|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Zaciekawa dopiero widzialam teraz Twoj post ! Dobrze ze juz wszystko okej !
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli nas nie ominie wojna w rodzinie (wszystko w rękach mojej mamy) i jakimś cudem zdecydujemy się na chrzciny, to odbędą się w towarzystwie my i chrzestni.
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Dorosea sami sobie ustalaja, ale ja jestem na dzialalnosci wlasnej
SWEETVIOLET to przerabane. Ale co z tego ze corka ciotki czy wujka. Rodzice Siadaja na Ciebie? Bo to moznaby w nieskonczonosc U nas z samego rodzenstwa todzicow i dziadkow bedzie 18 ![]() Zaciekawa wspolczuje, ja jutro ide ![]() Ja w domu nidgy..ze mialabym ogarniac wszystko? W sensie kelnerowac never. Chodzi o chrzciny Jestem bardzi aspoleczna, o ile luboe bawic sie naweselach to obsluga duzej ilosci gosci w domu orzyprawia mnie o dreszcze :p |
|
|
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska maluję białą annie sloan, droga cholera, ale fajnie kryje i w miarę to idzie (pomalowałam jedną drabinkę
).U nas wojna o chrzestnego będzie na pewno. Bo moja mama twierdzi, że chrzestnym musi być mój brat, bo mam go tylko jednego (nota bene chrzestnym być nie może, bo nie ma bierzmowania i ślubu kościelnego), a my chcemy jednego z braci męża. I ustąpić nie zamierzam w tej kwestii, poza tym z bratem mam średni kontakt. Do tego jeszcze dochodzi kwestia, że brat będzie sam miał w tym czasie swoje Maleństwo i jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze go wpędzać w wydatki związane z byciem chrzestnym i tak samo w drugą stronę - ja sama chrzestną u niego nie chcę być tylko dlatego, że jestem jedyną siostrą, bo bratowa też ma tylko jedną siostrę... Więc będzie awanti jak znam moją mamę... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda wspolczuje przeprawy
![]() U mnie to pewnie moj brat jak zechce i tz brata zona. Jezeli bede musiala sie ugiac, bo ja bym nie chrzcila.. Tak przynjamniej do 5 lat :p |
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Witam
w końcu odzyskałam mój laptop więc będę mogła zobaczyć fotki co wrzucacie bo na telefonie mało które mi się otwiera ehpisałyście o obwodach w brzuchu, pomyślałam zmierzę się i ja... bardzo bardzo zły pomysł... 115cm
|
|
|
|
#2948 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() AAaa to widze cala juz historia z tymi wymiotami jest, dobrze, ze lekarz o tym wie, to spoko. My kupilismy z Danpol gryka-pianka-kokos, jest do uzytkowania z dwoch stron "Strona gryczana jest jedynym naturalnym podkładem do spania. Łuska gryczana znajdująca się w specjalnie dobranych, przepikowanych kwadratach posiada unikalne właściwości: antyalergiczne-antypotowe antyodleżeniowe, właściwości zapobiegające wadom kręgosłupa i wspomagające leczenie wad już istniejących. Strona kokosowa stanowi uzupełnienie właściwości zdrowotnych materaca. Mata kokosowa dzięki swojej strukturze pozwala na swobodny przepływ powietrza. Nie zależnie, na której ze stron śpi nasze dziecko, mamy pewność, że zawsze śpi zdrowo i bezpiecznie." Cytat:
nie skracalabym ![]() Cytat:
![]() No My tez stoimy przed problemem wyboru chrzestnych, tak wiec nie jestes sama ![]() Wow! To sporo czasu masz juz te skurcze! Nie wiedzialam nawet, ze moga tak dlugo utrzymywac i tak wczesnie sie juz pojawic ![]() Cytat:
Cytat:
No my kupilismy z Danpol gryka-pianka-kokos, jak pisalam wyzej Co do przykrywania, ogolnie najlepsze sa ponoc spiworki, bo nie ma zagrozenia zakrycia sie i uduszenia.....a jesli juz kocyk lub kolderka to trzeba dobrze wcisnac boki miedzy materac a lozeczko, zeby dziecko nie mialo zbyt duzego pola do manewru, wtedy bedzie bezpieczniejsze.... My dostalismy w prezencie kocyk LaMillou, mamy tez spiworek, ale teraz bede kupowala posciel do lozeczka, juz wstepnie patrzylam na allegro i tam chyba jest w komplecie kolderka.Cytat:
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53265734]Sylwuska maluję białą annie sloan, droga cholera, ale fajnie kryje i w miarę to idzie (pomalowałam jedną drabinkę ).U nas wojna o chrzestnego będzie na pewno. Bo moja mama twierdzi, że chrzestnym musi być mój brat, bo mam go tylko jednego (nota bene chrzestnym być nie może, bo nie ma bierzmowania i ślubu kościelnego), a my chcemy jednego z braci męża. I ustąpić nie zamierzam w tej kwestii, poza tym z bratem mam średni kontakt. Do tego jeszcze dochodzi kwestia, że brat będzie sam miał w tym czasie swoje Maleństwo i jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze go wpędzać w wydatki związane z byciem chrzestnym i tak samo w drugą stronę - ja sama chrzestną u niego nie chcę być tylko dlatego, że jestem jedyną siostrą, bo bratowa też ma tylko jedną siostrę... Więc będzie awanti jak znam moją mamę... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]U nas nikt nie naciska ale ja mam tylko siostrę a TŻ brata. Moja siostra miała być świadkową na ślubie ale zmieniła zdanie a brat TŻa był świadkiem ale odstawił taką szopkę, że do tej pory mnie krew zalewa kiedy o tym myślę. Więc nie wiem, jak to będzie.
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia to też lekko nie masz. Nasz synek będzie miał tylko chrzestnego raczej. Bo nie mamy kogo poprosić na chrzestną, a nie chcę angażować w to nikogo z przyjaciół, bo wiadomo jak to jest. U nas jest to nieszczęście, że mamy samych braci. Ale z drugiej strony patrząc na to tak jak moja mama - że ja mam tylko 1 brata - to musielibyśmy mieć 6 dzieci, bo mąż ma 6 braci, a wiadomo, że nikogo nie powinniśmy pominąć
Z drugiej strony moim rodzicom nikt nie mówił kto ma być a kto nie ma być chrzestnym, wybierali sami. Akurat tak się zdarzyło, że moi chrzestni są od strony mamy a brata od strony ojca. Ale to przecież nie ma znaczenia... |
|
|
|
#2951 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niezle! No to pakuj sie dziewczyno, pakuj!!!! A z tym imieniem to jak jest? TZ chce inne, a Ty inne czy kompletnie nie macie koncepcji? A moze za duzo imion sie Wam podoba? ![]() Cytat:
![]() OK, lece do tego lekarza, milego wieczorku Paniom zycze
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pojechalam na ip. Wszystko dobrze ale kazali mi zostac na obserwacji. No to sobie leżę. bylam zestresowana bo do tej pory praktycznie zero ruchów od rana no i teraz juz naliczylam 10 ruchów w ostatniej godzinie
|
#2953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że coraz więcej takie 'atrakcji' na wątku mamy ![]() Cytat:
Już teraz wiem Jakoś wcześniej to przegapiłam ![]() A w ogóle to zapomniałam napisać- wyniki boreliozy ujemne! ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
A Mała niech już nie straszy mamusi
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Fionka, współczuję stresu!! Dobrze, że szybko zareagowałaś, lepiej dmuchać na zimne!
|
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, zamówiłam materac lateksowo-kokosowy HEVEA Krzyś
![]()
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
NIGHTBUTTERFLY a czemu koszula ma na głowie wylądować?
FIONKA dobrze że nic złego się nie dzieje, pisz co u ciebie Mi ten materac hebea na początku wydawał się miękki ale jak pomacałam sobie ten danpola kokos pianka gryka. To mi się okropny wydał. Kokos to jeszcze ale gryka bardzo nieprzyjemna
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj i dbaj o Was
|
|
#2959 |
|
Konto usunięte
|
Gadałam z bratem - na całe szczęście oni planują na chrzestnych jakąś koleżankę bratowej i jakiegoś jej kuzyna
Więc luuuzzzz---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Fionka współczuję - 3 dni będą Cię trzymać, czy jutro puszczą? Chyba czas na l4, co kochana? |
|
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
Noo..będę się starać odpoczywać, ale cholera to jeszcze tyyyle czasu a ja zawsze mobilna byłam - i na zakupki, i galeria...i ciucholand :P porażka..lekarz na odchodne powiedział,żebym uważała na siebie i oszczędzała cokolwiek to znaczy..ale pewnie trzeba zwolnić..pytanie tylko ILE...bo w poniedziałek plamienia dostałam siedząc w domu:/
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z Hania mialam do kolan. Na samolocie mialam.juz podciagnieta pod piersi. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53265734]Sylwuska maluję białą annie sloan, droga cholera, ale fajnie kryje i w miarę to idzie (pomalowałam jedną drabinkę ).U nas wojna o chrzestnego będzie na pewno. Bo moja mama twierdzi, że chrzestnym musi być mój brat, bo mam go tylko jednego (nota bene chrzestnym być nie może, bo nie ma bierzmowania i ślubu kościelnego), a my chcemy jednego z braci męża. I ustąpić nie zamierzam w tej kwestii, poza tym z bratem mam średni kontakt. Do tego jeszcze dochodzi kwestia, że brat będzie sam miał w tym czasie swoje Maleństwo i jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze go wpędzać w wydatki związane z byciem chrzestnym i tak samo w drugą stronę - ja sama chrzestną u niego nie chcę być tylko dlatego, że jestem jedyną siostrą, bo bratowa też ma tylko jedną siostrę... Więc będzie awanti jak znam moją mamę... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Z chrzestnym mam to samo. Wszyscy naciskaja na to zebym wziela mojego brata a ja mam z nim.straszny kontakt. Zreszta pisalam kiedys co odwala.... Cytat:
Dlugo beda Cie trzymac ? U nas na chrzcinach bedzie ok 60 osob... nie da rady mniej. |
|||
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
U nas te 16 osob to opcja minimum, tj tylko rodzice i rodzenstwo i chrzestni. W sumie wyoadaloby zaprosic tez ciocie i wujka, bo bardzo nam pomagaja, ale jak zaprosimy ich, to trzeba tez zaprosic siostre taty wiec do przemyslenia jeszcze
Co do rodzicow chrzestnych nie wyobrazam sobie zadnego z naszego rodzenstwa, na chrzestna poprosimy jedna z moich przyjaciolek, na chrzestnego myslelismy o kumplu tz ale po pierwsze jego dziewczyna i obie moje przyjaciolki delikatnie mowiac nie przepadaja za soba a wolalabym unikac napietej atmosfery przy stole. Po drugie chlopaki pracuja razem w ukladzie szef-podwladny i boje sie ze wczesniej czy pozniej wyniosa spiecia z pracy poza nia. Na szczescie do wielkanocy jeszcze sporo czasu Aniqa super ze wyniki wyszly ok Zaciekawa wspolczuje pobytu w szpitalu, mam nadzieje ze do porodu juz wiecej nie bedziesz musiala odwiedzac tego przybytku |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
zaciekawa niech maluszek posiedzi w brzuszku jeszcze troche.
Cos za duzo tu takich przypadkow szpitalnych... ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- A ja dzis mialam napad. Pierwszy od dwoch lat i sa efekty. Licze odstepy miedzy skurczami a tz zagryza wargi bo to jego wina. Jak sie uspokoje to pewnie mina. Mam nadziejr. |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek trzymaj się!
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie w bloku przy rozkladanej lawie to na ścisk może by 10 osób weszło, a potem jeszcze sprzataj i małym dzieckiem się zajmuj, w życiu! To samo nie widzę tutaj odwiedzin, po kilka razy w tygodniu szykuj i zabawiaj, a jak weźmiesz jeden termin to wychodzi tyle osob, ze szok. Jak Wy w ogóle zaopatrujecie się na odwiedziny? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53265734]Sylwuska maluję białą annie sloan, droga cholera, ale fajnie kryje i w miarę to idzie (pomalowałam jedną drabinkę ).U nas wojna o chrzestnego będzie na pewno. Bo moja mama twierdzi, że chrzestnym musi być mój brat, bo mam go tylko jednego (nota bene chrzestnym być nie może, bo nie ma bierzmowania i ślubu kościelnego), a my chcemy jednego z braci męża. I ustąpić nie zamierzam w tej kwestii, poza tym z bratem mam średni kontakt. Do tego jeszcze dochodzi kwestia, że brat będzie sam miał w tym czasie swoje Maleństwo i jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze go wpędzać w wydatki związane z byciem chrzestnym i tak samo w drugą stronę - ja sama chrzestną u niego nie chcę być tylko dlatego, że jestem jedyną siostrą, bo bratowa też ma tylko jedną siostrę... Więc będzie awanti jak znam moją mamę... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A Ty masz używane lozeczko? Bo nie pamiętam, czemu malujesz? Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53266189]Kalusia to też lekko nie masz. Nasz synek będzie miał tylko chrzestnego raczej. Bo nie mamy kogo poprosić na chrzestną, a nie chcę angażować w to nikogo z przyjaciół, bo wiadomo jak to jest. U nas jest to nieszczęście, że mamy samych braci. Ale z drugiej strony patrząc na to tak jak moja mama - że ja mam tylko 1 brata - to musielibyśmy mieć 6 dzieci, bo mąż ma 6 braci, a wiadomo, że nikogo nie powinniśmy pominąć Z drugiej strony moim rodzicom nikt nie mówił kto ma być a kto nie ma być chrzestnym, wybierali sami. Akurat tak się zdarzyło, że moi chrzestni są od strony mamy a brata od strony ojca. Ale to przecież nie ma znaczenia...[/QUOTE] O przyjaciół chodzi Ci o to, ze można się poklocic i każdy pójdzie w swoją stronę? No właśnie a może tak być, żeby chrzestni byli tylko z jednej strony? Mi ode mnie najbardziej pasuje najstarszy brat, ale on ma już dużo chrześniaków i trochę przeszkadza mi duża różnica wieku między nim a przyszła chrzestna, która będzie szwagierka, ona ma 23 lata a on 34, więc to aż 11 lat i nie wiem jakoś tak dziwnie mi... Z braćmi czy siostrami ciotecznymi nie utrzymuje jakiegoś bliskiego kontaktu? No i pomyślałam o koledze, który tak naprawdę jest Męża kolega, tzn z,jego wioski i znam go dzięki niemu, no e znamy się już tyle lat, ze w sumie to te mój kolega i o nim pomyślałam. Tak samo było z drużba, mnie rodzeństwo brało, a jak przyszło do mojego wesela, to ja nie miałam kogo wziąć i właśnie nasza drużba to byla siostra Tz i ten kolega. Cytat:
![]() Aaaa mówiłam!! Super wieści, jesteś zdrowa jak ryba!! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa a robilas test metoda elissa czy wb?
Fionka to pewnie razem wyjdziemy ![]() Ja to sie ciesze ze mam detektor bo jak cos nie tak to sobie poslucham i wiem ze jest okiZaciekawa to tak jak u mnie, czyli lezysz w domu i nie robisz zakupiw, nie sprzatasz, nie wieszasz, nie prasujesz nie skladasz prania, nid gorujesz Lezysz ogladasz tv i neta wertujesz i tylko kurierow wpiszczasz :p Ja bym uwazala zwlaszcza ze masz plamienia.. Mialas tzn Czubasek jaki napad? |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mnie rozwala tym swoim stosunkiem do zięcia. Ostatnio była taka sytuacja, że nie uwierzyła mi, tylko musiała zadzwonić do TŻta, żeby jej potwierdził, że nie kłamię
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53266189]Kalusia to też lekko nie masz. Nasz synek będzie miał tylko chrzestnego raczej. Bo nie mamy kogo poprosić na chrzestną, a nie chcę angażować w to nikogo z przyjaciół, bo wiadomo jak to jest. U nas jest to nieszczęście, że mamy samych braci. Ale z drugiej strony patrząc na to tak jak moja mama - że ja mam tylko 1 brata - to musielibyśmy mieć 6 dzieci, bo mąż ma 6 braci, a wiadomo, że nikogo nie powinniśmy pominąć Z drugiej strony moim rodzicom nikt nie mówił kto ma być a kto nie ma być chrzestnym, wybierali sami. Akurat tak się zdarzyło, że moi chrzestni są od strony mamy a brata od strony ojca. Ale to przecież nie ma znaczenia...[/QUOTE] A można tak? W sensie tylko jednego chrzestnego/chrzestną. Bo poruszaliśmy ten temat przy teściowej i ona nam odradza szwagra jako chrzestnego. Stwierdziła, że nie będzie z tego nic dobrego tylko znowu jakieś fochy. No jestem w szoku no i TŻ stwierdził, że chyba ja najbardziej chcę jego brata na chrzestnego. Chyba jestem jakaś dziwna bo dla mnie to było oczywiste, że prosi się najbliższe osoby
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska u nas to beda swieta po drodze i pewnie hurtowo sie odbedzie
tak mysle przynajmniejA ja to jestem taka ze jak ktos mi przkotluje bez zapowiedzi to bez ceregieli pojde sobir spac :p ja sie nie cyrtole |
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

ja kompletowanie wyprawki dopiero zaczynam i stąd pytanie, jaki materac do łóżeczka kupowałyście? kupujecie taką typową pościel do łóżeczka czy nie? nie wiem czy przykrywać dziecko kołderko, czy lepiej jakiś kocyk kupić 

w końcu odzyskałam mój laptop więc będę mogła zobaczyć fotki co wrzucacie bo na telefonie mało które mi się otwiera eh

Niezle!
No to pakuj sie dziewczyno, pakuj!!!! A z tym imieniem to jak jest? TZ chce inne, a Ty inne czy kompletnie nie macie koncepcji? A moze za duzo imion sie Wam podoba? 

naślę na nią TŻa bo do niego czuje respekt
A Mała niech już nie straszy mamusi
no i TŻ stwierdził, że chyba ja najbardziej chcę jego brata na chrzestnego. Chyba jestem jakaś dziwna bo dla mnie to było oczywiste, że prosi się najbliższe osoby