muj kraj taki pienkny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 18:51   #31
201605301111
Konto usunięte

Dot.: muj kraj taki pienkny

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
- wypisywanie bzdurnych mandatów za przechodzenie nie na pasach/picie w miejscu publicznym, a kiedy mnie okradziono to reakcja policji: "Pani, a co ja mogę na to pani poradzić"
u mnie bylo
"my sie takimi sprawami nie zajmujemy, zastrzeż sobie dowód w banku *wgryza sie w kanapke*"
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 18:58   #32
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
u mnie bylo
"my sie takimi sprawami nie zajmujemy, zastrzeż sobie dowód w banku *wgryza sie w kanapke*"
jeszcze usłyszałam "policja to nie biuro rzeczy znalezionych"
Stary 2015-10-29, 19:27   #33
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:

- wypisywanie bzdurnych mandatów za przechodzenie nie na pasach/picie w miejscu publicznym, a kiedy mnie okradziono to reakcja policji: "Pani, a co ja mogę na to pani poradzić"
U mnie było: "Ale na pewno panią okradziono? Bo jak pani zgubiła to będzie składanie fałszywych zeznań".
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 19:28   #34
201604200942
Konto usunięte

Poszukujemy do pracy:
-mlodych
-z kilkuletnim doswiadczeniem
-studentow najlepiej z mala niepelnosprawnoscia

W zamian oferujemy:
- umowe zlecenie
-2 tys. brutto ( pszeciesz nie jestesmy skapcami hehe)
-referencje
- kupe stresu przed wyplata i po zwolnieniu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 19:35   #35
liselotta
lise-kotta

Poszłam z reklamacją na pocztę, bo moja przesyłka coś za długo szła.
Pani szuka i szuka przesyłki, grzebie w papierach, pyta koleżanek - kamień w wodę, nic takiego nie przyszło.
Pytam co mam w takiej sytuacji zrobić.
Pani odpowiada: a co pani chce robić? Nic się nie da zrobić, poczta kradnie.

I odesłała mnie od okienka
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 19:59   #36
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
O, to to! Ostatnio dostałam mandat za przechodzenie w niedozwolonym miejscu. Pytam policjanta o to, w jaki sposób miałam przedostać się na drugą stronę ulicy, skoro najbliższe przejście dla pieszych jest ponad kilometr dalej.
(Nie)miły policjant stwierdził, że w myśl nowych przepisów, jeśli pośrodku jezdni znajduje się pas zieleni, to nijak nie można przejść na drugą stronę. Gdyby jednak tego pasa zieleni nie było, to mogłabym przejść bez żadnych konsekwencji, bo przejście znajduje się ponad 100 metrów dalej.
W czasie, w którym mnie wypisywano mandat, drugi policjant zdążył złapać 4 kolejne osoby, które tamtędy przechodziły. Wszyscy pięknie ustawili się za mną w kolejce .

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 20:03   #37
StarFighter
BAN stały

W tytule wątku są błędy,no jak tak można pisać ?!
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 20:15   #38
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Napisz coś na temat albo spadaj stad miauczeć gdzie indziej.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 20:17   #39
StarFighter
BAN stały

Wspomnę tylko że grażynie by się to nie spodobało
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 20:42   #40
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Oby Ci IQ nie spadło z tego powodu.

Idę na pocztę po przesyłkę. Pani na poczcie prosi o dowód osobisty, robi smutną minę i załamując ręce mówi, że nie wyda mi paczki, bo adres zameldowania jest inny niż adres zamieszkania. Nieważne, że nie ma obowiązku meldunku, a na nowym dowodzie nie ma adresu, ja takiego nie posiadam i pani mi nie wyda paczuszki. Awiza nie mam, bo dostałam informację przez telefon. Dobrze, że pani jest łaskawa i zrozumiała moje argumenty, dostałam paczuszkę, ale mam pamiętać, żeby następnym razem wziąć umowę najmu, by pani na poczcie miała pewność, ze ja to ja, a nie osoba o tym samym imieniu i nazwisku, która chce ukraść paczuszkę.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 21:07   #41
Hiver
Raczkowanie

Od listopada samotne kobiety nie mogą korzystać ze swoich zarodków w in vitro: "transfer zarodka jest możliwy "jedynie w przypadku zapewnienia przyszłemu dziecku prawa do przyjścia na świat i wychowywania w pełnej rodzinie, tj. w sytuacji pozostawania przez biorczynię w związku małżeńskim lub we wspólnym pożyciu".

I zadziwia mnie Trybunał Konstytucyjny i jego stronniczość - niby ma wzmacniać ochronę praw obywatelskich, ale ponad nimi zawsze znajduje się religia, na przykład: sprawa religii na świadectwie, sprawa Dody, sprawa lekarskiego sumienia.
Hiver jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 21:11   #42
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hiver Pokaż wiadomość
Od listopada samotne kobiety nie mogą korzystać ze swoich zarodków w in vitro: "transfer zarodka jest możliwy "jedynie w przypadku zapewnienia przyszłemu dziecku prawa do przyjścia na świat i wychowywania w pełnej rodzinie, tj. w sytuacji pozostawania przez biorczynię w związku małżeńskim lub we wspólnym pożyciu".

I zadziwia mnie Trybunał Konstytucyjny i jego stronniczość - niby ma wzmacniać ochronę praw obywatelskich, ale ponad nimi zawsze znajduje się religia, na przykład: sprawa religii na świadectwie, sprawa Dody, sprawa lekarskiego sumienia.
To akurat jest nie jest takie glupie.
W Szwajcarii jest tak samo-in vitro tylko dla malzenstw, a w przypadku rozwodu zarodki sa niszczone.
Chodzi o to, zeby uniknac batalii o kwestie praw do zarodkow i ich wlasnosci.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 21:15   #43
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
To akurat jest nie jest takie glupie.
W Szwajcarii jest tak samo-in vitro tylko dla malzenstw, a w przypadku rozwodu zarodki sa niszczone.
Chodzi o to, zeby uniknac batalii o kwestie praw do zarodkow i ich wlasnosci.
Jak kobieta samotna podda się in-vitro to tym bardziej nie będzie batalii o zarodki z nikim
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 21:16   #44
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Od 15-go roku życia bodajże. Tak czy siak zawsze mnie to niesamowicie dziwiło .
Seks można uprawiać i przed 15 rokiem życia, ale tylko z osobą, która też jest poniżej 15-go roku życia. Czyli dwoje 14-latków jest OK, ale już 16-latek i 14-latka nie, bo 16-latek popełnia przestępstwo. Awesome.

Też miałam przejścia na poczcie. Mama dostała pismo z ubezpieczeniem, za pobraniem - trzeba było zapłacić kwotę ubezpieczenia, ok. 500 zł. Dała mi to awizo i kasę. Poszłam na pocztę i co? I nie mogę zapłacić, bo mimo że na dowodzie mam "córka Cecylii" i to samo nazwisko (mama ma dwa, jeszcze panieńskie), to adres inny. No i pewnie to awizo ukradłam. Jeszcze rozumiem jakby to był przekaz pieniężny albo paczka. Ale nie, ja okradłam no i zapłacę za kogoś. Gdzie sens? Gdzie logika?

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 22:17   #45
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Jedna z lepszych uczelni technicznych, semestr 7, czyli ostatni, stopnia inżynierskiego. W dniu 21 października podano do wiadomości studentów i promotorów, że zgodnie z nowelizacją ustawy o plagiacie praca musi być złożona i kompletna do 1 grudnia a nie, tak jak do tej pory, niemal do końca roku. Ponadto wycofano lipcowe obrony, program do sprawdzania prac na obecność plagiatu jest nietestowany, promotorzy wkurzeni, nie mają pojęcia na co tak na prawdę zwracać uwagę. Studenci przerażeni, bo miesiąc przed oddaniem pracy dowiedzieli się o tak diametralnym skróceniu czasu, jaki im pozostał. Nie mówiąc o tym, że cała jednorazowa procedura sprawdzania pracy przez system może trwać 2 tygodnie. Jeśli wyskoczy plagiat (co wcale nie jest zarezerwowane tylko dla studentów kopiuj-wklej) to trzeba się modlić, aby praca zdążyła przejść weryfikację przed 30 grudnia bo jak nie to zapraszamy za rok.

W skrócie - wszyscy wkurzeni i zdezorientowani. To komu ma, kurka, służyć ta nowa ustawa?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 04:09   #46
azadon
Raczkowanie

Jak znajdujemy awizo, to jeśli adresat nie da rady iść na pocztę, to piszemy z tżtem upoważnienia.
Mamy na kompie jeden stały wzór, tylko zmieniamy datę i numer przesyłki drukujemy, podpisuje się ten, na którego awizo jest wypisane, drugie idzie odebrać przesyłkę

ostatnio była taka sytuacja, idę na pocztę, podaję awizo, upoważnienie i dowód osobisty.
- NIE WYDAM
- ale że czemu?
- a skąd mam wiedzieć, że to ten pan podpisał?
- ?? czyli najlepiej, jakby przyszedł i tutaj przy okienku podpisał to upoważnienie, że mogę za niego odebrać przesyłkę?
- no tak
- ...
- poza tym tekst jest taki jakiś niepoprawny
- ale że jak 'niepoprawny"?
- nooooo powinno być napisane "pełnomocnictwo", a jest "upoważnienie"
- przecież ja już conajmniej piętnasty raz przychodzę z takim samym świstkiem, tylko datę zmieniamy
- ale dzisiaj nie wydam

aha

tak, wiem, istnieje taki magiczny dokument, który podpisuje sie podobno raz i okreslona osoba jest upoważniona do odbioru przesyłek poleconych. Podpisywalam do dwa razy, tż cztery. Miało być jednorazowe - co z tego, skoro zaraz po podpisaniu dokument ulega biorozkładowi i po prostu ginie?
azadon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 08:01   #47
triss_k
Zadomowienie

Nie mieszkam w Polsce, ale zamawiam dość często coś z neta, przychodzi na polski adres, teściowa odbiera z poczty na podstawie awiza, ja przyjeżdżam co jakiś czas, zabieram stos paczuszek od teściowej.
Ostatnio jak byłam w kraju, to akurat jechałam sama na pocztę odebrać swój list, teściowa miała jakieś awizo na siebie, to wzięłam i chciałam też odebrać. Mała poczta, jedyna w małym miasteczku.
Pani z okienka: Nie dam tego drugiego listu.
Ja: Łaj?
Pani: Bo to nie jest na panią.
Ja: No ale adres jest ten sam, widzi pani, ten jest na mnie a ten na teściową.
Pani: Ale pani to nie teściowa, nie można za kogoś odbierać.
Ja: Ale teściowa zawsze odbiera moje paczki, a też nie jest mną i nie robicie kłopotu.
Pani: (rzuca okiem na nazwisko na awizo) Ale tą panią (z awiza) to ja znam, a panią (znaczy mnie) - nie.
Ja: To jakby mnie Pani mnie znała, to by Pani wydała?
Pani: Tak.
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 08:34   #48
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja raz zapomniałam zabrać dowodu, żeby odebrać paczkę, zamawiałam coś z truskawy.

-Nie mogę pani wydać paczki bez dowodu, przykro mi. A z jakiego kraju to miało iść?
-Yyyy nie wiem, ze Szwecji?
-Nie.
-Z Anglii?
-Nie. Z Czech.

I tak mi wydała paczkę. To po co mnie pytała.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 09:12   #49
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez azadon Pokaż wiadomość
tak, wiem, istnieje taki magiczny dokument, który podpisuje sie podobno raz i okreslona osoba jest upoważniona do odbioru przesyłek poleconych. Podpisywalam do dwa razy, tż cztery. Miało być jednorazowe - co z tego, skoro zaraz po podpisaniu dokument ulega biorozkładowi i po prostu ginie?
Ja mam taki magiczny dokument do Urzędu Skarbowego - też, teoretycznie, bezterminowy. I za każdym razem jak idę do US, drukuję sobie kolejny egzemplarz i zawracam zarządowi, żeby podpisał, bo oczywiście na miejscu nie mają/ nie wiedzą, gdzie jest/ zgubili/ licho ich wie.

Jeszcze a propos policji:
- lata temu ukradli mi samochód. Sytuacja była taka, ze wiedziałam kto i w jakich okolicznościach. Dyżurujący policjant nie przyjął zgłoszenia i wyśmiał mnie, ze nie znałam numeru dowodu złodzieja...

- kolejny przypadek, z ubiegłego roku. Ukradziono mi korespondencję ze skrzynki pocztowej - również wiedziałam, kto - a kradzież korespondencji jest ścigana z urzędu. I co? I psinco, też policjant olał.

- również w ubiegłym roku okradziono moją przyjaciółkę. Kradzież z włamaniem, sprawca wyniósł nowy telewizor - i przyjaciółka też doskonale wiedziała, kto ukradł! Co więcej, zanim policja przyjechała, koleżanka sama zrobiła zdjęcia uszkodzonych zamków i futryny. Złodziej do dnia dzisiejszego chodzi wolno (cóż, ma szwagra w policji...) a na portalu mojego miasta po jakimś czasie ukazała się notatka policyjna o tym włamaniu, z adnotacją "mieszkanie było otwarte"
Stary 2015-10-30, 11:08   #50
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Sytuacja sprzed dwóch lat, ale pewnie wciąż by była aktualna

Boli mnie ucho od niedzieli, nie mogę spać od kilku dni ani dobić się do laryngologa w Krakowie od wtorku(nawet prywatnie, wszyscy zawaleni byli- wiadomo, sezon jesienno-zimowy na nfz albo nie przyjmowali, albo termin na 2 miesiące. I obdzwoniłam co najmniej 15 placówek. ). No to jadę na weekend do miasta rodzinnego w nadziei, że w mieście zamieszkałym przez 12 tysięcy mieszkańców łatwiej dobiję się do lekarza.

I tak...

Pojechałam najpierw do szpitala na dyżur poradni laryngologicznej (godzina ok. 9 rano). Pani mnie okrzyczała, że najpierw muszę mieć skierowanie od rodzinnego. Ok, mój rodzinny akurat miał godziny przyjmowania w przychodni trzy kilometry dalej. Przeszłam się, spoko.

W przychodni kolejka, która skręcała 4 razy- sami emeryci. Kiedy przede mną było jeszcze 10 osób, rodzinny skończył godziny przyjmowania i pobiegł do szpitala. Na jego miejsce wskoczyła inna lekarka, która widząc, w jakim jestem stanie, zaczęła na mnie krzyczeć: "dziecko(20letnie dziecko ), czemu Ty w kolejce tyle stoisz, zamiast iść do laryngologa?!". Odpowiadam jej, że najpierw muszę mieć skierowanie. Ta pokręciła nosem i powiedziała, że mam natychmiast sie skontaktować z laryngologiem. Powtórzyłam znowu, że laryngologa nie ma i nie będzie dzisiaj na dyżurze, żadnego i poprosiłam ją o jakiś lek przeciwbólowy/antybiotyk(bo tak mnie ucho bolało, że miałam ochotę urwać sobie głowę). Pani zaczęła się na mnie wydzierać(!), że co ja sobie myślę, przecież ja mogę ogłuchnąć i/lub infekcja przez ucho pójdzie dalej.

Wypisała mi skierowanie(drukowanymi literami i z wykrzyknikami ) i w końcu stamtąd poszłam (godzina 14, czyli 5 godzin od rozpoczęcia mojego obchodu po lekarzach).

Idę do szpitala. Poradnia laryngologiczna w piątki otwarta była do 11.30.

Godzinę później, widząc moje chodzenie po ścianach, ojciec zadzwonił do emerytowanego otolaryngologa, czy mógłby mnie przyjąć. Zdarzył się cud, bo zwykle ów lekarz od czasu przejścia na emeryturę siedzi w swoim domu w górach, bo pan doktor był w moim mieście, się zgodził na wizytę i przeprowadził nakłucie błony bębenkowej i resztę niezbędnych czynności .

Lekarz nie mógł się nadziwić, że 1. dopiero teraz z tym poszłam do lekarza 2. wytrzymałam z taką bombą prawie tydzień Do tego pan doktor powiedział szczerze, że przez "przetrzymanie" ucha w takim stanie wszelkiego rodzaju infekcje ucha będą mi powracać regularnie(i powracają).

Zaebistość biurokracji w służbie zdrowia mnie rozwala

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2015-10-30 o 11:10
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 11:19   #51
Luba
Zakorzenienie

Poczta.
Dokument wyslany z Niemiec do Polski, dokument od notariusza.
Przesylka ginie po drodze. Niemeicka poczta dokumentuje, ze przesylka wyszla z Niemiec, polska poczta nie moze powiedziec gdzie jest przesylka, nie wie i nic to nikogo nie obchodzi. Poczta niemiecka probuje dowiedziec sie oficjanie w ktorym momencie w Polsce przesylka zaginela, dowiaduja sie tego co ja, czyli: zginela pani i ni ma, kto to moze wiedziec gdzie jest i dup sluchawka.
Poczta niemiecka mimo to uznaje, ze zawinila, wyplaca forse za przesylke i, po przedstawieniu rachunku od notariusza, kwote zaplacona u notariusza.
Polska poczta sie smieje w kulak z klienta i ma to dalej tam, gdzie slonce nie dochodzi.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 12:48   #52
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

ponownie poczta, niekoncząca się opowieść.
Koleżanka wysyła mi od czasu do czasu paczki, wymieniamy się drobiazgami, lokalnymi słodyczami czy kosmetykami których mi brakuje w Szwecji. Podaje mi numer paczki. Wpisujemy w stronę do śledzenia, paczka wyszła od niej, doszła do Warszawy, pewnie ze 2-3 dni i będzie u mnie. No cóż. Mija 2-3 dni, mija tydzień, dwa tygodnie, paczki nie ma, znika z trackingu, ostatnio widziana w Warszawie, od tamtej pory nie ma po niej śladu. No wyparowała. W ten sposób straciłyśmy chyba 3 czy 4 paczki a reklamacje są do dziś nie rozpatrzone

za czasów mieszkania w Polsce - awizo powtórne na list który był na poczcie 3 miesiące temu i już go dawno nie ma bo został zwrócony. Awizo powtórne na paczkę odebraną tydzień temu. Niemożliwość w ogóle odbioru paczki wcześniej niż 2 dni od odebrania awiza, powód - listonosz roznosi awiza ale to nie znaczy że panie na poczcie mają następnego dnia paczki posortowane i wiedzą, gdzie jest Twoja paczka. No nie i już. Pani przyjdzie jutro.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 13:25   #53
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Poczta.
Dokument wyslany z Niemiec do Polski, dokument od notariusza.
Przesylka ginie po drodze. Niemeicka poczta dokumentuje, ze przesylka wyszla z Niemiec, polska poczta nie moze powiedziec gdzie jest przesylka, nie wie i nic to nikogo nie obchodzi. Poczta niemiecka probuje dowiedziec sie oficjanie w ktorym momencie w Polsce przesylka zaginela, dowiaduja sie tego co ja, czyli: zginela pani i ni ma, kto to moze wiedziec gdzie jest i dup sluchawka.
Poczta niemiecka mimo to uznaje, ze zawinila, wyplaca forse za przesylke i, po przedstawieniu rachunku od notariusza, kwote zaplacona u notariusza.
Polska poczta sie smieje w kulak z klienta i ma to dalej tam, gdzie slonce nie dochodzi.
normalka z pocztą
wysyłam paczkę, dociera do adresata w stanie... tragicznym
ewidentnie jakby ktoś sobie na niej stanął/mocno kopnął
odpowiedź na reklamację? w paczce były kosmetyki, a kosmetyki powinny być wysłane jakąśtam specjalną przesyłką, więc nie odpowiadamy za uszkodzenia aa i powinny być tak zapakowane, że jak ktoś z kartonu 30cm zrobi karton 3cm (nadeptując na niego) to nie mają prawa się uszkodzić
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 13:45   #54
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Jak już mówimy o absurdach:
"Dyżurny lubelskiej policji, Artur O. przywłaszczył sobie zgubioną kartę płatniczą, którą mieszkanka Lublina odniosła na komisariat. Nie zgłosił tego przełożonym, złamał zabezpieczenia i z bankomatu wypłacił blisko 500 zł.
Stary 2015-10-30, 15:22   #55
201803090921
Konto usunięte

W przypadku problemów z dostaniem się do lekarza rodzinnego, choćby z tą skręconą kostką, najlepiej odczekać do godzin wieczornych i wykonać wjazd na pogotowie, dodatkowo jakieś zalanie się krwią podnosi siłę przekonywania o 50% Absurd, ale skuteczny.

Renta inwalidzka.

Osoba praktycznie niewidoma jest zmuszona nawiedzać komisję lekarską co parę lat, na wypadek cudownego odzyskania wzroku, a co za tym idzie - utraty prawa do renty.

Osobnik po wypadku, któremu został nieznaczny niedowład w ręku, wozi się po wszystkich maratonach w Polsce, ćwiczy kalistenikę i inne jogi, przy tym uskuteczniając nieróbstwo, dostał rentę na rok bez mrugnięcia okiem.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 16:17   #56
velika
Winter is coming

ja dostałam awizo powtórne dzień po terminie odbioru przesyłki oczywiście pierwszego awizo nie było poleciałam z ryjem na pocztę, ale paniii to nie nasza wina, rotacja wśród listonoszy, nie wyrabiają się, może se pani składać skargę, ale i tak nic z tego nie będzie. Na szczęście list jeszcze był.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 16:24   #57
marlen1366
Rozeznanie

Poczta i NFZ za jednym razem.
Babcia odebrała list polecony do pana Kowalskiego (nazwisko zięcia). Babcia niedowidzi więc podpisała. Zięć wrócił, list do Stanisława a nie do Jarosława. Miejscowość do której miał list trafić nie zgadza się. Miał trafić do jakiejś wsi, gdzie ulicy nie ma, tylko numeracja. Miejscowość gminna Jarosława ma taką samą nazwę, ale tam są też nazwy ulic. Nie otworzył, ale polecony z NFZ co z nim zrobić, był to piątek wieczorem. Wiadomo poczta w weekend nieczynna. Dopatrzono się, że NFZ z kujawsko-pomorskiego wysłał list do wielkopolski. W biurze numerów Tp znaleziono numer adresata listu, ten podał adres i jemu ten list na poprawny adres wysłano. Czy ludzie w NFZ nie wiedzą dokąd wysyłają dokumenty i czy pracownicy poczty nie widzieli, że kod pocztowy się nie zgadza? A Stanisław mógłby czekać i czekać.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 18:28   #58
201604181004
Konto usunięte

lekarz:
moja pani doktor pierwszego kontaktu to złota kobieta. młoda babeczka, na wszystko daje skierowania, umysł lotny. nikt się do niej nie chciał zapisać "bo gówniara". zapisałam się po osiemnastce. pierwszy rok bylo fajnie, drugi gorzej, trzeci rok dramat. nie dało się do niej pójść z zapaleniem płuc. po prostu. ilość babć które się wokół niej skumulowały, przekroczyła wszelkie granice zdrowego rozsądku. nie mogłam sie nawet zapisać na tydzień do przodu, bo takich zapisów nie ma, mogłabym na jutro ale na jutro nie ma zapisów bo nie ma miejsca, na pojutrze są zapisy jutro. wyobraźcie sobie że z zapaleniem płuc poszłam. o 6:30 stać w kolejce, do kolejki. bo od 6 ustawia się kolejka która potem będzie kolejką o 7 rano do rejestracji.

stałam byłam chyba siódma. panie otworzyły drzwi przychodni, rejestracja otwarta. wszyscy wlali się do środka jak potop szwedzki. ja hardo dalej stoję za babcią za ktorą stałam. ta sie odwraca

ALE PANIENKA TO TU NIE STAŁA
i zaraz za nią drą pysk
NO WŁAŚNIE
HAAA JA TEŻ PANIENKI NIE WIDZIAŁAM

i kumacie że babcie zaczęły tak na mnie napierać że nie mogłam się ruszyć i musialam wyjść z kolejki?

pojechałam na pogotowie wieczorem wyjaśniłam sytuacje, skontaktowali się z resztą kolejnego dnia z przychodnią pytając czy mają coś nie tak z deklem bo moje zapalenie płuc niedługo kwalifikowałoby się do położenia na pulmonologie i powinnam być przyjęta w ogóle bez kolejki hehe2.

od tego czasu zmieniłam lekarza PK na najbardziej zgrzybiałego dziadka który swoją drogą w sumie jest zabawny, chodzę do niego tylko jak potrzebuję zwolnienie albo konkretną receptę. nie choruję przewlekle, a jeśli działoby się coś mocno niepokojącego wymagającego badań to tylko prywatnie. moja przychodnia to burdel na kółkach i żart do kwadratu.

najbardziej wkurzyła mnie położna. wychwalałam pod niebiosa moją przychodnie bo nie prowadziła zapisów do ginekologa. po prostu dzwoniłaś rano że będziesz i cie musiał przyjąć. ziom praktycznie codziennie po osiem godzin siedział. no i ja tak dwa lata do niego chodziłam, co 3 miesiące. nie prowadzili zapisów bo babki sie zapisywały, nie przychodziły, jednego dnia z 15 zapisanych osób przyszły 2 a innego skumulowało się 30... no.

i pewnego dnia dzwonię, dwa dni przed końcem opakowania tabletek, że chcę się zapisać
-ale gdzie się pani chce zapisac
-no do ginekologa
-no ale o co pani chodzi
-no chcę dziś przyjść po receptę
-no ale o czym pani mówi, nie ma zapisów
-jak to nie ma (???)
-no takto pani droga do końca miesiąca zajęte O

poszłam osobiście
widzę nową położną
-no ja po receptę
-nie ma recepty dla pani
-no ale zawsze było tak, że..
-ZAWSZE BYŁO I SIE ZMYŁO TERA JE INACZEJ PRZYJĆ PANI ZA DWA TYGODNIE.

;_;
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 20:56   #59
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Śmieszne są zapisy do lekarza specjalisty.

Przychodzę sobie do przychodni specjalistycznej, w której przyjmuje mój endokrynolog. Stoję 50 minut w kolejce do rejestracji, dobra, spoko, jestem cierpliwą osobą. Nadchodzi moja kolej.

- Dzień dobry. Chciałabym się zapisać do doktora XYZ. Mój numer kartoteki to ***.
- Ma pani skierowanie?
- Nie, ale mam tutaj kartotekę od 12 lat, nie sądziłam, że potrzebuję nowego skierowania.
- Bez skierowania nie założę pani kartoteki.
- Ale ja już mam kartotekę, od dwunastu lat.
- To proszę przyjść ze skierowaniem, bez niego pani nie zapiszę.

Rozumiem sens skierowania w przypadku pierwszej wizyty, ale po co to komu, gdy ma się od lat ! kartotekę u danego specjalisty i chorobę przewlekłą. To powinno być jakoś oznaczone. Pstrokata naklejka na kartotece czy znacznik w systemie bardzo ułatwiłby życie pacjentom. Idąc do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do specjalisty tylko niepotrzebnie zajęłam miejsce w kolejce, przez co ktoś inny, kto potrzebował faktycznej porady lekarza mógł się nie dostać tego dnia na wizytę (patrz post drabiny).
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 21:01   #60
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Starsza kobiecina, bierze pożyczkę dla kuzynki (siódma woda po kisielu) po czym umiera, zostawiając dług dzieciom.
Te są gotowe spłacić należność, ale bank odmawia podania kwoty zadłużenia, bo nie z dziećmi podpisał umowę.
Na podanie kwoty ZGODNIE Z PRAWEM maj kilka lat.

W tym czasie będą naliczane odsetki za niespłacanie kredytu!!

Zastanawiam się często kim są Ci ludzie zza biurka. Tych wszystkich, często dramatycznych historii nie byłoby, gdyby zwykła życzliwość. Gdyby człowiek zechciał zobaczyć człowieka w drugim człowieku.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości