|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem z przekłuciem chrząstki ucha
witam,
Od marca mam przebiata chrzaste w lewym uchu. Przekłuwalam pistoletem u kosmetyczki, tak wiem, ze nie powinno sie ale za bardzo boje sie bolu żeby przekłuć wenflonem u piercingera.. A więc ucho goilo sie dobrze ale teraz zrobiła mi sie obok przekłucia ziarnina lecz nie jestem pewna czy to wlasnie to i dlatego tu pisze. Przebicie boli i ropieje. Rok temu mialam podobna sytuacje ale po tym jak wlozylam zwyklego kolczyka, okazalo sie, ze mam uczulenie na metal, wyciagnelam kolczyk, dziurka sie zerosla, zostala mala blizna i w tym miejscu przekłułam jeszcze raz lecz tym razem nie wyjmowalam kolczyka tylko mam tego ze stali chirurgicznej, bardzo prosze o pomoc, bo nie chce wyjmowac znowu kolczyka ;( http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/images/4bd54b4047465.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z przekłuciem chrzastki ucha
Jaaaaa
![]() Wyjmij toto! NIGDY nie robi się kolczyków u kosmetyczki! Ból u piercera jest mniejszy niż u kosmetyczki, nic ci nie rozrywa ucha. Jezu, pamiętam ból przebijanych płatków uszu, co dopiero chrząstki. Wyciągnij, kup sobie maść trybiotyk, używaj 2-3 razy dziennie nie dłużej niż tydzień, przemywaj solą fizjologiczną i idź do piercera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ta dziurka, Autorko jest źle zrobiona i będzie się paprać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie rozsiewaj mitów o bolesnym przekłuwaniu wenflonem - przekłucie chrząstki ostrą igłą nijak ma się do rozrywania i miażdżenia chrząstki tępym kolczykiem, który jest prawdopodobnie za ciasny. Wyjmij kolczyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kochane ale ja na prawde chce uratowac tego kolczyka, Czytalam sposobie z aspiryna, co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Chcesz się nabawić porządnego zakażenia? Kup koniecznie w aptece Trybiotyk i zacznij smarować, bo z tego co widać na zdjęciu, to już się zaczęło paprać.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wyjąć, przemywać solą fizjologiczną i Octeniseptem. Paćkać Tribiotykiem na razie nie trzeba imho, warto dać odetchnąć uchu(?) od syfiastego kolczyka i niech kanał przekłucia spokojnie się zagoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ototototo dokładnie!! Wyjąć, poczekać aż się wygoi i zrobić u piercera, który zrobi to profesjonalnie i włoży tam kolczyk do tego przeznaczony. Nie masz się czego bać bo u piercera trwa to sekundy, ból znikomy a efekt i bezpieczeństwo o niebo lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Próbuj papką z aspiryny, kilka razy dziennie wcieraj w ziarninę, powinna zacząć się zmniejszać. Ale póki kolczyk będzie uciskać (a na pewno uciska Ci na chrząstkę, bo te z "motylkami" są bardzo krótkie niestety) to ucho będzie Ci się wiecznie paprać co jakiś czas. Znajoma uratowała papką swoje ucho, bo się uparła, że nie wyjmie kolczyka i jakoś żyje, ucho całe i kolczyk się wygoił. Ale każdy ma inny organizm. Ja osobiście wyjęłabym kolczyka, wyleczyła ziarninę i poszła do piercera. Zapewniam Cię, że przekłucie u specjalisty boli mniej niż pistoletem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja dawno temu miałam 12 dziurek w uszach, na połowie miałam ziarninę, wtedy to właściwie nie wiedziałam co to. nigdy żadnego kolczyka nie wyjęłam, wszystko mi się zagoiło, a nie robiłam praktycznie nic. Wiem, wiem pewnie to niemądre ale cóż, ważniejsze dla mnie były dziurki w uchu
![]()
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Póki co spróbuję sposobu z aspiryna tylko czy ja mam przekłułać ten ' Bąbelek' ? Jak stan ucha sie pogorszy to wyjme kolczyk ale na razie nie chce poniewaz to juz drugie podejscie i na 3 bym sie raczej nie zdecydowala a bardzo chce go miec... moze wymienic kolczyk na srebrny z dłuższą sztanga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zainwestuj w kolczyk z porządnego metalu i porządny środek do dezynfekcji, tak po taniości to możesz jeszcze bardziej sobie to wszystko zasyfić. i następnym razem tylko piercer - owszem drożej jest, ale naprawdę ból przy przebijaniu u kosmetyczki jest o wiele większy, a rana goi się gorzej ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Miałam IDENTYCZNY problem, tez przekłuwałam u kosmetyczki, bo byłam głupia i nie wiedziałam, że powinno się u piercera.
Ropiało, bolało, spuchło. Żadne tribiotiki nie pomogły, ostatecznie musiałam kolczyk wyjąć, a dziurka się zagoiła i zarosła. Mogłam iść ponownie przekłuć (tym razem u piercera), ale nie zdecydowałam sie na to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak to jest jak chce się oszczędzić. Poza tym gdzie tu logika? Ból w zakładzie od piercingu, jakim cudem? To właśnie pistoletem boli jak cholera, bo wszystko rozrywa, a nie przebija. Na twoim miejscu kolczyk bym wyjęła i przy okazji poszła się przebadać czy się od pistoletu jakąś żółtaczką lub czymś innym nie zaraziłaś.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2014-04-28 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2014-04-28 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z przekłuciem chrząstki ucha
Chcesz uratowac kolczyk, ale nie wiadomo czy to sie uda. Wyglada bardzo brzydko, jest i ziarnina i ropa sie leje
![]() Malo prawdopodobne czy sie zagoi, pewnie jest zle przekluty, za ciasny i rozszarpany. Mysle, ze nawet gdy go wygoisz to co jakis czas beda z nim problemy. Zamiast wydawac pieniadze na masci, aspiryny i meczyc sie z wiecznie ropiejaca dziurka-wyjmij go, niech sie zagoi i zrob nowy u piercera. Naprawde, to wcale nie boli bardziej. Wprawny piercer przekluje ci ucho tak predko jak kosmetyczka pistoletem. Bedzie ladnie, prosto, rowno i na pewno sie dobrze zagoi, moim zdaniem nie ma sensu sie meczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() akurat mam kolczyk w identycznym miejscu co autorka, więc się poniekąd orientuję ![]() Edit: w sumie se policzyłam to 4 takie mam ![]()
eat U alive ![]() Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-04-28 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hejka mam pytanie! Ja w maju tego roku zrobiłam dwie dziurki w chrząstce . w wakacje ciagle mialam z nimi problemu. Ciagle byly opuchnięte itp.... Potew wrzesniu zrobilam jeszcze plus dwie dziurki na platku ucha a moje dziurki na chrzastce nie poleprzyly sie wiec uzywalam przez tydzien tej masci maxibiotic i pomoglo mi na dwa tygodnie a dzis obudzilam sie rano cale ucho mnie boli nie dowytrzymania zazywalam przeciwbolowe mam opuchniete wszytskie dziurki. Wieczorem postanowilam sciagnac kolczyli ze chrzastki i zobaczylam na jeden z dziurek taki guzek ktory bardzo boli a z tej dziurki lala mi sie ropa i krew
![]() Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2015-10-30 o 22:00 Powód: przywrócona treść |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dziś mama kupi mi ten otwnisept i bede przemywac sola fizjologiczna ... Moze coa pomoze bo zaczynam sie bac
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2015-10-30 o 21:59 Powód: przywrócona treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem, że były przekłucia robione pistoletem a nie w salonie piercingu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Tak niestety przez niewiedze pistoletem
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2015-10-30 o 22:00 Powód: przywrócona treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A jakie masz kolczyki?Ja zrobiłam tragusa pistoletem , bo cena (omatkobosko).. Goił się chyba ze sto lat. Poprawiło mi się jak wsadziłam kolczyk do piercingu zamiast tego do przebijania i myłam solą fizjologiczną, zagoił się od razu.
U mnie to było prawdopodobnie tylko uczulenie i chociaż wiem jak to jest chcieć uratować przekłucie, to jednak teraz pewnie wolałabym wyjąć kolczyk na zawsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.