Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 13:41   #1381
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
NANCY KANA AGA - jak ubieracie Maluchy na taką pogodę jak teraz ?
Ja nie żadna z wywołanych dziewczyn ale ubieram małego w kurteczke misia, czapka, buty i kocykiem przykrywam. Pod spodem ma dziś body z długim rękawem i sweterek no i oczywiście spodnie i skarpety.

Zaraz mi słońce zajdzie za girke buuu
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 13:52   #1382
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja nie żadna z wywołanych dziewczyn ale ubieram małego w kurteczke misia, czapka, buty i kocykiem przykrywam. Pod spodem ma dziś body z długim rękawem i sweterek no i oczywiście spodnie i skarpety.

Zaraz mi słońce zajdzie za girke buuu
Za girke powiadasz? ;-)
He he wywolalam te Dziopki bo mają napewno taka sama pogodę jak ja... to dlatego tak - ja w każdym razie ubralam body z długim na to cienka bluza plus kurtka. Spodnie i skarpety i kocyk taki cieplejszy . Oczywiście też i czapka ale z takich dresowych... chyba było ok. Ręce ciepłe a po rozebraniu juz w domu nie był zgrzany wiec ok.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ciesz się ze je a nie martwisz ze gruby będzie. Dajesz mu zdrowe jedzonko wiec ok. Sama gotujesz?
Jak mnie coś raz dobije to trudno ki sie ogarnąć...
Póki co lecimy na słoiczkach - jeszcze mam kilka smaków których nie próbował... ale zbieram się do tego gotowania jak pies do jeża... mam już ego mięso pomrożone wiec chyba w przyszłym tygodniu cos zacznę .. jak tylko mi Młody pozwoli...
Wiem jak to jest jak coś siedzi w głowie- doskonale rozumiem ten stan:-*

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mama po pierwszym śniadaniu, Nadia po drugim, zbieramy się i idziemy na spacer nad jezioro Chciałabym też dziś podjechać do sp po tusz i kilka rzeczy do włosów, krem do twarzy, muszę tylko męża przekonać a na obiadek kończymy delikatne jarzynki, na deser w końcu podam jabłko, ciekawa jestem reakcji Nadii wczoraj ukradła mi herbatnika, zdążyła polizać niedługo będę się musiała chować przed nią z jedzeniem, masakra myślę, że po powrocie do Wawy i kupnie krzesełka zaczniemy chyba blw

Goczek hehheh to Cię Pan komplementem zasypał

Kana no dach to już grubsza sprawa, wiem coś o tym, niedawno wymienialiśmy a i na wiosnę będzie trzeba znów trochę rozgrzebać ale jednak poddasze to mega opcja jest

Domima rozumiem Twoje obawy rzytul: ja miałam z dodatkowych szczepić tylko na pneumo ale teraz sama nie wiem czy nam to potrzebne, tyle szczepień teraz powymyślali na pewno temat do głębszych przemyśleń i zagłębienia się w temacie
Tez nie wiedziałam czy to robić czy nie. Natomiast spotykam się bardziej z zaleceniem niż odpuszczeniem...wiec się skłaniam ku temu... :-(

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
DOMIMA współczuję takich okresów Mi się właśnie wczoraj skończył, bez bólu i trwał 4 dni, jak przed ciążą.
Ja raczej też długo nie mam.... tylko ten ból :-(

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Ale napisałam na pewno temat do głębszych przemyśleń i zagłębienia się w nim powinno być
He he :-*

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Goczek mi jedna znajoma tz tez rzucila kiedys takim tekstem! W biedronce pracuje pipa! Pojechalam na zakupy a ona z tekstem ze chyba sie nie wysypiam bo cos marnie wygladam. A ja wygladalam ladnie umalowana i w ogole!
Ależ tupet maska co poniektórzy :-/
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 13:52   #1383
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Za girke powiadasz? ;-)
He he wywolalam te Dziopki bo mają napewno taka sama pogodę jak ja... to dlatego tak - ja w każdym razie ubralam body z długim na to cienka bluza plus kurtka. Spodnie i skarpety i kocyk taki cieplejszy . Oczywiście też i czapka ale z takich dresowych... chyba było ok. Ręce ciepłe a po rozebraniu juz w domu nie był zgrzany
Ja Ci tam wcześniej napisałam jak ja ubieram, w sumie podobnie jak Ty. A gdzie spacerowalas, że miałaś takie ładne widoki?
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:07   #1384
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hehe ewidentnie

Dokładnie!!
Chociaż u nas jeszcze słońca nie widać.

Współczuje tych bóli (
To ja też jakoś powinnam teraz dostać hmm o ile regularnie będę miała.

Mamusia wyluzować musisz naprawdę Wiem że łatwo powiedzieć, ale się postaraj ociupinę, bo Cię nerwy zjedzą.
No my ostatnio miałyśmy tak samo. Teraz Cie juz opuscilam z terminem :-/ ;-)

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Madzia sory ale noe zapisałam nazw tych tuszy, mogłabyś jeszcze raz napisać 😁 chyba Max Factor Masterpiece ale niewiem dobrze i ten Loreala jaki? Kupie i tak w Rossku, ale za pamięci pytam

Ale moje jęczydlo się wydzierało... uspokoiła się w huśtawce, może walnie tą długą drzemkę bo to ta sama pora co wczoraj.
He he za dużo luzu miałaś wczoraj :-P to teraz Młoda chce to wyrównać ;-)

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
By napisała ze czasu niema, może nie widzi teraz. Mi tel za pralkę dziś wpadł i ciezko było wyjąc, z pol godz go nie miałam, może cos sie jej przydarzyło takiego też he
- aparatka

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
moja tak samo z jedzeniem, wszystko ją interesuje, wystarczy, że usłyszy coś to od razu głową kręci i nasłuchuje a jak tatuś się pojawi w pobliżu to cała happy a o jedzeniu zapomina

nieee, jak jest fotka ustawiona dla znajomych to nasi znajomi jej nie zobaczą i naszych komentarzy

moja jeszcze śpi zrobiłam kuchnię na błysk, dosłownie i w przenośni-nie róbcie nigdy błyszących czarnych szafek i ta płyta też mnie wnerwia, bo każdy zaciek widać wrrr. W nowym domu zrobię białą
Oj ja mam czarne nieblyszczace a też mnie doprowadzają do szału

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chyba dopadła mnie zoladkowka :/ w nocy brzuch mnie bolal a teraz się rozkreca. Cudnie :/
Oj :-( i jak się teraz czujesz? Lepiej coś?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Dzieki! Kurka a maz byl rano w aptece. Mam tylko pepsi i suche bulki na ten brzuch :/

Mój też tak elegancko, do tyłu też sunie a do przodu nie da rady :/ Siadać też nie. Też już zaczynam sobie wkrecac
Mój też nie siada. W ogóle nie kuma tego siedzenia...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53262728]pewnie zle swiatlo Cię oswietlilo albo ja oslepil blask Twej urody i z zazrosci tak rzekla 😛

Sie wyjasnilo, ze tak powiedzial, bo pukali dwa razy do drzwi a nikt nie otwieral.tz w wc,a ja nie slyszalam.dzwonek uslyszalam dopiero. Ufff, nie musze korektora walic na dziob 😝 ale mi sie cora dzis chichra,uwielbia halasy wiertary najwidoczniej 😉

Majka, fajnie, ze masz takiego zaufanego pediatre,mam nadzieje, że Cie ciut uspokoila jesli chodzi o Julka. Taki wyrafinowany gust ma jedzeniowy,moze bedzie z niego szef Amaro

DOMIMA, wspolczuje takich okresow, tez mialam bolesne. Ginekolog na to jakis pigul Ci nie proponowal?[/QUOTE]
Nie byłam jeszcze u gina po porodzie jak miałam okres :-( - tylko raz wtedy do kontroli... ale przed ciążą tez takie miałam no może trochę słabsze no i ... "taka moja uroda" - zawsze było mówione ze po ciąży będę miała słabsze i napewno niebolesne... TJA. ...
Stary 2015-10-28, 14:08   #1385
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK ja tu nie mam nikogo z takimi dziecmi malymi. Spaceruje sama.

KANA dasz rade

MADZIx ja mam u siebie stawy

My po laserach. Klade mala.
Nogi mi sie telepia bo jak wracalam to przed samym domem mi na luku drogi osobowka z za tira wyskoczyla! Kufa jak sie wystraszylam! Na pobocze spitalalam a u mnie krotkie i zwirowe i prawie row byl grany, kawalek dalej juz bym nie miala nawet gdzie uciec bo bariera sie zaczynala..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:11   #1386
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Tak będziemy się tu przeprowadzać 😃 bardzo możliwe że nastąpi to szybciej niż myśleliśmy, początkowo na rok, dlatego tak szybko zadzialalismy z górą by 😉

co do krzesełka to myślę cały czas. Wzięłabym to z Ikei ale martwi mnie tylko brak podnóżka 😖 tak te nóżki zwisac będą... Ewentualnie keter

używam aktualnie tego tuszu, jest ekstra potwierdzam 😍👌 też zrobię zapas ale chyba w rossku

No to oby ząbek szedł ✊

współczuję 😖

My mamy tak zrobione obie łazienki właśnie białe fronty a drewniane boki i blat 😃 też mi się bardzo podoba taki efekt
Super macie z tym domkiem - jeszcze to jeziorko... no bajka...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Teraz jeszcze ja musze się przestawić do porannego wstawania a szczerze tego nie nawidze :/ idealna pora dla mnie to 8.30 teraz za to mały odsypia na polu na huśtawce, juz godzine śpi
Ja c tez niecierpie tego wstawania :-( nigdy nie lubiłam... I pomimo tego ze 10 lat pracuje na rano to jeszcze się nie przyzwyczaiłam :-( ostatnio w igłę śpię po 4 h na dobę :-(

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
oo to cudnie, będziesz miała wspaniałą okolicę
ja w sumie też niezłą będę miała, ale jeziora brak chociaż mąż mówił, że sa plany i gmina będzie robić sztuczny zalew a tam rowerki wodne, kajaki itd

mi się keter podoba, czekam tylko jak Ala usiądzie

pokażesz fotki łazienki??

meldujemy po obiadku, że 125g jarzynowej z królikiem zjedzone bez mrugnięcia okiem, panna chciała więcej to zagrzałam jarzynową samą i zjadła połowę i jeszcze cyckiem zapiła, niezle
ogarniam się na spacer a potem ten sąsiad ma przyjść
Pięknie się rozkrecila Malutka z tym jedzeniem - super
Stary 2015-10-28, 14:11   #1387
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53262728]pewnie zle swiatlo Cię oswietlilo albo ja oslepil blask Twej urody i z zazrosci tak rzekla 😛

Sie wyjasnilo, ze tak powiedzial, bo pukali dwa razy do drzwi a nikt nie otwieral.tz w wc,a ja nie slyszalam.dzwonek uslyszalam dopiero. Ufff, nie musze korektora walic na dziob 😝 ale mi sie cora dzis chichra,uwielbia halasy wiertary najwidoczniej 😉

Majka, fajnie, ze masz takiego zaufanego pediatre,mam nadzieje, że Cie ciut uspokoila jesli chodzi o Julka. Taki wyrafinowany gust ma jedzeniowy,moze bedzie z niego szef Amaro

DOMIMA, wspolczuje takich okresow, tez mialam bolesne. Ginekolog na to jakis pigul Ci nie proponowal?[/QUOTE]

Mnie juz meczy to niejedzenie. Mojej zupki zjadl ok.80g :/

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
A my po Nowym Roku chyba będziemy musieli ogarnąć ten temat. Podobno od 1.11 wszystkie zabiegi IVF są wstrzymane do odwołania, związek ma to podobno z informacjami jakie mają być przesyłane do USC, ale mój lekarz twierdzi, że trzeba się pospieszyć, bo sytuacja robi się bardzo nie pewna.
Martwi mnie to, bo boję się co to będzie jak znajdę w ciążę. Juz z Zosią jest ciężko a co dopiero z dwójką takich maluchów...niestety wygląda na to, że obecna sytuacja polityczna nie daje mi wyboru.

Popier..do.le..n.cy

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53263149]Na pewnochce tylko cos jej wypadlo,zr odpisac nie moze.moze dziecko komorke w kiblu utopilo

aaaha. A co chcialas skomentowac,pamietasz? Ze moja cora taki lobuz, a i tak całować ją chlopak chce? 😛 myslalam,ze na niego wczoraj ryknie jak palce do oczu jej prawie wsadzal,ale ona caly czas dzioba zacieszala chcialabym wiecej takuch interakcji z innymi dzieciakami jej fundowac. I w sumie na godzinke dwie bym ja chetnie do zlobka oddawala,chociażby po to,wg mnie to mega rozwijające jest. Ale 2h zlobka mnie nie urzadza po powrocie do pracy. Mam nadzieje ze w piaskownicy koleżanki znajdzie.tylko jesienia,zimą to trudniej.
Dziewczyny,wy macie takich bliskich znajomych z takimi szkrabami? Czesto sie spotykacie?[/QUOTE]

Mamy. Nie często. Moj z bratem sie brata

Cytat:
Jezu to straszne jest... I przykre zarazem :-( - aż się wierzyć nie chce ze w ogóle sytuacja polityczna może mieć jakikolwiek wpływ ma tego typu rzeczy. Ja ich nienawidzę za to chore podejście do IVF :-(
Ja też
Stary 2015-10-28, 14:11   #1388
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mnie moja szefowa takie teksty zarzucala. Raz sobie pomalowalam trochę bardziej oczy to ta mi ze brzydko wyglądam i nie pasuje mi to. A mnie się bardzo podobało. Innym razem po porodzie juz to tez ze wyglądam na zmęczona i zmarnowana. Lubie szczerość ale bez przesady. ..
Eh... ludzie to mają pomysły...
Stary 2015-10-28, 14:12   #1389
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA a moze taka jego natura? Moja tez tak je po 100max. No ostatnio sie poprawila i zjada male sloiki

Stary 2015-10-28, 14:14   #1390
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci tam wcześniej napisałam jak ja ubieram, w sumie podobnie jak Ty. A gdzie spacerowalas, że miałaś takie ładne widoki?
Wiesz co... kojarzysz kościół Jadwigi na Wybickiego czy tam Łokietka? Tam za tym kościołem jest taki park z ogrodami dzialkowymi... sympatycznie do pospacerowania i te kolory przy takiej pięknej pogodzie... no super
Stary 2015-10-28, 14:14   #1391
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
A my po Nowym Roku chyba będziemy musieli ogarnąć ten temat. Podobno od 1.11 wszystkie zabiegi IVF są wstrzymane do odwołania, związek ma to podobno z informacjami jakie mają być przesyłane do USC, ale mój lekarz twierdzi, że trzeba się pospieszyć, bo sytuacja robi się bardzo nie pewna.
Martwi mnie to, bo boję się co to będzie jak znajdę w ciążę. Juz z Zosią jest ciężko a co dopiero z dwójką takich maluchów...niestety wygląda na to, że obecna sytuacja polityczna nie daje mi wyboru.
Chore to że polityka wpływa na takie decyzje i ludzkie wybory...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:16   #1392
DomimaZet
Zakorzenienie

MAJKA - sprawdziłam ten smoczek i ja dalej mam 2. Ten średni przepływ.... a i tak dość szybko leci:-/ eh.. to z tego szybkiego to musi się chyba lać :-(
Stary 2015-10-28, 14:17   #1393
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś juz drugi spacer zaliczony, zaraz będzie Zosin obiad.

Dziś body z długim, cienka bluzeczka, cienkie rajstopki, spodenki dresowe, kurtka cieplejsza. Bo niby w słońcu ciepło, ale wiatr zimny.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:17   #1394
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No my ostatnio miałyśmy tak samo. Teraz Cie juz opuscilam z terminem :-/ ;-)

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

He he za dużo luzu miałaś wczoraj :-P to teraz Młoda chce to wyrównać ;-)

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

- aparatka

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Oj ja mam czarne nieblyszczace a też mnie doprowadzają do szału

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Oj :-( i jak się teraz czujesz? Lepiej coś?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mój też nie siada. W ogóle nie kuma tego siedzenia...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Nie byłam jeszcze u gina po porodzie jak miałam okres :-( - tylko raz wtedy do kontroli... ale przed ciążą tez takie miałam no może trochę słabsze no i ... "taka moja uroda" - zawsze było mówione ze po ciąży będę miała słabsze i napewno niebolesne... TJA. ...
Dzieki za troske, juz troche lepiej 😙

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
GOCZEK ja tu nie mam nikogo z takimi dziecmi malymi. Spaceruje sama.

KANA dasz rade

MADZIx ja mam u siebie stawy

My po laserach. Klade mala.
Nogi mi sie telepia bo jak wracalam to przed samym domem mi na luku drogi osobowka z za tira wyskoczyla! Kufa jak sie wystraszylam! Na pobocze spitalalam a u mnie krotkie i zwirowe i prawie row byl grany, kawalek dalej juz bym nie miala nawet gdzie uciec bo bariera sie zaczynala..
O matko :/ :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:18   #1395
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś juz drugi spacer zaliczony, zaraz będzie Zosin obiad.

Dziś body z długim, cienka bluzeczka, cienkie rajstopki, spodenki dresowe, kurtka cieplejsza. Bo niby w słońcu ciepło, ale wiatr zimny.
A no to widzę ze podobnie wszystkie ubieramy - ja tylko jeszcze nie ubieram rajstopek .. ale kocem owijam
Stary 2015-10-28, 14:19   #1396
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
A no to widzę ze podobnie wszystkie ubieramy - ja tylko jeszcze nie ubieram rajstopek .. ale kocem owijam
A my bez koca 😃
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:19   #1397
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co... kojarzysz kościół Jadwigi na Wybickiego czy tam Łokietka? Tam za tym kościołem jest taki park z ogrodami dzialkowymi... sympatycznie do pospacerowania i te kolory przy takiej pięknej pogodzie... no super
Kojarzę, byłam tam raz, z 8 lat temu Super, to prawda, uwielbiam taką jesień.
Stary 2015-10-28, 14:23   #1398
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA a moze taka jego natura? Moja tez tak je po 100max. No ostatnio sie poprawila i zjada male sloiki
Może. Nie jest tym jem wszystko i zawsze
Dobrze że nic Wam sie nie stalo

Cytat:
MAJKA - sprawdziłam ten smoczek i ja dalej mam 2. Ten średni przepływ.... a i tak dość szybko leci:-/ eh.. to z tego szybkiego to musi się chyba lać :-(
Dzieki
Stary 2015-10-28, 14:23   #1399
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarzę, byłam tam raz, z 8 lat temu Super, to prawda, uwielbiam taką jesień.
He he nic się tam nie zmieniło od tych ośmiu lat - baaa- noc się tam nie zmieniło od lat mniej więcej 20-stu kilku; -) . Ja tez uwielbiam taka jesień... w Ojcowie musi być teraz pięknie - może wyciągnę męża w sobotę...
Stary 2015-10-28, 14:27   #1400
gosiak0512
Zakorzenienie

Mala dzis miala body bez rekawow, bluzke na dl rekaw, spodnie, czapke lekka i kurtke. Na to letni koc

Stary 2015-10-28, 14:41   #1401
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
He he nic się tam nie zmieniło od tych ośmiu lat - baaa- noc się tam nie zmieniło od lat mniej więcej 20-stu kilku; -) . Ja tez uwielbiam taka jesień... w Ojcowie musi być teraz pięknie - może wyciągnę męża w sobotę...
Ooo z Ojcowem to super pomysł. Jadę w sobotę do rodzicow to będę mieć prawie po drodze szkoda, że teraz tak szybko robi się ciemno to nawet pospacerować dłużej nie można :/
Stary 2015-10-28, 14:55   #1402
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo z Ojcowem to super pomysł. Jadę w sobotę do rodzicow to będę mieć prawie po drodze szkoda, że teraz tak szybko robi się ciemno to nawet pospacerować dłużej nie można :/
To racja :-(... nawet jak tak jest ciemno to głupio z wózkiem spacerować nie ?ze tak niby "po nocy" się z maluszkiem chodzi... eh..
A no tak bo Ty gdzieś w tamte strony do rodziców jeździsz... Fajnie ze tak dość blisko masz do nich
Stary 2015-10-28, 14:59   #1403
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
To racja :-(... nawet jak tak jest ciemno to głupio z wózkiem spacerować nie ?ze tak niby "po nocy" się z maluszkiem chodzi... eh..
A no tak bo Ty gdzieś w tamte strony do rodziców jeździsz... Fajnie ze tak dość blisko masz do nich
Ostatnio się czułam jak jakaś wyrodna matka jak koło 18 wyszłam jeszcze z małym do sklepu, ciemno wszędzie, ludzi nie ma... A w lecie o tej samej porze to sobie na placu zabaw jeszcze siedzieliśmy.
Stary 2015-10-28, 15:00   #1404
gossip_girl21
Zakorzenienie

Wróciłam od dentysty... Chwała Bogu już wszystkie zrobione, kontrola za pół roku....
Gęby zaś nie czuję....😷

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 15:07   #1405
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio się czułam jak jakaś wyrodna matka jak koło 18 wyszłam jeszcze z małym do sklepu, ciemno wszędzie, ludzi nie ma... A w lecie o tej samej porze to sobie na placu zabaw jeszcze siedzieliśmy.
Dokładnie tak :-( - identyczne mam przemyślenia - byle do wiosny; -)

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentysty... Chwała Bogu już wszystkie zrobione, kontrola za pół roku....
Gęby zaś nie czuję....😷
Fajowo. Zazdroszczę zrobionych ząbków
Stary 2015-10-28, 15:13   #1406
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

Odpisuję trochę z opóźnieniem ale _ ubrałam dzisiaj skarpetki spodnie dresowe, cieplejsze buciki, body z długim rękawem na to cieplejszy polarek , kurtka i czapka , no i nałożyłam rękawiczki bo mamy katar i chrypę a u nas ręce zawsze zimne jak lody no i kocyk

Edytowane przez AgnieszkAA100
Czas edycji: 2015-10-28 o 15:15
AgnieszkAA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 15:14   #1407
katt
Raczkowanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53263179]pewnie przez zeby. Ktora reka boli? Nadgarstek szanuj,oszczedzaj przy podnoszeniu i opaske noś. Bo jak sie stan zapalny wda to potem sie ciagnie i ciagnie...[/QUOTE]

Lewa. No ciezko oszczędzać, ale staram się.

KAMILOVE - dzięki

GOSIAK - masakra. Mnie ostatnio prawie autobus potrącił. Na pasach. Szłam z wózkiem, patrze nic nie jedzie, idę. W międzyczasie autobus skręcił w lewo i by w nas wjechal gdybym nie podbiegla. Koleś nie zauważył, zdazylam zobaczyć jego przerażona twarz. Do końca spaceru było mi gorąco.
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 15:32   #1408
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

My już dzisiaj zaliczyliśmy spacer prawie dwie godziny...pamiętacie jak pisałam o tym piesku co mi skoczył na plecy bo się chciał bawić?Dzisiaj spotkałam go znów..w tym samym miejscu.. akurat podszedł do mnie listonosz zapytać o numer domu którego szukał i powiedziałam mu żeby sprawdził czy na tej obroży nie ma numeru telefonu bo ja jednak z dzieckiem się boję dotykać psów... Okazało się że jest numer więc zadzwoniłam i babka miała skontaktować się z właścicielem pieska ale do tej pory nikt nie dzwoni
Taka przyjazna psinka chodziła za nami cały spacer...

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
Lewa. No ciezko oszczędzać, ale staram się.

KAMILOVE - dzięki

GOSIAK - masakra. Mnie ostatnio prawie autobus potrącił. Na pasach. Szłam z wózkiem, patrze nic nie jedzie, idę. W międzyczasie autobus skręcił w lewo i by w nas wjechal gdybym nie podbiegla. Koleś nie zauważył, zdazylam zobaczyć jego przerażona twarz. Do końca spaceru było mi gorąco.

Trzeba tak dzisiaj uważać że masakra... ja teraz jeszcze bardziej zwracam uwagę jak idę z wózkiem i wręcz się zatrzymuję jak auto jedzie i dopiero ja pojedzie to idę dalej ..
Stary 2015-10-28, 15:42   #1409
gosiak0512
Zakorzenienie

KATT masakra!

Stary 2015-10-28, 16:02   #1410
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dopadła mnie zoladkowka :/ w nocy brzuch mnie bolal a teraz się rozkreca. Cudnie :/
Oj współczuję wiem co to za go.wno :/

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ok. Tylko mu sie skóra pod plastrami odparza bo musi mieć zaklejone to oczko ktore jest silniejsze zeby ćwiczyło. Cwiczyc go nie chce a zawsze byl taki ze dwlo sie wytłumaczyć a teraz słabo. Duzo się na raz na nieho zwalilo. Ciezki czas mamy. Troche badan mu robimy. Dzis pobranie krwi i nawet nie zaplakal moj dzielny zuch
Biedny Szymus. Buntuje się to normalne, przejdzie mu!

GOCZEK dam znać jak po tej ortezie. Póki co nosiłam od rana do 14. Teraz odpoczywam założę na noc znów.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości