Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 09:59   #1951
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53295286]autko fajniejsze.
Moj TZ tez wszystko z keczupem hehe. nawet mi moje wypieszczone potrawy nim psuje czasem

niby ok roku,ale walic nimi po podlodze to juz teraz moze

Tez 5kromek potrafie zjesc na raz,jak mam ciąg i ssanie Moja Hania po drugim cycku wczoraj drugi raz rzygneła �� no ale w nocy ok. Tylko taka malutka wysypke ma na policzkach dzis,nie wiem czy to morze byc od rzygowin? Byla od razu myta... czy to ten banan �� juz kiedys banana probowala, wiecej i nie bio,tylko zwyklego i nic nie bylo.

O! Moja delikatne jarzynki tez zje mawet.ja mieso wprowadzilam po ok miesiacu,przez to niejadkowanie. A drob,krolik jest przy skazie potencjalnie niebezpieczny?[/QUOTE]

Oj to może coś ja uczulilo i dlatego tak wymiotowala. I ta wysypka do tego?
Drób i królik są raczej bezpieczne ale ja widziałam po kupkach ze
Filip ciężko trawi warzywka na początku miał problem z zrobieniem kupy, teraz tez się zdarza. Dlatego bałam się te mięsko wprowadzać tak szybko. Ale jutro dam chyba zacznę od indyka.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam!

Mandat za bibułki, gg, diody 😝

A u Hani mleko za oknem haha

Hej. U nas pobudka jakos 6 30 także wcześniej niż zwykle bo i wcześniej spac poszła. Ze 4 pobudki ehh dwie z karmieniem, nie było już tak pięknie jak wczoraj.
Ej a co śmiesznego w mleku za oknem? U nas tak się mówi na mgle a swoją drogą mleka bym się napila ojjjj

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:01   #1952
kana158
Zakorzenienie

U nas nocka rewelacja. Do karmienia Mała spała u siebie w łóżeczku, później wzięłam do nas do łóżka i nie mialam juz serca odłożyć. Wstalysmy o 6:30, teraz leci pierwsza drzemka. Dziś zostawiam Mała mamie i z Tz lecimy na jakiś shopping, bo trzeba braki w garderobie uzupełnić. Ostatnio tylko wszystko Zosi się kupuje, a jesień przyszła i okazuje się, że matka i ojciec nie mają w czym chodzić 😜
Później sprzątanie i spacer z naszą Pannicą o ile pogoda pozwoli, bo jak narazie nad Grodem Kraka mgła gęsta jak mleko.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:04   #1953
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Spalismy do 9.30! I pewnie jeszcze chwilę byśmy pospali, gdyby nie teść 😜 dzwonił do męża, do mnie a że nie odbieralismy, to się przestraszył i przyjechał sprawdzić co jest 😝

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Filip ciężko trawi warzywka na początku miał problem z zrobieniem kupy, teraz tez się zdarza. Dlatego bałam się te mięsko wprowadzać tak szybko. Ale jutro dam chyba zacznę od indyka.

Ej a co śmiesznego w mleku za oknem? U nas tak się mówi na mgle a swoją drogą mleka bym się napila ojjjj
U mnie też się mówi że mleko za oknem VIOLKA nie znasz tego?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:09   #1954
violka848
Zakorzenienie

Ehh ale się rozmarzyliśmy z Tż. Zamarzył nam się wyjazd we dwoje na weekend do spa, bez porannej pobudki i przerywanej nocy ehh Po czym Tż poszedł dalej spać, a ja karmię naszą myszeczkę 😁 Chyba coś wyczuwa, bo jest strasznie miła i się słodko uśmiecha!😍

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Hania Cashmere serio pierwszy raz słyszę takie hasło myślałam że to słownik spłatał figla)
Stary 2015-10-31, 10:10   #1955
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh ale się rozmarzyliśmy z Tż. Zamarzył nam się wyjazd we dwoje na weekend do spa, bez porannej pobudki i przerywanej nocy ehh Po czym Tż poszedł dalej spać, a ja karmię naszą myszeczkę 😁 Chyba coś wyczuwa, bo jest strasznie miła i się słodko uśmiecha!😍
Czasem też marzy mi się odpoczynek od tych dzieciowych obowiązków, ale jak tylko pomyślę o rozlace (nawet tylko na weekend) to aż mnie ciary przechodzą 😃
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:13   #1956
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53295578]cześć tak w ogolę w Halloween macie cukierki dla dzieciakow przygotowane? Bo u mnie w bloku są dzieciaki fajne i łaziły w zeszłym roku.
Hania dzis do 7mej łaskawie pospała, w nocy nie wiem ile pobudek, bo ze mna, ale ze 4 były.

ale brzydkawy ten koszyk piknikowy

fajnie że piszesz, lubie takie cieple zapachy, brzoskwinia, jabłuszko i kokos w skladzie, apetycznie [/QUOTE]

U nas nie obchodzi się Halloween.
No ładny jest ten zapach tak otula ciepła nutka. Powachaj przy okazji

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
O musze luknac 😊

Za co mandacik?

Jaka noc za mna kochane! Jedzonko o polnocy potem o 5 i spal do 8!!! Wiecie kiedy mi dziecko ostatnio spalo do 8? ze 4m temu!
Jestem mega wyspana.

No i bierzemy sie za malowanie. Mama miala wpasc z pawkiem posiedziec ale zadzwonili i poszla na 2h wiazanki sprzedawac. Przynajmniej zarobi moze cos.
No i super dzień się zaczął.

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość

[/COLOR]

Zosia generalnie nie jest typem przepadlistego dziecka, ale bardzo chce próbować wszystkiego co ja jem. Czasem z ręki wyrywa i chce do swojej buzi włożyć. Generalnie bardziej interesuje ją co ja mam na talerzu niż jej porcje jedzenia. Myślę, że to taki etap w jej rozwoju. Bo jeszcze niedawno totalnie się nie interesowała takimi rzeczami. Zresztą tak się jej podoba jedzenie "na spółe", że jak ciumka chrupka, to wyjmuje z buzi i mnie częstuje. Jak biorę gryzą to bardzo się cieszy.
Ale fajnie ze Zosia taka kumata. Mój jeszcze nie jest na etapie wyciągania rączki z czymś żeby oddać. Umie tylko zabierać lub ciągnąć i szczypac. No i wyciąga ręce jak chce by go podnieść.

Stary 2015-10-31, 10:14   #1957
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem też marzy mi się odpoczynek od tych dzieciowych obowiązków, ale jak tylko pomyślę o rozlace (nawet tylko na weekend) to aż mnie ciary przechodzą 😃

A mnie nie 😝 ja bym zostawiła dziubunga ja jestem egoistka urodzoną i uważam ze mi się też należy, a jeszcze jakbym zostawiła z moją mamą to bym nie miała wyrzutów 😁 No ale cycki i ciężki przypadek, mamę by mi zajechała przez weekend córunia Może za jakiś rok hmm
Stary 2015-10-31, 10:21   #1958
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Hania Cashmere serio pierwszy raz słyszę takie hasło myślałam że to słownik spłatał figla)
Oj ja to bym szybko zatesknila za tym moim pysiem. Ale taki jeden dzień bez noclegu by nam się przydał. Od rana do wieczora masazyk jacuzzi dobre jedzonko oj tak...

No widzisz całe życie się człowiek uczy czegoś

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Mój Filipcio odsypia ranna pobudke. Śpi juz 1,5 godz boje się to pisać bo pewnie zaraz czar prysnie

Stary 2015-10-31, 10:22   #1959
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Czuje w kościach że bar mleczny chce zniknąć na calutki weekend
Stary 2015-10-31, 10:26   #1960
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Poważnie U mnie też się mówi na mgłe mleko

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:27   #1961
Hanka20
Zakorzenienie

CASH troskliwego masz teścia! a Szymus to ładny spioszek

Stary 2015-10-31, 10:27   #1962
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja to bym szybko zatesknila za tym moim pysiem. Ale taki jeden dzień bez noclegu by nam się przydał. Od rana do wieczora masazyk jacuzzi dobre jedzonko oj tak...

No widzisz całe życie się człowiek uczy czegoś

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Mój Filipcio odsypia ranna pobudke. Śpi juz 1,5 godz boje się to pisać bo pewnie zaraz czar prysnie

Ja też bym zatęskniła za tą mordeczką i myślałabym o niej, ale nie tak obsesyjnie, tylko tak pozytywnie) a sama bym się relaksowala maksymalnie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Czuje w kościach że bar mleczny chce zniknąć na calutki weekend

Oj chciałby, ale tego nie zrobi swojej Pysi
Stary 2015-10-31, 10:36   #1963
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
O mam tak samo 😊

Jezu ile bede miala sprzatania
Jeszcze gardlo mnie boli.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:55   #1964
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Katt ja nie mam jesCze okresu

---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

A za co mandat bibułki? Gg jak nic!

Majka szybko się nauczy z diody pić, zobaczysz.

Rosi-zazdro wyjazdu,będzie dobrze. Przetrwalas godzinę tu to i tam dasz rade
Mandat za gadanie przez komórkę...

Cytat:
Hmm ciekawe czy coś w tym jest z tymi owocami. Na Mikołajki u nas tylko dzieciom kupuje się prezenty

Za szybko się jechało? A zrób mu tak, co więcej idź na to piwo naprawdę ciekawe jak zareaguje!

Dzień dobry nie śpimy juz od 5.40 masakra! Ale u nas mgła - mleko za oknem. Idę robić śniadanie

Hehe zrobię, zrobię jaj karmić przestanę

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53295286]autko fajniejsze.
Moj TZ tez wszystko z keczupem hehe. nawet mi moje wypieszczone potrawy nim psuje czasem

niby ok roku,ale walic nimi po podlodze to juz teraz moze

Tez 5kromek potrafie zjesc na raz,jak mam ciąg i ssanie Moja Hania po drugim cycku wczoraj drugi raz rzygneła �� no ale w nocy ok. Tylko taka malutka wysypke ma na policzkach dzis,nie wiem czy to morze byc od rzygowin? Byla od razu myta... czy to ten banan �� juz kiedys banana probowala, wiecej i nie bio,tylko zwyklego i nic nie bylo.

O! Moja delikatne jarzynki tez zje mawet.ja mieso wprowadzilam po ok miesiacu,przez to niejadkowanie. A drob,krolik jest przy skazie potencjalnie niebezpieczny?[/QUOTE]
To mój wszystko majonezem bezczesci...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:01   #1965
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzilo mi o to ze niezmielone z kawałkami. Twoja Zosia jest niesamowita z tym jedzeniem i super że jej nic nie uczula. U nas znów troche plamek na skórze ;/
pokaz zdj tych plamek

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Ad.2, a czy Jaś czasem nie jest alergikiem? Bo jeśli tak, to z białkiem bym była ostrożna. Teraz podobno są dwie szkoły, jedna mówi o podawaniu samego żółtka przez długi czas, a druga o tym, że daje się od razu całe jajko.
Ja od 5m podawalam żółtko tylko, a po 7m podalam trochę białka i było ok. W czwartek pierwszy raz Zosia zjadła całe jajko. Wczoraj pytalam się lekarza czy to nie za wcześnie i mówi, że jeśli nie ma reakcji alergicznej to żeby dawać dwa razy w tygodniu.
jest. u nas cale jajko juz bylo grane nie pamietam zeby po tym cos bylo, nie wiem czy to wtedy sie to skumulowalo, ale raczej nie. zreszta od wczoraj lecimy an samych poczatkowych warzywach. musze sie glebiej przyjrzec temu co je.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Ja wiem, że to niepedagogiczne i w ogóle, ale.... probowalyscie zabawiać przy jedzeniu?
u nas musi grac tv.. eh.. z tym jedzeniem :P
do 18-stki cycek.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:10   #1966
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Dzien dobry
Noc w miarę. Rano chyba od 6 jeczenie w łóżeczku. Wiem zevto zęby tak go męczą.
Dziś jedziemy do babci Tz i na groby poza miastem. Jutro w mieście zostaną.

Niezawsze - niefajnie z mandatem i z GH :/

Goczek - ja tam w to nie bardzo wierze że dziecko wie co mu szkodzi. Mam jakieś słodycze ale bramke bez domofonu z plakietka - uwaga pies :P
My berzuemy wieczorem dynie wydrazac dla zabawy bo Halloween mnie nie przekonuje. Ostatnio widziałam dziecko przebrane na zabawę szkolną za śmierć :banghead:

Siempre - to malutko synek je. Moj też nie jest glodomorem. Taki typ. Pewnie przeczytał jak kiedys napisalam, że lepszy niejadek niż dziecko przed którym trzeba chiwac się z jedzeniem
hehe, podsłuchiwacz Moja pewnie TZta podsłuchala, że nie chciałby grubaski
mnie tez by takie przebranie sśmieszyło choć sama bym tak chyba nie przebrala- chociaż do szkoły to już moze tak, starszak jest.

Cytat:
Jaka noc za mna kochane! Jedzonko o polnocy potem o 5 i spal do 8!!! Wiecie kiedy mi dziecko ostatnio spalo do 8? ze 4m temu!
Jestem mega wyspana.

No i bierzemy sie za malowanie. Mama miala wpasc z pawkiem posiedziec ale zadzwonili i poszla na 2h wiazanki sprzedawac. Przynajmniej zarobi moze cos.
no to świeto Ci synek dzis urządził, mega u mnie tez dzis miniremont, supr pogoda, a ja sie bycze, bo sprzatac nie ma sensu chociaz salon juz poodkurzalam.

Cytat:
Chodzilo mi o to ze niezmielone z kawałkami. Twoja Zosia jest niesamowita z tym jedzeniem i super że jej nic nie uczula. U nas znów troche plamek na skórze ;/
a Gdzie Julek ma te plamki, na buzi tez? u mojej tez na policzkach pryszczyki- od dziś, chcialam fote Wam pokazac, ale nic nie widac, takie małe to. żołtko przedwczoraj było ok 13tej (drugi raz)- to chyba nie od tego? no i wczoraj banan bio.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:16   #1967
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ja chyba od listopada zacznę dietę tzn ograniczę słodycze
I ćwiczyć musze zacząć, codziennie rano, bo wieczorem mi sie nie chce.
A wiesz co w wadze baterie mi sie skończyły ale ostatnio jak sie ważyłam to 53,5kg a wzrost 163

Heheh uśmiałam sie
Moja tez na początku nieufna taka a przecież takie dobre gerberki mniam
oo to Ty fajnie wyglądasz, ja przy wzroście 164 jak ważyłąm 54kg to wyglądałam okropnie, chuda szczapa z wielkim cycem

Cytat:
A z dobrych wieści u nas to ci sąsiedzi chcą kupić nasze mieszkanie byli dzis porozmawiać o konkretach, napalili sie hehe nawet sie zbytnio targować nie chcieli, bo wszystko zostawiamy oprócz mojego pianina, łóżeczka i komod Alicji ciesze sie, fajnie wyszło
super
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Super ��

Hehe moj tak samo z tym ketchupem

dzięki ��

to fajowo się złożyło, gratki ��

O A wiecie że evree wypuściło też kremy do twarzy �� używam od jakiegoś czasu rozanego, fajny bardzo jest

drzewko ��

Karm jak najbardziej, biedna ��

My dziś po pierwszym jablku ale się krzywila �� ale jadła dzielnie. W ogóle Nadia lubi jesc i nie mam z nią problemów. Moja smakoszka ��
Kochana nie kracz, bo Tatiana też jadła ładnie, a potem miała załąmanie teraz znów ładnie je - no opróćz kaszki
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

jojczenie czas zaczac! jem sniadanie a maly patrzy i slucha piosenek dla dzieci,mam chwile dla siebie, bo nie madziecka jak mu to wlacze ;D
tz spi po nocce, pozniej na groby w miescie pojdziemy, jutro w nasze strony rodzinne.

Pytania mam:
1. ktore zebe wychoidza po dolnych jedynkach? gorne jedynki, czy dolne dwojki? bo sprzeczne informacje mam.
a pyt numer 2: kiedy podac mozna jajecznice na parze np?

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

ja bym tak przebrala haha
haha ja też

witam w ten sobotni dzień
po obiedzie ruszamy w gości
dziewczyny jak wprowadzać małej gluten? kaszek nie chce mi jeść, no nie zmuszę jej a wcześniej tak lubiła.. manne dawać do zupki?
a na drugie śniadanie będą zawsze owoce + mleko

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Ja wiem, że to niepedagogiczne i w ogóle, ale.... probowalyscie zabawiać przy jedzeniu?
ja nie - nie chce jeść to po prostu nie je. Nie chce uczyć dziecka jedzenia przy zabawie. Nie chce też żeby zjadło tylko wtedy kiedy się zapomni i otworzy buzię.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-10-31 o 11:17
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:30   #1968
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

u mnie tez sie tak mowi. tz na poczatku rozszerzania moją zatkało z kupami, ale po kurczaku sloiczkowym nic sie nie działo. ja podejrzewam,ze kawaleczek banana na zoladku stanął, bo sobie ze 2 razy tak odgryzła wczoraj. albo uczulił

Cytat:
ja i owszem. Ale wtedy to się zagapiala ale usta zacisniete i tak zwykle. ale mam inną metodę na to zeby Hanka jadła- podaje jej na łyżeczce metalowej z woda albo i bez wody, ale wsadzam łyżeczke z obiadkiem do szklanki i stukam,ze niby woda leci- to dzioba otwiera Chlejusek mój ja w dziecinstwie lubilam byc "oszukiwana" przy jedzeniu, np. musztarde tak polubilam, że mama mi pod jajko ciutke dala, mi posmakowalo strasznie i potem wolałam "oszukaj mnie jeszcze raz!"
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:35   #1969
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53296697]hehe, podsłuchiwacz Moja pewnie TZta podsłuchala, że nie chciałby grubaski
mnie tez by takie przebranie sśmieszyło choć sama bym tak chyba nie przebrala- chociaż do szkoły to już moze tak, starszak jest.

no to świeto Ci synek dzis urządził, mega u mnie tez dzis miniremont, supr pogoda, a ja sie bycze, bo sprzatac nie ma sensu chociaz salon juz poodkurzalam.

a Gdzie Julek ma te plamki, na buzi tez? u mojej tez na policzkach pryszczyki- od dziś, chcialam fote Wam pokazac, ale nic nie widac, takie małe to. żołtko przedwczoraj było ok 13tej (drugi raz)- to chyba nie od tego? no i wczoraj banan bio.[/QUOTE]

Na ciele. Rączki nóżki brzuszek. Podobno uczula zjedzenie czegos po raz kolejny a nie pierwszy ech i weź zgadnij.
Do szkoły już 6latki chodzą

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Sylwia - zrobie foto później
Stary 2015-10-31, 11:43   #1970
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
oo to Ty fajnie wyglądasz, ja przy wzroście 164 jak ważyłąm 54kg to wyglądałam okropnie, chuda szczapa z wielkim cycem

super

Kochana nie kracz, bo Tatiana też jadła ładnie, a potem miała załąmanie teraz znów ładnie je - no opróćz kaszki

haha ja też

dziewczyny jak wprowadzać małej gluten? kaszek nie chce mi jeść, no nie zmuszę jej a wcześniej tak lubiła.. manne dawać do zupki?
a na drugie śniadanie będą zawsze owoce + mleko

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

ja nie - nie chce jeść to po prostu nie je. Nie chce uczyć dziecka jedzenia przy zabawie. Nie chce też żeby zjadło tylko wtedy kiedy się zapomni i otworzy buzię.
Tak Chyba pół łyżeczki kaszy do obiadku tylko chyba tą kaszę trzeba uprzednio ugotować w łyżeczce wody Ale tego nie jestem pewna bo ja inaczej gluten wprowadzam

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Synek pospał od 9 do 9:50 i się nie wyspał bo o 11 poszedł znowu spać i śpi już 40 min Wstanie to się ogarniamy i jedziemy do teściowej.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:48   #1971
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

a na drugie śniadanie będą zawsze owoce + mleko [COLOR=Silver]
Można manne. Albo jakiś deserek z glutenem , np z biszkopcikami. Ew jakąś pietke chleba do ciumkania jak sobie już radzi

JAŚ

Stary 2015-10-31, 12:01   #1972
gossip_girl21
Zakorzenienie

Moja jojczala, obrocila się na brzuch patrzę za chwile a ta usnelam....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:03   #1973
madzixx88
Zakorzenienie

Hej! U nas nocka fajna, o 5:20 tylko smoka podałam i spaliśmy do 7 tzn my z mężem sobie troche wcześniej pobudkę zrobiliśmy heh
Byłam po 8 na grobach z tesciowa, wrocilam o 10 i Ala akurat z drzemki wstawała, tatuś jaki dumny z siebie, ze w czas położył i nic nie zamarudziła teraz na spacerku jestesmy.

Viola-tak gram, tzn grałam lepiej tu pasuje chodziłam do podstawowej muzycznej i I stopień skończyłam. Jak sie wyprowadzałam od rodziców to sprzedałam pianino akustyczne i mam cyfrowe teraz, do takiego amatorskiego grania spoko i mozna słuchawki podłączyć

Dzięki za miłe słowa o mieszkaniu, jestesmy bardzo zadowoleni z obrotu sprawy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:12   #1974
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

BLACK- szukalas jakis bucikow dla Pawcia?

JAŚ

Stary 2015-10-31, 12:13   #1975
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-a widziałaś te zabawki na żywo? Niby spoko ale jak dla mnie mało funkcji maja i wolałam dołożyć 15 zł i kupić kostkę edukacyjna smily play

Kat-tak, ja daje Expert ha i ona jest mleczna ale na pudełku jest info ze dla dzieci karmionych piersią lub mm hipoalergicznym wiec moze nie uczula. Choć U Sylwii jakis problem był :/
Stary 2015-10-31, 12:16   #1976
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Kat-tak, ja daje Expert ha i ona jest mleczna ale na pudełku jest info ze dla dzieci karmionych piersią lub mm hipoalergicznym wiec moze nie uczula. Choć U Sylwii jakis problem był :/
no ja podejrzewam kaszki mleczne, ale to tylko podejrzenia, dopiero terz bede dochodzila do tego co i jak, najpierw musze wyleczyc malego a idzie opornie.

JAŚ

Stary 2015-10-31, 12:27   #1977
madzixx88
Zakorzenienie

Hania-dzięki za cynk o serum różanym, ostatnio złe zakręciłam i wrzuciłam do szuflady to mi 3/4 wyciekło :/ ale byłam zła bo niedawno kupowałam. Teraz mam na dnie końcówkę a bardzo go lubie. Tez mam jakis problem z wysuszeniem skory :

Black, Bird- niby kg ok ale przy mojej budowie najlepiej sie czułam 49-50kg i tyle musze osiągnąć. Teraz słoniowate uda mam i brzuch mi odstaje
Stary 2015-10-31, 12:51   #1978
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
BLACK- szukalas jakis bucikow dla Pawcia?
szukalam ale nie kupuje na razie - kolezanka ma przywiezc jakies po corci swej bezowe. A czo?😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 13:07   #1979
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
O musze luknac 😊

Za co mandacik?

Jestem mega wyspana.

Za gadanie przez kom...wylukali mnie lornetka lobuzy jedne...

Cytat:
Ad.2, a czy Jaś czasem nie jest alergikiem? Bo jeśli tak, to z białkiem bym była ostrożna. Teraz podobno są dwie szkoły, jedna mówi o podawaniu samego żółtka przez długi czas, a druga o tym, że daje się od razu całe jajko.
Ja od 5m podawalam żółtko tylko, a po 7m podalam trochę białka i było ok. W czwartek pierwszy raz Zosia zjadła całe jajko. Wczoraj pytalam się lekarza czy to nie za wcześnie i mówi, że jeśli nie ma reakcji alergicznej to żeby dawać dwa razy w tygodniu.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Zosia generalnie nie jest typem przepadlistego dziecka, ale bardzo chce próbować wszystkiego co ja jem. Czasem z ręki wyrywa i chce do swojej buzi włożyć. Generalnie bardziej interesuje ją co ja mam na talerzu niż jej porcje jedzenia. Myślę, że to taki etap w jej rozwoju. Bo jeszcze niedawno totalnie się nie interesowała takimi rzeczami. Zresztą tak się jej podoba jedzenie "na spółe", że jak ciumka chrupka, to wyjmuje z buzi i mnie częstuje. Jak biorę gryzą to bardzo się cieszy.

Ale super, że tak ładnie je, Maćka w ogóle jedzenie niezbyt interesuje, tylko cycus...

Cytat:

Tak wczoraj jak bylam u koleżanki, to Michała Mackowi uczbiaczkiem i jakoś zjadl pół sloika...

Cytat:

U nas tez tak się mówi.

Kurcze znów sobie pozwoliłam na jedzenie wszystkiego i co i nic się nie stało, ba nawet znikać Mackowi zaczęło, ale smaruje go 4 razy dziennie.. Jedni mówią, że jedzenie nie ma wpływu, drudzy, że tak, u nas szorstkie poliki żyją swoim życiem...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 13:13   #1980
gossip_girl21
Zakorzenienie

Od wczoraj nie robię nic innego niż siedzenie na necie i czytanie o fotelikach... Łeb jak sklep a konkretów zero...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości