|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Bo to masz w TM od razu, ja tez mialam kupowac automat do chleba, ale jednak kupiliśmy TM. Cytat:
![]() Co do zarażenia, to nic nie poradzę, albo się zarażę albo nie, śpimy w jednym łóżku, to dużego 'wyboru' nie mam ![]() Zrobiłam dzisiaj badania, zdecydowałam się na powtórzenie kwasów żółciowych, wynik sprzed 2 m-cy był 7,1 - ciekawe ile teraz.. Zrobiłam, bo znowu zaczęłam się mocno drapać i boję się tej cholestazy jak diabli, a gin powiedział, że jak tylko będę się drapać, to mam powtórzyć. Do tego przeciwciała, morfologia, mocz, crp i 150zł nie moje ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Co do TZtów,to mój jest baaardzo uczuciowy. Codziennie wita się z brzuszkiem, mówi dobranoc, dotyka (pilnuję żeby nie masował, bo ma taki odruch). Gada duuuużo do brzucha, opowiada mu różne rzeczy, a młody bardzo z nim współpracuje, bo jak tylko go usłyszy, to zaraz szaleje ![]() Jak TŻ do niego puka, to mały odpukuje ![]() Dużo dotyka w ciągu dnia, jak np. powiem - o, ma czkawkę, to sam chce poczuć itd. Bardzo to jest miłe, bo widzę, że jest mocno zaangażowany
|
||
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez dziś leukocyty i CRP robiłam, lekarz kazał ze wzgledu na rwe czy jest zapalenie, bo mialam ostatnio podwyzszone.
Oczywiście pielegniarka poł godz sie meczyla zeby sie wkłuc bo mam tylko 1 zyłe z której cos tam leci i ma zrosty Ostatnio mi z nadgarstka pobierali, a jak byłam mała to pamietam że nawet z nogi sie zdarzało. Czekam na przesyłki z allegro i gemini maja byc dziś
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już się nauczył że jak naciśnie brzuch to dzidziuś kopnie ale dalej robi to tak delikatnie że ledwo czuje hahaha Dokładnie - ja z 85 startowałam Haha
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
witam
mały waży 1200g, łożysko się przeniosło na tylną ścianę, szyjka w normie (tylko nie wiem ile ma cm), przepływ w pępowinie też prawidłowy. jak tylko się położyłam to poprosiłam o zdjęcia. no i dostałam 3, ale takiej marnej jakości że nic nie widać tylko same szare smugi się okazało że był jakiś inny sprzęt i nawet wydruk z parametrami usg dostałam jakiś okrojony. nie ma na nim przewidywanego terminu porodu wg usg i nie ma podanego ogólnie na jaki tydz wielkościowo jest teraz maluszek. gin mi tylko powiedziała że jest tydz do przodu. mam nadzieje że ten sprzęt mają tylko na jakieś zastępstwo np na czas naprawy tamtego, bo ja tam nic nie mogłam rozróżnić na tym monitorze. kurde tyle kasy co 3tyg idzie a nawet nie mogę przyjrzeć się maluszkowi. aa no i kupiłam przed chwilą na all jeszcze jedną czapeczkę zimową, niech ma, a co czapka z hm jak któraś ją tu nazwała "wątkowa" czy jakoś tak
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maz Codziennie sie wita i zegna z brzuchem i dotyka jak Oliwia sie dużo rusza,ale mnie to nie rozczula,dziwna jestem :-D I nie wiem z jakiego brzucha startowalam,w talii miałam 71 a teraz 86 troche nizej 97 a w biodrach w ogole szkoda gadac,110 sie zbliza
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-30 o 11:19 |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
No ja taki mam plan bo jak nie....:-D zasadniczo do maja powinnam odzyskac moje cialo,bo za ciepło sie na workowate ubrania zrobi :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też czekam na przesyłkę z gemini, już się nie mogę doczekać
i z kosmetycznych rzeczy będę miała już wszystko
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje schudnąć to co przybrałam w ciąży plus to co było przed ciążą. Na tą chwile byłoby to 30 kg
Plan mam ambitny, zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce. Do osób szczupłych nigdy nie należałam, zawsze byłam raczej "przy kości".
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze muszę się serio zmobilizować i też zrobić zamówienie na gemini... W przyszłym tygodniu
Zamówię też komodę i kocyki Minky i już będzie praktycznie wszystko pokupione |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nigdy do konca sie z wyprawka nie ogarne,brakuje mi dużo takich drobiazgow glupich...dzisiaj w sumie musze iść na zakupy to pojade do carrefoura zobacze co maja dzieciecego i w jakich cenach.
Na dodatek słyszałam plotki ze tu do szpitala tylko kosmetyki dla mamy trzeba wziac i nic wiecej,że reszte szpital zapewnia,wiec nawet nie wiem co z tym fantem zrobic. Zazdroszcze tym z was ktore juz maja wszystko przygotowane a z drugiej strony mam prawie miesiac wiecej niz duuza czesc z nas,wiec to chyba też mnie troche uspokaja haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciągle licze na to, że uda mi się urodzić w grudniu
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- ze mnie wyssała ale jak przestałam karmić te kg leciały w górę
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to, to tez mam taki plan i tyle do zrzucenia aczkolwiek zanim nastapi zrzucanie to sie nazre(idealne slowo) wszystkiego co teraz mam zakazane :P a jak juz bede po kp to sie jeszcze whisky napije, a co nalezy mi sie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
A jak długo karmiłaś? I ile Ci kg zleciało?
|
|
|
|
#2297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już zapowiedziałam mężowi, że po okresie połogu raz w tygodniu będzie musiał zostać z dziećmi bo ja idę na aqua aerobic Przy okazji może na te rozstępy pomoże ![]() Cytat:
Dzięki wam mam listę zrobioną, więc tylko pieniążki na konto dostanę i działam
|
||
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Karmiłam pół roku. W ciąży przytyłam 13 kg, a w czasie karmienia schudłam ok. 20 kg. (+poród)
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tego jak później te kg leciały szybko w górę + 10 kg z powodu źle dobranych tabletek anty
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dzisiaj piateczek
![]() Bylam wczoraj w Pepco i jesli ktos szuka to sa fajne spodenki polarowe ze stopkami po 13 zl, kolory widzialam bialy i różowy, ja sobie zwielam 56 i 62. W carrefourze sa tez body i śpiochy po 15 zl ale dość cienkie. Ja tez bym sie napila jakiegos drinka dobrego ale to jeszcze troche mi przyjdzie czekać. Moze sie wreszcie zmobilizuje do zakupow bo sie bede chyba ostatnia tutaj ktora nie ma prawie nic dla dziecka.
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra przytyla ponad 40 i schudla w niecaly rok,jest dla nas nadzieja. Ale skóra juz nigdy nie jest taka sama :-(
Ja poki co 6-7 na plusie,do wyznaczonego limitu mam raptem 3kg zapasu,dzisiaj powinnam na jakiś dlugi spacer iść...tylko to nieszczesne twardnienie brzucha...
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się nie mogę doczekać piwka ale to jeszcze taka daleka droga bo chcę długo karmin cycem.
A teraz mąż mi daje do powąchania jak pije do meczu Wyobraźcie sobie że mama mi opowiadała że moja kuzynka, która urodziła jakis miesiąc temu na wesele sie schlała dosłownie a potem karmiła małego piersia
|
|
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karmiłam 18 msc i ta waga się tak trzymała, potem mi się wyrównała do 50 kg Za drugim razem mi zostało 7 kg Karmiłam 10 msc i nie miało to żadnego wpływu na wagę |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Ja już widzę że w tej ciąźy przytyje więcej niż w pierwszej. Mam nadzieję że uda się zrzucić...
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego bo tyle sie o tym trabi w mediach, ale niektórzy nadal mysla ze mozna sie "trochę" napić w ciazy i karmiac. Bylam na weselu we wrześniu i dziewczyna która tez ma termin na styczeń normalnie pila czerwone wino, bo to dobre na krew no i jej mama pila podczas ciąży i zyje wiec ona tez bedzie.
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje że przeżyłam tą glukozę
na pewno Wasze trzymanie kciuków mi w tym pomogło bo na prawdę nie było źle, takie z 2 momenty miałam ze trochę słabo mi się zrobiło ale potem już było ok - nawet od razu po wróciłam do domu, mimo że plan miałam żeby zjeść coś na mieście ale uznałam ze czuje się na tyle ok ze się dowlokę do chaty mam nadzieje że nie wyjdzie mi żadna cukrzyca Cytat:
ja już sie nie mogę doczekać grzanego wina/piwa ![]() Swoją drogą pocieszające to co piszecie o karmieniu piersią odnośnie wagi, ja też zamierzam zacząć szybko pracować nad swoim wyglądem tak samo jak baby przytyłam na razie z 6-7 kg, więc pewnie tak do tych 10 może 12 dobiję więc większość chyba powinna samoistnie spaść po porodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Ostatnio mi z nadgarstka pobierali, a jak byłam mała to pamietam że nawet z nogi sie zdarzało.

ale już się nauczył że jak naciśnie brzuch to dzidziuś kopnie ale dalej robi to tak delikatnie że ledwo czuje hahaha
troche nizej 97 a w biodrach w ogole szkoda gadac,110 sie zbliza

21.06.2014r.