Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 19:54   #3541
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Melduję, że wszystko przeczytałam, ale nie cytuję.
Z takich najważniejszych rzeczy:

Ogolnie- bardzo dobrze, że Tż zabierze Cię na IP, lepiej sprawdzić czy na pewno wszystko ok, a może i USG Ci zrobią przy okazji i sprawdzą co z dzieckiem
Co do przyjaciółki... szkoda czasu dla takich przyjaciół... nie wiem co by się musiało stać, żeby przestała myśleć o sobie a chociaż czasem zaczęła o Tobie...

Syylwuska dobrze, że lekarz Cię oglądnął i masz antybiotyk. Oby było jeszcze dość wcześnie i antybiotyk szybko pomógł Mam nadzieję, że teraz będziesz się tylko lepiej czuć

Acapella super, że wszystko ok po wizycie! No i kawał chłopca nosisz!

Co do buraków- ja jutro robię sałatkę z buraków

My też po wizycie
Inka waży 1793g - myślałam, że będzie ważyć więcej, ale gin.mówi żeby się nie martwić, bo jest w normie. Ma mały brzuszek, ale też w normie, więc gin mówiła, że może urodzić się szczupła, a długa
Miałam ściągany pessar, bo gin. mówiła, że powinno się ściągnąć w międzyczasie po to, żeby sprawdzić szyjkę, a poza tym mówiła, że to jednak ciało obce, więc mi go zdezynfekowała itd. i oczyszczony ponownie założyła, bo mówiła, żeby żadna infekcja się nie rozwijała. Ja nie byłam zachwycona- co ja się nagadałam itd. już myślałam, że mnie minie dodatkowe ściąganie, ale później gin.się nagadała i w końcu musiałam ściągać spodnie Szyjka ma teraz 25 mm, ale gdybym nie miała krążka to gin mówiła, że szyjka mogłaby mieć teraz połowę mniej, ale krążek trzyma szyjkę. Teraz za 3 tygodnie już ostatecznie zostanie ściągnięty.
Poza tym mówiła, że często z niewydolnością szyjki macicy porody są dość szybkie- oby to była prawda
Rudaska pytałam o hemoroidy i o czopki i maści, które stosuję. Gin mówiła, żebym sobie kupiła tabletki do łykania Cyclo 3 Fort- można w ciąży i podobno bardzo często takie doustne pomagają i się stosuje dodatkowo doustne leczenie przy hemoroidach właśnie piszę to, bo wiem, że też masz ten problem i może Ci się to przyda
No, to chyba tyle

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-30 o 19:56
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 19:55   #3542
Fionka_31
Zakorzenienie

mam pytanie, może głupie czy miseczka w stanikach jest zawsze taka sama?
np. w 80d i 75d będzie jakaś różnica, czy tylko w obwodzie?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 19:57   #3543
Ani_qa
Zakorzenienie

Aaa i przyszła mi koszula nr.2 i też zostawiam bo jest ok Jest większy dekolt, ale cycków nie mam na wierzchu, a i tak stanik będę miała więc będzie
Stary 2015-10-30, 19:58   #3544
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Sylwuska dobrze, że w końcu poszłaś do lekarza i coś Ci przepisał. Tyle czasu się męczyłaś
Mam nadzieje, ze to coś pomoże, chociaż jak na razie po pierwszej dawce nie czuje żadnej ulgi, a wieczorem zawsze jest gorsze samopoczucie, już mam ponad 38 stopni gorączki ;/
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
oby pomogło, ale tu raczej dużo domowych sposobów musi cię ratować
Myslisz? Najgorsze są te utrzymujące się nudności, masakra nic do ust nie mogę włoŻyć zmuszam się, a i tak praktycznie staje w gardle ;/ dlatego żadnego mleka z miodem, czosnku, no nic nie mogę zjeść ;/ dzisiaj przez cały dzień zjadłam bułkę z masłem i kilka paluszków i to modlilam sie, żeby nie zwrócić ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:05   #3545
Fionka_31
Zakorzenienie

sylwuska a ty masz problem z zatokami? przepraszam ale mi się czasem myli

Stary 2015-10-30, 20:05   #3546
acapella
Zadomowienie

Sylwuska grypa to wirusowa sprawa, więc antybiotyk nic nie da... Jedynie leczenie objawowe, a wiadomo co my możemy brać ze skutecznych leków Więc oby to nie była grypa, trzymam kciuki, kuruj się

Fionka nie mów mi tak nawet!!! Mam olejek do masażu, ale nie mogę się za to zabrać... ;/ Łykam wiesiołka, mam nadzieję, że to wystarczy
Staniki te to nie mają takiej samej miseczki, bo literka miseczki to różnica pomiędzy cyckiem a pod cyckiem :P Załóżmy 80d to 75e tak przykładowo. Ja też się mierzyłam przed kupnem stanika i wyszło mi chyba 85, ale jako że zawsze nosiłam 65 i cisnęło, ale nie mocno to stwierdziłam, że nie biorę 80 tylko 75 no i dobrze zrobiłam, bo mógłby być nawet ciaśniejszy, więc nie wiem jak to jest... na 70 na moje oko wymień. Najwyżej kupisz przedłużkę za 3 pln, a z za dużym nic nie zrobisz. No i jak masz 80d to taka sama miska 70 to pewnie będzie f albo g Ale to sprawdź w tabelkach

Aniqa to mój Gniewko o kg większy od Twojej Inki wow No ale też różnica w wieku jest
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:06   #3547
Fionka_31
Zakorzenienie

w końcu udało mi się Tośkę nagrać jak grasuje w brzuchu

Stary 2015-10-30, 20:09   #3548
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wiecie co...Parsknę chyba. Moja wspomniana kiedyś przyjaciółka dzwoniła zapytać czy się spotkamy dziś. Mówię, że nie, bo miałam kolizję i jedziemy na ip sprawdzić czy wszystko ok.
Dacie wiarę, że się obraziła? A o mojej stłuczce wiedziała prędzej niż dzwoniła, bo widziała to jej szwagierka która od razu do niej zadzwoniła
Ja pie.dole...

ile ona ma lat? bo zachowuje sie jak gówniara
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:15   #3549
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
No wlasnie chcę jutro do obiadu zrobić, ale nie wiem jak się za to zabrać:p

Chyba w przepisie nie było soczewicy, ale mogę się mylić. A jak robisz tę sałatkę? Nie dodam po prostu soczewicy
Pieczonego buraka ukladam na zielonej soczewicy, na to krusze fete i polewam koperkowym oesto. Proste pyszne i blyskawiczne

Cytat:
mam pytanie, może głupie czy miseczka w stanikach jest zawsze taka sama?
np. w 80d i 75d będzie jakaś różnica, czy tylko w obwodzie?
Miseczka rosnie razem z obwodem
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:18   #3550
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_ QA też mam taką nadzieję dobrze, ze Ina zdrowa No i gin na pewno chciała dobrze, przetrwałas i będziesz mieć pewność, że jest tam ok

FIONKA, nie, wcześniej w 2 trymestrze miałam chore zatoki i teraz dostałam taki sam antybiotyk. A co mi jest teraz, właśnie chyba grypa mnie dopada ;/

ACAPELLA no właśnie też tak czytałam, że grypa to wirusowa choroba a antybiotyk jest na bakterie i się zalamalam, bo z tego co patrzę na objawy, to myślę, Że właśnie grypę mam ;/
Czyli czym powinnam się teraz ratowac? Kurczę a nieleczona grypa na poważne konsekwencje ;/

Stary 2015-10-30, 20:26   #3551
Fionka_31
Zakorzenienie

dzięki, kurcze nie ma ten sprzedawca 70, ale w sumie te staniki takie tanie są , że nawet jak tylko na miesiąc będą to będzie dobrze
czyli 75d jest w całej okazałości mniejsza niż 80d, dzięki

no acapella z tym kroczem to taki żarcik heheh, po prostu bardzo mądry Gniewko będzie

Stary 2015-10-30, 20:30   #3552
Koritsi_a
Zadomowienie

Arisah polecam Marsjanina

Acapella Za wizytę, krew pewnie po badaniu

Aniqa Do Ciebie również. Co do krążka to na pewno nie zdjęła Ci go na złość tylko wszystko dla Waszego dobra

Fionka miseczka miseczce nie jest równa 80d będzie większe niż 75d.

Ogólnie dobrze ze jedziecie na ip a ta koleżanka to jest normalnie bezczelna, skoro wiedziała i jeszcze z pretensjami do Ciebie.

U mnie na wizycie też wszystko ok. Młody wazy ok 2700g, wychodzi terminowo tak jak na pierwszym USG na 30.11. Ale nie damy mu posiedzieć do tego czasu Nasz synuś urodzi się 25.11. 3 dni przed urodzinami starszej siostry ponoć ma bardzo dużo włosków .

Czeka mnie jeszcze jedna wizyta u gina 13.11. Ale skierowanie do szpitala dostałam już dziś
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:31   #3553
ogolnie
Zakorzenienie

My już po badaniu Wszystko ok, także możemy jechać do domku.
Mały fika jak zawsze, rośnie. Ja czuję się dobrze, jakieś dziwne ćwiczenia kazali mi robić, żeby wstrząs mózgu wykluczyć. Śmiać mi się chciało w sumie

Dorosea rok starsza ode mnie, czyli ma 24 lata.

No powiem Wam, że od kilku tygodni czuję się jak kibel, do którego ona spuszcza swoje brudy. Co prawda już mnie to tak nie frustruje, mam na to wyrąbane po prostu, ale sam fakt, że moje kłopoty się nie liczą (i nie chodzi mi o ich rozwiązywanie, ale o zwykłe wysłuchanie czasem, bo nie o każdej sprawie da się "po ludzku" pogadać z TŻ, czasem kobieta jest kobiecie potrzebna). Nawet brak mi słów do tego wszystkiego, bo to jest historia która sięga lata świetlne wstecz.
No ale jak ktoś na własne życzenie psuje sobie życie...

Akurat dla mnie najmniejszym zmartwieniem obecnie jest to, że się obraża o każde gówno, ale mnie zaczyna to strasznie irytować.
Powiedzcie, jak można tylko narzekać i z niczego się nie cieszyć? Nawet z tego, że kuźwa słońce świeci?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Koritsi ooo matko, to niedługo! Ale masz fajnie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:33   #3554
Koritsi_a
Zadomowienie

Fionka obrazowo http://m.youtube.com/watch?v=I9Cr5AXKiKo

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Ogólnie dobrze ze wszystko w porządku

A ta Twoja koleżanka to serio nie jest warta tego aby sie nią przejmować.
Stary 2015-10-30, 20:38   #3555
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
w domu impreza czy idziecie gdzieś?
u mnie w boxie trening hallowen, wszyscy w przebraniu trenują
przeszło mi przez myśl żeby za dynię się przebrać - tematycznie by było
no ale nie mam siły iść
Ale to musi świetnie wyglądać

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
My też po wizycie
Inka waży 1793g - myślałam, że będzie ważyć więcej, ale gin.mówi żeby się nie martwić, bo jest w normie. Ma mały brzuszek, ale też w normie, więc gin mówiła, że może urodzić się szczupła, a długa
Miałam ściągany pessar, bo gin. mówiła, że powinno się ściągnąć w międzyczasie po to, żeby sprawdzić szyjkę, a poza tym mówiła, że to jednak ciało obce, więc mi go zdezynfekowała itd. i oczyszczony ponownie założyła, bo mówiła, żeby żadna infekcja się nie rozwijała. Ja nie byłam zachwycona- co ja się nagadałam itd. już myślałam, że mnie minie dodatkowe ściąganie, ale później gin.się nagadała i w końcu musiałam ściągać spodnie Szyjka ma teraz 25 mm, ale gdybym nie miała krążka to gin mówiła, że szyjka mogłaby mieć teraz połowę mniej, ale krążek trzyma szyjkę. Teraz za 3 tygodnie już ostatecznie zostanie ściągnięty.
Poza tym mówiła, że często z niewydolnością szyjki macicy porody są dość szybkie- oby to była prawda
Super, że z Malutką wszystko w porządku. A z tym pessarem współczuję, oby się sprawdziła teoria z szyjką

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze to coś pomoże, chociaż jak na razie po pierwszej dawce nie czuje żadnej ulgi, a wieczorem zawsze jest gorsze samopoczucie, już mam ponad 38 stopni gorączki ;/
Bardzo Ci współczuję, trzymam mocno kciuki, żeby Ci się polepszyło

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
U mnie na wizycie też wszystko ok. Młody wazy ok 2700g, wychodzi terminowo tak jak na pierwszym USG na 30.11. Ale nie damy mu posiedzieć do tego czasu Nasz synuś urodzi się 25.11. 3 dni przed urodzinami starszej siostry ponoć ma bardzo dużo włosków .

Czeka mnie jeszcze jedna wizyta u gina 13.11. Ale skierowanie do szpitala dostałam już dziś
Super, że wizyta udana

Ja ciągle myślę, że urodzę właśnie 25 listopada

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:39   #3556
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska ale na grypę leku nie ma, jak ją masz to porządnie wyleż i ratuj się paracetamolem

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Fionka ja bym sie za dynię juz ne musiala wcale przebierac
Stary 2015-10-30, 20:40   #3557
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
My już po badaniu Wszystko ok, także możemy jechać do domku.
Mały fika jak zawsze, rośnie. Ja czuję się dobrze, jakieś dziwne ćwiczenia kazali mi robić, żeby wstrząs mózgu wykluczyć. Śmiać mi się chciało w sumie
Cieszę się, że wszystko w porządku Przynajmniej masz pewność, że nic się nie stało.

Na Twoją "przyjaciółkę" brak słów. Straszna egoistka

40/40
Stary 2015-10-30, 20:45   #3558
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość

Ja ciągle myślę, że urodzę właśnie 25 listopada
Mi też ta data się podoba

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Aniqa, też słyszałam tą teorię, że przy problemach z szyjką często poród szybko przebiega
Stary 2015-10-30, 20:51   #3559
kalwinka
Zadomowienie

Ogolnie nie warto utrzymywac takich znajomosci, naprawde. Pare lat mi zajelo zanim do tego doszlam, odciecie sie od ludzi, ktorzy sa wiecznie niezadowoleni i zyja w ciaglym poczuciu krzywdy tez nie bylo latwe ale zrozumialam, ze niektorzy wcale nie chca pomocy ani wsparcia a tylko ciagna mnie w dol obciazajac swoimi frustracjami. Jestem spokojniejsza i szczesliwsza bez nich
Stary 2015-10-30, 20:53   #3560
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Dolinka widzę, że nikt nie napisał:
buraka owinąć w folię i piec ok godziny
ostudzić obrać, pokroić i przełożyć fetą i znowu do piekarnika aby feta trochę puściła, jeżeli masz oczywiście ochotę na ciepło
jak nie to po prostu przełożyć fetą, pokruszyć fetę jak wolisz, polać oliwą i ew. balsamico + zioła
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Pieczonego buraka ukladam na zielonej soczewicy, na to krusze fete i polewam koperkowym oesto. Proste pyszne i blyskawiczne
Dzięki dziewczyny! a jak mam już ugotowanego buraka to ile czasu trzymać w piekarniku? Oliwą polać podczas pieczenia czy już po?
Pesto koperkowe? Mniam! Koper zamiast bazylii czy tradycyjne pesto z dodatkiem kopertu?
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:54   #3561
syylwuska
Zakorzenienie

KORTISIA no to już wszystko wiecie, teraz pozostaje tylko czekać ;* jakie to uczucie?

OGOLNIE teraz chociaż będziesz spokojniejsza, dobrze ze Szymek cały i zdrów

EVCIAPO dzięki ;*

OGOLNIE nawet jak się w ciąży nie jest, to nie ma leku zadnego?

Powiem Wam, ze ja pierwszy raz chyba mam grypę ;/

Stary 2015-10-30, 20:55   #3562
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
w domu impreza czy idziecie gdzieś?
u mnie w boxie trening hallowen, wszyscy w przebraniu trenują
przeszło mi przez myśl żeby za dynię się przebrać - tematycznie by było
no ale nie mam siły iść
W domu sami imprezujemy, bo jutro idziemy na roczek do córki koleżanki
Wykrawalam dynie z córka a teraz z miąższu robilysmy ciasto.

Do południa bylysmy w centrum dziecięcym i tam była przebierankowa impreza dla dzieci, malowanie twarzy itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446234841090.jpg (61,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1446234949574.jpg (15,1 KB, 9 załadowań)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:00   #3563
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska niby miałam ta świadomość ze w okolicach tej daty będzie poród. Ale dzisiaj po raz pierwszy kiedy dostałam to skierowanie do reki i uświadomiłam sobie: Matko to niecały miesiąc, to zaczęłam się trochę bać a jednocześnie jestem mega poekscytowana i bym chciała już
Stary 2015-10-30, 21:03   #3564
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska niby miałam ta świadomość ze w okolicach tej daty będzie poród. Ale dzisiaj po raz pierwszy kiedy dostałam to skierowanie do reki i uświadomiłam sobie: Matko to niecały miesiąc, to zaczęłam się trochę bać a jednocześnie jestem mega poekscytowana i bym chciała już
No ja podobnie czuje. To duży komfort psychiczny, gdy wiesz kiedy masz przyjechać do szpitala
Ja tylko jeszcze psychicznie nie gotowa!!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:17   #3565
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No na pewno z jednej strony wielka ulga, bo wiesz kiedy to się stanie, a z drugiej ze to już tak malutki czasu zostało

Ale chcę zobaczyć już zdjęcia naszych Małych Kruszynek:Love:

Stary 2015-10-30, 21:22   #3566
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny! a jak mam już ugotowanego buraka to ile czasu trzymać w piekarniku? Oliwą polać podczas pieczenia czy już po?
Pesto koperkowe? Mniam! Koper zamiast bazylii czy tradycyjne pesto z dodatkiem kopertu?
Garsc pestek slonecznika praze na patelni, peczek koperku siekam, dodaje olej/oliwe i blenduje razem. Tylko slonecznik musi wystygnac
Stary 2015-10-30, 21:33   #3567
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
W domu sami imprezujemy, bo jutro idziemy na roczek do córki koleżanki
Wykrawalam dynie z córka a teraz z miąższu robilysmy ciasto.

Do południa bylysmy w centrum dziecięcym i tam była przebierankowa impreza dla dzieci, malowanie twarzy itp.
Halwaya Twoja córka jest świetna
I ta dynia super wyszła!

40/40
Stary 2015-10-30, 21:37   #3568
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie nie warto utrzymywac takich znajomosci, naprawde. Pare lat mi zajelo zanim do tego doszlam, odciecie sie od ludzi, ktorzy sa wiecznie niezadowoleni i zyja w ciaglym poczuciu krzywdy tez nie bylo latwe ale zrozumialam, ze niektorzy wcale nie chca pomocy ani wsparcia a tylko ciagna mnie w dol obciazajac swoimi frustracjami. Jestem spokojniejsza i szczesliwsza bez nich
Ja powiem Tobie że nawet sama nie wiem czego ona chce bo wydaje mi się że ani wsparcia ani pomocy.
Podejrzewam że znajomość jakoś się zaczęła już rozpadać.
Najgorsze jest to że nie dociera wcale jak mówię że nie czuje się żeby się spotykać często i nie zawsze mam czas.
Czasem mi się wydaje że nie do końca dotarło do niej że jestem w ciąży. I że za chwilę wszystko się zmieni.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Nazarłam się bigosu i cierpię na przeżarcie

Jestem w szoku że tak szybko poszło na ip. Raz dwa cały sztab się zebrał.
Stary 2015-10-30, 21:43   #3569
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Garsc pestek slonecznika praze na patelni, peczek koperku siekam, dodaje olej/oliwe i blenduje razem. Tylko slonecznik musi wystygnac
Mmmmm.. na pewno zrobię! Dzięki!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:44   #3570
ogolnie
Zakorzenienie

Wściekła jestem po prostu.
Wychodzi wg niej na to że celowo spowodowałam wypadek żeby się z nią się spotkać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości