|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Dobra ide przed szpitalem prasowac
|
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
zaciekawa współczuję stresu szpitalnego, dobrze że jesteś już w domu- odpoczywaj i dbaj o was
sylwoha kciuki za Twój pobyt, oby był owocny, no i mam nadzieję że wybadasz co tam w szpitalu (bo rozumiem, że tam będziesz robić? ) o ile pamiętam to masz dobre podejście do personelu aniqa gratuluję dobrego wyniku! fionka kciuki żeby cię szybko puścili jeśli wszystko oczywiście będzie w porządku w ogóle zauważyłam, że coraz częściej i więcej z nas narzeka na ciężkość bytu ostatnich tygodni zaczyna się! zaraz będziemy jęczeć i prosić siły wyższe żeby już było po wszystkim...ja dziś znów nie do życia, na dodatek po wczorajszym badaniu plamię taką ciemną krwią... więc leżę a i tak nie mam siły na nic jutro koło z hiszpańskiego a ja nie wiem czy w ogóle będę miała siłę iść na uczelnię moje małe też co dzień ma czkawkę i rozpycha się straaasznie ostatnio też sobie szykuję mp3 do szpitala- szukam jakiegoś fajnego audiobooka, coś do relaksu i póki co rozstępów nie mam i skórę mam super- przypisuję to olejkowi z Eucerinu, nigdy nie miałam takiej skóry, jestem bardzo zadowolona i na bank będę używać po ciąży
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak pół rodziny będzie mi się zlazic kiedy chcę toż to oszalec mozna ;/ U mnie w domu odpada, koleżanki jak przyjdą to do 24 czy 1 będą siedziały m.in. ta co była u mnie ostatnio, dlatego ja chyba wole wydać więcej kasy, zaprosić wszystkich na raz i do jakiej karczmy czy gdzie i tyle, no a na chrzciny planuje już najbliższą rodzinę tylko. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2974 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska maluję, bo kupiliśmy nowe, ale w kolorze drewna. A komody są białe, a ja mam fanaberię, żeby łóżeczko było w tym samym kolorze
Jakbym była trochę mądrzejsza, to bym nie kupiła łóżeczka w Ikei tylko zamówiła z neta po prostu białe. Ale nie jestem, więc wydałam 200 zł na farbę i wosk do niej i będę malować - tzn. resztę już mąż pomaluje, bo powiedział, że to zrobi ![]() A co do przyjaciół to nie chodzi o to, po prostu bycie chrzestnym to nie jest mały wydatek i jakoś u mnie się przyjęło, że to ma być ktoś z rodziny. Zobaczymy, może poprosimy szwagierkę, u której mąż jest chrzestnym ich córki. Może tak być, żeby chrzestni byli tylko z jednej strony Kalusia może być tylko jeden chrzestny |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Napad leku, paniki. Nawet nie wiem jak to nazwac.
Po prostu mam uczucie ze jestem w jakims odrealnionym miejscu. Wszystko wokol jest zamazane. Jest mi duszno, poce sie i mam dreszcze. Obraz caly mi sie rozmywa i nie moge tchu zlapac. I placze wtedy strasznie. Ogolnie mialam duzo takich atakow jak depresja byla zaawansowana mocno. Az mna dzis cala telepalo. I chyba maly mi sie obrocil glowa w gore bo czuje intensywne ruchy w pipce, Jakby nogami nawalal. Skurcze mialam nieregularne ale mocne, az mnie krzyz bolal. Na szczescie leze juz pol godziny i jest mi lepiej. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-10-28 o 18:18 |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53266911]
Kalusia może być tylko jeden chrzestny No to luz
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska do tej pory miałam w planach zaprosić rodzinę tż jak on będzie jeszcze w Polsce, czyli jakieś 7-8 osób. Teraz jest mi wszystko jedno w sumie kto kiedy przyjdzie, niech się tylko zapowie. Jak się będę źle czuć, to skrócę odwiedziny i wyproszę gości. Kawę mam, coś słodkiego też i w sumie im szybciej będę miała to z głowy tym lepiej. Moje koleżanki też w sumie mogą wpaść kiedy chcą, bo raz że mam ich bardzo mało, a dwa każda jest wyrozumiała i nie trzeba koło nich skakać.
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek, trzymaj się
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek co sie dzieje ?
Sylwuska u nas prezentacja malej pewnie odbedzie sie w swieta (w sumie porod w polowie listopada jest mi na reke - dojde w miare do siebie). Jesli jeszcze nie bardzo bede na chodzie to mysle, ze tz ogarnie kuchnie, tesciowa pewnie cos podrzuci jak zawsze i nie bedzie tragedii. |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zapytam jak dlugo. Teraz juz zjadłam troche wiecej słodkiego i sie częściej rusza ale z rana stres mialam. Na ip jedna powiedziała ze jak podpisze oświadczenie ze biorę odpowiedzialnosc na siebie to mogę isc do domu a druga kazala zostac bez gadania. Tak się zestresowalam ze musze taka decyzje podjąć ze się popłakałam. Miałam juz drugie ktg, krew pobrali, wymaz, jutro mocz. Leze i liczę ruchy. Koleżanka mówiła ze mala mnie zmusiła do odpoczynku.
Jeny jak mi się nie chce tu być. Dobrze ze mogę chodzić bo ze mną dwie dziewczyny maja nakaz leżenia. Przeplywy w normie. Mala wazy 2230g ![]() Tz tak się zestresowal ze masakra. Az balam sie do niego zadzwonic bo on w trasie i balam sie żeby nic mu sie po drodze nie stalo. No i ztego wszystkiego przywiozl mi szampon i ręcznik plażowy ![]() Haha takze pierwszy raz będę sie mylą szamponem ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Ja o chrzcinach nie myślę. Sama nie wiem jak podejść do tematu. Jezuuu jak tu gorąco!
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam, nie było mnie kilka dni, nie jestem w stanie Was nadrobić bo kiepsko się czuję, mam nadzieję że wszystko u Was w porządku.
Ja ostatnie dni mam zawroty głowy i w ogóle spuchnięte kostki aż bolą. Wczoraj prawie zemdlałam, chyba dopada mnie powoli kryzys końcówki, a to 34 tydzień dopiero. Faktycznie trzeba ciut więcej odpoczywać. Zdrówka Wam wszystkim życzę i dzieciom! |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie obadam obadam sie nie moge doczekac zeby zobaczyc czy te pielegniarki serio takie wstretne
Tam jednak nie nede rodzic chyba ze akcja bedzie szybka zmiana planow nastapilaSylwuska no wlasnie ale zawsze to ogarnialam zakupy i pomagalam zobaczymy co w tym roku haha ![]() A czemu bucie cherztnym to duzy wydatek? Tzn oczywiste ze orezent na chrzciny komunie itp ale ja tam uwazam ze na chrzciny to lepiej sie na fotograga zrzucic niz fanty zbierac, bo nie o to chodzi Fionka a nie mozesz otworzyc okna? |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy okno otwarte i drzwi ale nie mogę wytrzymać. Tu chyba z 25 st jest a dla mnie to koszmar w ciąży bo normalnie lubie ciepelko.
Ta polozna co mnie teraz "obsługiwała" bardzo fajna Ale zła jestem na moja gin bo nawet nie zaszła. Tylko rozmawiala ze mną przez telefon jak na ip bylam
|
#2984 |
|
Konto usunięte
|
Sylwoha ja w ogóle nie jestem zwolenniczką dawania nie wiadomo jak wygórowanych prezentów itp. Ale wiem jak ludzie podchodzą do bycia chrzestnym - "Jenyy tyle kasy..."
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie rozstępy nie robią. Na brzuchu skora dobrze wygląda i widac ze nie jest mocno napieta. Na udach mam stare ale nie widzę nowych. Moze jakiś jeden jest ale to mnie nie martwi bo i tak estetyki to nie zmieni
W ogóle niektóre jakie ogromne brzuchy maja! Przy nich czuje ze mój to maluszek ![]() No nic zmieniam nastawienie i sprobuje korzystać z wolnego
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co z tym moim TŻtem ostatnio się dzieje. Zastanawiam się, kto w tym związku jest w ciąży
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53266911]Sylwuska maluję, bo kupiliśmy nowe, ale w kolorze drewna. A komody są białe, a ja mam fanaberię, żeby łóżeczko było w tym samym kolorze
Jakbym była trochę mądrzejsza, to bym nie kupiła łóżeczka w Ikei tylko zamówiła z neta po prostu białe. Ale nie jestem, więc wydałam 200 zł na farbę i wosk do niej i będę malować - tzn. resztę już mąż pomaluje, bo powiedział, że to zrobi ![]() A co do przyjaciół to nie chodzi o to, po prostu bycie chrzestnym to nie jest mały wydatek i jakoś u mnie się przyjęło, że to ma być ktoś z rodziny. Zobaczymy, może poprosimy szwagierkę, u której mąż jest chrzestnym ich córki. Może tak być, żeby chrzestni byli tylko z jednej strony Kalusia może być tylko jeden chrzestny Aaa rozumiem ![]() Cytat:
Leczylas ta depresje? Cytat:
A u nas odwiedziny wyglądają tak, że robi się gościnę, czyli coś takiego jak teraz koleżanka u mnie była, ciepłe danie, przystawki, sałatki, wędlina itp, no i oczywiście alkohol, czyli spotkanie się przeciąga do pozna w nocy. A te chciałabym mieć to szybko z glowy ;/ Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka, co do temperatury w szpitalu, u nas jest tak samo. Dziewczynom wentylatory z domu przynosili, ja niestety nie miałam gniazdka koło łóżka.
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Aniqa, SweetViolet gratuluję wyników Fionka współczuję szpitala, ale najważniejsze, że wszystko ok! ![]() Co do chrztu to my nie chrzcimy i problem z głowy ![]() Czubasek trzymaj się w dwupaku jeszcze koniecznie!! Ja dzisiaj robiłam morfo i mocz przed piątkową wizytą i hemoglobina poprawiła mi się z 10.0 na 11.9 w 10 dni, także spoko, polecam hemofer :P Ale za to inne bajery mi wyszły, neutrofilów za dużo, limfocytów i eozynofilów za mało. Podwyższone RDW... Nie wiem co to oznacza wszystko. Dodatkowo w moczu leukocyty, liczne bakterie, pasma śluzu... ![]() A i załatwiliśmy papier uznania ojcostwa |
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że to święta, czy jakaś inna okazja. No i u TŻa pierwszy raz spotkałam się z piciem w święta, trochę szokujące było to dla mnie na początku, i nas to najwyżej jakieś winko czy naleweczka do obiadu---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- No ale mocz niefajny Ci wyszedł
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Właśnie zaczęłam zastanawiać się nad zgodą na obecność studentów przy porodzie
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam wiadonosc w klubie. Proszw o szybka odpowiedz bo znow mam dusznosc z nerwow, bo nie wiem czy to normalne.
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2995 |
|
Konto usunięte
|
Czubasek odpisałam
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Az musze zapytać tz jaki ma plan pepkowego
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Wolę to niż wkurzanie się po powrocie ze szpitala, że ja sama siedzę w domu z dzieckiem a TŻ sobie pije z kolegami
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez ale z drugiej strony jak się w tygodniu urodzi to ciężko tak będzie mu świętować
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Sylwuska jakbys tego nie postawila to by nie bylo
![]() Ale spoko u nas tez bedzie, bo moja mama nie jest taka jak ja :p Zreszta ja sie nie wzbraniam az tsk przed- bo jak sie bede dobrze czula to why not ![]() Alee jak se chce moj opijac to niech sie opije jak mnie nie bedzie albo niech idzie z domu i wroci trzezwy :p
Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2015-10-28 o 20:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ja sie nie cyrtole
Jakbym była trochę mądrzejsza, to bym nie kupiła łóżeczka w Ikei tylko zamówiła z neta po prostu białe. Ale nie jestem, więc wydałam 200 zł na farbę i wosk do niej i będę malować - tzn. resztę już mąż pomaluje, bo powiedział, że to zrobi

No chyba, że to święta, czy jakaś inna okazja. No i u TŻa pierwszy raz spotkałam się z piciem w święta, trochę szokujące było to dla mnie na początku, i nas to najwyżej jakieś winko czy naleweczka do obiadu