|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ostatnio upolowaliście? Część III
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Sabbath, cóż za piękności. A ten flakonik! Naprawdę bardzo gratuluję.
A jak Ci się użytkuje flakon bez atomizera? |
|
|
|
#4143 |
|
czyli Endżi
|
Contax, no muszę się bezapelacyjnie zgodzić, bo na mój gust flakonik to rzeczywiście nic ciekawego. Ot taka metalowa beczułka
Ale za to zapach cholernie apetyczny ![]() Burn, byłoby super
|
#4144 | ||||||
|
Wiedźma
|
Tez mi się podoba. Na oko.
Dziękuję Contax i za gratulacje, i za wsparcie. Tobie jedynej na ten temat trułam - wszystkich innych oszczędziłam. Cytat:
Cytat:
Kolor ma rzeczywiście powalający: takie totalnie zarośnięte zielskiem bajoro... Pychota! Cytat:
Aniołku, czy do Ciebie czasem nie lepi się już wszystko w okolicy? Mężczyźni, młodzieńcy... ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że u Ciebie okołoperfumiarskiej pielęgnacyjnej rozpusty ciąg dalszy. Bardzo ładny dalszy ciąg. ![]() Alchemicznie. Tak. Cytat:
To już mój czwarty specjał bez atomizera. Takie ułomne mam jeszcze Opium, FdB, Santal de Mysore i Chergui własnie. I najgorsze jest Fdb, bo pozostałe mają przynajmniej korek którym można się "namaziać". Ogólnie jednak użytkuje się źle i chyba przeflancuję te skarby do atomizerków po prostu.
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath, nie pleć bzdur, jakie tam trucie miło mi się z Tobą rozmawiało
|
|
#4147 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, świetne kalosze
A może tak założysz je na nastepny trójmiejski zlot ![]() Sabbath ja już wielbię tę Twoją flaszkę. Gratuluję cudnych Cherqui ![]() i widzę Twoje odbicie w zatyczce buteleczki
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam te flakony SL
Cytat:
Gratuluję wszystkim! Mnie dzisiaj obudziło potwierdzenie mailowe z tago-mago (kto doczytał na Czym pachniesz nasze nocne rozmowy, ten wie ), że orientalny maczek został już do mnie wysłany! Rrrany, aż nie mogę uwierzyć.
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath - krótko - piękna flacha. Serdecznie gratuluję
|
|
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath serdecznie gratuluje Lutka
wybieram sie jutro po vaniliowego Lutka:jupi: |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję wszystkim Wam pachnących skarbów
Margot coraz bardziej zazdraszczam powiększajacej się Angelowej kolekcji, a Sabbath kolejnego zapachu Lutensa - przyznaję, że skuszona pieknym flakonem (chociaż też nie lubię flaszek bez atomizerów), bo nie mam pojęcia jak pachnie - za to z całą pewnością może robić za dekorację
|
#4153 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście jestem w kulce (dobrze, że nie w kropce ).Cytat:
Superaśny nabytek... Anuschko - krótko - bardzo dziękuję. Cytat:
Powiedz mi: jak, od kogo i jakim cudem odbierasz wanilkę (Un Bois Vanille jak rozumiem). Słuchajcie Dziewczyny, muszę Wam się jeszcze pochwalić raz dziś. Dotarły do mnie ekspresowo wysłane (w niedzielę dziewczyna na pocztę biegła) Fig Tea i Miyako. Ale to nie koniec. Do przesyłki dołączony był liścik z informacją, że dziewczyna podczytuje Wizaż, że mnie kojarzy i... próbki: Scent Intense i Padparatscha! Ja SI nie mam nawet gramika
|
|
#4154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nowych nabytków gratuluję a Sabbath zazdroszcze przeokrutnie AAAAAAA
|
||
|
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sabbath podreptam na nóżkach do sklepu i sobie kupię Trochę tych Lutków u mnie jest |
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim nabytkow, a zwlaszcza Sabbath- upragnionego Lutka i probek-niespodzianek
Cytat:
![]() Nie sa one zamkniete hermetycznie i juz sam kontak z powietrzem niespecjalnie im sluzy. Natomiast to, co zyje na naszej skorze.....
|
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Wiedźma
|
Ech, co ja się przez tę flaszkę udenerwowałam...
Z resztą jestem przekonana, że nie takie skarby kryje Twoja szafeczka... Cytat:
Cytat:
Co za beznadziejny ze mnie łoś. Faktycznie pakuję te wszystkie bakterie, roztocza i inne do flaszek. Katt - co mam zrobić? Część perfum do atomizerków, a resztę zamknąć szczelnie? To po co oni robią tę serię pałacową taką... No taką właśnie? Dziękuję za gratulacje, a teraz radź dziewczyno, bo nie zasnę...
|
|
#4158 | |||||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Napisz koniecznie jak odbierasz czarna Coco - ja się skusiłam na mleczko i teraz wcale nie jestem pewna, czy to był dobry pomysł, jednak czuję, że się różni od edp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a, i gratuluje Wizazowej rozpoznawalności i zwiazanych z nią próbkowych korzyści ![]() Cytat:
|
|
#4159 | ||
|
czyli Endżi
|
Prawda, prawda
Cytat:
W wersji mniej optymistycznej - na początku nadchodzącego tygodnia Cytat:
Moje gratulucje Słuchajcie, to i ja nie będę uprawiać fałszywej skromności i podzielę się ze światem moim drugim perfumeryjnym szczęściem tego dnia ![]() To trzydziestka. I muszę szczerze powiedzieć, że chociaż sobie wymarzyłam bielutką pięćdziesiątkę to ta fuksjowa trzydziecha też jest urocza. Chyba nawet bardziej niż pięćdziesiątka Śliczna pani konsultanka była dla mnie bardzo miła, ale kompletnie nie mogła zrozumieć, że najbardziej zależałoby mi na białym a nie fuksjowym flakonie A tylko trzydziestki były na obniżce. No i pocieszała mnie, że to nie flakon się liczy tylko zapach Rany, jaki on piękny Poza tym kupiłam w Sephorze jeszcze jeden taniutki i w sumie jak najbardziej perfumeryjny drobiazg. Był taki piękny i tak prześlicznie błyszczał, że okazałam mu moją miłość i wzięłam. Ale co to takiego to sekret ![]() Margot, Coco testowałam dziś na blotterku i tylko ze trzy razy powąchałam. Pamiętam jednak, że całkiem mi się spodobała
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath, widze u Ciebie rozpasania ciag dalszy i jakze samkowity, serdecznie gratuluje gratisowych probaskow takze Margolciu, zawsze potrafisz mnie rozsmieszyc do lez Cytat:
Aniolku, amarantowa trzydziestka jest zdecydowania ladniejsza niz biala piecdziesiatka Gratuluje
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam tego zapachu...30 budyniowego Kenzo jest o wiele ładniejsza niż biała
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja upolowalam wczoraj Midnight poison z czego jestem bardzo dumna
Trafilo do mamy i siostry, ale ja i tak sobie kupie osobna flaszeczke, cale 100 ml
|
|
|
|
#4163 |
|
czyli Endżi
|
Contax, dziękuję
Policzyłam wszystkie moje pachnące skarby i okazuje się, że wraz z Amour Cacao i Amour będzie ich... 21 ...A i tak już porozdawałam sporo przyjaciółkom i siostrze "Po pierwszym" planowałam jeszcze WoodCaffee CdG, ale chyba zawrę ze sobą umowę, że kupię je po opróżnieniu jakiejś jednej flaszki.Myszko, no to okazuje się, że szczęsciem w nieszczęściu jeszcze nie wysłałam Spakuję Ci więc The One, Glorię i Amour Cacao. Z tym że AC bedzie u mnie według moich luźnych szacunków koło wtorku. Z CsP mam jeszcze kapeczkę Couver cośtam (pachnie świetnymi owocami) i Caramel Sunset więc też spakuję W zaistniałej sytuacji chyba wolę w najbliższym czasie bliżej się nie zapoznawać z Coco ![]() Ropuszko, bardzo jest różane to Midnight Poison?
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sabbath ja nie Kattarina ale nieśmiało zaproponuje abyś skąbinowała sobie tylko atomizer i z nim pokąbinowała![]() Myślę sobie, że jakby taka buteleczka pałacowa miała atomizer to, by nie była pałacowa i cały urok straciła
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, gratuluję nowego, jakże pięknego nabytku !
Ale atomizer jakiś na Twoim miejscu bym sobie załatwiła
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) paniki.Przyznaje, ze zwrocilam uwage na to co napisalas, poniewaz jestem wyczulona na punkcie trwalosc/zywotnosci perfum. Co jest raczej zrozumiale, przy tak obszernym zbiorze . Wiadomo, ze w perfumach jest alkohol, ktory konserwuje je w pewnym sensie, jednak dla mnie wazne jest nie tylko to, by perfumy sie nie zepsuly, ale takze to, by nie zmienily swojego zapachu (nut). Dlatego,(moze przesadnie), dbam o prawidlowe ich przechowywanie. Brak atomizera jest dla mnie czynnikiem odstraszajacym (np. od zakupu Bois de Violette) . Nawet fakt, ze moj flakon Mandragore z fabrycznym atomizerem, nie jest zamkniety hermetycznie (mozna go rozkrecic), odrobine mnie niepokoi Tak jak piszesz- najlepiej przelewaj sobie porcje perfum do atomizerka, a cala flaszke w kartoniku trzymaj w zaciemnionym miejscu, o stalej temperaturze Co do flakonow Lutensa- sadze, ze w tym ksztalcie i braku atomizerow tkwi ich czar i klimat. Moze cos poplatalam, ale obilo mi sie o oczy , ze chyba mozna do nich dokupic firmowe atomizery? (jesli sie myle, to prosze o skorygowanie).Jesli ktos ma kilka flakonow, ktorych zawartosc konsekwentnie zuzywa, nie frasuje sie ich terminem przydatnosci. Jednak majac ich troszke wiecej i chcialabys zapewne, aby Cherqu, (niezaprzeczalnie perelka), posluzylo Ci przez kilka lat IMHO warto im stworzyc optymalne warunki. Aniolku- gratuluje. (Uwielbiam lakier do paznokci w takim kolorze- ladnie komponuje sie z blada skora, w chlodnym odcieniu )
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Midnight poison w moim odczuciu bardzo rozane nie jest. Jest kwiatowe, slodkie, ale ten kwiat (prawdopodobnie roza - nie moge jej tu wyodrebnic) jest zgaszony wanilia. Mysle, ze MP wymaga porzadnego testowania przed zakupem.
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolku, gratuluje fuksjowego budynka
Ja tez jestem szczesliwa posiadaczka tegoz, a w domu czeka na mnie miniaturka
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Kolu czy miniaturka tej jest w kolorze fuksji?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

kaloszki śliczne, ale tego... czegoś (bo jakoś określenie "but" nie chce mi przejść przez klawiaturę) za chiny ludowe na noge bym nie włożyła 

Ale za to zapach cholernie apetyczny 

ja już wielbię tę Twoją flaszkę. Gratuluję cudnych Cherqui