|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
|
|
#2732 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W ogóle strasznie mnie cieszy, że ona jest coraz bardziej zainteresowana otoczeniem, że już widać że ją zaczynają niektóre rzeczy ciekawić, że zaczyna wydawać z siebie dźwięki inne niż płacz
Każdy dzień przynosi coś nowego w jej rozwoju i to jest niesamowite
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poznawanie świata przez dziecko |
|
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Malinowa masakra z taka tesciowa. Tez mialam taka ze jak juz ja widzialam to zawsze cos mowila do dziecka o mnie.. oo mamusia dokladnie pampka nie zapiela itd. Eh.
Boze ja sie przeszlam, taki dlugi spacer zaliczylam i trzeci raz tzta i cisza. Wiec czas na film i lulu :/ Maggie, Pasztetnik, kasia co tam???? Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej..wpadam by zapytać jak tam poród u pasztetniczka?...
Maggisia jak tam..dzieje sie?.. Gabrielek mój przychorowal troszkę..ale juz lepiej 😊 mleczka moc lepsze niż syropki😉 Nie bardzo Wiem co u Was bo maly mi z rak nie schodzil.. Pozdrawiam wszystkie mamy😚 |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za małego Maksa co by szybko wyskoczył z mamusi... a może oni już po : >
|
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z innej beczki.. denerwowalo mnie zawsze to jak tesciowa zamiast normalnych slow typu smoczek mowila "moń". Albo idziemy nyny albo.. amciac. Nosz ☠☠☠☠a. Zerocilam jej uwage raz zeby zwracala sie do mojego dziecka normalnie i uzywala znanych powszechnych normalnych slow a nie jakies takie glupie okreslenia. To tlumaczyla ze to dziecko i tak trzeba mowic haha. Szok. Wiec odpowiadalam ze dziecko sie uczy slow i nie chce zeby zapamietalo jakies glupie wyrazy :/ Nie kumam wprowadzania zamiennikow. Kolezanka na makaron mowi : gagi Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie nic nie wiadomo co wymyślą
|
|
|
#2739 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też nie rozumiem tych zamienników, nie lubię też jak ludzie zwracają się do dziecka sepleniąc albo "gugając" - nosz po co?
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
jest! Pasztetnik napisała
Maksymilian pojawil sie na swiecie o 21:30, 3450g, 53cm, punkty 8/10. Wod Porod finalnie przez CC, skurcze tak masakryczne |
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś nadal nic..
Przez weekend nie robią nic i albo urodzę sama albo w pon dopiero wywoływanie.. Dobranoc dziewczynki
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
O ja to skoro skurczyska byly to co sie stalo ze cc. No ale niewazne finalnie super
grono sie zaweza Graty graty ![]() Maggie mysle ze jak sie u nas zacznie cos dziac to to bedzie jak fajerwerki hahs nie ma to jak byc ostatnia i jeszcze tyle dni po tp lol ;-) Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
dalej pisala, że wody były zielone i małemu tętno spadało, stad cc
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn dzisiaj już jest sobota
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Maksiu! Pasztetnik gratuluję!!!!!!
|
#2746 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie 3 dni przed miesiączką miałam ostry bół podbrzusza strasznie mnie kuło ze nie mogłam leżeć stać nic.. ból promieniował na plecy trwało to ponad godz . nagle przeszło 1 dzień po spodziewanej miesiącze która miała być 28 pazdziernika strasznie mnie zaczęły boleć sutki piersi zrobiły się ciężkie pobolewa mnie czasami podbrzusze ale tylko troche i nic robiłam dzisiaj test wyszedł negatywny :/ już sama nie wiem co to jest pomóżcie dzięki
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje PASZTETNIK!
W końcu doczekałas się synka. Teraz to powinna być moja kolej,ale nic na to nie wskazuje ![]() Jeszcze nocka u mnie nie przespana bo wczoraj dziewczynie po 22 przy ktg odeszły wody. I kazali jej się położyć. . Cała noc skamlala, później zaczęły się jęki i w końcu ją wzięli.. Ale u mnie już po spaniu
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia_aa urodziła Madzię o 00:50. Pisała że poszło szybko
)))
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia GRATULACJE!!
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- No to pozostaje tylko ja i Olibar. I pewnie sobie wykrakalam że będę ostatnia ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Na dodatek mam nieprzespana noc za soba bo laska z pokoju miała całą noc skurcze i niedawno właśnie urodziła ![]() Olibar Ty pewnie niedługo urodzisz i nawet nie będę miała z kim rozmawiać o porodziku tym samym dopiero chyba się odezwę jak juz będzie po. Przytlacza mnie juz ta cała sytuacja
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie, Olibar jeszcze tylko chwila Was dzieli od ucałowania swoich kruszynek!
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkoncu! Gratulacje dziewczyny
16.01.2014r. Inga 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-10-31 o 08:39 |
|
|
|
#2752 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gratuluję rozpakowanym i
za jeszcze zapakowane
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny juz wiecie ze urodziłam, malutka ma 3470 i 55 cm
poród szybki ald intensywny, mialam super lekarza i położne poprostu rewelacyjni! Kolo 23 bylam na porodowce a o 00.50 mala byla juz na świecie. Narazie jestem mega padnieta bo nie spalam w nocy musze sprobowac trochę nadrobic.Maggid Olibad trzymam za was kciuki. Nie poddawac mi się tu!!! |
|
|
|
#2754 | ||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
))Cytat:
Jako ze dolaczylam ostatnia do watku to ostatnia urodze ![]() Czyli teraz czekamy 2 dni na samoistna akcje. Aczkolwiek musze doczytac bo w niedziele ide na cos i pewnie drugi masaz bedzie hmm W ogole juz nie bede mogla rodzic w tym centrum gdzie chcialam. Przy indukcji tutaj to juz tylko szpital zostaje no ale wowczas moge miec epidural (chox pewnie z moim szczesciem i tak mi go nie podadza z jakiejs przyczyny ;-)) Cytat:
![]() Gratuluje szybka akcja tez taka chce dla siebie i Maggie rosi:Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#2755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
U mnie niedawno był obchod. Jak nie ruszy do pon samoistnie to w pon czwarte wywoływanie i niby lekarz twierdzi ze nie będą dalek czekać i będzie cesarka jak nie pójdzie. . No zobaczymy. Chciałabym mieć to już z głowy, ale bardzo się boje porodu naturalnego bo dziecko ponad 4 kg waży i wolala bym cesarkę w takim przypadku.. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Każda położna która mnie widzi czy lekarz bada widząc mój brzuch pyta się tak jakby stwierdzając, że duże dziecko Pani ma prawda? No więc na małego skrzata nie mam co liczyc.
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Czwarte wywolywanie.. boze :/ lepiej zeby Tobie cesarke zrobili.. ale oczywiscie najpierw trzeba wymeczyc pacjenta.
Ja juz nie daje rady z niczym. Mam dosc nie moge z lozka sie podniesc szok :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wspominając o tym jaki ból sprawia mi fakt jak trzeba się golić przykucnac, a później wstać aaa. .. Może się ruszy do pon ale szczerze to przy takiej wadze wole cc.. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Olibar jeszcze trochę męki przed Nami i KONIEC.. na pewno nie dłużej niż 7 najbliższych dni..
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Jej moglas napisac nie dluzej niz 4 dni
7 to jakas abstrakcja ![]() Ja sie nie gole tzn nogi tak ale na dole to nawet nie pozwalaja bo mowia ze sie moze infekcja wdac wiec lepiej zapuscic bobra chociaz tyle dobrego lolNo to czary mary! Dzieci wyskakiwac! Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tu się wolę sama ogolic bo jak by doszło to pęknięcia a tak klaki i musieliby szyć. .. wrrrr :
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Najczarniejszy sxenariusz to max 4 dni!!
![]() Oczywiscie lepiej sie samemu golic. Tak mialam w Pl ze kazali ale tu wrecz mowia zeby sie nie golic oni tu tez nie gola. Mowia ze to nie jest wskazane wiec widac co kraj to inaczej ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

muszę się nacieszyć tym małym przytulaskiem bo tylko patrzeć jak dorośnie i zacznie pyskować :P

za jeszcze zapakowane