Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 08:41   #2041
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Kasia, aż tyle na same opłaty? No to nieciekawie... A kombinujesz coś dalej z nową pracą?

Malpka, ale mój Filipek jest przecież malusi, tyciusi... jak to będzie dużym chłopem?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:40   #2042
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Malpka, ale mój Filipek jest przecież malusi, tyciusi... jak to będzie dużym chłopem?
haha no też tak sobie myślałam chociaż jak mam samego Karola to nadal mi sie wydaje taki mały słodziak ale jak już siądzie obok Wojtka to taki duży się wydaje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:23   #2043
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ten mi od rana już jęczy że chce do przedszkola

Sorce, Twoja Filipinka to kapelusz + wielkie niebieskie oczy konstytucyjnie przypisane dziewczynkom

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:33   #2044
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasia, aż tyle na same opłaty? No to nieciekawie... A kombinujesz coś dalej z nową pracą?
Az tyle głową boli
-Mieszkanie 6500
-Prąd co dwa miechy ok 700 w zimę będzie z tysiąc pewnie
- net z telefonem tysiąc czasami 1200 :-/
-kredyt 1350
-ubezpieczenie 1500
-przedszkole 3000
-bilet miesięczny 750
I masz była kasa i nie ma kasy.

Moja wypłata to ok 10tys zaliczka alimentacyjny 1200 - dofinsowanie do przedszkola 1600 - zasiłek dla samotnego rodzica 9300 i rodzinne 2000 dodaj i odejmi :-( .

Jasne wysyłam cv nawet 2 razy byłam na intervju ale nie odezwałi się potem wiec pewnie kogoś innego wzięli. Ciężko jest ale cóż z głodu nie umieramy jakoś dajemy sobie rade.

A jeszcze nie wiem czy od kwietnia będę mieszkała tam gdzie mieszkam bo mam umowę do końca marca w grudniu będę dzwoniła do nowych właścicieli i pytała co mają zamiar zrobić czy bd przedłuża li umowy - bo oni jak kupił dom to z mieszkańcami wiec umowa najmu obowiązywała taka jak u starego właściciela. A teraz to nie wiem co będzie. A nie chciałabym się wyprowadzać bo miejscówka w miarę Ok 30min tramwajem do pracy 10min do przedszkola i ew na potem 10min do szkoły Milus by miał. Same niewiadome.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:45   #2045
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Kaśka a tak z ciekawości to ile Was zżycie wychodzi- starczy Ci ta dycha co zostaje ( z wyliczeń)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:50   #2046
kasia86bgo
Zakorzenienie

Despa wystarczy ale nie zawsze ta 10 zostaje bo czasami dostane 7 tus czasami 9 a czasami 10 wylalty wszystko zależy na ile H mnie szefiunio wsytawi.

Zakupy robie w sobotę kolo tysiąca idzie - mleko w kartonie ze 2 litru -ser bo Milus lubi, jajka 2opk - 4 chleby i mroze. Jakaś szynka parówki ( jak nie ma z pl ) środki czystości starcza ja na miesiąc ale to też ok 300 czasami 400 nok idzie.
Ale zawsze coś wypadnie a to buta trza kupić a to teraz ciuchy nowe do przedszkola wiec to co uda mi się ciężko zaoszczędzić idzie na te sprawy.

Stary 2015-10-29, 11:24   #2047
Sorceresss
Wtajemniczenie

Nie korci CIę powrót do kraju? wiem, wiem... miszkałabyś z rodzicami... ale przecież można coś wynająć - ceny są niskie, bo wiem za ile moja mama wynajmowała mieszkanie w Dąbrowie.
A za neta i tel płącisz 1000 co miesiąc? a za prąd 1000 co 2 miesiące? To mega giga dużo za neta i tel.
Zakładając, że płacę sama internet w domu i do tego telefon z internetem to płacę 75zł miesięcznie za oba, za prąd mi wychodzi 100zł. Czyli... (polecę procentami ) 75% kosztów prądu to u mnie net+tel A u Ciebie wychodzi 200%. Macie taki tani prąd czy taki drogie net+tel?

Terry Pratchett

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 11:30   #2048
kasia86bgo
Zakorzenienie

Prąd ani nie taki tani :-( z tele mam abonamnet ubezpieczenie fona i przez rok musze płacić 300nok bo jak Musiałam kupić tele bo stary mi Milus do kibla wrzucił to nie miałam jedna różowo dać 5tus wiec wzięłam na roczne raty dlatego wychodzi tak drogo to musze go teraz spłacać

Myślałam nad powrotem i jeśli nic się nie zmieni to wrzesień 2017 jestem w Sosnowcu bo do tego czasu mam te 9.3 tys co mnie w dużej mierze ratują a co potem pożyjemy zobaczymy.

Stary 2015-10-29, 11:40   #2049
Sorceresss
Wtajemniczenie

Pozostaje kciuki trzymać.

Terry Pratchett
Stary 2015-10-29, 13:12   #2050
scarlett26
Zakorzenienie

Kasia szczerze to dziwię się, że tam siedzisz. Tęsknisz, szarpiesz się z tymi biletami, ze tyle kasy, mama lata wciąż żebyś trochę odzipnela, a w porównaniu z kosztami zycia kokosów nie zarabiasz. Nie lepiej by było wrócić, rodzice na pewno by Ci z małym pomogli, nawet jak nie to jako samotna matka bez problemu przedszkole dostaniesz. Chyba ze masz jakiś wielki sentyment do Norwegii o którym nie piszesz.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 13:39   #2051
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Hej hej
Widzę tu jakieś dyskusje o piżamkach i sukienkach, kapeluszach w kwiaty
Załaczników nie widzę wiec moge sie tylko domyślać co tam wklejacie

Ehhh jeszcze kilka dni u we wtorek wracamy, już nie moge sie doczekać, najchętniej już dzisiaj pakowalibyśmy manatki

Ja chora, złapałam jakiegoś bakcyla, dziś już lepiej wiec chyba koniec choroby, M. tylko gorączka, pewnie moje przeciwciała odwalają niezła robotę

Czy moge sie czymś pochwalić?
M. pierwszy raz wypowiada swoje imię - piękne i wyraźne Marcel, cudowne uczucie dla mamy już nie jest ty, małpa czy tygrys

W zeszłym tygodniu maz nam zrobił niespodziankę i przyjechał na kilka dni, dla mnie tydzień trochę pechowy bo zafarbowalo mi pranie z ulubionym kremowym swetrem i rozbiłam swojego iphona
Kasy idzie dużo, bo dozywiamy sie dodatkowo poza klinika - jedzenie jest niedostosowane do żywienia zdrowego i dla dzieci. A i jeszcze na jednego lekarza skargę złożyłam, cham i burak.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dziś na FB natknęłam sie na zdjęcie plakatu wyborczego (albo z fundacji profamilia?) z zakrwawionym noworodkiem z aborcji - takie plakaty wiszą w Waszych miastach? Serio?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 13:47   #2052
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za prąd mi wychodzi 100zł.
a co masz na prąd?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
M. pierwszy raz wypowiada swoje imię - piękne i wyraźne Marcel, cudowne uczucie dla mamy już nie jest ty, małpa czy tygrys
()

Nie ma zakrwawionych plakatów

Kwiatuszku powiem, że opyla się do Ciebie wysyłać kilka znoszonych ciuchów czuję się jakbym Mikołaja w październiku dostała
dziękuję(my) ślicznie
Sorce, wbijaj do mnie w przyszłym tygodniu - dla Ciebie też jest na bogato (ale zostajesz w moim domu jako niańka a ja Ci te dwa pudła znoszę do auta albo wbijasz ze swoimi chłopakami, co też jest dobrym pomysłem )

Stary 2015-10-29, 14:08   #2053
BYou
MBZ♥

SOrce w kapelutku jak Timberlake którego kocham miłością wielką

Kwiatuszku na chrzciny to przede wszystkim pieniądze, potem metryczkę, bransoletkę. Wg mnie lepiej pieniądze dostać bo sama mogę sobie zadysponować, o ile jeszcze z mojej strony są pytania czy na coś zbieramy, czy coś konkretnego mam na oku to z drugiej kiepsko z tym było więc zamiast Ich prezentu za kilkadziesiąt złotych wolałabym to dostać w papierku do ręki.

Demeter jak u Was?

Despa,Zosiek sam się upomina o czesanie. Lubi spinki, opaski itp. Emi nie lubi się czesać, w sensie rozczesywać włosów czy mieć związanych?

Moderna Marssell
Miałaś ubezpieczony tel?
Co z lekarzem?
U siebie takich plakatów nie widziałam. Ale prolajfy "lubią"takie prowokacje niestety zainteresowanie u nich w przypadku chorego dziecka kończy się wraz urodzeniem go. Potem rodzice niech martwią się sami.

Pani, mojego B to by szlag trafił na miejscu jakby ktoś Zośka pomylił z chłopcem

Scarlett współczuję dolegliwości:/

Kasia ja bym wróciła do Polski. Koszty życia bardzo wysokie:/ jeszcze ta cała biurokracja i inwigilacja państwa:/

Byłyśmy na zakupach, mamy cukierki na haloweenżeby psikusów nie było i maskę czaszki dla Zosi Nie w głowie Jej była korona, skrzydełka motylka itp.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:22   #2054
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
niestety zainteresowanie u nich w przypadku chorego dziecka kończy się wraz urodzeniem go. Potem rodzice niech martwią się sami.
święte słowa...

Cytat:
Pani, mojego B to by szlag trafił na miejscu jakby ktoś Zośka pomylił z chłopcem
mój chłop spokojny człek. ale chyba też go trafiło skoro w fuksję odziedżowo iść kazał

Cytat:
i maskę czaszki dla Zosi Nie w głowie Jej była korona, skrzydełka motylka itp.
hehehe
my dziś jedziemy do t. wczoraj specjalnie kupiłam T. bluzkę w kości. Świecący w ciemnościach kościutrup (choć mnie w ogóle halołin nie rusza )tse tse tse

Stary 2015-10-29, 14:32   #2055
scarlett26
Zakorzenienie

Ja tam nie uznaję żadnych helołinów, bardzo mi się to gryzie z polską tradycją. Byłyśmy na zakupach, oczywiście przy okazji u lamy i mam cały samochód wyładowany zakupionymi chryzantemami.

Z chciała koniecznie do sklepu z zabawkami i naciągnęła mnie na karetkę duplo, jak wróciłyśmy to musiałam koniecznie szpital budować, teraz szał, chorują wszystkie ludziki i zwierzęta.

Plakatów u nas nie widziałam, ale u nas takie widoki to nie pierwszyzna - jeden ze słynnych gdańskich kościołów zwykł robić taką "scenografię" przy bożonarodzeniowej szopce - jakieś lalki niemowlaki upaćkane na czerwono i wrzucone do śmietnika itp.

Co do ruchów prolife to dziwi mnie wasze zdziwienie, w końcu żadna instytucja nie zbawi całego świata - oni obrali sobie za zadanie zniechęcać ludzi do aborcji i z mniejszym lub większym skutkiem na tym polu działają. Pomocą dzieciom ciężko/nieuleczalnie chorym zajmują się inne instytucje.

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 14:34   #2056
Moderna
Zakorzenienie

BYou heh no nie ubezpieczony, przy cenach ile one kosztują to wymiana wyświetlacza to pikus - no trudno sie mówi ja nie lubię ubezpieczeń
Następnym razem będę ostrożniejsza

Ufff to pewnie jakaś prowokacyjna akcja na chwile, ale gdzieś mi niedawno mignęło, ze w Warszawie wisiały, bo mama sie żaliła ze jej córcia takie zdjęcia może zobaczyć - dla mnie mega przegięcie.
Masz racje, nikogo pózniej nie interesuje pomoc takim rodzinom

Jak M. miał dłuższe włosy to często był mylony z dziewczynka

Ulala to sie będzie działo - a kiedy ten halloween wypada? Ja nawet nie wiem jaki jest dzisiaj dzien

Ahh lekarz a zwykły cham, o to w jakim tonie ze mną rozmawiał

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Panika no zazdroszczę wam tych krakowskich wymianek

Do t. jedziecie ? Na długo ?

Bawcie sie dobrze, i zdjęcie z kosciotrupkiem będzie?
Stary 2015-10-29, 14:35   #2057
scarlett26
Zakorzenienie

Koło mnie natomiast to wisi http://lodz.wyborcza.pl/lodz/1,35153...ilboardow.html dziwne, że trzeba uciekać się aż do takich durnowatych pomysłów żeby rajty sprzedać

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-29, 14:48   #2058
BYou
MBZ♥

Scarlett mi to "święto" podobnie jak walentynki nie przeszkadza, zawsze to kolejny dzień uciechy dla Małej
A mnie dziwić to nie przestanie. Skoro są tacy cudni w przekonywaniu, że powinno się urodzić chore dziecko to niech otoczą opieką i pokierowaniem także daleja nie macica obroniona przed ingerencją terminacji to cicho sza. Prof. Dębski też nie raz w tym tonie się o nich wypowiadał. Tylko, że to życie weryfikuje osądy dopóki nie doświadcza się tego na własnym podwórku. Posłowie jednej z partii, którzy głośną krzyczą o zaostrzeniu polityki aborcyjnej kiedy kwestia terminacji dotyczyła żony/córki zapominali o tym co wypowiadają z ławy sejmowej, wtedy to już nie grzech i zabójstwo. No ale to nie wątek na taką dyskusją.

Pani, o to Cię teściowa wyklnie

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Moderna u nas w sobotę będą dzieci chodzić poprzebieranedostaną słodycze bo doceniam fakt, że im się chce skombinować stroje, przygotować część artystyczną

Stary 2015-10-29, 14:53   #2059
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett mi to "święto" podobnie jak walentynki nie przeszkadza, zawsze to kolejny dzień uciechy dla Małej
A mnie dziwić to nie przestanie. Skoro są tacy cudni w przekonywaniu, że powinno się urodzić chore dziecko to niech otoczą opieką i pokierowaniem także daleja nie macica obroniona przed ingerencją terminacji to cicho sza. Prof. Dębski też nie raz w tym tonie się o nich wypowiadał. Tylko, że to życie weryfikuje osądy dopóki nie doświadcza się tego na własnym podwórku. Posłowie jednej z partii, którzy głośną krzyczą o zaostrzeniu polityki aborcyjnej kiedy kwestia terminacji dotyczyła żony/córki zapominali o tym co wypowiadają z ławy sejmowej, wtedy to już nie grzech i zabójstwo. No ale to nie wątek na taką dyskusją.

Pani, o to Cię teściowa wyklnie
Dębski to dla mnie żaden autorytet moralny akurat; opieką niech otaczają Ci którzy się na tym znają, są hospicja, również perinatalne, a nie aktywiści z ruchów prolife, którzy się na tym nie znają. Decyzja kto jest wystarczająco zdrowy by żyć, to mi się z eugeniką kojarzy. Niezależnie od tego kto w co wierzy zajmowanie się chorym dzieckiem czy oddanie go na zdrowy rozum jest mniej traumatyzujące niż morderstwo. No ale bez sensu offtopować tu, zresztą pewnie w swym zdaniu będę osamotniona i wyklęta

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 14:57   #2060
BYou
MBZ♥

Dlatego nie będę dyskutować z Tobą na ten temat

Zrobiłam zupę dyniową z kluseczkami z fety

Stary 2015-10-29, 15:00   #2061
monicca1989
Zakorzenienie

[QUOTE=Malpka;53272785]
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mogło, ale nie musiało - leukocyty to jeden ze składników ropy, ale rosną tez w zakażeniach układu moczowego - tak samo śluz i bakterie. Sa leki zwalczające infekcję, ktore działają tylko w układzie moczowym, ja bym szła i lekarz pewnie nie bedzie ryzykował i da cos i doustnie i miejscowo. Posiew warto zrobić tak czy siak, ale jeśli nie bedzie cewnikowany to szansa na pobranie go tak, zeby nie był zanieczyszczony bakteriami spod napletka bliska zeru. Zeby wiedziec jak jest na bank to trzebaby zrobić wymaz spod napletka, odkazić wszytko dobrze, a potem pobrać posiew cewnikiem - ale takie rzeczy to tylko w szpitalu no i maja sens przed leczeniem.
Dzięki za odpowiedz, byłam rano z wynikami i mamy powtórzyć jutro badanie ale po przemyciu octaniseptem i delikatnym odciągnięciu.

W środę byliśmy u chirurga, ściągnął mu napletek, myślałam, że zemdleje do teraz mi słabo nawet jak o tym pomyśle. Fifi był taki dzielny, leżał i nawet nie drgnął, nagle zaczęły lecieć łzy i cichutkie mama boli tak mi go było szkoda

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Karol wrócił wczoraj z przedszkola z bólem ucha byliśmy u lekarza, ma zapalenie dostał leki no i do weekendu siedzimy w domu a ten mi od rana już jęczy że chce do przedszkola
Biedny Karol oby szybko mu przeszło.

Cytat:
Hej hej
Czy moge sie czymś pochwalić?
dla Marcela
Zdrowiejcie szybko
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 15:03   #2062
BYou
MBZ♥

Małpko ucałuj Karolka od nas. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.

Monicca

Stary 2015-10-29, 15:10   #2063
Moderna
Zakorzenienie

BYou liczę na fotki z maska halloweenową i miłej zabawy bez psikusów
Ale mi nadrobiłaś smaku z ta zupa jak sie robi kluseczki z fety?

Jak przyjadę do domu to przez tydzień nie wyjdę z kuchni

Monicca ojej nie było innego sposobu z maścią? Ja sie strasznie boje inwazyjnych metod. Biedny

Małpka ojjj bolesne czy Karol bohater ? Zdrówka!
Stary 2015-10-29, 15:13   #2064
BYou
MBZ♥

Moderna tak jak tu:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html

Stary 2015-10-29, 15:23   #2065
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że to życie weryfikuje osądy dopóki nie doświadcza się tego na własnym podwórku. Posłowie jednej z partii, którzy głośną krzyczą o zaostrzeniu polityki aborcyjnej kiedy kwestia terminacji dotyczyła żony/córki zapominali o tym co wypowiadają z ławy sejmowej, wtedy to już nie grzech i zabójstwo.
szczególnie mnie ruszył ten fragment książki albo siostrzenica biskupa. wtedy - wiadomka - inna moralność

leżałam z dziewczyną z prolife na sali poporodowej. jedna z większych traum w moim życiu iskry leciałyyyyyy (jechała po mnie jak po łysej kobyle. wiadomo, jako ta moralna, godna, prawa... mnie się jakoś Bóg czy prawdziwy katolik kojarzy z kimś mega dobrym, łagodnym, miłosiernym, wyrozumiałym... a tu obsesja, paranoja i niech piekło mnie pochłonie przy czym ja nie wchodziłam absolutnie w dyskusje ideologiczne...
albo kazania dotyczące tego jak zwracam się do rodziców. a zwracam się: mamo/matko/po imieniu... zadzwoniła do swojej mamy w srode: "witam Mamusiu, chcałabym sie dowiedziec co u Ciebie slychac i powiedziec Ci, ze w piatek urodzilam corke". szczerze mowiec to mi sie wtedy jej autentycznie zal zrobilo)

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Fifi był taki dzielny, leżał i nawet nie drgnął, nagle zaczęły lecieć łzy i cichutkie mama boli tak mi go było szkoda
rajuuuu... bidulek...

Stary 2015-10-29, 15:23   #2066
Moderna
Zakorzenienie

BYou dziekuje, muszę zrobić

Panika cos ty jej powiedziała ze wywołała sie taka gownoburza?
Stary 2015-10-29, 16:46   #2067
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Kaska ja bym wracala. Odczekalabym do konca najmu i go nie przedluzala.

Scarlett, ja sie zgadzam z kazdym slowem BYou. Nie ma w Pl instytucji zajmujacej sie nieukeczalnie chorymi, dzieciaki maja kase na leczenie dzieki akcjom spolecznym, bo nfz kasy na leczenie nie da, nie zrefunduje leku. A te wszelkie instytucje to sa tylko i wylacznie intytucje przez duze I. Mam kolezanke ktora jest psychologiem i pracuje w takim znanym i propagowanym przez kosciol miejscu, znanym min ze swiec wigilijnych. Wiesz kak wyglada pomoc? Kto najpierw wybiera dla siebie odziez zywnosc? Nie potrzebujacy...

Mnie takie plakaty raza, bardzo. Bo i tak w Pl aborcja jest dopuszczalna w szczegolnych przypadkach, wiec dlaczego jskis polityk, grupa spoleczna ma mi narxucac ze mam urodzic dziecko po gwalcie, ze mam urodzic d iecko tak chore ze przezyje o ile kilka chwil po porodzie. Dlaczego wszyscy chca o wszystkim decydowac, ba dlaczego to faceci maja decydowac.

Mama chlopca z klasy Oli, jest rzecznikiem znanego miejsca na Ł w Krakowie- po tym jak wrzuca w rozmowach na fb hasla o dziewczynce 14 letniej w ciazy o tym ze by sie modlic za masrosc dla nich itp. A na pytanie co w sytuacji gdyby to dotyczylo jej syna milknie. Wiec dzieki za taka hipokryzje
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 16:59   #2068
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Panika cos ty jej powiedziała ze wywołała sie taka gownoburza?
nic.
draznilam ja, bo nie mam obraczki, no i poprosilam by przestala gadac o wyrywaniu nozek (10000 x dziennie slyszalam, ze w 'naszym' szpitalu nie morduja). znam (z wizazu) dziewczyny po terminacji. za nic na swiecie nie chcialabym byc w ich skorze. trzeba nie miec serca (i wyobrazni), by mowic o nich cokolwiek zlego...

Stary 2015-10-29, 17:07   #2069
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehehe
my dziś jedziemy do t. wczoraj specjalnie kupiłam T. bluzkę w kości. Świecący w ciemnościach kościutrup (choć mnie w ogóle halołin nie rusza )tse tse tse
Kupiłam J taką pizame w h&m na dziale chlopiecym i jest szał (; jutro mamy parde dla dzieci w centrum to młoda zabiorę.

Te prolife dla mnie w ogóle jak nie z tego świata ale mieszkanie lata w kraju gdzie wiele jest dozwolone robi swoje.

A my dzisiaj zmieniliśmy auto. Ja świętuje chłop rozpacza 😂

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Dlatego nie będę dyskutować z Tobą na ten temat

Zrobiłam zupę dyniową z kluseczkami z fety
Jak robisz te kluseczki? bo dynoa leży w kuchni i też planuję zupę (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:32   #2070
BYou
MBZ♥

Panika dokładnie, dziewczyny z tamtego wątku piekło przeszły
Nikt nikomu nie zakazuje urodzenia chorego dziecka ale też nie powinien nakazywac urodzenia.

Agnjeska wyżej wrzucalam link z przepisem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości