|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Ale rosną te nasze dzieciaczki A ubranka wszystkie śliczne!
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Za dużo w ciągu dnia piszecie
czytam na bieżąco na tel ale potem jak mam możliwość skorzystania z kompa to nie chce mi się wracać i cytować Gratuluję dzisiejszych wizyt. Fajne macie te malutkie pieski shih tzu? czy jakiej rasy one są? Moja "ukochana" szwagierka takiego ma, ale on jest niewychowany, zresztą jak ona sama ja się go bałam bo zabierali go do teściów zawsze i jak siedziałam na kanapie z 8-9 mc więc wiadomo, że się opierałam o oparcie bo ileż można prosto siedzieć jak brzuch przeszkadza to nie raz mi z podłogi na brzuch próbował wskakiwać![]() zdjęcia ciążowe/ noworodkowe Ja polecam!!!! sama robiłam w 8 miesiącu i nie żałuję. To nie muszą być zdjęcia przecież z gołym brzuchem (chociaż większość takich na necie jest). Można ładnie się ubrać w sukienkę, albo owinąć tiulem... Teraz też na pewno będę robić, już swojej fotografce wspominałam, że przyjdę. Noworodkowych nie robiliśmy i żałuję, dopiero jak młoda miała 4 miesiące to poszliśmy. Jakoś po porodzie nie umiałam się ogarnąć, tż też pracował do późna a mnie moje dziecko przerażało. Teraz bardzo bym chciała z drugą iść na sesję noworodkową. Z tym, że ja płacę mało więc tak od czasu do czasu chodzimy. Jakbym miała bulić po 400-500zeta to bym się zastanawiała. Czasami są oferty na grouponach może warto skorzystać jeśli jesteście z większych miast... |
|
|
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Kocham pobudki w nocy! Aż sobie partyjke na kurnika strzele, bo mnie zaraz rozerwie. 1H 20 minut tyle próbuje już zasnąć... .
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
A ja kocham poranne pobudki o 5 rano:/ w brzuchu mi cos stuka... 😁
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Aj... Tabaska jak Ci fajnie 😀
Zasnelam o 3;30... pobudka 6:00. Jem śniadanko (biały ser z rzodkiewka 😍 i nadrabiam odcinki Pierwszej Miłości. Dzisiejszy plan Sprzątani pokoju I kuchni. Wizyta w pracy z L4( wcześniej muszę podjechać do ginki, bo walnęla się na zwolnieniu z datą październik, zamiast listopad) I drzemka porządna. No i obiad, dzisiaj szybko kurczak z piekarnika, a do tego ziemniaki J surówka. Pytałam się wczoraj o spanie na brzuchu ginki. I usłyszałam, że mogę spać tak długo jak podpowiada mi organizm. Sama spała na brzuchu, a jak zaczął jej przeszkadzać, to już nie było opcji. Waga Jestem zaskoczona, ale stoję w miejscu. Tzn. Schudłam w pierwszych miesiącach 2 kg i to się utrzymuje. Dziwne, bo mój brzuch jest spory, ja jem też nie mało, a waga nie rośnie. Z drugiej strony, nie będę płakać z tego powodu. Młody rośnie, ma się dobrze, to matka też. Witaminy Od piątku wchodzę w 16 tydzień I radziła zakupić witaminy. Chciałabym takie.z.kwasami DHA, a jakie Wy stosujecie? |
|
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Dziś obudziłam sie 0 6:30 i teraz mam godzinę czasu do budzika myślałam ze czyje pierwsze ruchy ale za chwile poszłam na toaletę wiec to raczej jelito sie odezwało Kiedyś mi koleżanka polecała prenantal maturelle czy jakos tak kosztowały 100 zł ale skład był dobry. Ja biorę osobno tran w tabl z tymi kwasami i resztę witamin osobno tylko te ktore potrzebuje ( robiłam szczegółowe badania poziomu witamin w organizmie)[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Dzisiaj idę do gin ale tylko po zwolnienie mam nadzieje ze wystawi od 2 listopada skoro przyjmuje tylko w czwartki
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej u mnie po wczorajszej wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Dzidzius ma 9.5 cm
i ma wszystko co powinien mieć na ten etap ciąży. Odwrócił się dupka i nie chcial pokazać co ma między nóżkami po długim usg hin stwierdził ze wygląda mu to bardziej na chłopca ale z racji złego ustawienia nie nastawiam się nic zobaczymy co powie na kolejnej wizycie ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- A no i córka mnie rozwala jest mega kochana wczoraj jak wróciłam z wizyty to przebiegła do mnie pierwsza i mówi mamo co Ci lekarz powiedział to jej tam tłumacze i dałam jej zdjęcia bobasa ona patrzy i mowi mamo nudne to tu nic nie widać. Za chwilę odslonila swój brzuszek i mówi chcesz posłuchać mojego dzidziusia? Myślałam, że padne zaznaczam że ma 2, 5 roku do zacalowania
|
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja niestety nie nadarzam wszystkiego czytac tyle sie tu rzeczy pojawia.
Wkurza mnie, ze nie wiem w ktorym jestem tygodniu bo najpierw wyszlo tak ze od niedzieli powinnam byc w 16 a z kolejnego USG ze dopiero dzis zaczynam 15. Cos czytalam niby ze wiek ciazy na podstawie USG mozna okreslac do 12 tyg a pozniej to juz niemiarodajne sa te badania. Jesli tak to bylaby juz koncowka 15 tyg. A co uwazacie o USG? Czy myslicie ze nie powinni sie robic zbyt czesto? |
|
|
|
#4750 |
|
Winter is coming
|
gosiulek super
oby się dzieć się obrócił na następnej wizycie ![]() alicja kieruj się datą z om albo z pierwszego usg, jeśli między nimi jest duża rozbieżność, a kolejnymi się w ogóle nie przejmuj. Ja patrzę tylko na datę z pierwszego usg. Mam raz w miesiącu. Pobudki U mnie codziennie 6:30... jestem już taka wytresowana, że nawet na wakacjach albo w weekendy wstaję najpóźniej po 7.
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do usg to była juz tu raz wojna w tym temacie moje zdanie jest takie by nie robić zbyt często usg 4 razy wystarczy podczas ciazy jeżeli przebiega prawidłowo. Ja do tej pory miałam 2 jedno na początku jedno 12 tydz prenatalne teraz idę w 21 tyg na połówkowe. Dziewczyny któraś z Was pisała o tym na dniach ze ma mniejszy brzuch ja dziś rano dużo mniejszy -może dlatego ze wczoraj i dziś było posiedzenie na toalecie i wzdęć nie było
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny obudziłam się w nocy przez ból brzucha, czułam ciągle takie kłucie dość mocne
nie wiem czy się martwić czy to normalne?
|
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
Pokazuje moje wczorajsze pierwsze zakupy dla Mikiego, brałam w sumie to co najbardziej mnie skusiło cenami. Na sam początek nie chcę inwestować w ciuszki za bardzo bo ciągle i tak będzie trzeba je zmieniać
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulka ależ masz cudowna córunie 💖
Alicjag3 ten temat wywołuje kontrowersje hehe bo juz byl poruszany i dużo dziewczyn jest za częstymi a duzo za jak najrzadziej ![]() Eseme ja tak mam co noc ze mnie kluje po lewej :O zrobię siusiu (nawet nie cxuje ze mi się chce) i przechodzi... Nie kumam tego. W nocy miałam smieszna sytuacje, mąż pozniej chodzi spac ale zawsze się przebudzam jak przychodzi do kózka a tym razem obudziłam sie,mysle ze jeszcze śpi, podniosłam sie a obok mnie on tak leży oparty na dłoni, reka zgięta - jakby czytal cos. Tak mu zostalo z czasów studenckich gdy uczyl sie leżąc i zasypiam i w nocy tak czasem spi co mnie zawsze przeraza. No i tym razem nie bylo inaczej tak sie przestraszyłam ze leży i to tak na ręce kolo mnie ze zaczelam krzyczeć hahaha on sie wystraszyl wyskoczył z lozka i ja dopiero wtedy się opanowalam i mu mowie : Idź spac , wystraszylam sie po prostu 😎😁💖 poszłam do wc i chichrałam sie caly czas
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Już na dniach pojawią się lipcówki, ale mnie to cieszy Mam pytanko. Usg połówkowe jest obowiązkowe i zawsze polega na sprawdzeniu wszystkich narządów, wód płodowych, czy to zalezy od lekarza? bo ja idę pod koniec 20 tyg do gin i jak mi tego nie zrobi to musze szukać szybko innego... |
|
|
|
#4756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ufff uspokoiłaś mnie hahaha ale się uśmiałam, przypomniałam sobie jak kiedyś coś mi się śniło w nocy i uderzyłam męża z pięści prosto w twarz |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak kiedyś przez sen babcie uderzyłam w ramie z pieści bo cos mi sie śniło
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
1 IV 2010 Mój primaaprilisowy chłopak 29 IV 2012 Zaręczona 4 V 2013 Żona ![]() 31.III.2016 Córeczka ! Edytowane przez MiniMonix Czas edycji: 2015-10-29 o 09:38 |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście nie rozumiem kobiet, które chodzą co pare dni na usg żeby zobaczyć czy dziecko ssie palec, czy inne duperele. Znam osobiście dziewczynę odemnie ze studiów, która w trakcie ciąży dosłownie co 3 dni chodziła na usg! Nawet nie wyobrażam sobie ile ona ich miała w trakcie ciąży
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 5 mc
Co do usg to uważam, że lekarz wie co robi ale nie widzę sensu robienia usg co 1 tydz-2 tyg przy zdrowo rozwijającej się ciąży. Wrr, od kilku dni budzę się w nocy na jakąś godzinę, a później rano mam problem ze wstaniem. |
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara - oj to samo mam, budzę sie może nie co godz ale często na siusiu i rano tak ciężko mi wstac:P
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak napisałam 4 usg JEŻELI CIĄŻA PRZEBIEGA PRAWIDŁOWO z tego co piszesz Twoja nie przebiega prawidłowo. Ja nie chce juz poruszać tego tematu. Każdy decyduje sam o własnym ciele i dziecku.
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Ehh ja też dziś spać nie mogłam. .. boli mnie brzuch strasznie a teraz doszedł ból głowy. Cudownie! !!
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to genetyczne na pewno nie bylo obowiązkowe 😊 moja kuzynka i znajoma nie robily, a mi lekarz powiedzial ze jesli chce to mogę. Obowiazkowe jest po 35 r zycia i jesli w najbliższym pokrewieństwie masz kogoś chorego
|
|
#4766 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twarozek z rzodkiewką Cytat:
u mnie tez czułości do brzuszka, często całuje i mówi,ze kocha dzidzie, albo stuka w brzuch i mówi co tam robisz dzidziu Cytat:
bierzecie karte i kreślicie kolejny termin???? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Wspolczuje Wam problemow ze spaniem
Ja mam dzis wizyte u poloznej. Wiem, ze bedziemy sluchac serduszka, pierwszy raz w ogole. Ciekawe jakie to uczucie Troche sie stresuje, bo musze jej powiedziec, ze chce porod w szpitalu a nie w tym domu narodzin. Mam nadzieje ze nie bedzie mnie na sile przekonywac bo sie wkurze Tak poza tym to nie wiem czego sie spodziewac. Chyba sie troche zle do niej nastawilam po ostatnim spotkaniu i nawet mi sie tam nie chce dzis isc
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna a co bylo ostatnio? Przypomnisz? No nastawienie to klucz ! Nie wiesz co się wydarzy dlatego nie zakładaj
moze wszystko bedzie idealnie? A słuchać serduszka pewnie bedzie takim sprzętem jak mi ostatnio przyjemne 😍 chociaż nie powiem wolałabym na usg maluszka zobaczyć :P
|
|
#4769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja czarno-biała to kotka, wysterylizowana. jest bardzo przytulaśna-wzięlizmy ją kilka lat temu ze schroniska,była typowym kanapowco-kolanowcem. Od kiedy przeprowadziliśmy się do domu ma swój domek na zewnątrz i obudził się w niej instynkt koci, potafi upolować żabę,kreta itp,ale drapanko lubi. W zimę braliśmy ją na noc do domu,ale już nie czuje się tam swobodnie,więc, na razie ma budkę ocieploną prowizorycznie,teść ma jej teraz zrobić domek ocieplany z prawdziwego zdarzenia. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- A ja sobie upatrzyłam na OLX tą poduszkę do spania,ale stwierdziłam,że poczekam do pensji;wczoraj wchodzę,żeby kupić a tu ktoś mi ją sprzątnął;( |
||
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Salud !! To mamy identycznie. Ja teraz codziennie sprawdzam czy ktos nie wstawia spodni hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

czytam na bieżąco na tel ale potem jak mam możliwość skorzystania z kompa to nie chce mi się wracać i cytować
ja się go bałam bo zabierali go do teściów zawsze i jak siedziałam na kanapie z 8-9 mc więc wiadomo, że się opierałam o oparcie bo ileż można prosto siedzieć jak brzuch przeszkadza to nie raz mi z podłogi na brzuch próbował wskakiwać
tak też właśnie to odczuwam 

) i nadrabiam odcinki Pierwszej Miłości.

i ma wszystko co powinien mieć na ten etap ciąży. Odwrócił się dupka i nie chcial pokazać co ma między nóżkami po długim usg hin stwierdził ze wygląda mu to bardziej na chłopca ale z racji złego ustawienia nie nastawiam się nic zobaczymy co powie na kolejnej wizycie
moje zdanie jest takie by nie robić zbyt często usg 4 razy wystarczy podczas ciazy jeżeli przebiega prawidłowo. Ja do tej pory miałam 2 jedno na początku jedno 12 tydz prenatalne teraz idę w 21 tyg na połówkowe. 

nie wiem czy się martwić czy to normalne? 
twarozek z rzodkiewką
Tak poza tym to nie wiem czego sie spodziewac. Chyba sie troche zle do niej nastawilam po ostatnim spotkaniu i nawet mi sie tam nie chce dzis isc