Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 18:56   #4711
a_g_ata
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

##wizyta##
Wracam z wizyty podłamana...
1.Przytyłam 2kg
2.Dzisiaj bylam na spacerze,1h intesywnego marszu i mnie lekko podbrzusze rozbolalo..albo to zakwasy ..nie wiem...doktor powiedziala,ze w takim razie do 20tyg zakaz ćwiczeń a chcialam być fit brzuchatką...

Z dzieciem nie wiem co bo usg nie mialam,tylko szyjke mi zbadała...wszystko ok
Za miesiac mam połówkowe wtedy zobacze...

Mam na liczniku +4kg..a z moja waga startową to koszmar...wedlug zdrowego przybierania na wadze powinnam utyć max 12kg:/
Dzisiaj sie super czułam jak tak chodzilam w rytm muzyki..humor sie poprawil
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:57   #4712
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
a to moje zakupki do tej pory, robie porzadki-znaczy przenosze sie w nowe pudelka
Sporo już tego Słodkie te maleńkie ciuszki

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać ,że przy porodzie była też moja mama,ale to przez przypadek.Miała czekać w domu,ale moja narwana teściowa tak ją molestowała telefonami,że co to tak długo trwa i truła jej tyłek,że pojechała do szpitala i chodziła po korytarzu. A ze na dyżurze był mój kolega to ją zauważył i wprowadził na salę porodową. Wolalabym,żeby tego nie oglądała,bo matka wiadomo przeżywa. A ona jeszcze położna to wiadomo,nie wytrzymała i w finale kibicowałą mi od d...strony. Normalnie komedia.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Choć TObie do śmiechu pewnie nie było
Ja mamuśki za nic na świecie bym nie wpuściła bo byśmy się pozabijały
W ogóle jakbym miała rodzić naturalnie to chyba bym tam wszystkich wykończyła

GGI witaj

Ja dziś wpadłam do kuzyneczki zobaczyć malutką Słodziak Wcześniej jezdziłam po sklepach by kupić coś dla malutkiej i wiecie, że totalnie nic mi się ie podobało? Były ładne ale nic nie zachwycało tak żebym się miała rzucić na ciuszki. Aż mi dziwnie było

Co do terminów z USG to na tym etapie chyba faktycznie nie mają chyba znaczenia. Każda dzidzia rośnie po swojemu.
Zresztą gdyby to było prawdziwe to moje dzieci urodziłyby się z 2 dniową różnicą bo jedno wychodzi 2 dni młodsze

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:07   #4713
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
póki co tez nie zamierzam kapac dziecka codziennie. Do wody czy smarowania bede uzywała oleju kokosowego ktory ma wspaniałe wlasciwosci antybakteryjne
o tak, kokos jest super! i nie dosc, ze nie obklei skory nieoddychajaca warstwa, to zawiera z natury cenne skladniki dla skory. nie trzeba syntetycznych dodatkow, ktore duzo slabiej dzialaja (to tak jak suplementy a witaminki z jedzenia )
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witaj u nas
mamy, które pracują nie ogarniają
hehehe przynajmniej ja nie ogarniam - staram się nadrabiać ale odpisuje mocno wybiórczo niestety

dziewczyny normalnie muszę się pochwalić (jakby było czym ) zapisałam się na usg połówkowe dopiero na 17 listopada ale mi zależy żeby było popołudniu, a popołudni długie kolejki są
o wlasnie. ja bardzo srednio z ogarnianiem. i czasem chcialabym sie powymadrzac wiecej, ale nie daje rady

oj tam, chwal sie! mi moja gin sama ustawila polowkowe na pozniejsza godzine i przykazala przyprowadzic meza i syna bedziemy wspolnie ogladac kolejnego czlonka rodziny... moj syn chyba sie troszke polapie o co kaman bo usg zna ze swoich czestych kontroli serduszka - wie, ze dzieki takim sprzetom mozna "zajrzec" do srodka i zrobic fotki
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
BRZUCH i SPODNIE CIĄŻOWE
Zaczynamy rosnąć! 15tydz 3 dz.
no widac ten kotlet z obiadu oj zartuje, powoli sie wybrzuszasz ale powoli... co akurat jest spoko, na wybrzuszenie porzadne masz jeszcze tyyyyyle czasu!
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
a widziałaś co pisze Sroka o emulsji Oilatum? na pierwszym miejscu w tym linku sama byłam zdziwiona, bo jak wiadomo nie kosztuje to mało...
mnie oilatum przeraza... nie wiem za co tyle kasuja. i zawsze bede powtarzac - traktowanie zdrowej, dopiero rozwijajacej sie skory parafina (i wszelkimi innymi typowo emolientowymi preparatami) jest niezbyt dobrym pomyslem. takie parafinowe preparaty to tam, gdzie funkcja skory jest uposledzona i nie ma szans pobudzic jej do lepszej pracy - wtedy taki plaster z olejow mineralnych ma sens. emolienty przy naprawde suchej skorze. ale zdrowa skora lepiej zeby oddychala i uczyla sie budowac swoj wlasny plaszcz lipidowy.

i nie chce tutaj na sile kogos namawiac, ale warto przemyslec troche na chlopski rozum... minimalizm kosmetyczny jak najbardziej, ale przy minimalizmie wazne bardzo jest tez to, co stosujemy.
a tak na marginesie, moj o 13 lat mlodszy brat mial powazne problemy ze skora, skaza bialkowa na calego, byl od stop do glow czerwony, chropowaty. oilatum zaognilo mu zmiany dodatkowo... u niego sprawdzalo sie okladanie oliwa z oliwek, no i oczywiscie dieta.
Cytat:
Bez męża nie rodzę. Przy pierwszym porodzie był ze mną cały czas i był dla mnie dużym wsparciem. Po pierwsze z powodu przedwczesnego odpłynięcia płynu owodniowego leżałam na porodówce długo,więc na początku dotrzymywal mi towarzystwa,przynosił gazetki,picie,rozmawialiś my między skurczami, asekurował mnie na piłce, do kibelka prowadził,bo z bólem to nie było takie łatwe. Potem jak się rozkręciło na dobre to miałam się na kim uwiesić,masował mi krzyż .Nie wiem czy był to sama przetrwała. Mąż nie jest z tych odważnych jeśli chodzi o procedury medyczne,ale stanął na wysokosci zadania i nawet chciał pępowinę przecinać,choć wczesniej się zapierał,że tego nie zrobi. Ten poród nas zbliżył do siebie,nie widział nic drastycznego bo stał za moją głową,ale jaki zadowolony był potem i wszystkim kolegom polecał obecność przy porodzie. Z drugiej strony zobaczył też ,że to nie taki pikus jest urodzić i przez wiele tygodni po mówił mi,że byłam dzielna,,że jest ze mnie dumny i takie tam,na co oczywiście wybuchałam płaczem,ze mi o tym przypomina.
o wlasnie. tak sobie mysle, ze dziewczynom moze sie wydaje, ze porod to wejscie na sale, rozchylenie nog, krzyki, jakas kupa - ale zanim sie kaza kobicie polozyc, to ona musi - przy skurczach juz - troche sie nalatac, jakos soba zajac... i chociazby na ten etap taki maz to swietny kompan twoj maz to chyba jak moj troche... taki przeciwny, blady ze strachu jak sie rozmawialo tak teoretycznie, ale jak przyszlo co do czego, to stanal na wysokosci zadania
Cytat:
Zapomniałam dodać ,że przy porodzie była też moja mama,ale to przez przypadek.Miała czekać w domu,ale moja narwana teściowa tak ją molestowała telefonami,że co to tak długo trwa i truła jej tyłek,że pojechała do szpitala i chodziła po korytarzu. A ze na dyżurze był mój kolega to ją zauważył i wprowadził na salę porodową. Wolalabym,żeby tego nie oglądała,bo matka wiadomo przeżywa. A ona jeszcze położna to wiadomo,nie wytrzymała i w finale kibicowałą mi od d...strony. Normalnie komedia.
luuuudzie... ja moja mame kocham i fajnie z nia pogadac czasem... ale matka... no jak to matka, chcialaby to wziac na siebie i sie martwi - przezywala takie cos i moze tez troche "przesadzic" we wspomnieniach i sie zbytnio spinac, a to napiecie i nam sie moze udzielic... a to jest bardzo kontraproduktywne przy porodzie.
Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ona ma w tylku takie granulki ceramiczne chyba, wsadza sie ja do mikrofali na 3 minuty, a potem grzeje Cudo na bolace nerki przy okresie (nie zebysmy akurat teraz potrzebowaly )
ja mam takie cos dla dzidzi, jest woreczek z pestkami czeresni chyba. na minute na 450wat do mikrofali i jest miluuuuusio na brzuszek bobaska dobrze robi
Cytat:
(Boże mój pies gwałci maskotkę fuuuuuu)
(tak w temacie zachwytu nad pieskami hehe, ale cudne psinki wrzucalyscie, niewinne takie mordki )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:12   #4714
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
##wizyta##
Wracam z wizyty podłamana...
1.Przytyłam 2kg
2.Dzisiaj bylam na spacerze,1h intesywnego marszu i mnie lekko podbrzusze rozbolalo..albo to zakwasy ..nie wiem...doktor powiedziala,ze w takim razie do 20tyg zakaz ćwiczeń a chcialam być fit brzuchatką...

Z dzieciem nie wiem co bo usg nie mialam,tylko szyjke mi zbadała...wszystko ok
Za miesiac mam połówkowe wtedy zobacze...

Mam na liczniku +4kg..a z moja waga startową to koszmar...wedlug zdrowego przybierania na wadze powinnam utyć max 12kg:/
Dzisiaj sie super czułam jak tak chodzilam w rytm muzyki..humor sie poprawil
No to nic, teraz tylko pilnować odżywiania i będzie dobrze a na połówkowe to ja już się nie mogę doczekać!
Słuchał lekarz czy serduszko bije ?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:16   #4715
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
No to nic, teraz tylko pilnować odżywiania i będzie dobrze a na połówkowe to ja już się nie mogę doczekać!
Słuchał lekarz czy serduszko bije ?
Nie słuchała...ale wiem ze wszystko ok bo dzidzia dziś do mnie pukała
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:16   #4716
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no widac ten kotlet z obiadu oj zartuje, powoli sie wybrzuszasz ale powoli... co akurat jest spoko, na wybrzuszenie porzadne masz jeszcze tyyyyyle czasu!
...

ja mam takie cos dla dzidzi, jest woreczek z pestkami czeresni chyba. na minute na 450wat do mikrofali i jest miluuuuusio na brzuszek bobaska dobrze robi

(tak w temacie zachwytu nad pieskami hehe, ale cudne psinki wrzucalyscie, niewinne takie mordki )
Heheheh no niech sobie rośnie w swoim tempie hhihi ale racja, jakby mnie po obiedzie wydęło heheh

O widzisz, widziałam takie woreczki na OLX i nie wiedziałam po co to. Długo trzymają ciepło? Taki mini termoforek?
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 19:25   #4717
RoseLady
Raczkowanie

[QUOTE=GGI;53264927]
Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
jak miło usłyszeć opinie od użytkownika tym bardziej przekonuje mnie w mojej decycji
jaki zakupiłaś do tego zestawu fotelik?
maxi cosi cabrio fix i super sie sprawdził, dugo jeździliśmy w nim

Cytat:
BRZUCH i SPODNIE CIĄŻOWE
Zaczynamy rosnąć! 15tydz 3 dz.

Zrobiłam zdjęcie i zestawiłam z tamtym z zeszłego tygodnia Nie pamiętam w jaki dzień je robiłam, ale około tydzień różnicy (może mniej).
Ach spodniami jestem zachwycona
PS: waga na razie bez zmian.

danika - no to termin jest teraz trzeba być cierpliwym hehe, ja mam tydzień poźniej, ba, nawet więcej niż tydzień :P ach mam nadzieje, że szybko czas zleci
pieknie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem o ktory komplecik chodzi bo sa dwa i oba z FF i kilka ciuszków z pepco. Chce te małemu uszyc kilka par spodenek

Boski piesio kropcia co to za rasa? Ja mam bichon frise ma 5,5 miesiaca
A to moj Hiro
Cudny

Cytat:
a widziałaś co pisze Sroka o emulsji Oilatum? na pierwszym miejscu w tym linku sama byłam zdziwiona, bo jak wiadomo nie kosztuje to mało...

Dziewczyny fajne zwierzątka
wiem widziałam
ja go bardzo lubię, nei stosuje innych kosmetyków i tak o
a jak ktoś mi prawi swoje morały, to nie sucham nawet bo mnie wkurzają, wszyscy chcą być namądrzejsi w dzisiejszych czasach, da mnie mogą swoje dzieci kąpać w czym chcą

Cytat:
5-10-15 ma wyprzedaże w necie też
tak tylko informacyjnie i spadam
do jutra
nie lubię ich ciuchów, Młody dostał dresik, to szmata się z niego szybko zrobiła, moze przypadek ale już ich omijam
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:33   #4718
madzia2409
Raczkowanie

Dziewczyny macie slodzkie pieski 😀. W ogóle kocham zwierzęta. Sama jestem posiadaczką dwóch kotów. W załączeniu zdjęcie. 😀

I ile dzisiaj wizyt! Nasza również pozytywnie zakończona. Dzidziol ma 8 cm. 😀 Rośnie jak na drożdżach 😀. Także mam pozytywnie dobry humor.

W załączeniu zdjęcie.też moich pierwszych cotton Light balls. Od jutra testujemy inne kolory. Ah 😀.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151028_181801.jpg (107,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150127_174122.jpg (77,7 KB, 24 załadowań)
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:39   #4719
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie slodzkie pieski 😀. W ogóle kocham zwierzęta. Sama jestem posiadaczką dwóch kotów. W załączeniu zdjęcie. 😀

I ile dzisiaj wizyt! Nasza również pozytywnie zakończona. Dzidziol ma 8 cm. 😀 Rośnie jak na drożdżach 😀. Także mam pozytywnie dobry humor.

W załączeniu zdjęcie.też moich pierwszych cotton Light balls. Od jutra testujemy inne kolory. Ah 😀.
Ojojojojoj nie wiem co mi się bardziej podoba! Nie no żarcik :d oczywiście, że koty
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 19:45   #4720
salud
Zadomowienie

Cytat:

Super,że wszystko ok z dzidźką. A te cotton balls sama robiłaś?którą metodą? Twoja czarno biała kotka jest identyczna jak moja Milka
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:48   #4721
velika
Winter is coming

Cytat:
.
jakie piękne kiciusie
i gratuluję udanej wizyty
kejka zła kobieto, jest w 5-10-15 jeden piękny bodziak, ale mi szkoda kupować jedną rzecz, a nic innego mi nie pasuje mam nadzieję, że się dowiem płci we wtorek i będę mogła zrobić większe zakupy już pod konkretnego lokatora.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:02   #4722
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:
Super,że wszystko ok z dzidźką. A te cotton balls sama robiłaś?którą metodą? Twoja czarno biała kotka jest identyczna jak moja Milka
Salud balon-owijalam kordonkiem-nałożenie kleju do tapet- suszenie na suszarce na klamerce 😀
Czarno biały to Kocurek 😊 ruda to Koteczka😊 kastracja i sterylizacja obowiązkowo. Różnicy między nimi jest rok. Ale ruda podbiła jego serce po tygodniowym pobycie. 😍 Na początku to same draki były 😉. A Twoja kotka jest przytulasem? U mnie różnica charakterów jest taka, ze ruda ma charakterek i musi chcieć być glaskana. Bardziej chce towarzyszyć obserwując. Czarno- biały to przytulas i mruczek poluje głównie ruda, próbując mnie nakarmić swoimi zdobyczami 😀.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:02   #4723
RoseLady
Raczkowanie

ja chyba tez do żywszych zakupów potrzebuje płci mojego lokatora
Stary 2015-10-28, 20:03   #4724
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

gosiaczek 071 przepraszam

Velika, promocja i wyprzedaz to moje drugie imie

Przepraszam

Chyba sie uzaleznilam od forum

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:14   #4725
esesme
Raczkowanie

O nieeee tez zrobiłam zamowienie w 5 10 15 dla Mikiego wzięłam 7 rzeczy
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:16   #4726
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
ja chyba tez do żywszych zakupów potrzebuje płci mojego lokatora
Coś w tym jest
co jestem w tesco przechodzę przez dział niemowlęcy to jakoś nie mogę się przemóc jak nie znam płci
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 20:18   #4727
gosiaczek071
Zakorzenienie

Kejka wlasnie moje tez cholerka "najgorsze" ze ja mam jeszcze dwójkę dzieci którym tez musze cos kupic...ze soba juz wyluzowalam, tzn tylko na czas ciazy bo jak znow bede chuda i piękna ( heheh) to znow bede szaleć
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:22   #4728
RoseLady
Raczkowanie

ja musze w siebie zainwestować, bo zaczynam chodzić jak dziad, spodnie dresowe, wszystkie mnie uciskają
Stary 2015-10-28, 20:28   #4729
esesme
Raczkowanie

Ja niestety na siebie wydaje ciagle za dużo ale mam nadzieje ze teraz mi sie to zmieni i bede miała inne priorytety
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:29   #4730
Polinezyjka
Zakorzenienie

O kurdeczka! Zapisałam sobie takie spodnie ciążowe jak kupiłam tylko ciemny jeans tym razem:P chciałam kupić w listopadzie (używane) i kurcze teraz patrzę - poszły! Ktoś wykupił hehhe
No nic :P poluję dalej
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 20:34   #4731
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
O kurdeczka! Zapisałam sobie takie spodnie ciążowe jak kupiłam tylko ciemny jeans tym razem:P chciałam kupić w listopadzie (używane) i kurcze teraz patrzę - poszły! Ktoś wykupił hehhe
No nic :P poluję dalej
ja czesto tak mam czaje się na coś czaje, a później wykupią mi i ubolewam
Stary 2015-10-28, 20:40   #4732
Jak dobrze
Raczkowanie

Kochane ile stron! A nie bylo mnie od rana, dzisiaj nadrobie, tylko na szybko napisze Wam co i jak.
Meldujemy sie po wizycie. Ginekolog na mnie nakrzyczal, ze do pracy chodze i ze sie w zesniej nie zglosilam. Macica sie stawia, sa skurcze, dostalam nakaz lezeniabez zadnego ale. Mam zrobic badanie moczu i przyjsc do kontroli za trzy tygodnie. Dodatkowo wlaczyl wiecej lekow na podtrzymanie, zadnego chodzienia, basenu, nic wyczerpujacego. I mam nie kusic losu l4 do 15 listopada, wyproszone zeby nie do konca listopada, ale powiedzial, ze 16 chce mnie widziec na kontroli i ze to on zdefyduje. Dziewczyny, no jak nastolatke mnie opieprzyl
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 20:43   #4733
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Kochane ile stron! A nie bylo mnie od rana, dzisiaj nadrobie, tylko na szybko napisze Wam co i jak.
Meldujemy sie po wizycie. Ginekolog na mnie nakrzyczal, ze do pracy chodze i ze sie w zesniej nie zglosilam. Macica sie stawia, sa skurcze, dostalam nakaz lezeniabez zadnego ale. Mam zrobic badanie moczu i przyjsc do kontroli za trzy tygodnie. Dodatkowo wlaczyl wiecej lekow na podtrzymanie, zadnego chodzienia, basenu, nic wyczerpujacego. I mam nie kusic losu l4 do 15 listopada, wyproszone zeby nie do konca listopada, ale powiedzial, ze 16 chce mnie widziec na kontroli i ze to on zdefyduje. Dziewczyny, no jak nastolatke mnie opieprzyl
Ojojoj no to nie dobrze, ale dla dzidziusia trzeba zrobić wszystko by bylo bezpiecznie To będziesz częściej z nami pisać heheh

Powiedz mi Kochana jak czułaś to, że macica się stawia? Ostatnio mnie tak brzuch dziwnie pobolewa, ale teraz możemy czuć pobolewanie wiec cholera to wie co to za odczucie! No i wbijam paluchy by sprawdzić tak jak Sunmade pisała, ze brzuch jak skała (o ile dobrze zapamietałam) no i skała to to nie jest ale po waszych przebojach jestem przewrażliwiona i nie wiem co to właśnie do końca znaczy, że ta macica jest tak ,że trzeba leżeć.
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 21:13   #4734
MaLoS
Rozeznanie

Madzia przesliczne te Twoje kiciusie aż nabrałam apetytu na drugiego... Tylko muszę TŻ przekonać do tego pomysłu ale słodko śpią, dwa to jednak lepszy pomysł niż samotnik...

Poli urósł Ci ten brzuch, no widać

Lecicie z postami jak szalone, nadrobiłam ale nie pamietam już co której... Sliczne kąski macie już z zakupowych polowań tez już zbieram pomału. I tez lubię Pepco, F&F i na pewno wybiorę się do Berlina do Prajma, bo tam faktycznie sliczne rzeczy i cenowo przystępne. A poza tym od siostry dostanę cała wyprawkę po jej synku

Wizyta byłam przedwczoraj, potwierdzony chłopak na 95% ... Doktor widział trzecią nogę z Adasiem wszystko ok, ma 10 cm, kawał chłopa połówkowe mam na 17 listopada.

Pozdrawiam wszystkie, zwłaszcza Świeżynki na forum

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 21:17   #4735
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Madzia przesliczne te Twoje kiciusie aż nabrałam apetytu na drugiego... Tylko muszę TŻ przekonać do tego pomysłu ale słodko śpią, dwa to jednak lepszy pomysł niż samotnik...

Poli urósł Ci ten brzuch, no widać

Lecicie z postami jak szalone, nadrobiłam ale nie pamietam już co której... Sliczne kąski macie już z zakupowych polowań tez już zbieram pomału. I tez lubię Pepco, F&F i na pewno wybiorę się do Berlina do Prajma, bo tam faktycznie sliczne rzeczy i cenowo przystępne. A poza tym od siostry dostanę cała wyprawkę po jej synku

Wizyta byłam przedwczoraj, potwierdzony chłopak na 95% ... Doktor widział trzecią nogę z Adasiem wszystko ok, ma 10 cm, kawał chłopa połówkowe mam na 17 listopada.

Pozdrawiam wszystkie, zwłaszcza Świeżynki na forum
Hehe tak też właśnie to odczuwam że maluch rośnie (ufff bo tak to dopiero dowiem się czegokolwiek za cały miesiąc!)

O prosze to super, ze potwierdził i kurczę ale duży chłopak już ! 10 cm aż sobie metr wzięłam by spojrzeć i to jest bez nóżek więc z nóżkami to ładnie dużego nosisz już bobaska w brzuszku

Mieszkasz w Niemczech czy masz blisko z PL?
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 21:23   #4736
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Ojojoj no to nie dobrze, ale dla dzidziusia trzeba zrobić wszystko by bylo bezpiecznie To będziesz częściej z nami pisać heheh

Powiedz mi Kochana jak czułaś to, że macica się stawia? Ostatnio mnie tak brzuch dziwnie pobolewa, ale teraz możemy czuć pobolewanie wiec cholera to wie co to za odczucie! No i wbijam paluchy by sprawdzić tak jak Sunmade pisała, ze brzuch jak skała (o ile dobrze zapamietałam) no i skała to to nie jest ale po waszych przebojach jestem przewrażliwiona i nie wiem co to właśnie do końca znaczy, że ta macica jest tak ,że trzeba leżeć.
To taki bol i skurcze jak na okres, dokladnie czujesz spiecie miesni. Wrazenie podobne do tego, gdy za chwile ma ci w lydce zlapac skurcz, wtedy miesien jest twardy. Nie ma opcji, zeby to przeoczyc.

No pwenie, ze bede wiecej pisac i was nadrobie
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 21:29   #4737
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
To taki bol i skurcze jak na okres, dokladnie czujesz spiecie miesni. Wrazenie podobne do tego, gdy za chwile ma ci w lydce zlapac skurcz, wtedy miesien jest twardy. Nie ma opcji, zeby to przeoczyc.

No pwenie, ze bede wiecej pisac i was nadrobie
A to dziękuję za wyjaśnienie - to mnie to chyba po prostu brzuszek bolał.
Jakoś nie mogę siedzieć w takiej pozycji, że jestem nachylona, muszę być odchylona -wtedy jest ok.

W takim razie Kochana odpoczywaj dbaj o was i czekamy aż Ci się polepszy i będziesz znów mogła być aktywną mamusią

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

A ja znów oglądam kąpiele w tummy tub wciągające jest oglądanie maluszków hehe
obczajcie tego małego śmieszka:
https://www.youtube.com/watch?v=qW_jL22--tY
rooozkoszny
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 22:08   #4738
lulka19
Zakorzenienie

Mój Bartuś miał w piątek 11 cm i 117 gram. Całkiem nieźle jak na początek 16 tygodnia, aa i puls to chyba 142
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 22:10   #4739
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mój Bartuś miał w piątek 11 cm i 117 gram. Całkiem nieźle jak na początek 16 tygodnia, aa i puls to chyba 142
Ojej jestem teraz w 16 tyg czyli mogę liczyć, że moje niunio ma podobnie to duże maluchy naprawdę
21 tc córeczka
Stary 2015-10-28, 22:16   #4740
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej jestem teraz w 16 tyg czyli mogę liczyć, że moje niunio ma podobnie to duże maluchy naprawdę
no chyba jestem tylko 3 dni przed Tobą
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości