Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 18:10   #2551
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kurde nie gadaj ja sie nastawilam ze tez taka pojde do porodu hahaha
Taka sielanka
Ej spokojnie, ja przy 8cm rozwarcia normalnie chodziłam po porodówce. Wszystko zależy od organizmu. Takie zamieszanie i bieganie to obraz porodu z filmów, normalnie przebiega to spokojniej... i niestety dłużej niż kilka scen filmowych

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:11   #2552
milenujdka
Wtajemniczenie

Te zdjęcia, do których Kinga link podała w ogóle mi się nie podobają. Nie chciałabym mieć takiego w albumie ;-) zbyt intymne i mam nadzieję o porodzie szybko zapomnieć.
My jedziemy właśnie do teściów jest bardzo duży ruch samochodowy. W związku z tym, że będzie rodzinnie to odezwę się po weekendzie. Bądźcie dobrotliwe i oszczędne w postach ;-)
Co do becikowych,i tego 1000zł przez 12m-cy uważam, tak jak niektóre z Was, że patologia będzie się rozmnażać, bo są krótkowzroczni i nie będą myśleć co po roku. No chyba, że kolejne dziecko. Jednak to za trudny temat na tą godzinę i jest to kwestia wielowątkowa, więc nie będę się w to zagłębiać ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:22   #2553
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Otworzyły mi się te zdjęcia i jestem na nie Rozumiem, że cud narodzin, ale dla mnie to przesada
Stary 2015-10-30, 18:26   #2554
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Ten zasiłek moim zdaniem fajna sprawa bo przy dwójce każdy by dostał, w innych państwach takie zasiłki są na porządku dziennym i jest u nich chyba tyle samo patologii co u Nas.
W innych państwach (tj tych o wysokim socjalu) to dopiero jest sajgon, nie chciałabym aby kiedyś tak było w Pl Wiele osób ściąga swoje rodziny z biedniejszych krajów i żyją z socialu.

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Boję się jak cholera.. nie potrafię określić tej niechęci to wycinania tym bardziej, że to podeszwa stopy

Siostry mają 7 i 9 lat są wspaniałe, bardzo pomocne
A co stwierdził? Może jeszcze jakieś maści pomogą, albo inne czary? Bo w sumie będziesz miała utrudnione poruszanie się przez jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia ze państwo zamiast motywować do pracy to demotywuje. Mam koleżankę ktorej wzorce opierały sie zawsze o teorie "mops da". jej rodzice, ciotki, wujkowie tak wlasnie żyli i ona tez. Nigdy nie pracowała i nie zamierzała. Jej maz tez nawet o tym nie pomyślał bo gdyby osiagnął jakikolwiek dochód to nie dostaliby od państwa.a uwierzcie ze krew człowieka zalewa kiedy widzisz ze jest na papieroski, jest na alko,mops daje na opał , a kiedy przyszedł rachunek za prąd ( 250 zł to nie mało) to powiedziała ze pójdzie do środowiskowej i zrobi jej dym bo oni maja obowiązek jej pomoc. W tajemnicy dodała ze byłaby frajerka idąc do pracy bo ona wyciąga tyle co wynosi najniższa krajowa ....
Też tak sądzę i niestety jest to dość powszechne zjawisko. Dlaczego takie nieroby mają dostawać kasę za friko? Powinny być przydzielone chociaż roboty społeczne w zamian za zasiłek dla takich ojców.
Przypomniał mi się motyw z "facetów do wzięcia", gdzie gościu szukał dziewczyny z zasiłkiem bo sam z niego żył
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:26   #2555
nieznajoma0
przyczajony tygrys

quote=diablica071086]Moja tez miała byc dziewczynka taka w różach a w zamian mam stworka co jeździ na własnym motorku, rozkręca wkrętarką dla dzieci samoloty, i patrzy jak ojciec maluje i klei modele samolotów. Nie powiem mamy też pony i lalki ale to są zabawki głównie do zabawy z mamą a nie z tatą. Więc jak twój się postara to zamiast lalek będą autka i śmigłowce. [/quote]
Diablica, miło się czyta takie rzeczy. Pamiętam jak byłam młodsza, to ciągle wujkowi pod nogami się plątałam. Uwielbiałam patrzeć jak przy aucie robi . Chciałabym żeby Mała miała takiego ojca, jakiego ja nie miałam.
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mojemu to nie przeszkadza wcale :-D kupuje córce autka na pilota motor i takie tam i sam się bawi. Na Mikołaja kupił wróżke latająca i bawił się jak by to jego miała być :-D na 3 latkabyło auto terenowe z pilotem oboje ŝmigali ;-)
Juz się nie mogę doczekać jak będą zasuwać tymi autkami . Może i ja sięnauczę w końcu rozróżniać różne klucze i inne sprzęty
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mój mąż jak synek miał niewiele ponad rok kupił mu audi na pilota a ostatnio zestaw LEGO 300 elementów. Tż składał 2h i tylko prosił synka, żeby nie rozwalił
Także nie jestem pewna dla kogo te zabawki były.
Fajne te nasze chłopy
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Spokojnie, teraz każdy dzieciaczek rośnie i przybiera już swoim tempem. Gin mi tłumaczyła ostatnio, że nawet już nie mierzy się za bardzo "wzrostu" bo jest niemiarodajny teraz, na tym etapie
Malinka, Gosza82, dzięki dziewczyny za uspokojenie. Chciałabym tę małą kruszynkę już przytulić
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja przedwczoraj zmieniłam na nową dużą i to był błąd, bo całą noc sobie wyrywamy przez sen muszę dwie mniejsze dać, bo ja się jednak lubię opatulić, a TŻ mi to psuje
my śpimy pod dwiema osobnymi kołdrami, bo tak to niewygodnie nam było. A ja to lubię być opatulona od pięt po czubek nosa. Żadnych przewiewów
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki serial polecacie?
Szukam jakiegoś zabijacza czasu
ostatni człowiek na ziemi, breaking bad

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
ale my tak baby mamy, mój co prawda zawsze zarzuca mi że mało jem lub nic nie jem, ale jak widzi że jem duzo słodyczy to się lubi podśmiewać
mój tyje razem ze mną .
Cytat:
Dziewczyny, myślałam podobnie, ale w jakimś sensie zmieniłam zdanie. Patologie będą się szerzyć tak czy inaczej, bo im jest obojętne. To nie są ludzie, którzy myślą na tyle do przodu, żeby interesy na dzieciach robić, oni potrzebują tu i teraz, a nie za 9 miesięcy, a dzieci się rodzą, bo nie ma na antykoncepcję i po pijaku jest tym kobietom wszystko jedno, który z konkubentów ją w melinie pokryje. Słowo użyte celowo, bo tak mi się to kojarzy. Ale jednak, nie każda bieda i zła sytuacja życiowa jest patologią. Jest to bardzo krzywdząca opinia i myślę, że niejednej rodzinie w ciężkiej sytuacji ta kasa może pomóc. Pewnie, że chciałabym też tysiaka dostać, ale bez przesady, mi starczy, a trzeba się też trochę podzielić z tymi w sytuacji trudniejszej. Oni z pustego nie naleją, a dzieci też muszą wychować.
Oczywiście nie chcę przy każdym zdaniu powtarzać według mnie, bo zawsze piszę swoje zdanie, nie próbuję nikogo przekonywać na siłę
zgadzam się z Tobą

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:28   #2556
Bonku
Wtajemniczenie

Dla mnie te zdjęcia to masakra a jesli chodzi o mopsy to przeciez te zasilki nie sa równe najniższej krajowej bo o wiele więcej osób by z tego korzystalo sam Kuroń jest po przepracowanym minimum roku i to 750zl takze szalu nie ma
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:29   #2557
Kiinga26
Zadomowienie

uff. A już myślałam, że to ze mną coś nie tak i nie zachwyca mnie cud narodzin

Co do ludzi korzystających głównie z MOPSu jako głównego źródła utrzymania, to w swojej pracy w zasadzie codziennie miałam z tymi ludźmi styczność. I faktycznie - większość z nich nie garnie się do szukania pracy.Żyją od zasiłku do zasiłku. Przynosili do mnie w zastaw co tylko się dało spieniężyć. Ale miałam też dwie klientki - samotne matki, które z dużą determinacją szukały pracy.Ale przez wzgląd na brak pomocy w opiece nad dziećmi ,ciężko im było znaleźć zatrudnienie w godzinach pracy pokrywających się z opieką przedszkolną.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:31   #2558
_polly_
Zakorzenienie

Kupiłam mango, bo wczoraj miałam straszną ochotę na mango lassi, ale teraz mi się odechciało. I dzisiaj zostajemy same w domu, bo tż idzie do sąsiada na piwo.
Chyba zostają mi na dzisiaj seriale.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:33   #2559
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Otworzyły mi się te zdjęcia i jestem na nie Rozumiem, że cud narodzin, ale dla mnie to przesada
mnie bożena prosiła żebym wyłączyła te zdjęcia. aż ją zaczęło boleć na sam widok

Emmo, oj chciałabym nie histeryzować i na spokojnie słuchać rad położnych, lekarzy. Chciałabym sn (chociaż cc wydawało mi się "prostsze"), ale jednak po porodzie sn szybciej dochodzi się do siebie, ALE boję się. Skurczy, bóli, że nie dam rady, że mąż jednak wymięknie i będę tam sama i że już w ogóle nie dam rady. I ten szpital u nas ma złe opinie.. Chyba, żebym do innego miasta pojechała? Ale czy dam radę dojechać? NIe wiem, może za bardzo się wkręcam na nie.Ale jak to mówią- boimy się rzeczy, których nie znamy.

+ =
Stary 2015-10-30, 18:35   #2560
verrerie
Rozeznanie

Serio uwazacie te zdjecia za masakre? To cud narodzin, tak to wlasnie wyglada, zdjecia nie sa wulgarne.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:41   #2561
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Serio uwazacie te zdjecia za masakre? To cud narodzin, tak to wlasnie wyglada, zdjecia nie sa wulgarne.
Wulgarne może nie są, ale mi się nie podobają. Wolę inne pamiątki.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:45   #2562
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie są wulgarne. Ale mnie hmm przerażają no nie pojęte jest dla mnie jak taka duża głowa ma przejść przez moją bożenę
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:48   #2563
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie za masakrę, ale nie podobają mi się pewnie, że tak to wygląda, mam tego świadomość, ale niekoniecznie chciałabym akurat ten moment mieć na zdjęciach. To trochę tak, jak wiem jak wyglądam po przebudzeniu, mam tego świadomość, ale do zdjęcia to jednak wolę rzęsy pociągnąć i kudły uczesać Porównanie oczywiście z przymrużeniem oka, ale sens, mniej więcej, zachowany. To, że to wygląda jak wygląda, nie znaczy, że nie można tego ująć ładniej czy już chociaż nie od szyi A wulgarne nie są, zgadzam się. Przez chwilę nawet zastanawiałam się, jak ona u licha trzyma to dziecko. Dopiero za sekundę zajarzyłam jak
Stary 2015-10-30, 18:54   #2564
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dla mnie nie są wulgarne. Ale mnie hmm przerażają no nie pojęte jest dla mnie jak taka duża głowa ma przejść przez moją bożenę
Mnie też przerażają, a moją Bożenę jeszcze bardziej.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Przypomniało mi się, jak jeden znajomy wrzucił na fb zdjęcia swojej żony od razu po porodzie. Ona taka wymęczona, spocona, rozczochrana, z cyckiem na wierzchu, a on obok niej pozuje uśmiechnięty. Zatłukłabym swojego TŻ gdyby tak zrobił.

Stary 2015-10-30, 18:55   #2565
kallina_2014
Wtajemniczenie

No mi się też nie podobają i nie chcialabym takich miec.
Stary 2015-10-30, 18:58   #2566
eeyesblue
Zadomowienie

hej dziewczyny! ja juz po wizycie jutro Was nadrobie, bo dzis wieczor spedzamy z mezem przy filmie i KFC a jeszcze musialam posprzatac
chcialam Wam tylko napisac, ze bedziemy miec CORECZKE takze dolaczam z moim dzieciatkiem do grona malych kobietek
moje smaki sprawdzily sie w 100%, takze moze cos w tym jest
nasza malutka jest zdrowa, wszystkie narzady widoczne i w normie oczywiscie jak zawsze lezala na brzuchu mimo, ze przed kopala jak szalona po czekoladzie, ktora wciaglam, a jak przyszlo co do czego to spi dopiero pod koniec na plecki sie obrocila i za glowe trzymala dostalismy 4 zdj, jedno samej stopólki
co do miesniaka to chyba sie zmniejszyl od dzis zostalam skierowana pod kontole lekarza specjalisty a nie poloznej, kolejne usg do dwoch tyg i bede miec czesciej, bo to usg byloby normalnie ostatnie, ale w mojej sytuacji bedzie wiecej
nad imieniem juz zaczelismy debaty, bo mielismy tylko dla chlopca wybierzemy pomiedzy Oliwią a Marcelina bardziej sklaniamy sie ku Marcysi
milego wieczoru i dziekuje za kciuki zawsze mozna na Was liczyc do jutra!!
Stary 2015-10-30, 19:03   #2567
Bonku
Wtajemniczenie

Nikt nie mówi ze są wulgarne ale ze się nie podobają i ogólnie masakra w sensie jak można dac sie fotografować w takiej chwili, cud narodzin owszem dla mnie tak ale nie zeby sie tym dzielić ze wszystkimi mimo wszystko sa to części ciała intymne..
Stary 2015-10-30, 19:04   #2568
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ja juz po wizycie
eeyesblue bardzo, bardzo się cieszę z tak udanej wizyty! A Marcysia ślicznie
Stary 2015-10-30, 19:05   #2569
moooniaaaa
Zakorzenienie

Aaa super, kolejna dziewucha w naszym gronie!
Stary 2015-10-30, 19:05   #2570
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, jak jeden znajomy wrzucił na fb zdjęcia swojej żony od razu po porodzie. Ona taka wymęczona, spocona, rozczochrana, z cyckiem na wierzchu, a on obok niej pozuje uśmiechnięty. Zatłukłabym swojego TŻ gdyby tak zrobił.
Urwałabym łeb przy samej
Stary 2015-10-30, 19:07   #2571
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
mnie bożena prosiła żebym wyłączyła te zdjęcia. aż ją zaczęło boleć na sam widok
.
ja to nawet nie otwieram, miałam to na co dzień w pracy i nie potrzebuje sobie przypominać

ja strajkuje na samą myśl że to dziecko MUSI jakoś wyjść ze mnie na razie bożena wierzy, że zostanie jaka jest

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

ja też widziałam takie zdjęcia, i na ich miejscu zatłukłabym męża tym dzieckiem jeśli by mi robił zdjęcia upoconej i wymordowanej, opuchniętej i jeszcze z cycami na wierzchu
Stary 2015-10-30, 19:08   #2572
Bonku
Wtajemniczenie

Gratuluje córeczki!!
Stary 2015-10-30, 19:08   #2573
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
chcialam Wam tylko napisac, ze bedziemy miec CORECZKE takze dolaczam z moim dzieciatkiem do grona malych kobietek
[...] nad imieniem juz zaczelismy debaty, bo mielismy tylko dla chlopca wybierzemy pomiedzy Oliwią a Marcelina bardziej sklaniamy sie ku Marcysi
piącha ! Od rana o Tobie myślałam . Mi też się Oliwka podoba (mężowi mniej)

+ =
Stary 2015-10-30, 19:11   #2574
Bonku
Wtajemniczenie

Moj doskonale zna mnie i w zyciu by mi takiej fotki nie zrobil
Stary 2015-10-30, 19:16   #2575
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mój też by nie zrobił. A druga sprawa - ciekawe czy do momentu wyjścia Toski nie padnie plackiem na podłogę ze stresu też macie wrażenie, ze faceci duuużo luźniej podchodzą do porodu? szczęściarze nie zdają sobie sprawy z tego jak to wygląda, nie czytają tyle co my, nie oglądają porodów w necie, nie gadają o tym z kolegami. Czasami zazdroszczę mojemu tego wewnętrznego spokoju
Stary 2015-10-30, 19:16   #2576
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny! ja juz po wizycie
chcialam Wam tylko napisac, ze bedziemy miec CORECZKE
super gratuluję zdrowej dziewczyneczki
Stary 2015-10-30, 19:21   #2577
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję!
Cytat:
Urwałabym łeb przy samej
No ja tak samo, a później zdjęcie wrzuciła na fb.
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
ja strajkuje na samą myśl że to dziecko MUSI jakoś wyjść ze mnie na razie bożena wierzy, że zostanie jaka jest

ja też widziałam takie zdjęcia, i na ich miejscu zatłukłabym męża tym dzieckiem jeśli by mi robił zdjęcia upoconej i wymordowanej, opuchniętej i jeszcze z cycami na wierzchu
Chyba wszystkie Bożeny boją się, że już nigdy nie będzie tak jak kiedyś.
Ja nie wiem co tacy faceci muszą mieć w głowie. Szkoda, że nie udostępnili zdjęcia podczas poczęcia.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Mój też by nie zrobił. A druga sprawa - ciekawe czy do momentu wyjścia Toski nie padnie plackiem na podłogę ze stresu też macie wrażenie, ze faceci duuużo luźniej podchodzą do porodu? szczęściarze nie zdają sobie sprawy z tego jak to wygląda, nie czytają tyle co my, nie oglądają porodów w necie, nie gadają o tym z kolegami. Czasami zazdroszczę mojemu tego wewnętrznego spokoju
Bo przez ich dziurkę nie będzie musiało wyjść coś X razy większego.

Stary 2015-10-30, 19:25   #2578
nieznajoma0
przyczajony tygrys

NADIA29 ale jaja z siusiakiem . Pewnie już sięnie możesz doczekać co wyjdzie na następnym badaniu.

Cytat:
przypomniała mi się sytuacja ze środy. Mój mąż stwierdził, że zadzwoni do swojego najlepszego kumpla pochwalić się córcią. Tamten nie odbierał, małż napisał smsa. Wieczorem drynda mu tel. Okazało się, że mu odpisał kolega. No więc pytam "i co?", mąż "no X gratuluje". A ja "i co jeszcze?" , "a co byś jeszcze chciała?"

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Dobrze, że mój małż anty-fb

+ =
Stary 2015-10-30, 19:28   #2579
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
przypomniała mi się sytuacja ze środy. Mój mąż stwierdził, że zadzwoni do swojego najlepszego kumpla pochwalić się córcią. Tamten nie odbierał, małż napisał smsa. Wieczorem drynda mu tel. Okazało się, że mu odpisał kolega. No więc pytam "i co?", mąż "no X gratuluje". A ja "i co jeszcze?" , "a co byś jeszcze chciała?"
Mój tż jak się pochwalił koledze, to tamten z sąsiedniej miejscowości na rowerze do niego o 1 w nocy przyjechał żeby opić.

Edytowane przez _polly_
Czas edycji: 2015-10-30 o 19:33
Stary 2015-10-30, 19:33   #2580
Darkanddark
Zakorzenienie

Eeyesblue - suoer! No to piątka A byłyśmy się, że dla nas dziewczynek zabraknie i limit wyczerpany :-P

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

http://kobieceinspiracje.pl/15057,wa...unczykiem.html - to wygląda cudnie!
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości