|
|
#4861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Powiedzcie mi co to za kraj, ze nie mozna zdecydowac o tak intymnej kwestii? Dlaczego?? Mi sie wydaje, ze po prostu porod naturalny jest tanszy, a ta cala medyczna oprawa jest rozdmuchana, jasne, ze cesarka to operacja a naturalny nie, ale po zlym porodzie naturalnym sa niedotlenienia, zamartwica, porody kleszczowe, krwotoki. I szlag mnei trafia, ze ktos ma o tym decydowac za mnie!! Ja wiem ,ze albo mnie prywatny lekarz skieruje do swojego szpitala na cc, albo jade do Warszawy na prywatna porodowke. We Wro w zadnym szpitalu nie daja znieczulenia... Masakra jakas
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale te przypadki niedotlenienia to chyba nie częsta sprawa. Ja osobiście nie znam żadnej osoby która rodząc naturalnie miała by problemy z dzieckiem wymienione przez Ciebie. Po cesarce tez może wystąpić wiele powikłań. Niestety jeżeli nie pójdziesz prywatnie lub nie podpłacisz a wszystko bedzie ok to lekarz nie zrobi Ci od tak cesarki
|
|
#4863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
Polonezyjka kluski leniwe to sa u nas z twarogiem
a kluski szare to typowo wielopolska z tego co wiem a ja do wielkopolski mam 10 km ![]() Justyna_fli z tego co wiem od mojej tesciowej ktora jest pielegniarka to grupa sie moze zmienic, ale w sensie takim ze jest jakby wymieszana z grupa matki i to moze dac zly pomiar, falszywy wynik. Poczytaj moze w necie, bo slyszalam o tym wiele razy, wg mnie jest to w miare logiczne ![]() Nunus Ty to robilas stopniowo, a ja mam podobne zakupki z ostatnich 10 dni? ![]() tyle ze nie kupuje narazie jeansow i bluz![]() Salud dzieki ️Smarritta ale duze bobo juz ![]() ![]() GGI cebuszka ma wypelnienie z jakichs tam kuleczek, nie szeleszcza. Sa w pokrowcu i mozna dosypac badz odsypac. Do tego powloczka bawelniana ktora mozesz prac. To ma 1.7 m i mozna ukladac na rozne sposoby zaraz wrzuce fotke ;DDotarlam do kina na ugotowanego ️ Cooper ️ ️ ️ ️ do jutra
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1446147984.618840.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446148024.138382.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446148046.332906.jpg
GGI wczoraj chyba wklejalam linko do allegro 70 zl + koszt przesylki polecam
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale po co sie straszycie tymi niedotlenieniami i powikłaniami? Kazda ma swoje racje i Każda urodzi tak jak zechce - albo jak będzie trzeba
GGI --- pytałaś o poduszkę rogala. Ja mam z firmy motherhood dużego rogala ( sama jestem niewyrośnięta , 164 cm) i super sie sprawdził w pierwszej ciąży i przy karmieniu, teraz tez z nim śpię prałam sama powłoczką i cały kilka razy, nic nie zaszkodziło. Nie był tani ale dokładnie nie pamietam, kolo 100 zł. Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Ale ja to rozumiem nie rozumiem po prostu tego jak ktoś nawet nie daje sobie szansy by spróbować tylko z góry ustala CC ale każda z nas jest inna na wielu obszarach sie nie zgadzamy i dyskutujemy od tego jest forum by dzielić sie poglądami i spostrzeżeniami. Ryzyko jest przy każdej z opcji jednak natura to natura wg mnie i jeżeli jest tylko możliwość to należy z nią współpracowac. Każda ma na siebie inny plan i ja to szanuje choć nie zawsze popieram.Nie rozumiem tez pisania czarnych scenariuszy. Trzeba być dobrej mysli! Pozytywne myślenie do podstawa.
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem na tablecie wstawić linka ale widzę ze poduchy podrożały, 159 kosztuje ta co ja mam. Ale tu akurat uważam ze warto zapłacić za jakość.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To również ważna informacja firma sprawdzona to przemyślę
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myślicie o tych kocykach minky a z drugiej strony bawełna?
Ja taki kocyk mam zamiar uszyć i do tego poduszkę. Coś takiego jak na obrazku http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Ko...5cm-x-75cm/719
|
#4873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie są super sama mam w planach kupno ️
|
|
#4874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja to ja ![]() Cytat:
ja dzis znalałam fotki z mojej drugiej ciazy i miałam większy brzuch niz w tej ciazy na tym etapie. Mam z 20 tygodnia wiec za tydzień zrobię takie samo i porównam Ja tez nie uważam, by sposób rodzenia dziecka powinien byc czyjąkolwiek sprawa. Pisałam juz kiedyś o tym bo ten temat juz był. Moze beda kuedys w pl czasy, ze bedzie mozna wybrać bez żadnych krzywych tekstów ze strony całego świata potem. U mnie 3 cc i nawet jakby wskazań nie było to bym nie chciała. Moze nie kazdy chce spróbować rodzic naturalnie-to żaden przymus i teksty ze od dawien dawna kobiety tak rodzą do mnie nie przemawia. Na przestrzeni lat wiele soe zmieniło i możliwość samodecydowania jest jedna z lepszych ewolucji w tej kwestii Ja sie dzis wystraszyłam... Przypomniało mi sie o 17, ze musze na jutro synowi napięc muffinek do przeszkola na dzień dyni. O 18 córka kończyła taekwondo wiec miałam godzine na zrobięnie. No i sie w sumie wyrobiłam, zapierniczalM jak durna, upiekłam i jak dogladALAM piekarnika to zaczęło mi sie strasznie kręcić w głowie. Ale tak ze mi wirowało wszystko. Położyłam sie, myslalam ze przejdzie ale nie. Tak było z godzine, kręciło mi soe w głowie, bylo mi niedobrze i miałam 37,5 temp. dziwne pierwszy raz tak miałam... Jyz przeszło ale kurczę nie chce tak juz...A co do FARBOWANIA to ja od 6 lat robie farbę tylko u fryzjera. moja paczka z 5-10-15 ma jutro byc musze ukryć przed mężem---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Kropcia ja mam uszyte dwa komplety dla mojego malucha a na D ja b zabieram sie za zasłony pościel i ochraniacz i tez z minky |
||
|
|
|
#4875 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ciapkapusta to gotowana kapusta (niektórzy dodają kiszoną) i gotowane ziemniaki +przyprawy. Wszystko potłuczone. Wygląda jak wygląda ale jest pycha ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Tak, mam. Jak uda mi się dobre zdjęcie zdjęcia zrobić to wstawię, bo młoda piątkę chciała przybić ![]() duża, dziewczynka. Ale ja z Was pewno pierwsza urodzę. Termin wg om mam na 27 marca a wg usg wychodził do tej pory od 30marca-4 kwietnia. A poza tym my duzi jesteśmy to i dziecko duże;p Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() udało się nadrobić uffff |
|||||||||
|
|
|
#4876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie nie wiem do konca. Tu w ogole jest szal ze szpitalami, poki Ci dziecko miedzy nogami nie wisi to nikt nie chce uwierzyc ze rodzisz... A badania rozwarcia tez nie chca robic chetnie ![]() Cytat:
Cytat:
Poczytam o tym, dzieki gosiaczek uwazaj na siebie! Ladne macie te brzuszki dziewczyny
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisałam waga 221 gram- córka pozostaje córką i nie ma prawa się zmienić. ja już mam 19 tydz stąd pewno waga. Poza tym wszystko jest ok
![]() wstawiam zdjęcia. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-10-29 o 22:21 |
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje ma prawie 100 gramów mniej, szok Polinezyjka tak, ja mam termin niby na 14 ale zobaczymy jak to będzie ![]() Mam teraz smaki na mandarynki, banany, kiwi. Uwielbiam! Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-10-29 o 22:20 |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam jutro wizyte a termin tylko 2 dni pozniej niz Ty, wiec napisze jak sie bedzie miał mój dzieć i jego waga do twojej juz nie moge sie doczekac, ahhjedno pytanie do dziewczyn odnosnie poloznej, od ktorego tygodnia trzeba/mozna sie do niej glosic?
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudeńko a Ty który masz tydzień? no mała dziewczynka to nie będzie:P
|
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o takim prezencie dla Tatusia
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna- najlepiej zadzwoń do siebie do przychodni i zapytaj. U mnie dopiero po porodzie Tż zawoził papiery i ona przychodziła do malucha. Przed niczego nie załatwialiśmy mykam, muszę być na 24 w opolu. Trzeba się zbierać bo kawał drogi do przejechania Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-10-29 o 22:32 |
|
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Już po wizycie. Jest Leon na 100%. Tak sie dziś pozwijal, że trudno było cokolwiek zmierzyć. Wagowo ma 180 g. Termin mam na 8 kwietnia.
Gin mówi ze nie mam się co martwić, że brzucha nie widać, znaczy ze mięśnie silne. Zapomniałam zapytać gdzie jest łożysko. Co do ruchów mówi ze za jakieś 2 tyg powinnam juz czuć. Jeżeli chodzi o witaminy to brałam pregna plus, ale było mi po niej strasznie niedobrze wiec odstawiłam. Mówił, że za jakieś 2 tyg mogę spróbować znowu zacząć brać. Słabo z tym wózkiem Adamex. Będę się musiała poważnie zastanowić i koniecznie na zywo zobaxzyc. Podoba mi ze tez bebetto o którym już tu rozmawialiśmy. Jest trochę cięższy od tego Adamexu ale wizualnie tez moim zdaniem ładny. Koniecznie chciałabym szary. Będzie idealny na lato. W ogóle podobają mi się wózki w takich neutralnych kolorach. Pytałam gina o ten nagły klubach ból brzucha bo czasem mi się coś takiego na chwile pojawia. Mówił ze nie ma się czym martwić. Następna wizyta za 3 tyg. Wtedy już chyba da skierowanie na glukozę. Obawiam się bardzo tego picia. |
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
GGI prezencik przemily
tez cos musze wymyślić wyjątkowego dla mezusia
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
chyba musze isc na zwolnienie aby byc z Wami na biezaco
![]() poklocilam sie przez Was z mezem wasi tez nie pozwalaja Wam kupowac jeszcze jakis ubranek dla dziecka? moj sie drze ze jeszcze jest czas a ja znalazlam pare rzeczy w 5 10 15... chyba kupie i mi nie powiem ;p pozwolil mi szukac tapety do dziecka pokoju tylko... eh..wogole to napisalam dlugi post z tel ale sie nie dodalo... piekne macie psy ja mam troche wiekszego...a jeszcze piekniejsze brzuchy ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A to mój
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Dostalam dzisiaj od koleżanki stetoskop i mąż mnie osluchiwal a raczej chcial usłyszeć bicie serduszka mojego lokatora małego, niestety nic nie bylo slychac, za wcześnie czy cos nie tak?
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
bunia
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciuszków sporo upolowala mi mama w lumpeksach wiec aż tak wiele nie potrzebuje ale coś zechcę dokupić. Chyba za wczesnie. Nie wiem czy takim zwykłym stetoskop em się da,jest chyba jakiś specjalny położniczy |
|
|
|
|
#4890 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a cc to jednak operacja, wszyscyy zwołani, anestezjolog, pomoce, 2 lekarzy, przy naturalnym to położne robią same cała robote Cytat:
u mnie by odpadł, mój mąż od poczatku Mąego pięknie przewijał, i tak mnie rozczulał jak on odważnie się nim zajmował ![]() Cytat:
super zapozował ![]() jejku dziewczyny te devolaje to chyba mi śnić się bedą , takie pyszne były , dzięki
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Sama juz nie wiem co mam robic, czasem mysle ze chyba sie pospieszylam z decyzja o dziecku bo nie jestem przygotowana zupelnie. A wstyd mi bo zewszad dookola ludzie daja mi do zrozumienia ze sobie wymyslam, bo kazda kobieta to przechodzi to normalne, no znacie te gadke... Moze jestem nienormalna ale po prostu nie rozumiem czemu u dentysty nikt nie bedzie mi probowal odmowic znieczulenia (a tu wrecz popatrza jak na idiotke jak powiesz ze chcesz bez), dorabiajac do tego ideologie, a przy porodzie (gdzie bol jest milion razy gorszy) nagle okazuje sie ze musi bolec i co ja se wymyslam znieczulenia jakies? Jak dla mnie paranoja.

a kluski szare to typowo wielopolska z tego co wiem

tyle ze nie kupuje narazie jeansow i bluz
️

️
nie mogłam patrzeć jak je 
14t4d czyli 15 tydzień
No wlasnie nie wiem do konca. Tu w ogole jest szal ze szpitalami, poki Ci dziecko miedzy nogami nie wisi to nikt nie chce uwierzyc ze rodzisz... A badania rozwarcia tez nie chca robic chetnie