![]() |
#2131 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Timber i Timba dają radę
![]() Sorce coraz więcej jest powrotów do nocy Kupały ![]() ![]() Kocham Cię za wyrozumiałość ![]() Despa właśnie też miałam o to pytać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Demeter lovju tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
O Nocach Kupaly nie słyszałam? Na czym to polega?
W przedszkolu i podstawówce jeszcze mieliśmy topienie Marzanny ale to chyba wszędzie znane
#2134 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie Wianki staly sie " prestizowa" impreza, choc niekoniecznie obchodzona w wigilie Jana, szkoda. Teraz pokazy laserowe. Sztuczne ognie, wielkie koncerty...
A ja pamietam - w czasach moich nastoletnich, jak sie kombinowalo, zeby pojsc na wianki. A byly wtedy kiedy wynikalo z kalendarza, czesto tez w tygodniu. Byla parada dam z wiankami, puszczanie wiankow i zawsze fajny koncert. Nie bylo od sroca gwiazd a jedna konkretna, ktora przez dwie trzy godziny dawala tak czadu ze nasrepnego dnia nie moglismy mowic. I co wazne polska tradycja - polskie gwiazdy. Do dzis pamietam Son of the blue sky Wilkow spiewany podczas fajerwerkow. Ech ...takie czasy juz nie wroca. Az mnie naszlo...sa jakies kawalki muzyczne, z czasow nastoletnich/ mlodienczych, ktore Wam zapadly w pamiec, macie jakies fajne wspomnienia?
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Czasy sie zmieniają i chyba już zaczynam odczuwać to ze nienadazam, nasze dzieci bedą miały już inne wspomnienia i tez pewnie bedą pochlipywały na wspomnienie smartphonow, bo będzie już inna nowocześniejsza technika. Co to dyskietka, walkman, kaseta magnetofonowa? ![]() Ja lubię Polska muzykę z moich czasów, bardzo często wracam ![]() Wilki, Kasia Kowalska, Hej, Varius Manx z Anita itd. Można wymieniać i wymieniać, bo lata 90te były przepełnione dobra muzyka. Pamietam koncerty żółte Lato z RMFFM (chyba tak sie to nazywało), Piersi, Big Cyc, Kazik ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Ps. Ja sobie teraz nucę Jedwab ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-30 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Wtajemniczenie
|
Miałam pisać o krakowskich wiankach, że teraz to masowka. Despa, a na Rekawke chodzisz?
Moderna, Jedwab Róż Europy? Uwieeeelbiam. Z czasów podstawówki chyba nie pamiętam nic prócz Dżemu, ktory namiętnie słuchał moj tata. Liceum to kult, myslovitz.
![]() |
#2137 | |
Wtajemniczenie
|
Ja go bardzo lubię, byłam na koncercie Timbalanda w Krk na Coke Live.
![]() Cytat:
Pani, mam mieszadło do pianki do kawy z Ikei. Pyyyszna kawa, wlasnie popijam ![]() Despa, a Spice Girls ? Moj ulubiony zespół z młodości ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
MBZ♥
|
Moderna to była Inwazja mocy
![]() Despa ja w pamięci zawsze będę mieć Wilki, Hey, Irę ogólnie polski rock-kojarzy mi się z czasem spędzonym w szpitalu przed/po operacją. I jeszcze to NKOTB, BB też było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Hehe moj pierwszy ulubiony to Roxette
![]() ![]() Myslovitz hihi ja jeszcze do dzisiaj pamietam teksty ![]() ![]() ![]()
#2140 |
MBZ♥
|
Ofiaruję mojej dziewczynie
![]() A kojarzycie to: https://www.youtube.com/watch?v=fas8Ykh0LWo i to:https://www.youtube.com/watch?v=6rnJosYUAQo boszzz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, padlam! Mialam.plakaty Roxette!
Lubię jej farbowane rzęsy...hihihi
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
#2143 |
MBZ♥
|
Roxette też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze znam, drugie nie, ale tekst ma moc ![]() To dla tych niewinnych dziewczynek z 7-8 klasy ![]()
#2145 |
Zakorzenienie
|
BYou, jedziesz moimi klimatami... jeszcze polski rock lat 80 tych... Jolka, Jolka...Przezyj to sam...O Ela...
( p.s Karramba mieszka/l u mnie na osiedlu) I jeszcze wciaz i nieustannie Depeche Mode Moderna, ostatnio slyszalam Piosenke Ksiezycowa Variusa w wykonaniu Piaska. Masakra... jednak pewnych utworow nie powinno sie przerabiac
![]() |
#2146 |
MBZ♥
|
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Do niedzieli jesteśmy same. W tym roku nie jedziemy na Wszystkich Świętych. Może i lepiej, znów tłumy na drogach plus niedzielno-świąteczni kierowcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale powiem Wam szczerze, ze przedszkole w ktorym pracowałam nie było katolickie, ale szanowano wartości katolickie i tak: modliliśmy sie przed każdym posiłkiem ( w domu sie nie modle osobiście), na wielkanoc była droga krzyzowa po przedszkolu i przezywaliśmy święta katolickie i powiem Wam nikt nigdy nie narzekał. Mimo, ze były rózne rodziny- mniej i bardziej wierzace. Mieliśmy Nawet Muzułmanina (syn lekarza, który był na jakims stypendium w Polsce) i mimo innej wiary rodzice prosiili, by dac mu role w jasełkach- był pastuszkiem ![]() ![]() ![]() Byou nie zauwazyłam wczesniej... niestety szału nie ma z wypróznianiem. Dostaje Duphalac- i jest duzo lepiej, dieta tez raczej wysokobłonnikowa itp, ale miewa takie dni, (ok. raz na dwa tygodnie)że steka cały dziń, siada na nocnik po 3 razy, w nocy sie ssika (tylko wtedy sie to zdarza jak wieczorem próbował robic kupę) a rano zrobi w końcu. CZasem nie chce siadac na nocnik czy sedes wygodniej mu na stojąco i ostatnio pierwszy raz w przedszkolu zrobil w majtki;p Ja jak zaczyna chodzic na palcach i sie prężyć pytam od razu czy che na nocnik- Paniom mówiłam, ale pewnie nie zauwazyły;p Generalnie obywa sie bez czopków i lewatyw, ale bezproblemowo tez nie jest... Ale sie rozpisałam. Sorki za trucie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
MBZ♥
|
Klementyna mi właśnie chodzi o zrobienie frajdy dziecku-bez ideologii, mieszania w to wiary, papieża itp
![]() U nas ulice nie są przystrojone ale restauracje tak ![]() Fajnie, że spędziliście razem czas ![]() Co do nadawania szkołom itp czyli instytucjom pożytku publicznego imion świętych, błogosławionych to jestem zdania, że jednak jesteśmy państwem świeckim i trochę mnie to razi. Ale nie będę pikietować żeby zmienić nazwę ![]() ![]() Ehhh zaparcia:/ koleżanki córka miała dawać syrop lactulosum 3ml plus 2,5ml parafiny ciekłej przed posiłkiem. Do tego miała maści do smarowania w środku antybiotyk i coś na sterydzie w razie gdyby tam była ranka i po tygodniu zaparć nie ma. Może podpytaj lekarza na wizycie ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Co do religii to na taką poza szkołą do salki chętnie chodziłam. I posyłałabym na taką Zośka. Wiesz jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
A no własnie, chcoiaz u nas sa dzieci, które nie chodza na religię, sa tez takie które chodza i na religie i na etykę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zmienia to faktu, że jest to szkoła publiczna, finansowa i moim zdaniem powinna być swiecka. Dla mnie w złobku, przedszkolu, podstawówce, itp. nie powinno być miejsca na modlitwę przed jedzeniem, czy chodzenie drogą krzyżową po przedszkolu ![]() Zgroza ![]() Co do tego Muzułmanina nie dziwie się, pewnie nie chcieli, żeby dziecku było przykro. Takim rodzicom innej wairy/niewiary jest bardzo ciezko w takich sytuacjach. Bedziemy mieli z tym przejścia i już jestem zła ![]() Cytat:
![]() K teraz chodzi do złobka im. Kubusia Puchatka ![]() A za jakiś czas go pośle do JP II ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |||||
Zadomowienie
|
Hej,
Cytat:
![]() a mem super, wrzucałam tu w zeszłym roku, pamietam ze tylko ty się smiałaś ![]() Cytat:
![]() ech, to jest bardzo trudne pytanie ![]() ![]() Dobrze ze z Zu juz lepiej ![]() Timbaland, choc nie moja bajka muzyczna jest świetny! wszytskie kawałki które słyszałam, które zrobił w duetach jak dla mnie super. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a sie rozpisuj, lubie takie "trucie" ![]() randka z mężem ![]() ![]() Despa ale dałas z tymi wspomnieniami muzycznymi ![]() A Halloween kojarzy mi sie z fajnymi imprezami organizowanymi przez moja anglistke w liceum i potem na studiach jak przyjeżdżałam do domu na 1 listopada, to obowiazkowa była Dynia party ze znajomymi, watroby wtedy nie oszczedzałam ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2015-10-30 o 21:55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie zagłębiam w halowen, jest mi to obojętne, my nie obchodzimy. Dynie świecąca widziałam jedna, w bloku obok przy jakimś salonie piękności czy czymś w tym stylu na parapecie ale ta dynia leży tam cały rok więc żadne halowen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Dodam, ze przedszkole z modlitwą przed jedzeniem prywatne jedno z 3 na osiedlu- więc wybór jest
![]() ![]() A wiecie co? niektóre z Was się złoszcza, ze offtopujemy, a ja lubię te kontrowersyjne tematy dyskusje, wymiany zdać....jaram sie tym-> taka wiedźma ze mnie hallowenowa ![]() ![]() alliw daj fote marJanka ![]() To jaki teraz temat?Ojciec dyrektor, Żydzi czy Pani Szydło ![]() ![]() Pani i jak "Pani Stefa" podobała Ci się? Dziekuję za dobre chęc ![]() ![]() Pani a pro po klerykalnych tematów- kiedy teściowa chrzci Olcie?;p Bo chyba nie przegapiłam waznego wydarzenia...pamiętam jak sie usmiałam przy Torresowych serenadach ![]() My dzisiaj bylismy z zakrystii po zaswiadczenie dla tz do chrztu chrzesniaka i zamówiliśmy msze dla Kacpra na urodziny, ksiądz nie chciał kasy za zaświadczenie- kazał sie pomodlic za Kościół zamaist płacic- bo to bardziej potrzebne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Aaa to o Nocy Swietojanskiej wiem, słyszałam. To jest akurat cos, co za moich czasów nie było już obchodzone ale mama zawsze miło wspomina jak chodzili nad rzekę puszczać wianki.
Demeter wespre Cię z tym Spice Girls ![]() ![]() ![]() ![]() Alliw o nie nie! Ja pamiętam ten obrazek z tamtego roku. Był po polsku i śmiałam się z niego ![]() ![]() Despa ale fajnie, że przywolalas takie muzyczne wspomnienia. Son of the blue sky na żywo musiało być super ![]() Kiedyś mialam fazę na Peggy Brown Myslovitz. Słuchałam w kółko po kilkanaście razy. Do dziś łzy mi wyciska Piosenka księżycowa Varius Manx i Imię Deszczu Mafii. Poza tym miło wspominam inne piosenki Varius Manx np Pocałuj noc, Ona ma siłę, zabij mnie, Dżem no i ONA ![]() ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ---------- No nie można też zapomnieć o.takich piosenkach mojego dzieciństwa jak Jesteś szalona, Majteczki w kropeczki, Bara bara bara, mydełko fa ![]()
#2155 |
Zakorzenienie
|
I disco relax w niedzielę przed kościołem...
U mnie też myslowitz, hey, swojego czasu Clostetkeler, t-love, a wczesniej jeszcze spice girls i bakstret bojs też, ale u mnie to Angelo z Kelly Family był na tapecie... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
MBZ♥
|
Demeter
![]() ![]() Przedszkola: tęcza-teraz po dojściu pis-u do władzy nazwa niepoprawna ![]() ![]() Klementyna płacenia za zaświadczenia z kościoła to nigdy nie ogarnę ![]() Nie zawsze jest wybór i czasem godzimy się na mniejsze "zło" bo walka w kilka osób z armią zwyczajnie się nie opłaca. Armia to przesada ale sporo jest osób, którym przeszkadza coś tam, jednak nie odezwą się. Kwiatuszku ja pamiętam koncert Bacstreet Boysów na który bilety zdobył cudem mój tato ![]() ![]() Alliw, dynia party ![]() Disco polo nie mogę ścierpieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Klementyna nie mieliśmy Polsatu ale teściowa opowiadała, że zawsze z kościoła się spieszyli, bo dzieciaki chciały zdążyć na disco relax
Z Kelly Family zawsze miałam ubaw, bo siostra w tym blondynie była zakochana na zaboj ![]() Byou ulala to się Tata postarał. backstreet boys też lubiłam ale bez szału. Nick był fajny ![]() ![]()
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
oo tak!
i dlatego jak doprowadzę się do porządku kupię sobie ramoneskę ![]() Cytat:
z opodatkowaniem marketów - proszę bardzo, lubię robić zakupy w osiedlowycha przynajmniej nie będę narzekać, że tam drogo :P (chyba, że podniosą ceny). z bankiem - mam k0nto za 0zł z gwarancją, że nie będą wprowadzane opłaty ![]() A tak serio to chyba tak źle nie będzie. Nie ma co tego PiSu tak demonizować. Mają wielką odpowiedzialność i nie wydaje mi się, że dla jednej kadencji będą rujnować Polskę i jej gospodarkę. A mi się śmiać chce z tych rozmyślań halloween vs. JPII ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
MBZ♥
|
Szanuję Jana Pawła II ale nie umiem zapomnieć, że tak zamiatał pod przysłowiowy dywan sprawę pedofilii w kościele
![]() Sorce boję się trochę rządów pis-u. Tego, że właśnie gdzieś będą musieli zabrać żeby dać 500 zł rodzinom. Tego, że tak na szybko chcą zlikwidować gimnazja-fanką tego tworu nie jestem ale uważam, że wszystko musi być rozłożone w czasie, żeby np wygaszać stopniowo. O kwestii in vitro z programu rządowego nie wspomnę. I powrotu do sprawy smoleńskiej, ich komisji, jedynych słusznych tez, pogorszenia stosunków międzynarodowych. Umyłyśmy okna w dużym pokoju i zmieniłyśmy firanki-brawo my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.