![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
tatuaż proszę o kilka rad ;)
Witam w niedziele robie mój pierwszy tatuaż
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() tak w ogole to sie witam jako wlascicielka pierwszego tattoo od dżo_lama ![]() mam kolorowego kociaka na ramieniu ![]() jesli chodzi o ta folie, trzymalam dobę, potem jak zaczela sie masywnie rolowac to zerwalam ![]() ![]() bylam tez zapisana do Yadou ale pomylilam termin :/ i nie moglam jechac w ustalonym wiec czekam na zapisy ![]() Edytowane przez ranka Czas edycji: 2015-10-23 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Dot.: tatuaż proszę o kilka rad ;)
ręka nie ma znaczenia
folia się przydaje podczas noszenia ubrań lub kąpieli maść bepanthen dla dzieci powinnaś od tatuażysty dostać "instrukcję obsługi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Pewnie powie co i jak ale chciałam przygotować się jutro kupić co trzeba bo w niedziele po południu jestem umówiona w poniedziałek jestem sama z rocznym synkiem w domu i nie chce biegać z rana po sklepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieje (zwazywszy na dzien tygodnia), ze robisz to w dobrym studio a nie u kolegi dziaracza na wersalce.
I ze nie bedzie to koslawe imie dziecka wzdluz zewnetrznej czesci przedramienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Robie w studio pan czasem robi w niedziele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
Bepanthen masc, folia polecam Jan Niezbedny - cienka ''oddychajaca'', reczniki papierowe do osuszania tatuazu po myciu.
To chyba wszystko z niezbednych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Gdzieś czytałam żeby myć tez letnia woda z szarym mydłem a też żeby tego nie moczyć . Wiec mogę przemyć tatuaż czy mam myć miejsce dokoła tatuażu folie kupie bo przy synku będzie chyba bezpieczniej . Zostane chyba przy lewej ręce , bo mówią mi ze jestem prawo ręczna i lepiej na prawej by wyglądało ...
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Właśnie zauważyłam że na pierwszej stronie tego wątku jest wszystko pięknie opisane ceni jak robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez pierwsze 2-3 dni zmieniac folie kazdorazowo przemywajac, suszac nakladajax masc co 3-4h. Po 2-3 dniach mozna juz nie foliowac (chociaz ja nosze folie dluzej) trzeba tylko pilnowac, zeby tatuaz byl posmarowany caly czas. Higiena i mycie sa bardzo wazne-masc zapycha pory i moga na tatuazu powstac wypryski skutkujace ubytkiem barwnika. Na zbyt suchym tatuazu moga powstac strupy, za grubo smarowany moze sie rozmiekczyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Naczelny Hipster
|
Uwaga, dojrzałam
![]() Chodziło coś za mną od kilku lat, miałam nawet pomysł (chciałam ważkę watercolor na żebrach), ale ciągle czułam, że to nie do końca to, obawiałam się, że mi się znudzi. Postanowiłam, że nie ma co się śpieszyć i zrobię dopiero jak będę na 100% pewna i nie będę miała żadnych wątpliwości. No i już wiem ![]() ![]() Wzór raczej niezbyt skomplikowany, bo chodzi mi o mój ulubiony asteryzm czyli trójkąt letni: klik! W sumie chciałabym mieć 5 konstelacji: Łabędzia, Orła i Lutnię (bo z ich gwiazd tworzy się trójkąt) i znajdujące się we wnętrzu trójkąta gwiazdozbiory Liska i Strzały. I teraz tak - połączone ze sobą mają być tylko poszczególne konstelacje (kropeczkami, tak jak np. tutaj i tutaj, poszczególne gwiazdy w konstelacjach jako większe kropki, nie gwiazdki). Czy takie kropeczki mają sens czy mi się porozłażą, bo to zbyt drobne dziubanie? czy lepiej łączyć to linią (nie ukrywam, że nie znalazłam ładnego tatuażu z konstelacją łączoną liniami, więc obawiam się, że ma to małe szanse dobrze wyglądać)? Gwiazdy tworzące trójkąt czyli Deneb, Altair i Vega mają być tylko zaznaczone nieco większymi gwiazdami, nie chcę wielkiego narysowanego trójkąta. Na całość przeznaczyłabym mniej więcej powierzchnię kartki A5, nie wiem jeszcze gdzie - rozważam plecy (ale trochę się obawiam, bo miewam napady trądziku na plecach i średnio mi się to widzi ![]() ![]() No i najważniejsze - do kogo z tym? ![]() W grę wchodzi Wrocław, Warszawa, Poznań, Berlin, chociaż wydaje mi się, że wzór jest na tyle zwyczajny, że nie potrzeba do niego specjalisty od jakiegoś konkretnego stylu, bo każdy dobry tatuażysta jest w stanie to zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem kiedy w koncu mi się uda zrobić tatuaz
![]() ![]() Ten lekarz zdecydowanie byl przeciwko tatuazom ogólnie i dlatego uwazam ze jest stronniczy. Bo pierwszym jego pytaniem bylo gdzie ma byc ten tatuaz a pierwszym argumentem bylo "rozni ludzie beda cie badac i roznie beda na to patrzeć". Wiec nie wiem czy go tak sluchac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest mocno wytatuowana i ma stwardnienie rozsiane https://www.facebook.com/izabela.sopalska?fref=ts http://kulawawarszawa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W przypadku kropek ja bym zwróciła uwagę, żeby skóra w tym miejscu była czysta - tzn bez pieprzyków bo wtedy wizualnie mogą one zepsuć i zakłócić kompozycję. Nie wiem czy oglądałaś prace np Agi Młotkowskiej - ona idealnie łączy kropki z liniami https://www.facebook.com/aga.mlotkowska/photos A co do miejsca - ja bym wybrała gładką płaską powierzchnię czyli albo plecy, albo np bok jak tutaj https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.n...62&oe=568753DF ale nie wiem czy zmiescisz 5 konstelacji na tatuażu wielkości formatu a5 - wydaje mi się, że może to być zbyt naciapane - zwłaszcza jeśli mają być zachowane proporcje. co do tatuażysty chyba nie pomogę - ale każdym dobrym studio powinni dać sobie radę z takim tematem - o ile nie pójdziesz do kogoś kto specjalizuje się tylko w realizmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Naczelny Hipster
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() Tak powoli nastawiam się na plecy, w talii jestem bardzo cienka wiec mało tam jest płaszczyzny, poza tym na żebra mam kolejny pomysł do którego dojrzewam ![]() Co do rozmiaru, to wydaje mi sie, ze a5 wystarczy, ale to dla mnie taka orientacyjna wielkosc, jak juz zdecyduje gdzie i powiedza mi, ze powinno byc wieksze, to nie ma problemu, zrobię większe ![]() Prace Agi cudowne, jaka szkoda, ze Paryż. Pytanie do wszystkich: kto we Wrocławiu jest warty polecenia? Kompletnie się nie znam i nie wiem nawet jak zaczac szukac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.facebook.com/redberrytat...oclaw/timeline |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Bosz... już tylko 4 dni... przekonuję się do ćmy do moich róż. Co by do tego pasowało? help...
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
stupid-girl pisałaś kiedyś ze dobrze jest coś łyknąć przed czy w trakcie , nie pamiętam paracetamol? apap?
![]() a coś bym chciała bo jak kilka lat temu robiłam w studiu do którego się ponownie wybieram to wymarzłam i wyszłam już chora, a teraz znowu żebra to nic super ciepłego na siebie nie założę. zabiorę sobie jakiś kocyk żeby się okryć bo to daje większe pole manewru niż ubranie ale nie wiem czy to coś da... nie lubię robić jak jest zimno, wolę umiarkowanie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kocyk to fajny pomysł - ostatnio widziałam dziewczynę bluzą przykrytą w trakcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Jezu jaki ja mam dylemat :P
Bo myślę nad kokardkami bądź czymś innym wisienki może ? I tu nie wiem co wybrać i albo zrobić na udach wyżej albo niżej z tyłu na łydkach....
#292 |
Konto usunięte
|
EMCA ja mam 2 roze i cme
![]() ![]() ![]() Wysłane z jeżynki |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też ich polecam ![]() ![]() ja natomiast mam dylemat bo wiem jaki będzie mój 4 tatuaż a nie wiem jaki chce sobie zrobić 3 tatuaż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Ja bede w Redberry w listopadzie, 9 tatuaz nadchodzi!
![]() Wysłane z jeżynki |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie łososiowe mam te róże. Z listkami. Gradło mnie boli... mozna mimo to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Przy okazji szukania czegoś na jutro znalazłam ta panią:
http://laurajuan.com/#gallery ona znana jest? Podobają mi się jej prace... |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Moje róże wzbogaciły się o ćmę i różę wiatrów
![]() Cyknę jak już nie będę musiała foliować. Mam pytanie przy okazji. Nie udaje mi się domyć tak, żeby było gładko. Jakieś gluty zostają. Domywać je czy niekoniecznie? Takie jakby lekkie, sliskie spulchnienie w niektórych miejscach. |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
nibyżona
|
jak świeżo zrobione to nie ma co na siłę trzeć
![]() czekamy na foto ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.