Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 13:02   #31
Karkki
Zakorzenienie

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Dobry! Macham znad x kawy

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
Karkki oczywiście, że sprawdziłam i moje nie kolidują z adikiem

trochę mnie martwi to co napisała Parabelka, bo w stresie jem za dziesięciu, ale pożyjemy zobaczymy

witam w nowej barze

i spadam na usg cycków
Całe szczęście Mam tak samo. Myślałam, że teraz chociaż schudnę a tu klops

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Drogi Baru, źle mi strasznie.

Dzięki Ju zrobiłam remanent w szafie i doszłam do strasznego wniosku - mój styl opiera się na dwóch zasadach:
1. Czarna skóra pasuje do wszystkiego
2. Zakładam to w co wejdę
Gorzej już chyba być nie może

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 13:06   #32
Katty_p13
Piers do przodu

Krakki ja mam taką szafową zagwostkę - co próbuję na siebie założyć okazuje się za duże nawet ulubiona kurtka wygląda jak po starszej siostrze wobec czego zakładam cokolwiek, co wygląda jako tako ....
Stary 2015-10-29, 13:06   #33
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Dobry! Macham znad x kawy
Chyba co zjem - przeczytałam "znad kaszy"
Stary 2015-10-29, 13:16   #34
Parabelka
Panaroja

Ahoj nowy Baru
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Poprzednik

Podsuma:
Redsik i Marchew jakby podwójne
Margot przeprowadzona bliżej cywilizacji
Maja przekwalifikowana i przestawiona na luźniejsze relacje z toksyczną rodziną
Ju w poszukiwaniu stylu
Betty w rozjazdach
Szabel gotuje i pakuje
Corii pakuje i kupuje obuwie niszowe
Winter wpada i wypada bo woli plotkowe
Karkki z powrotem po wsysie
Gryx nieobecny permanentnie
szysko pachnie, zwłaszcza drogo, mocno i niszowo

czujta się wolne korygować/uzupełniać

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Trza dodać, że Parabelka gotuje, pakuje i przetwarza liście na dżem.
nie na dżem ! pasteryzuję !!!
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Wczoraj na basenie zaczęłam ćwiczyc nogi do żabki, może pójdzie lepiej niż ten nieszczęsny kraul, którego ni huhu. Bo na plecach coraz swobodniej się czuję. Ale nieeee cheee mi się juz chodzić na ten basen, nie lubię moczenia i nauczenie pływania tego nei zmieniło, jak kot nie cierpię, jak mi woda moczy moje futerko

Pozbyłam się opryszczki własnym sposobem, bo wylazła we wtorek, a dziś dentysta (a nie chciałam rozdziawiać się z pękającym bolącym strupem): rozciełam wszystkie pęcherzyki, wycisnełam płyn i przemywałam kilkanascie razy spirytusem (z braku laku rum tez dawał radę). po 2 dniach od wyskoczenia mam już tylko kilka małych, czerwonych przyschnietych kropeczek i nic nie boli ani nie pęka przy otwieraniu ust
1.aaa , to wszystko jasne - kraul jest trudniejszy do opanowania od żaby , trener doopha że od trudniejszego zaczął
2.nowatorska metoda leczenia oprychy rumem
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
trochę mnie martwi to co napisała Parabelka, bo w stresie jem za dziesięciu, ale pożyjemy zobaczymy
może nie będzie tak źle

Śniła mi się Redzia , która wybrała się na poszukiwania cudownego serum-pudru robiącego wszystko , i pokazywała ekspedientkom w drogerii jak to powinno działać i wyglądać używając swojego dotychczasowego , a robiło się to tak , że się rozsmarowywało dużym pędzlem po twarzy krem nabierany z dużego pudełka jak od balsamu do ciała , i był on ten krem koloru żółtawo-szarawego i galaretowaty i na dodatek Redzia miała zmieniające się co chwilę włosy zarówno pod względem długości jak i koloru oraz faktury , zaczęła wizytę w sklepie jako długowłosa lekko falująca jasna szatynka , skończyła jako złota blondi uczesana w kok typu tapir plus banan

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Dzięki Ju zrobiłam remanent w szafie i doszłam do strasznego wniosku - mój styl opiera się na dwóch zasadach:
ale co do czarnej skóry też stosuję plus zakładam to w czym mi wygodnie ograniczyłam się a raczej rozszerzyłam zimową paletę do dwóch kolorów (nie licząc czerni , bo to oczywiste) znaczy khaki i bordo i tak myślę że chyba wyszedł mi minimalizm totalny - gładko , zero wzorków , zero ozdób , bazowe najprostsze kroje i ciężkie buty znaczy jakby jednakowoż sierociniec

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 13:37   #35
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Śniła mi się Redzia , która wybrała się na poszukiwania cudownego serum-pudru robiącego wszystko , i pokazywała ekspedientkom w drogerii jak to powinno działać i wyglądać używając swojego dotychczasowego , a robiło się to tak , że się rozsmarowywało dużym pędzlem po twarzy krem nabierany z dużego pudełka jak od balsamu do ciała , i był on ten krem koloru żółtawo-szarawego i galaretowaty i na dodatek Redzia miała zmieniające się co chwilę włosy zarówno pod względem długości jak i koloru oraz faktury , zaczęła wizytę w sklepie jako długowłosa lekko falująca jasna szatynka , skończyła jako złota blondi uczesana w kok typu tapir plus banan
1. Widać jak czytają Bar

2. Bar ryje beret, wiem to, również mam sny około-Barowe

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

Hmmm ja mam to samo z nr 1

2. Nie inaczej. Ale ten punkt ma całkiem znośne rozwinięcie - czyli kupuję wyłącznie luźne lub nieobcisłe sukienki do kolan, chowające wszystko co muszę schować. Ale fakt, smutne to, że muszę ograniczyć się TYLKO do tego, nie mogę sobie kupić cygaretek i lejącej się koszuli, w ogóle spodni i swetrów, bluzek etc.

Mając lepszą figurę miałabym więcej stylów do wyboru (np. Cielecka styl ) a tak pozostają mi monochromy i geometria - preferabli czarno-biała.
Kupiłam sobie a'la skórzaną, ciemnogranatową kieckę z suwakami, i powiem Wam, że dobrze się w niej czuję. Nielicho. Tylko zrobiłam błąd, kolejny raz ten sam - nie siadłam w niej Siedząc, mam ją do pasa Kieca targowa, no name.

Wiem za to czego nie nosiłam nigdy i nie nosiłabym nawet mimo świetnej figury, nie dla mnie boho, retro i kwiatki Oraz drobne wzorki w cosie.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-10-29 o 13:40
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:11   #36
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Śniła mi się Redzia , która wybrała się na poszukiwania cudownego serum-pudru robiącego wszystko (...)

(...)
i tak myślę że chyba wyszedł mi minimalizm totalny - gładko , zero wzorków , zero ozdób , bazowe najprostsze kroje i ciężkie buty znaczy jakby jednakowoż sierociniec
1. sory, sory
2. sen proroczy albowiem kupiłam dwa nowe pudry i próbki podkładu mineralnego, w którym pokładam Wielkie Nadzieje
3. u mnie jakby podobnie tylko kroje drapowane albo asymetryczne i wisior/kolia z ozdób. Sierota ze spadkiem znaczy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:33   #37
Parabelka
Panaroja

Cytat:
1. sory, sory
2. sen proroczy albowiem kupiłam dwa nowe pudry i próbki podkładu mineralnego, w którym pokładam Wielkie Nadzieje
3. u mnie jakby podobnie tylko kroje drapowane albo asymetryczne i wisior/kolia z ozdób. Sierota ze spadkiem znaczy.
1.ale całkiem możliwe że o pasteryzowaniu nie pisałam , tylko o słoikach ogólnie więc mogło dojść do nieporozumienia
2.ha ! jestę wiedźmą
3.no właśnie , grunt to się urodzić w odpowiedniej rodzinie , żeby cos zostawiła mnie nic nie zostawili

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 15:03   #38
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ooo koniecznie daj znać jakie - jeśli to nie top secret
Stary 2015-10-29, 15:36   #39
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
ooo koniecznie daj znać jakie - jeśli to nie top secret
Pudry: Laura Mercier pod oczy i Hourglass Ethereal Przestraszyłam się, że wypollyzują bo np. na Net-a-Porter akurat tego odcienia nie ma i szybko klikłam na Alledrogo, teraz mam zapasy do końca życia.
Podkład: Clare Blanc, chyba nowa polska firma, ponoć mają dość kremową konsystencję, nie pylą się, dobre do suchej skóry, satynowe wykończenie, olejek jojoba w składzie. Brzmi jak dobre zastępstwo dla Lumiere.

Stary 2015-10-29, 15:45   #40
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Pudry: Laura Mercier pod oczy i Hourglass Ethereal Przestraszyłam się, że wypollyzują bo np. na Net-a-Porter akurat tego odcienia nie ma i szybko klikłam na Alledrogo, teraz mam zapasy do końca życia.
Podkład: Clare Blanc, chyba nowa polska firma, ponoć mają dość kremową konsystencję, nie pylą się, dobre do suchej skóry, satynowe wykończenie, olejek jojoba w składzie. Brzmi jak dobre zastępstwo dla Lumiere.
Bardzo dobrze zrobiłaś! Podobnie jak z Lumiere. Teraz trzeba przechytrzyć te marketingi. Przyzwyczajo ludzi do dobrego, potem wycofujo i zostaje do wyboru tylko sam szit.

Once again, wielkie gratsy
Stary 2015-10-29, 15:53   #41
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Teraz trzeba przechytrzyć te marketingi. Przyzwyczajo ludzi do dobrego, potem wycofujo i zostaje do wyboru tylko sam szit.
Ba! Trzeba szybkim i zdecydowanym być, zapasy jak na wojnę robić! Dobrze, że to się nie psuje Dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 16:00   #42
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Niektórych wątków to sie nie da czytać, nawet w ramach humoru bo wszystko odpada, no bo jak ktoś ciagle narzeka ze tu 2 cm za duzo tam za duzo przy rozmairze s, za 2 miesiace to samo, mimo zrzucenia jeszcze wagi, a ktoś dyplomatycznie zwróci uwage, ze to moze kwestia niskiej samooceny a nie wagi, obwódów i ta osoba sie swiecie oburzy, ze absolutnie, etc, to jezu, tego sie po prostu czytać nie da.Niektórzy to naprawdę nie mieli chyba porzadnych problemów nigdy ...
Ja wiem ze czasami sie narzeka na swoje proporcje, parametry etc, to normalne, ale na okraglo o tym samym, to sie nie da...poległam, odsuksybrowałam szmatowy watek

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:04   #43
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

No to się przyznam: mnie razi - i to bardzo - pisanie z błędami.
I do tego dwie rzeczy:
1. Bagatelizowanie własnej głupoty (sorry, dla mnie to jest objaw głupoty)
2. To, że regulamin Wizażu zabrania zwracania uwagi/ poprawiania kogoś, kto pisze z błędami.

Doprawdy, czasami mnie (nomen omen ) zęby bolą
Stary 2015-10-29, 16:12   #44
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
No to się przyznam: mnie razi - i to bardzo - pisanie z błędami.
I do tego dwie rzeczy:
1. Bagatelizowanie własnej głupoty (sorry, dla mnie to jest objaw głupoty)
2. To, że regulamin Wizażu zabrania zwracania uwagi/ poprawiania kogoś, kto pisze z błędami.

Doprawdy, czasami mnie (nomen omen ) zęby bolą
Ja robie nagminnie literówki ale nie jestem w stanie tego opanować, bo za szybko piszę

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-29, 16:20   #45
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja robie nagminnie literówki ale nie jestem w stanie tego opanować, bo za szybko piszę
Nie to miałam na myśli, literówki sama robię, a z telefonu to już w ogóle!
Stary 2015-10-29, 16:23   #46
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Powaaaaaaaaaaaaaaaażnie? To ja wręcz błagam Was tutaj wszystkich o to, żeby mi zwrócić uwagę, gdy piszę z błędem - do diaska, chcę się nauczyć poprawnie, jak czegoś nie wiem, to chyba progres? Co nie?

Czym innym jest celowe piszo, robio, Nie lubie tego stosować nadmiernie, a jedynie dla podkreślenia luzackości wypowiedzi, lajtowości tematu. Tak wiem, że takich słów też nie ma, ale to także celowe słowotwórstwo.

Chciałabym wiedzieć, jednak kiedy piszę źle ortograficznie, z błędem - zwłaszcza rozdzielność pisowni, i co, dowiaduję się, że nie wolno mi pomóc, bo to "grozi" złamaniem regulaminu? WTF

Czas edycji: 2015-10-29 o 16:29
Stary 2015-10-29, 16:29   #47
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Nie to miałam na myśli, literówki sama robię, a z telefonu to już w ogóle!
Myslałam, ze literówki też Cię wnerwiaja

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-29, 16:45   #48
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Nie wiem, gdzie skierować to pytanie, bo żaden wątek z pierwszej strony mi do niego nie pasuje .

A więc:
Czy zakupione prawie 4 letnie perfumy, to niezbyt dobry interes? "Wyszły" w 2011 roku, oczywiście nadal są produkowane.

Z góry dzięki za odpowiedź
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:50   #49
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Myslałam, ze literówki też Cię wnerwiaja
Nie, mnie chodziło o rażące błędy ortograficzne i gramatyczne. Vo innego, kiedy z kontekstu widać, że błędna forma jest użyta specjalnie.
A co do regulaminu Wizażu - tak, to prawda,zakaz jest.
Stary 2015-10-29, 17:22   #50
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
No to wręcz idealnie! Masz swój uniform i garderobę dostosowaną do figury

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Krakki ja mam taką szafową zagwostkę - co próbuję na siebie założyć okazuje się za duże nawet ulubiona kurtka wygląda jak po starszej siostrze wobec czego zakładam cokolwiek, co wygląda jako tako ....
Nie widzę specjalnego problemu - w tę stronę wolno

Cytat:
ale co do czarnej skóry też stosuję plus zakładam to w czym mi wygodnie ograniczyłam się a raczej rozszerzyłam zimową paletę do dwóch kolorów (nie licząc czerni , bo to oczywiste) znaczy khaki i bordo i tak myślę że chyba wyszedł mi minimalizm totalny - gładko , zero wzorków , zero ozdób , bazowe najprostsze kroje i ciężkie buty znaczy jakby jednakowoż sierociniec
no to chyba dobrze - wszystko spójne, proste - surowe
UWAGA NUDY (ale może ktoś podpowie...)
Ja mam 3 wizje siebie :
1) biała koszula / spodnie z podwyższonym stanem / marynarka / płaszcz wiązany - z zaznaczonymi ramionami, zawsze zaznaczona talia / oficerki - sztyblety - oksfordki, kolory stonowane (szarość, biel) - to mi się wydaje za mało odjazdowe, ale pasuje do typu urody i figury i w koszulach świetnie się czuję - czyli niby chłopczyca, ale z wyeksponowaną dyskretnie kobiecością

2) sukienki - z ołówkowym dołem, ołówkowe spódnice, wszystko dopasowane - takie typu neutral, elegancja Francja, lubię te sukienki - botki na obcasie, szpilki, płaszcz - czyli bardzo kobieco, ale prosto - do figury i urody bardzo pasuje

3) odjazd o bagi, kolorowe dodatki, za to ciuchy designerskie - niedużo (sukienka którą można nosić na wiele sposobów, kombinezon) płaszcz szlafrokowy- może do figury się nadaje, ale do urody???

Nie zamierzam zmieniać fryzury - bob z tyłu krótszy i cześć.

Cytat:

2. Nie inaczej. Ale ten punkt ma całkiem znośne rozwinięcie - czyli kupuję wyłącznie luźne lub nieobcisłe sukienki do kolan, chowające wszystko co muszę schować. Ale fakt, smutne to, że muszę ograniczyć się TYLKO do tego, nie mogę sobie kupić cygaretek i lejącej się koszuli, w ogóle spodni i swetrów, bluzek etc.

Mając lepszą figurę miałabym więcej stylów do wyboru (np. Cielecka styl ) a tak pozostają mi monochromy i geometria - preferabli czarno-biała.
Kupiłam sobie a'la skórzaną, ciemnogranatową kieckę z suwakami, i powiem Wam, że dobrze się w niej czuję. Nielicho. Tylko zrobiłam błąd, kolejny raz ten sam - nie siadłam w niej Siedząc, mam ją do pasa Kieca targowa, no name.

Wiem za to czego nie nosiłam nigdy i nie nosiłabym nawet mimo świetnej figury, nie dla mnie boho, retro i kwiatki Oraz drobne wzorki w cosie.
Boho, country, dziury w spodniach, styl rockowy, lata 70te - w życiu

Ależ Rejcz - to świetnie - jak czytam, odnalezienie swojego standardu to podstawa, a Ty masz to b. precyzyjnie określone. sądzę, że nawet, jeśli ktoś by Ci zabrał te niechciane kilogramy, których nie widzę zresztą, to i tak nosiłabyś wój zestaw - tylko może trochę zmodyfikowany

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53279113]Nie wiem, gdzie skierować to pytanie, bo żaden wątek z pierwszej strony mi do niego nie pasuje .

A więc:
Czy zakupione prawie 4 letnie perfumy, to niezbyt dobry interes? "Wyszły" w 2011 roku, oczywiście nadal są produkowane.

Z góry dzięki za odpowiedź [/QUOTE]
Zależy, jakie perfumy
Jest wiele zferormułowanych perfum - na niekorzyść, dlatego czasem kupno starszej wersji jest korzystne (jeśli ktoś przywiązuje do tego wagę, rzecz jasna)

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:34   #51
agnyska81
Zakorzenienie

Dobry Baru

Cytat:
Nie wiem o co chodzi, ale mogę się domyślić, że kciuki potrzebne Żeby było dobrze.

Cytat:
u mnie jakby podobnie tylko kroje drapowane albo asymetryczne i wisior/kolia z ozdób. Sierota ze spadkiem znaczy.

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53279113]Nie wiem, gdzie skierować to pytanie, bo żaden wątek z pierwszej strony mi do niego nie pasuje .

A więc:
[/QUOTE]
Jeśli tylko nie pachną źle to bym się nie martwiła Wiele moich flaszek ma te lata i nic po nich nie poznać

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ja mam 3 wizje siebie :
1) biała koszula / spodnie z podwyższonym stanem / marynarka / płaszcz wiązany - z zaznaczonymi ramionami, zawsze zaznaczona talia / oficerki - sztyblety - oksfordki, kolory stonowane (szarość, biel) - to mi się wydaje za mało odjazdowe, ale pasuje do typu urody i figury i w koszulach świetnie się czuję - czyli niby chłopczyca, ale z wyeksponowaną dyskretnie kobiecością

2) sukienki - z ołówkowym dołem, ołówkowe spódnice, wszystko dopasowane - takie typu neutral, elegancja Francja, lubię te sukienki - botki na obcasie, szpilki, płaszcz - czyli bardzo kobieco, ale prosto - do figury i urody bardzo pasuje

3) odjazd o bagi, kolorowe dodatki, za to ciuchy designerskie - niedużo (sukienka którą można nosić na wiele sposobów, kombinezon) płaszcz szlafrokowy- może do figury się nadaje, ale do urody???
Wszystkie wizje mi się podobają I wszystkie według mnie Ci pasują, do tego 3 można mieszać z 2, a i obag do koszuli klasycznej sie nada

Mam doła bez powodu Tzn. powód jesień. Jestem zmęczona tym przeziębieniem, ciągle niewyspana, przytyłam, bo nie mam weny na ćwiczenia (a jak już zacznę to przeraża mnie mój spadek kondycji). Wczoraj się jeszcze poprztykałam z M i poszłam sobie popłakać do kącika Zastanawiam się czy już nie czas nabyć coś w aptece.

Wiecie, że tu chyba jakaś synchronizacja cyklu nastąpiła? Tylko u mnie owu jest antykoncepcyjne - boli brzuch, mam mega wzdęcie i jestem nerwowa, że o seksie nawet nie pomyślę To dopiero mega słabe, zwłaszcza jak chciałoby się mieć małe

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:41   #52
Redhaired Witch
Nindżopesz

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53279113]A więc:
[/QUOTE]

Zależy jakie perfumy - jak unikat, wycofany, zdeformowany - to bardzo dobry interes.
Jeśli jakieś popularne a kolor zmieniony, zapach zjełczały to bardzo zły.
Jeśli popularne ale dobrze się trzymają i były tanie to dobry
Ja właściwie nigdy nie sprawdzam tych kodów, hm.

Cytat:
UWAGA NUDY

3) odjazd
1.
2. wg mnie odjazd! Pasuje do Twojego charakteru, zawodu, pomysłów, tekstów.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy już nie czas nabyć coś w aptece.
Czas nabyć coś w monopolowym

Stary 2015-10-29, 17:51   #53
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie wizje mi się podobają I wszystkie według mnie Ci pasują, do tego 3 można mieszać z 2, a i obag do koszuli klasycznej sie nada

Mam doła bez powodu Tzn. powód jesień. Jestem zmęczona tym przeziębieniem, ciągle niewyspana, przytyłam, bo nie mam weny na ćwiczenia (a jak już zacznę to przeraża mnie mój spadek kondycji). Wczoraj się jeszcze poprztykałam z M i poszłam sobie popłakać do kącika Zastanawiam się czy już nie czas nabyć coś w aptece.
Biedaku
napisz do mnie

Cytat:
2. wg mnie odjazd! Pasuje do Twojego charakteru, zawodu, pomysłów, tekstów.
I ja tak myślę.
Ale "narpiew" ponozę to, co mam, na wszelkie sposoby.
Punkt 3 oznacza pozbycie się wszystkiego, co mam (no, prawie)
Punkt 2 - ocaleje sukienka i spódnica
Punkt 1 - ocaleją dwie koszule
A, moja zasada - NIE mieszam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 17:59   #54
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No to wręcz idealnie! Masz swój uniform i garderobę dostosowaną do figury

Nie widzę specjalnego problemu - w tę stronę wolno
Prawda? Świetnie im doradziłaś.

Cytat:

Ja mam 3 wizje siebie :

1 i 3 to chyba najbardziej Ty. Ale czy musi być albo albo? Dlaczego musisz z czegoś rezygnować? 365 dni w roku a Ty chcesz tylko 1 opcję wyglądu? 2 brzmi za zwyczajnie jak na Ciebie, ale widocznie lubisz, skoro masz taką wizję. Chyba, że te 3 wizje są do wejścia w życie, to świetnie. Sukienka ołówkowa, może być bazą do czegoś szalonego - buty, torebki, biżu, może też sama być szalona - wzór, faktura.

Cytat:
Boho, country, dziury w spodniach, styl rockowy, lata 70te - w życiu

Ależ Rejcz - to świetnie - jak czytam, odnalezienie swojego standardu to podstawa, a Ty masz to b. precyzyjnie określone. sądzę, że nawet, jeśli ktoś by Ci zabrał te niechciane kilogramy, których nie widzę zresztą, to i tak nosiłabyś wój zestaw - tylko może trochę zmodyfikowany
Ja jednak w rockowym czuję się bardzo sobą. Ale takim kobieco-rockowym. glam rock?

Cytat:

Lajf&hormones. Shit happens. Witaj w klubie Tylko, że ja nie dziś to przeżywam, ale zdarza się.
Stary 2015-10-29, 18:32   #55
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
1 i 3 to chyba najbardziej Ty. Ale czy musi być albo albo? Dlaczego musisz z czegoś rezygnować? 365 dni w roku a Ty chcesz tylko 1 opcję wyglądu? 2 brzmi za zwyczajnie jak na Ciebie, ale widocznie lubisz, skoro masz taką wizję. Chyba, że te 3 wizje są do wejścia w życie, to świetnie. Sukienka ołówkowa, może być bazą do czegoś szalonego - buty, torebki, biżu, może też sama być szalona - wzór, faktura.
Bo : chcę być i być postrzegana jako stylowa, konsekwentna, zdecydowana.
Zacytuję słowa, pod którymi podpisuję się 4 łapami :
"Dopóki się nie zdecydujesz na konkrety, będziesz gdzieś pośrodku i zawsze niezdecydowana, zawsze niedopracowana, zawsze nie w pełni zadowolona ze swojego wyglądu. Na początku jest trudno, ponieważ trzeba ograniczyć elementy, które będą się na styl składały, co oznacza odrzucenie wielu na pewno kuszących możliwości. Ale nie da się być jednocześnie eteryczną blondynką i demoniczną brunetką, a próby pogodzenia w sobie takich sprzeczności wymagają używania półśrodków. W rezultacie taka osoba jest wszystkim i niczym zarazem i nic sobą na dłuższą metę nie reprezentuje."
I to :
"Nam jest zawsze mało. My zawsze musimy gonić tego pieprzonego króliczka (styl w tym przypadku). Nas nie satysfakcjonuje odkrycie czegoś i zastosowanie do własnych potrzeb. My chcemy, żeby na horyzoncie pojawiały się cały czas nowe opcje, chcemy z nich wybierać i chcemy je często zmieniać.
To tak jakbyśmy poszły po farbę do włosów do sklepu i czerpały przyjemność z samego oglądania kolorów i nie mogąc się zdecydować na jeden konkretny wróciły z pustymi rękami do domu. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. To ja dziękuję, ja wolę pójść z planem na zakupy i wrócić z upragnioną farbą, a innych nawet nie widzieć. Rozumiecie? Tak, -stety lub niestety, należy podejść do własnego stylu, żeby osiągnąć satysfakcję.
Styl to zdecydowanie się na coś. Styl to konkret. Styl to odrzucenie alternatyw i postawienie na jednego konia w wyścigu. Styl to klapki na oczach i dążenie tylko do wcześniej sprecyzowanych celów. Styl to premedytacja i upór. Styl to konsekwencja."
Dlatego, Rejcz.
Te słowa były dla mnie wyzwalające, uwalniające - trzeba "tylko" dobrze wybrać.
A żem koziorożec, na dodatek z włosami mi się udało, i zawsze bardziej mi zależało na tym, by mieć niewiele, ale żeby to niewiele było trafione w sam sedes.

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2015-10-29 o 18:37
Stary 2015-10-29, 18:32   #56
Karkki
Zakorzenienie

Musiałam powywalać cytaty, bo pokazał się komunikat "Wiadomość przeładowana emotkami"

Katty
, ale za duże, to teraz modne. A moje w większość są jak z młodszej siostry

Margot, z głodu miałaś wizję - rano jadłam kaszę A zjadłaś coś?

Parabelko, u mnie zimowo sierociniec ze śmietnika Raz jak kupiłam se ponoć najmodniejszy spodzień a moja Mam stwierdziła, że wyglądają jak ze śmietnika

Rejcz, szczęściaro! Sukienki Nie mam ani jednej Balowych nie liczę, bo w tym się chodzić nie da przeca Latem jasne portki + tuniki różne i różniste, w kfiatki i kolorowe a zimą portki ciemniejsze + swetry też raczej długie. I mam nawet koszulę w ananasy i rybki

Redziu, Fajne bardzo

Corii, no co Ty! One tak piszą żeby je chwalić

Ju, ale 80% w mojej szafie będzie dopasowane do figury jak pozbędę się przynajmniej 10 kg
Zdecydowanie wizja nr 2

A więc:

Z góry dzięki za odpowiedź [/QUOTE]
Jest taki wątek "Żywot perfum (Kod, data ważności, data produkcji)" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=28399
Dziewczyny dobrze prawią
Dodam tylko, że są takie perfumy, które z wiekiem nabierają mocy.

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-29, 18:41   #57
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Karkki, zjadłam nie kaszę, kasza była we wtorek, z cebulką. I właśnie mi kuta dochodzi, ideu jeść
Stary 2015-10-29, 19:04   #58
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Bo : chcę być i być postrzegana jako stylowa, konsekwentna, zdecydowana.
Zacytuję słowa, pod którymi podpisuję się 4 łapami :
"Dopóki się nie zdecydujesz na konkrety, będziesz gdzieś pośrodku i zawsze niezdecydowana, zawsze niedopracowana, zawsze nie w pełni zadowolona ze swojego wyglądu. Na początku jest trudno, ponieważ trzeba ograniczyć elementy, które będą się na styl składały, co oznacza odrzucenie wielu na pewno kuszących możliwości. Ale nie da się być jednocześnie eteryczną blondynką i demoniczną brunetką, a próby pogodzenia w sobie takich sprzeczności wymagają używania półśrodków. W rezultacie taka osoba jest wszystkim i niczym zarazem i nic sobą na dłuższą metę nie reprezentuje."
I to :
"Nam jest zawsze mało. My zawsze musimy gonić tego pieprzonego króliczka (styl w tym przypadku). Nas nie satysfakcjonuje odkrycie czegoś i zastosowanie do własnych potrzeb. My chcemy, żeby na horyzoncie pojawiały się cały czas nowe opcje, chcemy z nich wybierać i chcemy je często zmieniać.
To tak jakbyśmy poszły po farbę do włosów do sklepu i czerpały przyjemność z samego oglądania kolorów i nie mogąc się zdecydować na jeden konkretny wróciły z pustymi rękami do domu. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. To ja dziękuję, ja wolę pójść z planem na zakupy i wrócić z upragnioną farbą, a innych nawet nie widzieć. Rozumiecie? Tak, -stety lub niestety, należy podejść do własnego stylu, żeby osiągnąć satysfakcję.
Styl to zdecydowanie się na coś. Styl to konkret. Styl to odrzucenie alternatyw i postawienie na jednego konia w wyścigu. Styl to klapki na oczach i dążenie tylko do wcześniej sprecyzowanych celów. Styl to premedytacja i upór. Styl to konsekwencja."
Dlatego, Rejcz.
Te słowa były dla mnie wyzwalające, uwalniające - trzeba "tylko" dobrze wybrać.
A żem koziorożec, na dodatek z włosami mi się udało, i zawsze bardziej mi zależało na tym, by mieć niewiele, ale żeby to niewiele było trafione w sam sedes.
Rozumiem. Jeśli to jest zgodnę z Twoją mantrą to satysfakcja gwarantowana

W zasadzie się zgadzam z ostatnim zdaniem cytatu, tylko postrzegam styl jednak mniej zero-jedynkowo. Ale ja nigdy nie lubiłam ani też nie czułam potrzeby zamykania się tylko w jednej szufladzie. Konsekwencja nie wyklucza dla mnie dwóch różnych ałtfitów z pozornie różnych stylów. Weźmy ten nieszczęsny rockowy i powiedzmy kieckę, a niech jej tam będzie, na swoim przykładzie mówię, rzecz jasna. W moim wykonaniu, te ubrania, z pozornie innych kategorii, ZAWSZE będą miały wspólny mianownik, i jego nazywam stylem, to coś, co te wszystkie ciuchy łączy. To My decydujemy, nie ktoś za nas.

Mam na myśli to, że nawet idąc na sklepy, czy na spacer, czy na chrzciny - zawsze ubiorę się zgodnie ze swoim stylem, choć za każdym razem będą to zupełnie inne zestawy.

Czas edycji: 2015-10-29 o 19:06
Stary 2015-10-29, 19:06   #59
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Corii, no co Ty! One tak piszą żeby je chwalić
Nie zartuj nawet, no!!!

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-29, 19:20   #60
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja jednak w rockowym czuję się bardzo sobą. Ale takim kobieco-rockowym. glam rock?
Chiba raczej rock, tak se myślę Glam rock to kolorowe lub błyszczące rajtuzy, dużo ryndzli i fryz na lakier

Cytat:
Karkki, zjadłam nie kaszę, kasza była we wtorek, z cebulką. I właśnie mi kuta dochodzi, ideu jeść
Zjadłam przed chwilą spaghetti bolognese i rogala świętomarcińskiego I ja się dziwię dlaczego nie chudnę

Dziewczyny, czy znacie jakiś sposób na zmiękczenie pancernych jeansów? Płyn zmiękczający mało pomaga. Pranie z kamieniami w pralce odpada Szorowanie pumeksem też, bo one są grube, zimowe i czarno-granatowe.

- Terry Pratchett
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości