Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 19:51   #271
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
ha, biorąc pod uwagę, że nie wiem co chcę to dłuuugo może potrwać robienie projektu...
Nic na siłę
Nie ma się co spieszyć

Ja chyba umyśliłem motyw na rękaw, tylko kto mi to zaprojektuje i wykona Jeszcze się prześpię kilka nocy z tym pomysłem
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:57   #272
marzenka538
Przyczajenie

tatuaż proszę o kilka rad ;)

Witam w niedziele robie mój pierwszy tatuaż jestem szczęśliwa ze się umówiłam bo myślę o tym już od dawna ale zawsze strach brał górę będzie on na ręce pomiędzy łokciem a nadgarstkiem i mam pytanie czy wybór ręki ma znaczenie ? Ja myślałam o lewej ale znajomi mówią ze powinnam zrobić na prawej . Czy trzeba stosować folie ? Oraz jaka maść warto kupić ? Proszę o radę
marzenka538 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:57   #273
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
tez to mialam
tak w ogole to sie witam jako wlascicielka pierwszego tattoo od dżo_lama
mam kolorowego kociaka na ramieniu

jesli chodzi o ta folie, trzymalam dobę, potem jak zaczela sie masywnie rolowac to zerwalam oczywiscie pozniej caly czas natluszczanie i nawilzanie, ja stosowalam Easy Tattoo - tatuaz pieknie sie wygoil dosc szybko

bylam tez zapisana do Yadou ale pomylilam termin :/ i nie moglam jechac w ustalonym wiec czekam na zapisy kolejne

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2015-10-23 o 19:59
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:04   #274
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: tatuaż proszę o kilka rad ;)

ręka nie ma znaczenia
folia się przydaje podczas noszenia ubrań lub kąpieli
maść bepanthen dla dzieci

powinnaś od tatuażysty dostać "instrukcję obsługi"
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:09   #275
marzenka538
Przyczajenie

Pewnie powie co i jak ale chciałam przygotować się jutro kupić co trzeba bo w niedziele po południu jestem umówiona w poniedziałek jestem sama z rocznym synkiem w domu i nie chce biegać z rana po sklepie a może ktoś ma w tym miejscu i powie jak z bólem ?
Stary 2015-10-23, 20:14   #276
201712071518
Konto usunięte

Mam nadzieje (zwazywszy na dzien tygodnia), ze robisz to w dobrym studio a nie u kolegi dziaracza na wersalce.
I ze nie bedzie to koslawe imie dziecka wzdluz zewnetrznej czesci przedramienia.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:26   #277
marzenka538
Przyczajenie

Robie w studio pan czasem robi w niedziele imię dzieci miało być ale jednak nie tym razem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-23, 20:30   #278
201712071518
Konto usunięte

Bepanthen masc, folia polecam Jan Niezbedny - cienka ''oddychajaca'', reczniki papierowe do osuszania tatuazu po myciu.
To chyba wszystko z niezbednych rzeczy
Stary 2015-10-23, 20:42   #279
marzenka538
Przyczajenie

Gdzieś czytałam żeby myć tez letnia woda z szarym mydłem a też żeby tego nie moczyć . Wiec mogę przemyć tatuaż czy mam myć miejsce dokoła tatuażu folie kupie bo przy synku będzie chyba bezpieczniej . Zostane chyba przy lewej ręce , bo mówią mi ze jestem prawo ręczna i lepiej na prawej by wyglądało ...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Właśnie zauważyłam że na pierwszej stronie tego wątku jest wszystko pięknie opisane ceni jak robić dziękuję za podpowiedź
Stary 2015-10-23, 20:45   #280
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marzenka538 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam żeby myć tez letnia woda z szarym mydłem a też żeby tego nie moczyć . Wiec mogę przemyć tatuaż czy mam myć miejsce dokoła tatuażu folie kupie bo przy synku będzie chyba bezpieczniej . Zostane chyba przy lewej ręce , bo mówią mi ze jestem prawo ręczna i lepiej na prawej by wyglądało ...
Myjesz normalnie pod prysznicem. Splukujesz letnia woda. Osuszasz przez przykladanie recznikow papierowych. Odczekujesz kilka minut az bedzie zupelnie suchy. Nakladasz bardzo cienka warstwe masci (tak, zeby sie tylko blyszczal). Jesli ma miec kontakt z ubraniem czy byc narazony na dotykanie lepiej nalozyc folie- najlepiej 1 warstwe (unikac owijania reki jak u mumii).
Przez pierwsze 2-3 dni zmieniac folie kazdorazowo przemywajac, suszac nakladajax masc co 3-4h. Po 2-3 dniach mozna juz nie foliowac (chociaz ja nosze folie dluzej) trzeba tylko pilnowac, zeby tatuaz byl posmarowany caly czas.
Higiena i mycie sa bardzo wazne-masc zapycha pory i moga na tatuazu powstac wypryski skutkujace ubytkiem barwnika.
Na zbyt suchym tatuazu moga powstac strupy, za grubo smarowany moze sie rozmiekczyc.
Stary 2015-10-27, 08:41   #281
Mitsukki
Naczelny Hipster

Uwaga, dojrzałam
Chodziło coś za mną od kilku lat, miałam nawet pomysł (chciałam ważkę watercolor na żebrach), ale ciągle czułam, że to nie do końca to, obawiałam się, że mi się znudzi. Postanowiłam, że nie ma co się śpieszyć i zrobię dopiero jak będę na 100% pewna i nie będę miała żadnych wątpliwości.

No i już wiem Jestem totalnym laikiem, więc będę zadawać dużo pytań
Wzór raczej niezbyt skomplikowany, bo chodzi mi o mój ulubiony asteryzm czyli trójkąt letni: klik!
W sumie chciałabym mieć 5 konstelacji: Łabędzia, Orła i Lutnię (bo z ich gwiazd tworzy się trójkąt) i znajdujące się we wnętrzu trójkąta gwiazdozbiory Liska i Strzały.

I teraz tak - połączone ze sobą mają być tylko poszczególne konstelacje (kropeczkami, tak jak np. tutaj i tutaj, poszczególne gwiazdy w konstelacjach jako większe kropki, nie gwiazdki). Czy takie kropeczki mają sens czy mi się porozłażą, bo to zbyt drobne dziubanie? czy lepiej łączyć to linią (nie ukrywam, że nie znalazłam ładnego tatuażu z konstelacją łączoną liniami, więc obawiam się, że ma to małe szanse dobrze wyglądać)?

Gwiazdy tworzące trójkąt czyli Deneb, Altair i Vega mają być tylko zaznaczone nieco większymi gwiazdami, nie chcę wielkiego narysowanego trójkąta.

Na całość przeznaczyłabym mniej więcej powierzchnię kartki A5, nie wiem jeszcze gdzie - rozważam plecy (ale trochę się obawiam, bo miewam napady trądziku na plecach i średnio mi się to widzi no i na plecy nie mogę sobie popatrzeć ) lub żebra (ale tu wiadomo, powierzchnia nie jest tak płaska i nie wiem czy to by ładnie wyglądało).

No i najważniejsze - do kogo z tym?
W grę wchodzi Wrocław, Warszawa, Poznań, Berlin, chociaż wydaje mi się, że wzór jest na tyle zwyczajny, że nie potrzeba do niego specjalisty od jakiegoś konkretnego stylu, bo każdy dobry tatuażysta jest w stanie to zrobić?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-28, 11:02   #282
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Ja nie wiem kiedy w koncu mi się uda zrobić tatuaz bylam u lekarza w zeszłym tygodniu i zapytałam go o zdanie, czy moge czy to ryzykowne (mam stwardnienie rozsiane). I odradzil "na razie", dlatego ze mam jeszcze pozostalosci poprzedniego rzutu (jak przecież ogólnie wiele rzutow zostawia problemy i niewiele mozna z tym zrobić) no i tatuaz to zawsze ryzyko infekcji a infekcja z kolei moze spowodowac kolejny rzut. mialam termin na 7.11 i odwolalam i teraz sie zastanawiam
Ten lekarz zdecydowanie byl przeciwko tatuazom ogólnie i dlatego uwazam ze jest stronniczy. Bo pierwszym jego pytaniem bylo gdzie ma byc ten tatuaz a pierwszym argumentem bylo "rozni ludzie beda cie badac i roznie beda na to patrzeć".
Wiec nie wiem czy go tak sluchac
Stary 2015-10-28, 11:48   #283
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem kiedy w koncu mi się uda zrobić tatuaz bylam u lekarza w zeszłym tygodniu i zapytałam go o zdanie, czy moge czy to ryzykowne (mam stwardnienie rozsiane). I odradzil "na razie", dlatego ze mam jeszcze pozostalosci poprzedniego rzutu (jak przecież ogólnie wiele rzutow zostawia problemy i niewiele mozna z tym zrobić) no i tatuaz to zawsze ryzyko infekcji a infekcja z kolei moze spowodowac kolejny rzut. mialam termin na 7.11 i odwolalam i teraz sie zastanawiam
Ten lekarz zdecydowanie byl przeciwko tatuazom ogólnie i dlatego uwazam ze jest stronniczy. Bo pierwszym jego pytaniem bylo gdzie ma byc ten tatuaz a pierwszym argumentem bylo "rozni ludzie beda cie badac i roznie beda na to patrzeć".
Wiec nie wiem czy go tak sluchac
Może skontaktuj się z Izą Sopalską? Na pewno coś podpowie
Jest mocno wytatuowana i ma stwardnienie rozsiane
https://www.facebook.com/izabela.sopalska?fref=ts
http://kulawawarszawa.pl/
Stary 2015-10-28, 13:54   #284
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Uwaga, dojrzałam
Chodziło coś za mną od kilku lat, miałam nawet pomysł (chciałam ważkę watercolor na żebrach), ale ciągle czułam, że to nie do końca to, obawiałam się, że mi się znudzi. Postanowiłam, że nie ma co się śpieszyć i zrobię dopiero jak będę na 100% pewna i nie będę miała żadnych wątpliwości.

No i już wiem Jestem totalnym laikiem, więc będę zadawać dużo pytań
Wzór raczej niezbyt skomplikowany, bo chodzi mi o mój ulubiony asteryzm czyli trójkąt letni: klik!
W sumie chciałabym mieć 5 konstelacji: Łabędzia, Orła i Lutnię (bo z ich gwiazd tworzy się trójkąt) i znajdujące się we wnętrzu trójkąta gwiazdozbiory Liska i Strzały.

I teraz tak - połączone ze sobą mają być tylko poszczególne konstelacje (kropeczkami, tak jak np. tutaj i tutaj, poszczególne gwiazdy w konstelacjach jako większe kropki, nie gwiazdki). Czy takie kropeczki mają sens czy mi się porozłażą, bo to zbyt drobne dziubanie? czy lepiej łączyć to linią (nie ukrywam, że nie znalazłam ładnego tatuażu z konstelacją łączoną liniami, więc obawiam się, że ma to małe szanse dobrze wyglądać)?

Gwiazdy tworzące trójkąt czyli Deneb, Altair i Vega mają być tylko zaznaczone nieco większymi gwiazdami, nie chcę wielkiego narysowanego trójkąta.

Na całość przeznaczyłabym mniej więcej powierzchnię kartki A5, nie wiem jeszcze gdzie - rozważam plecy (ale trochę się obawiam, bo miewam napady trądziku na plecach i średnio mi się to widzi no i na plecy nie mogę sobie popatrzeć ) lub żebra (ale tu wiadomo, powierzchnia nie jest tak płaska i nie wiem czy to by ładnie wyglądało).

No i najważniejsze - do kogo z tym?
W grę wchodzi Wrocław, Warszawa, Poznań, Berlin, chociaż wydaje mi się, że wzór jest na tyle zwyczajny, że nie potrzeba do niego specjalisty od jakiegoś konkretnego stylu, bo każdy dobry tatuażysta jest w stanie to zrobić?
nie sądzę, żeby kropki jeśli nie będą mikroskopijne miały się zlać w jedną planą - w końcu wtedy cała dotworkowa technika tatuowania nie miałaby sensu.
W przypadku kropek ja bym zwróciła uwagę, żeby skóra w tym miejscu była czysta - tzn bez pieprzyków bo wtedy wizualnie mogą one zepsuć i zakłócić kompozycję.

Nie wiem czy oglądałaś prace np Agi Młotkowskiej - ona idealnie łączy kropki z liniami
https://www.facebook.com/aga.mlotkowska/photos
A co do miejsca - ja bym wybrała gładką płaską powierzchnię czyli albo plecy, albo np bok jak tutaj https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.n...62&oe=568753DF
ale nie wiem czy zmiescisz 5 konstelacji na tatuażu wielkości formatu a5 - wydaje mi się, że może to być zbyt naciapane - zwłaszcza jeśli mają być zachowane proporcje.

co do tatuażysty chyba nie pomogę - ale każdym dobrym studio powinni dać sobie radę z takim tematem - o ile nie pójdziesz do kogoś kto specjalizuje się tylko w realizmie.
Stary 2015-10-28, 16:01   #285
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dziekuje za odpowiedz

Tak powoli nastawiam się na plecy, w talii jestem bardzo cienka wiec mało tam jest płaszczyzny, poza tym na żebra mam kolejny pomysł do którego dojrzewam

Co do rozmiaru, to wydaje mi sie, ze a5 wystarczy, ale to dla mnie taka orientacyjna wielkosc, jak juz zdecyduje gdzie i powiedza mi, ze powinno byc wieksze, to nie ma problemu, zrobię większe

Prace Agi cudowne, jaka szkoda, ze Paryż.

Pytanie do wszystkich: kto we Wrocławiu jest warty polecenia? Kompletnie się nie znam i nie wiem nawet jak zaczac szukac

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 07:47   #286
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz

Tak powoli nastawiam się na plecy, w talii jestem bardzo cienka wiec mało tam jest płaszczyzny, poza tym na żebra mam kolejny pomysł do którego dojrzewam

Co do rozmiaru, to wydaje mi sie, ze a5 wystarczy, ale to dla mnie taka orientacyjna wielkosc, jak juz zdecyduje gdzie i powiedza mi, ze powinno byc wieksze, to nie ma problemu, zrobię większe

Prace Agi cudowne, jaka szkoda, ze Paryż.

Pytanie do wszystkich: kto we Wrocławiu jest warty polecenia? Kompletnie się nie znam i nie wiem nawet jak zaczac szukac
Ja kojarzę tylko Redberry i ich bym poleciła
https://www.facebook.com/redberrytat...oclaw/timeline
Stary 2015-10-29, 10:51   #287
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Może skontaktuj się z Izą Sopalską? Na pewno coś podpowie
Jest mocno wytatuowana i ma stwardnienie rozsiane
https://www.facebook.com/izabela.sopalska?fref=ts
http://kulawawarszawa.pl/
Dziękuję!
Stary 2015-10-30, 09:29   #288
EmCa
Raczkowanie

Bosz... już tylko 4 dni... przekonuję się do ćmy do moich róż. Co by do tego pasowało? help...
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 11:45   #289
jasnosz
Zakorzenienie

stupid-girl pisałaś kiedyś ze dobrze jest coś łyknąć przed czy w trakcie , nie pamiętam paracetamol? apap?

a coś bym chciała bo jak kilka lat temu robiłam w studiu do którego się ponownie wybieram to wymarzłam i wyszłam już chora, a teraz znowu żebra to nic super ciepłego na siebie nie założę.

zabiorę sobie jakiś kocyk żeby się okryć bo to daje większe pole manewru niż ubranie ale nie wiem czy to coś da... nie lubię robić jak jest zimno, wolę umiarkowanie
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:16   #290
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jasnosz Pokaż wiadomość
stupid-girl pisałaś kiedyś ze dobrze jest coś łyknąć przed czy w trakcie , nie pamiętam paracetamol? apap?

a coś bym chciała bo jak kilka lat temu robiłam w studiu do którego się ponownie wybieram to wymarzłam i wyszłam już chora, a teraz znowu żebra to nic super ciepłego na siebie nie założę.

zabiorę sobie jakiś kocyk żeby się okryć bo to daje większe pole manewru niż ubranie ale nie wiem czy to coś da... nie lubię robić jak jest zimno, wolę umiarkowanie
no cos przeciwbólowego i przeciwgorączkowego - ja biorę ibuprom bo na mniej lepiej działa. ja biorę przed sesja a potem jak sesja jest długa to co 2h.

Kocyk to fajny pomysł - ostatnio widziałam dziewczynę bluzą przykrytą w trakcie
Stary 2015-10-30, 15:19   #291
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Jezu jaki ja mam dylemat :P
Bo myślę nad kokardkami bądź czymś innym wisienki może ? I tu nie wiem co wybrać i albo zrobić na udach wyżej albo niżej z tyłu na łydkach....

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:28   #292
201612291251
Konto usunięte

EMCA ja mam 2 roze i cme ale u mnie to inaczej niz u Ciebie, bo nie wiem czy dobrze pamietam, ze masz roze czerwone z listkami? Albo jakis inny tatuaz kojarze do rozy pasuje wiele motywow, najbardziej czacha oczywiscie ale cmy motyle czy inne owady moim zdaniem tez, oczywiscie jakies spluwy, twarze.

Wysłane z jeżynki
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:35   #293
jasnosz
Zakorzenienie

Cytat:
no cos przeciwbólowego i przeciwgorączkowego - ja biorę ibuprom bo na mniej lepiej działa. ja biorę przed sesja a potem jak sesja jest długa to co 2h.

Kocyk to fajny pomysł - ostatnio widziałam dziewczynę bluzą przykrytą w trakcie
mam nadzieję że sie uchronię od przeziębienia , tym razem krócej będzie 3-4 godzinki podobno, wtedy leżałam 6 i było bardzo zimno kocyki wezmę nawet dwa, jeden żeby okryć brzuch , drugi na ramiona, okryję się jak do operacji
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 00:16   #294
maudy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kojarzę tylko Redberry i ich bym poleciła
https://www.facebook.com/redberrytat...oclaw/timeline

też ich polecam bardzo fajna i profesjonalna ekipa

ja natomiast mam dylemat bo wiem jaki będzie mój 4 tatuaż a nie wiem jaki chce sobie zrobić 3 tatuaż dwa tatuaże już posiadam i taki dylemat
maudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:20   #295
201612291251
Konto usunięte

Ja bede w Redberry w listopadzie, 9 tatuaz nadchodzi!

Wysłane z jeżynki
Stary 2015-10-31, 18:49   #296
EmCa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
EMCA ja mam 2 roze i cme ale u mnie to inaczej niz u Ciebie, bo nie wiem czy dobrze pamietam, ze masz roze czerwone z listkami? Albo jakis inny tatuaz kojarze do rozy pasuje wiele motywow, najbardziej czacha oczywiscie ale cmy motyle czy inne owady moim zdaniem tez, oczywiscie jakies spluwy, twarze.

Wysłane z jeżynki

Takie łososiowe mam te róże. Z listkami.

Gradło mnie boli... mozna mimo to?
Stary 2015-10-31, 20:35   #297
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
Takie łososiowe mam te róże. Z listkami.

Gradło mnie boli... mozna mimo to?
A wlasnie lososiowe sa, nie czerwone, ale dobrze pamietalam, ze z listkami

Wysłane z jeżynki
Stary 2015-11-02, 17:22   #298
EmCa
Raczkowanie

Przy okazji szukania czegoś na jutro znalazłam ta panią:
http://laurajuan.com/#gallery

ona znana jest? Podobają mi się jej prace...
Stary 2015-11-04, 09:51   #299
EmCa
Raczkowanie

Moje róże wzbogaciły się o ćmę i różę wiatrów
Cyknę jak już nie będę musiała foliować.

Mam pytanie przy okazji. Nie udaje mi się domyć tak, żeby było gładko. Jakieś gluty zostają. Domywać je czy niekoniecznie? Takie jakby lekkie, sliskie spulchnienie w niektórych miejscach.
Stary 2015-11-04, 09:52   #300
Cherry_Muffin
nibyżona

jak świeżo zrobione to nie ma co na siłę trzeć przy którymś razie zejdą.
czekamy na foto
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości