|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Maggie,
Nie to druga proba wywolania No nic, chyba tak zrobie dzis ze zadzwonie do niego dopiero jesli cos sie rozkreci.Pociesze Cie, ze mnie tez tu nikt poza męzem nie odwiedza. Przy czym on pracuje tak, ze wczoraj tez byl tylko na chwile. Co do badan to mi tez usg zrobili tylko na przyjeciu. A wczoraj to tylko ktg, ani razu dowcipnego badania nie bylo wiec nawet nie wiem jak tam moja szyjka Zaraz mam ktg, ciekawe czy miernik skurczy nadal zepsuty
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Czyli z odwiedzinami mamy podobnie. Zmulaaa. .. ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Powodzenia dzisiaj
|
|
|
#2643 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tylko z tym rozkręceniem to też uważajcie, ja swojego nie chciałam budzić za wcześnie i potem ledwo zdążył
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Maggie, nie dziekuje
![]() Elve, spoko, wezwe go jak tylko pojawi sie u mnie jakikolwiek skurcz, tak mnie to zszokuje ze zadzwonie odrazu ![]() Na szczescie ma blisko, 15min i juz jest. Aha, ktg nadal zepsute, "skurcze" i u mnie i u kolezanki plasko na 46 a polozne maja na to olane :P
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pojade gdzies koło 10, tż sie wyrwie z pracy i mnie zawiezie, zobaczymy co powiedzą, cały czas błąkają się jakieś skurczyki ale nic z tego nie wynika poza 2ką ![]() jeszcze tak mnie boli i gardło i jakoś tak niżej...krtań czy co...a najgrsze jest to że ostatnio coś sie mojemu młodemu zrobiło na siusiaku, taka kulka, i wczoraj spod napletka poleciała ropa |
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
No i po obchodzie, zbadali szyjke, bez zmian, nie wywoluja wiec ponownie bo nie ma sensu z zamknieta. Zalozyli mi za to teraz żel prostaglandynowy na szyjke i teraz musze lezec 2h pod ktg bo niby ma to ja rozluznic i skurcze wywolac. Poki co skurcze zero tylko boli jak cholera tak mi szyjke ta aplikacja zmasakrowali, ledwo daje rade lezec na plecach zeby nie wyplynelo
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co nie widać po nim tego, w tydzien przybrał prawie 300g.podziwiam Cie kochana, a Anika nie chce piersi? ja po jednym dniu z laktatorem rzucilam go w cholere, bo mialam dosc ciąglego parzenia itd tylko u mnie Tomuś chętnie je z cyca... Cytat:
|
||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już TObie i Maggie powinni zrobić tę cesarkę. Ile się można męczyć ![]() Oby się coś ruszyło w końcu u Was
|
|
#2650 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moje dziecko jest nietypowe - jak jej się odbije po jedzeniu, to ZAWSZE jej się potem ciut ulewa, jak jej się nie odbije, to żadnych niespodzianek nie ma.
![]() Maggie, Pasztetnik, no dobra, pośmiałyśmy się z nietypowych sytuacji, starczy, czas rodzić :P
|
|
#2651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez całą obolala jestem po tych badaniach. Tym bardziej ze dzisiaj wody u mnie znów sprawdzali a to badanie nie jest w ogóle przyjemne. Teraz tylko krwawie :/ U mnie niby progres ze mam rozwarcie na 2 cm. Może przez ich te bolesne badania w końcu się ruszyła. Ale długa szyjka dalej. Niestety nie wywołują mi dzisiaj bo liczą ze samo pójdzie. Skurcze lekkie mam ale to nie skurcze ze zaraz będę rodzic. Fryteczko co my robimy dla tych naszych dzieciaczków! Ale poważnie odechciewa się odrazu kolejnego dziecka ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Ja wiem ze Mój poród nie będzie łagodny. . Dziecko ponad 4 kg waży. Zaczynam bać się coraz bardziej. I gdybym miała wybór, chciałabym cesarkę. . ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
:Mnie dziś trochę pocieszylo to rozwarcie. Może jak będą znów wywoływać to dalej ruszy. Zobaczymy. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ja nie wiem skąd taki klocek we mnie siedzi.. ja szczupła i mąż. Za to się dowiedziałam ostatnio że z jego rodziny nawet dziewczynki ponad 4 kg klocki się rodzą ![]() To sobie wybrałam partnera
|
|
|
#2652 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jeśli główka jest normalnych rozmiarów, to wypchniesz
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- No i ciekawe ile będzie naprawdę ważyć, w końcu błąd statystyczny ma sporą rozpiętość
|
|
#2653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech już mały terrorysta wychodzi bo mnie tylko stresuje jeszcze bardziej i sobie jeszcze rośnie w sile :
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarzowi, ktory robil mi ciecie wyszlo 3700 na usg ale powiedział ze bedzie 3500 i był 3500 rowno ![]() Maggie, Pasztetnik te wasze porody to bym nie nazwala naturalnymi.. |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak ja byłam V8 ![]() Mój Maks też był klocek, ale główka 35 więc normalnie i spoko go urodziłam, z nacięciem to fakt. Ale fachowym po którym szybko przestało mnie tam boleć. Ja też jestem szczupła (r. 36) niezbyt wysoka (163), wąskie biodra i młody się jakoś zmieścił. Do tej pory się zastanawiam jak. No ale Natura jest mądrzejsza od nas i sama wymyśla co jak ma być. |
|
|
|
|
#2656 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie boje w sensie stresuje sie bo pierwszy raz od 2 lat bede miec badanie dowcipne no i ten masaz... ale przynajmniej nocke przespalam dobrze.. teraz kabanosy wcinam heh ;-) Dziewczyny no ostatnia szansa u nas do soboty. 3mam kciuki za Was! Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Juz odpieli mi ktg, na szczescie w polowie moglam odwrocic sie na bok i troche mniej bolalo. Oczywiscie skurczy zero... Tylko szyjka nadal po tym gnieceniu mnie boli az nie mam sily wstac. Jeszcze jelita musialam ucisnac i teraz czuje jak mi bąki je rozsadzaja a wypuscic nie moge i tez bola... Juz 12 dni po terminie i zero zwiastunow porodu, czemu oni tak mnie drecza
![]() Nie wiem co dalej, ale lekarz przy zakladaniu żelu cos wspominal ze jak nie zaczne po nim rodzic to czekamy dalej i kolejne oksy jutro dopiero. No bo nie ma sensu z zamknieta szyjka.
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu, dziewczyny ale ja Wam współczuję tego czekania... nie udzielam się wiele na forum z braku czasu, ale na bieżąco sprawdzam pierwszą stronę czy już jesteście po wszystkim... mam nadzieję, że już niedługo będziecie tulić Wasze dzieciaczki...
a tak na marginesie, nie da się jakoś Wam tych cesarek załatwić???no bo ile sie można męczyć... |
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
U mnie sie nie da zalatwic cc. Slyszalam ze ponoc pare lat temu jeszcze mozna bylo miec cc na zyczenie ale rzad to zmienil.
:// Pasztetnik no juz 12 dni to powinni cos zrobic albo mysla ze jak z dzieckiem i Toba ok to sie nie beda spieszyc. Albo zle termin wyliczyli i teraz glupa graja.. Mi na skanie wczoraj wyszlo wg pomiarow dziecka ze jestem w 40tc i 41 ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2660 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Pasztetnik
![]() Standardowy przedział jest między 33 a 38 z tego co kojarzę, ale to zależy od wymiarów mamusi Nie bez powodu mierzą miednicę
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
No nie da.
Jeszcze co lekarz to kazdy kombinuje czy moze jednak TP nie jest przesuniety i tacy zawiedzeni sa, jak widza czarno na bialym ze wszystko sie zgadza. Dzis mnie badal sam zastepca ordynatora. Qurrrr... zaraz oszaleje z ta szyjka tak boli po badaniu
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Mi mierzyli na IP takim metalowym ustrojstwem. Taka obrecza jakby. Na pewno brzuch, pod brzuchem i chyba cos jeszcse.
|
|
|
|
#2664 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, mnie mierzyli czymś takim http://emocjemamy.pl/wp-content/uplo...dnicomierz.jpg
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Ej, to mozliwe miec skurcze co 2-3min po 20-35 sekund? Bo cos tam mnie w plecach pobolewa i po chwili zauwazylam, ze to regularne jakies... No i Maks sie cos zaczal rzucac.
Hmm, za chwile mam ktg ciekawe co wyjdzie.
|
#2666 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:Aby już się zaczęło to będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Ja tu mam codziennie badanie dowcipne i jest strasznie bolesne.. i chyba tymi badaniami mi coś rozruszali. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ale Ciebie tez tam mecza.. O tyle dobrze że przez weekend będą działać bo u mnie z tego co słyszałam przez weekend ma się samo rozruszać s jak nie to dopiero w pon oksy.. ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Ja jak urodze faktycznie takiego klocka to przy następnym biorę cc :/ ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Biedna Ty następna ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj byłam 2 razy z rana badana i mam dość !! Jeszcze krwawie po nich :/ ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam co kilka minut nawet po 50 sekund ale tylko tak często i długo przez oksy..
|
|
|
#2667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję Wam bardzo niemniej jednak to już tuż tuż. Moj grzdyl od wczoraj tak marudzi i w dzień prawie w ogóle nie śpi, płakać mi się tylko chce bo głowa mnie boli i chce mi się spać i mam jeszcze wyrzuty sumienia bo zatykam go smoczkiem. Może mu się już ten skok rozwojowy zaczął ? Kot ma niewydolność nerek i nie reaguje na leczenie mimo że tz jeździ i siedzi z nim dzień w dzień pod kroplowka 2h... Jutro będą wyniki i będziemy wiedzieli czy jest szansa czy to już koniec... Tż cale dnie nie ma w domu bo coś załatwia a od przyszłego tygodnia idzie do pracy, a po pracy mam nadzieję dalej kroplówki, więc nie będzie go jeszcze dłużej :/ Nie wiem czy to baby blues czy po prostu życie... |
||
|
|
|
#2668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elve, fajna obrecz ![]() Ja po masazu. Ani nie bolalo ani nic. Minuta. No i polozna powiedziala ze szyjka dluga ale miekka i jeden palec wchodzi. Na co ja: wow :/ Jak nic sie nie zadzieje to mam sie stawic w poniedzialek na oxy juz chyba bede lezec. Masakra!!!!! Myslalam ze podczas masazu chlusnie wodami cos sie zacznie a tu dupa blada. A mowia ze z drugim dzieckiem to jakos latwiej ze wszystkim :/ a ten uparciuch wyjsc nie chce. Takze ja na bank juz bede listopadowa. Niud, masz moze kogos kto moze Ci pomoc teraz? W sensie Ty bys pospala a ktos moglby sie zajac dzieckiem? Jeden dzien by dobrze zrobil. Ja to osobnik ktory lubi sie wyspac i jak mialam sie budzic co 3h jak w zegarku myslalam ze sie zqstrzele. Ryczalam przy myciu butli nocami. Wogole jak diewybudze tobjuz zasnac nie moge wiec prawie wogole nie sypialam. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-10-30 o 14:21 Powód: U |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie da się wrócić do wyłącznego karmienia piersią jak już się zaczęło dokarmiać ?? ![]() Pasztetnik ale Cię męczą eh powoli dochodzę do wprawy, dziś nawet po zakupach na ruskim targu udało mi się zupę przygotować ! malutki śpi odkąd wyszliśmy z domu, nawet nie obudził się po wyciągnięciu z wózka ale to zasługa mm , po cycu by tak nie spał trafiłam też na babeczkę z PL przy stoisku z ubrankami dla dzieci i zakupiłam śliczną czapusię na zimę a rano byliśmy u lekarza bo małemu wysypało całą buźkę i dekolt.. na początku miał tylko na nosku, wczoraj parę krostek pod oczkami i na czole a dziś taki wysyp i bardzo czerwone.. przestraszyłam się i pojechaliśmy skontrolować ale okazało się że to takie normalne, rozwojowe... trądzik niemowlęcy czy coś przemywać wodą, ograniczyć kremy i zniknie no i lekarz go zważył i klocek waży już 4kg a za tydzień w czwartek idziemy na normalną wizytę aaa i przyznali mi rodzinne na rok tu w DE ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- moje dziecko puściło takiego bąka że aż się zerwało ze strachu i rozpłakało heheeh :P a raz tak sobie beknął jak przysypiał że się cały zerwał
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, leze na patologii, przyjeli mnie bez gadania, chyba godz mialam ktg, myślałam że mnie rozniesie! I tak mnie brzuch skurczal ale ponoc to jeszcze nie to:/ a ja nic nie widziałam bo w druga stronę byl monitor ustawiony. Juz myslalam ze na porodowke mnie odesla (zreszta sie zastanawiali) ale niestety:/ teraz leżę, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pasztetnik Maggie kciuki! Co za porazka z tym wywoływaniem.
Ja chyba nie bede mogla miec tego porodu w wodzie bo mam trochę leukocytow w moczu. na sali leze z dwoma dziewczynami tez po terminie. Chyba ide spać. Kolo 17 tz ma mi przywiesc jakas zupe bo nie zalapalam sie na obiad:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

No nic, chyba tak zrobie dzis ze zadzwonie do niego dopiero jesli cos sie rozkreci.
Zaraz mam ktg, ciekawe czy miernik skurczy nadal zepsuty

:

sprawdziłam z 5 razy w domu i rzeczywiście -musieli złe wpisać przy urodzeniu, btw na pierwszej stronie mam jej wagę 2999 a była 2990 hehe albo ja sie machnelam albo.... No wnioskuje ze przy porodzie miała ze 43 cm...
cały czas rozmiar tiny baby nosimy na 44cm ale powooooli idziemy w kierunku newborn na 50 cm
póki co nie widać po nim tego, w tydzien przybrał prawie 300g.
Oby się coś ruszyło w końcu u Was