma co się zastanawiać.
Dobrze włożony nie ma szans na przeciek i nie trzeba latać so łazienki co 2-3h.
Ja raz miałam go w sobie 9h bo nie miałam możliwości opróżnienia go i komfortowo się czulam bo wiedzialam ze nic nie przecieknie
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-07, 13:46   #557
Veredise
Zakorzenienie

Chyba od dwóch lat nie zużyłam ani jednej podpaski. Wcześniej używałam Always i było OK, ale jednak wolę tampony. Najlepsze moim zdaniem są o.b. - używam tych pro comfort silk touch, bo jednak jest dla mnie różnica. Trzech rozmiarów - small, normal i light days, w zależności od krwawienia. Nie wyobrażam sobie wrócić do podpasek.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 00:49   #558
201701261449
Konto usunięte

Ja tylko tampony, ale:
1. facelle - te dla młodych dziewczyn, z takim serduszkiem na opakowaniu, mini - kupiłam przez przypadek, mam subiektywne uczucie, że są bardziej chłonne niz normal. No i pakują je w różowe folijki
2. bella, biało-żółte opakowanie, dotychczas tylko w aptece spotkałam, z woreczkami na zużyte tampony
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 10:38   #559
Black_Isabell
Raczkowanie

Tampony: tylko OB: chłonne, nie przeciekają, dają poczucie komfortu. Używałam też innych, ale często przeciekały. Z OB zapominam o tym, że mam okres.
Podpaski: Always (długie, chłonne, zapewniają poczucie komfortu/krew przecieka do środka a powierzchnia podpaski jest sucha albo Naturella (delikatne, miękkie, przyjemne, o lekkim zapachu; preferuję je w ostatnie dni okresu, kiedy krwawienie jest skąpe).

Podpaskowa porażka? Facelle z Rossmanna: powierzchnia podpaski pozostawała mokra, czułam się dyskomfortowo. Mają niewielką chłonność.

Edytowane przez Black_Isabell
Czas edycji: 2015-11-11 o 10:40
Black_Isabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 08:14   #560
201604250941
Konto usunięte

Mam pytanie - tak caly okres jesteście w stanie na tsmponach? Mnie w piwnym momencie tak przesuszaja, ze nawet sobie nie jestem w stanie zaaplikowac.
Stary 2015-11-12, 12:37   #561
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Mam pytanie - tak caly okres jesteście w stanie na tsmponach? Mnie w piwnym momencie tak przesuszaja, ze nawet sobie nie jestem w stanie zaaplikowac.
Ja też od lat przez cały okres używam tamponów, podpaski są według mnie obrzydliwe. Jak jest sucho pod koniec to dobre są te ob z śliską otoczką ale ja najczęściej po prostu używam zwykłych tamponów i kropli żelu durexa na tampon (albo jakiejś maści którą można wprowadzić do środka).
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 12:41   #562
201604250941
Konto usunięte

o, ciekawe, dzieki
no sa troche obrzydliwe ;p
Stary 2015-11-12, 12:57   #563
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Przeważnie używam podczas całego okresu. Czasem jedynie ostatniego dnia zdarza mi się używać wkładek higienicznych zamiast tamponów.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja ja ja od roku używam i jestem bardzo zadowolona. Inwestycja dawno się zwróciła
Jeżeli cie nie obrzydza wyjmowania go i płukanie to nie ma co się zastanawiać.
Dobrze włożony nie ma szans na przeciek i nie trzeba latać so łazienki co 2-3h.
Ja raz miałam go w sobie 9h bo nie miałam możliwości opróżnienia go i komfortowo się czulam bo wiedzialam ze nic nie przecieknie
Jeszcze bardziej mnie zachęciłaś, chyba sobie zrobię prezent na urodziny
Stary 2015-11-13, 17:21   #564
201606010921
Konto usunięte

Cytat:
Ja przez cały używam,od kilku lat. Tylko na samym początku używałam podpasek. Nie wyobrażam sobie tego znów.. Pod koniec lub w nocy najwyżej wkładki
201606010921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 15:15   #565
201701191223
Konto usunięte

używam podpasek bella zielone, facelle z rossmanna , według mnie bardo dobre, czasem naturella ultra. Z tamponów zrezygnowałam, nie czuję się dobrze z nimi,boję się wstrząsu a wyciąganie pod koniec okresu boli, i tak musiałam zakładać podpaskę. Używałam tamponów ob, facelle. Może na szczególne okazje będę ich używać , ale nie na codzień.
201701191223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 15:42   #566
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metalheadqueen Pokaż wiadomość
Ja przez cały używam,od kilku lat. Tylko na samym początku używałam podpasek. Nie wyobrażam sobie tego znów.. Pod koniec lub w nocy najwyżej wkładki
Ja tak samo,od laaat tylko tampony, czaasem jak jestem w domu i nigdzie nie ide to jakieś podpaski, ale ogólnie tylko tampony. Nie wyobrażam sobie życia bez nich
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 18:54   #567
ebena
Zadomowienie

https://cenmn.wordpress.com/2016/03/...ekologicznemu/

coś o tamponach
ebena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 20:34   #568
Baas
Zakorzenienie

Też używam tamponów przez cały okres - non stop.
I używam tylko OB.
Baas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości