|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Właśnie my jak byliśmy na odwiedzinach to naszykowane jak na święta i teraz każdy stara się tak robić, bo głupio postawić mniej, czy np ciepłego dania nie podać, dlatego nie chce tego w domu, tym bardziej że mieszkamy w bloku. Cytat:
Znajomi jak przyjdą to zobaczyć Mała i opic od razu. A przecież on zarcia nie naszykuje, Jeju nie chce mi się nawet o tym myśleć, bo już mnie to wkurza ;/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo zostaly mi body i pajace takaaa sterta ale mimo ze na siedzaco to kregoslup zabolal
Teraz leze w wannie i sie relaksuje ![]() Potem druga runda i bedzie finito |
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, ale pogrom, ciągle któraś na ip albo do szpitala...
Ja dziś czuję się jak przejechana walcem. Nic sensownego nie zrobiłam przez cały dzień ;/ TŻ nic nie wspominał o imprezowaniu. Obawiam się tylko nachalnych odwiedzin miliarda ludzi... |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie postawię to wiesz jak będą gadac?? Masakra, mój Tz to choćby się pokroil to zrobi tak żeby było, ale mamusia zrobi, albo pojedzie i wyda fortunę i kupi i będzie miał w dup.ie np to, ze ja chciałam żeby było taniej. Oj można gadać i gadać ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mocz niezbyt dobrz. |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Sle wiecie co? Te szpitalne koszule wcale nie są takie zle
![]() Nie wiem jak ja zasne w nieswoim łóżku. Jak tylko mnie wypiszą to zwalniam ostro tempo a jednocześnie szybko zabieram się za wyprawkę
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję tego, że po porodzie mogę być dość niedołężna i nie będę umiała robić wszystkiego przy dziecku. Jak mnie TŻ w takim stanie samą zostawi to się pochlastam
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a co w tym złego ze mamusia naszykuje? Przeciez będziesz zmeczona
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska i Sylwoha, skąd wy jesteście, że u was tacy gościnni wszyscy?
Z Podlasia?
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Mujer ja się obawiam nalotu teściów w dniu powrotu ze szpitala
TŻ nie chce słyszeć, że nie. W ogóle - zabija mnie czasem swoją wyobraźnią. Już w pierwszym tygodniu chce dzieciaka pakować i do dziadków jechać Kategorycznie zaprotestowałam, bo o ile dziecko można zapakować, to nie sądzę abym ja chciała się ruszać przez pierwsze kilkanaście dni Muszę jeszcze nad nim popracować, ale totalnie nie mam pomysłu Chociaż, on już widział takie rzeczy jakie ja robię, że może poród go nie zdziwi Aż mi dziś wstyd było, bo w zasadzie jak rzygam to nie kontroluję ciśnienia w kroku I leci mi sikut samoistnie, a jak dziś w aucie to....ehh, wstydno mi Chociaż mnie pocieszał, że to rozumie i że to się zdarza i nie jest zły, bo wie że tak się może w ciaży zdarzyć, to jednak mi głupio jest W ogóle, wcale nikomu nie mówiłam, ale mam takiego doła, że w większości dzień spędzam na beczeniu w poduszkę. TŻtowi dziś powiedziałam, wyżaliłam się...Niby pociesza, ale i tak mnie nie rozumięęęęęę Wczoraj dopier.dolił mi tekstem "Wiesz, myślę że Szymuś jest wart tego cierpienia Twojego" No kur.waaaaa jak to usłyszałam to myślałam ze wyjde z siebie. Ja doskonale wiem, że jest wart, ale to nie znaczy, że nie mam prawa czuc się gorzej i popłakać sobie jaka to jestem okropna. czasem mam wrażenie, że kobieta to jest taki dodatek do dziecka, do płodu. Taki w sumie jakby mało istotny dodatek. (i ten dodatek musi wszystko znosić i jakby nie ma prawa miec gorszych dni). jestem wściekła i sfustrowana, wszystko mnie boli, wkurza, chce mi sie jeść, wyglądam jak upiór i nie mam w co sie ubrac teraz juz wiem czemu kobieta cieszy sie tak bardzo na poród!!! ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże mnie też przeraża, że coraz któraś w szpitalu ląduje, a mi łóżeczko jeszcze nie przyszło, to samo wózek, jest tylko komoda i to nie ma komu na miejsce jej wstawić i całe worki prania ;/ Dzisiaj przyszła mi torba, ale jest w przekonacie, bo nawet nosa na dwór przez swoje samopoczucie nie wystawialam ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis robie liste rzeczy do toreb szpitalnych i jak wymysle to sie spakuje, bo mnie jakos to dręczy...
|
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z resztą bedziesz cieszyć się dzidzia i może wszystko się ułoży lepiej niż myślisz.
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twojego samopoczucia To chyba rozumie to tylko druga kobieta w ciąży osoba która nigdy nie była w takiej sytuacji może się tylko domyślać o czym mówisz ale w 100 % nie ogarnie tematu.
|
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój juz został poinformowany, ze w święta bedziemy w domu. Ehh każdej z nas zdarza się gorszy dzień, a teraz pod koniec zdarzają się one częściej bo i nasze samopoczucie coraz gorsze ;( sprawiedliwości nigdy nie będzie, no bo niby dziecko jest tego warte, ale czemu u licha tylko kobiety muszą cierpieć, a rola ojca kończy się w ciąży na zaplodnieniu? ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś naprawdę się wkurzyłam, potem załamałam i poszłam ryczeć w poduszkę rzecz jasna. A jak do tej pory TŻ głupio się uśmiechał jak mówiłam, że mnie boli to czy tamto, wkurzał się czasem jak beczałam faktycznie bez powodu, czasem się ze mną drażnił że zrobiłam się smutas. No ale po dzisiejszym dniu może coś zrozumiał, że to wcale takie radosne nie jest, mimo, że swoje dziecko kocha się najbardziej w świecie. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, też mam doła i czuję się ostatnio źle. Sama nie wiem, czy coś mi dolega, czy to ciąża. W każdym razie jestem strasznie zmęczona, wyglądam bez sensu, nie mam ochoty na nic, nie chce mi się ruszać, mogłabym tylko spać i coś mi się na mózg rzuca psychicznie. |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Rozeznanie
|
My po badaniu
wszystko w normie i mała szaleje jak zwykle, bo za serduszkiem trzeba było się przemieszczać niemalże z prędkością światła było i znikało i 5 cm w lewo znów było i znów znikało, no co za owsik mały! Matko aż się boję jaki to dziecko będzie miało charakterek po dwójce tak narwanych rodziców ![]() Cytat:
chodziło mi o to, o czym dalej pisała Czubasek w trakcie porodu to nieważne jak długa jest koszula nocna bo i tak każda będzie podciągana odpowiednio wysoko. A gryka faktycznie jest twardsza, ale nie za twarda. My wzięliśmy materac z gryką ze względu na to, że gryka to sama natura, zero sztuczności, dzięki czemu ciało / skóra oddycha, gryka dobrze wpływa na posturę, ma właściwości przeciwodleżynowe i nie uczula, nie trzeba się więc martwic nawet jesli dziecko jest alergikiem No i zawiera w sobie jakieś składniki, które nie pozwalają na rozwój jakichkolwiek bakterii, roztoczy czy innych grzybów...
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
O, to to.
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rudaska i takiej myśli będę się trzymać ![]() jakoś to bedzie, co chce niech robi ![]() A jeszcze wracając do chrzestnych, wiem że kiedy już pytałam, ale jeszcze raz zapytam jAką u Was będzie robić a wieku? I czy uwazacie, ze 11 lat między chrzestnym to duzo? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska to moze dogadaj sie z mama albo tesciowa ze Ci zrobi obiad np i zaprosisz wszystkich i tyle.
Albo sprawe jasno dla rodziny zr spotkamy sie w swieta. Albo malymi grupami na kawe ciasto i plaszcze bo serio bedze Ci ciezko..A z tz nie da sie docrozsasku przemowic ze nie zyje sie dla ludzi? Ajj bo najgorzej jak trzecie osoby medrkuja co i jak najlepiej Fionka- Zasniesz zasniesz szpital jakos tak dziala ze sie spi ciagle :p a zwlaszcza jak o 5 zycie sie budzi :pKalusia granica podlasia i lubelszczyzny A jak ranczo jak sie patrzy serio serioOgolnie no jest tak ze takie dziecko z punktu widzenia biologii to pasozyt :p ale nie martw sie duzo z nas tak ma, nie jestes sama i to normalne. Damynrade/ musimy :0 I fokladnie sylwuska nie mozesz ciagle byc taka honorowa bo ich nauczysz i wtedy bedzie prze..kichane
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym o sobie czytała Nawet syndrom wicia gniazda mi sie jeszcze nie włączył
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi się ciągle wydaje, że przesadzam i jęczę I głupio mi, bo serio wegetuję od jakichś dwóch tygodni, nic mi się nie chce, a wczoraj w kinie zasnęłam. Z drugiej strony głupiio mi się tak opierniczać, więc się snuję, próbując coś robić i ostatecznie doopa z tego, bo ani nie odpocznę, ani nic nie zrobię No i myśl o żadnej wycieczce mnie nie kręci, bo zadyszkę mam na schodach niestety. Mój młody chyba siedzi wysoko, pęcherz rzadko oblega, za to pcha w żołądek i mnie przydusza. Mam problem ze spaniem, bo mi się źle oddycha, w sensie, czuję, że mnie gniecie w klacie coś. A jak tylko brzuch mi trochę przycisnąć, to mi niedobrze, bo mi żołądek naprawdę winduje w górę :/ |
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska moja mama zostala chrzestna w wieku 45 l z chlopakiem 28 l takze tego
nie przezywaj bierz jak wam pasi---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Mujer odpoczywaj poki mozesz bo potem bedzie o to trudniejI tez mam tak z zoladkiem |
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ogólnie ten stan mnie wkurza, bo jeszcze tak sobie myślałam, że może przed porodem to i owo załatwię/zrobię, a tymczasem jestem zombie i wyjdzie na to, iż się nie wyrobię. Zrobiłam sobie nawet listę zadań, hehe. I sobie leży ta lista |
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
NIGHTBUTTERDLYVIP super, ze po wizycie wszystko ok
![]() SYLWOHA tylko właśnie ja nie mam gdZie wszystkich zaprosić, w bloku nie mam tyle miejsca i musiałabym na raty to rozłożyć, a sama rozumiesz jak mi się to usmiecha? Jeden wieczór jeszcze jakoś wytrzymam ale kilka? Mój Tz bardzo rodzinny i liczy się ze zdaniem innych bardzo, Ja kiedyś wręcz przeciwnie, a po kilku latach razem też zmieniłam się pod tym kątem, bardziej w jego stronę, więc on w życiu nie pozwoliłby na kawę i ciastka, ale z ciotkami i wujkami chyba tak zrobimy, przynajmniej ich byśmy mieli z głowy. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Nightbuttrefly gratulacje udanej wizyty!
Ja jak przepakowałam torbę wg tej listy którą dostałam, to mi wyszły dwie: jedna większa i jedna mniejsza, wzięłam tę od wózka. Kazali nam zabrać do szpitala jedną małą torbę (bo mało miejsca i sanepid się czepia) a same środki higieniczne które trzeba zabrać ze sobą zajmują kupę miejsca
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
No kurcze wiem, że mocz słaby, zobaczymy co powie w pt gin.
A co do tych odwiedzin to ja też mam niektórych takich znajomych, ale nie robię sobie nic z tego. Nieraz można zrobić ciasto czy sałatkę, ale nic na ciepło bez przesady :P Jak jakaś okazja urodziny czy coś no to może, ale zwykłe spotkanie ![]() A macie tak, że jak tylko położycie się na płasko na plecach to chce się wam wymiotować? Bądź nawet podchodzi już zawartość żołądka do gardła? ![]() I mówią, że dzieci się pod koniec mniej ruszają, to jestem ciekawa jaki koniec, bo mój z dnia na dzień dosłownie coraz mocniej, częściej i w coraz bardziej dziwaczny sposób
|
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
Dziś chyba jakis dzień fatalnego samopoczucia...
Ja leże niemal cały dzień, o 16 zasnęłam, na zmiane mi gorąco i zimno nie wspominając już o bólu kręgosłupa Marzę o jednym jedynym dniu bez tych wszelkich ciążowych dolegliwości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

No chyba, że to święta, czy jakaś inna okazja. No i u TŻa pierwszy raz spotkałam się z piciem w święta, trochę szokujące było to dla mnie na początku, i nas to najwyżej jakieś winko czy naleweczka do obiadu

TŻ nie chce słyszeć, że nie. W ogóle - zabija mnie czasem swoją wyobraźnią. Już w pierwszym tygodniu chce dzieciaka pakować i do dziadków jechać
to....ehh, wstydno mi
Chociaż mnie pocieszał, że to rozumie i że to się zdarza i nie jest zły, bo wie że tak się może w ciaży zdarzyć, to jednak mi głupio jest 

osoba która nigdy nie była w takiej sytuacji może się tylko domyślać o czym mówisz ale w 100 % nie ogarnie tematu.