Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 09:54   #3601
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

ANI_ QA, ADKA no na cmentarz to się nie wybieram w żadnym wypadku, tak jak mówicie, pozniej pojadę.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:06   #3602
czubasek20
Zakorzenienie

Hej kochane
Mam andzieje ze wszystkie trzymacie sie w dwupaku.
Czytam Was ale ciezko bo caly czas jestem pod cos podlaczona. Mam dosc szczerze mowiac. Wszystkie dziewczyny z sali juz wyszly wiec leze sama. Polozne sie smialy ze jak co roku w niedziele wiecOr beda miec nalot po cmentarnych spacerach.
Dzis mam podlaczona pompe z magezem.
I maz mi przywiezie Hanie bo plakala w nocy do mamy... rycze jak o tym pisze.

NIENAWIDZE SZPITALI.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:07   #3603
kalwinka
Zadomowienie

sylwoha jakie pożywne, zdrowe i apetyczne śniadanie !

Jedziemy dzisiaj na urodziny siostrzeńca tż a ja jestem zmęczona i koszmarnie mi się nie chce. W nocy budziłam się kilkanaście razy

Dobrze że jest możliwość wzięcia opieki. Z urlopu pracodawca może odwołać pracownika jak łaskawie szef mojego tż raczył mu przypomnieć w tym tygodniu. Ślubny wypisał 7 dni urlopu żeby skończyć remont, z 3 jest odwołany w dodatku jedzie od razu w delegacje :/ W grudniu nie ma szans, żeby dostał normalnie wolne, bo gorący okres, a z L4 nie mogą go ściągnąć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:13   #3604
czubasek20
Zakorzenienie

kalwinka z tego 2
Tyg urlopu dla taty tez nie moga go sciagnac

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

W ogole zostalo mi 47 dni do porodu. I tz wczoraj dostal informacje od szefa ze od nowego roku maja delegacje zagraniczne. 4 tyg czechy albo egipt a pozniej tydzien w domu. Tyle ze nir.wiadomo od ktorego dokladnie miesiaca.
Kasa duuuzo wieksza ale bede sama z dwojka dzieci,.studiami i tesciami. Zyc nie.umierac.

sweet chyba Ty kladlas sie do szpitala, odezwij sie

Stary 2015-10-31, 10:57   #3605
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Czytam Was ale ciezko bo caly czas jestem pod cos podlaczona. Mam dosc szczerze mowiac. Wszystkie dziewczyny z sali juz wyszly wiec leze sama. Polozne sie smialy ze jak co roku w niedziele wiecOr beda miec nalot po cmentarnych spacerach.

NIENAWIDZE SZPITALI.
Trzymajcie się dzielnie z Wojtusiem mam nadzieję że niedługo wyjdziecie do domu A Hania na pewno poprawi ci humor

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:58   #3606
rudaska
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Witam się w sobotę. Tż pojechał na koncert ze znajomymi a ja zaraz biorę się za ogarnianie chałupy.

Acapella gratulacje udanej wizyty. Prawie 3kg ale te maluchy rosną

Sylwuska wracaj do zdrowia jak najszybciej. My też wczoraj skręciliśmy łóżeczko Już stoi w naszej sypialni

Ogólnie o matko. Współczuję ci akcji na rondzie, policja to pały :/. A ludzi którzy tylko narzekają i nie potrafią się cieszyć w ogóle nie rozumiem. Dobrze że po badaniu ok.

Wojniann nawet nie strasz, że cię operacja czeka

Czubasek najgorsza to chyba ta rozłąka z dzieckiem. Na pewno mała się stęskniła.

Aniqa gratuluję wizyty i dzięki za informacje o tabletkach

Dziewczyny jestem załamana. Niecały rok temu robiliśmy kapitalny remont łazienki. Okazało się że od dwóch dni nas ktoś z sąsiadów zalewa. Mamy podwieszany sufit i od wczoraj wieczora wychodzi co chwila nowa plama. Najgorsze że babka nad nami jest zalana jeszcze bardziej i też na suficie, ale nie zgłosiła tego do spółdzielni za co dostała konkretny o☠☠☠☠☠☠☠. Stwierdziła że jak jej lampki w łazience dziś zaczęły mrygać to się trochę zmartwiła. Na nasze zgłoszenie dzisiaj spółdzielnia przyjechała po 15 minutach. Do sąsiadów jeszcze wyżej nie można się dostać. powiedzieli że jeśli w ciągu kilku godzin sąsiedzi nie znajdą wycieku to nas odłączają od wody bo nie mogą tego tak zostawić Sufit cały będzie do rwania. I qrwa teraz jeszcze taki remont nam na głowę spada i nie wiem czy robić to jeszcze przed świętami czy zostawiać taki syf i robić to na wiosnę ale przy takim maleństwie remont...

Kolejne wieści to takie, że prawdopodobnie tż wyjedzie w następną niedzielę i wróci dopiero za miesiąc, bo chce wziąć wolne od 7.12 do 10.01 żeby być ze mną przed porodem. Ale po nowym roku 10.01 już wyjeżdża, teściowej też nie będzie bo leci 6.11 znów do Anglii, wraca na święta i leci znów, więc jak mi z bąblem będzie ciężko to poproszę mamę żeby wzięła urlop i do mnie przyleciała.
Stary 2015-10-31, 11:12   #3607
kalwinka
Zadomowienie

Rudaska współczuję wyjazdu tż.

Remont łazienki chyba bym jednak zrobiła, ale ja panicznie się boję zagrzybienia i jego wpływu na drogi oddechowe maleństwa. A w takim podwieszanym suficie różne cuda się mogą rozwinąć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:20   #3608
syylwuska
Zakorzenienie

CZUBASEK JeszcE trochę i Cię wypuszcza ;*;* fajnie, ze zobaczysz dzisiaj córeczkę, na pewno od razu lepiej się poczujesz

RUDASKA dzięki, ale z tego co widzę, nie zapowiada się to dobrze ;/

Kurczę jeszcze w takim czasie takie kwiatki wychodzą ;/ masakra, zawsZe coś ;/ a jak zostaniecie, to nie zrobi się jakiś grzyb czy pleśń przez zime?? ;/

Kurczę, dobrze w takim razie, ze w razie czego mama będzie mogła Ci pomóc ;*

Ze mną nie jest za dobrze, nie wiem czy sama nie trafię dzisiaj na ip, teraz jeszcze wymiotowalam, jest mi tak niedobrze, ze szok ;/;/

Stary 2015-10-31, 11:30   #3609
halwaya
Zakorzenienie

Dziewczyny szpitalne. Trzymajcie się dzielnie. To śniadanie takie smakowite hehe

Rudaska współczuję tych atrakcji z łazienką. normalnie ręce opadają.
Co do tz to mam nadzieję, że jakoś się ułoży. Szkoda, że teraz tak w rozlace jesteście.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:34   #3610
sylwoha
Zakorzenienie

Sulwuska ale poloza Cie na pato pewnie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:35   #3611
rudaska
Zakorzenienie

każdy remont jest pod jego nieobecność, przeraża mnie ten syf, sprzątanie znów, ja sama z tym wszystkim ale ja tez myślę że im wcześniej tym lepiej. Liczę tylko na to że woda wsiąknie tylko w te regipsy na górze. Ja to bym w ogóle najchętniej zdjęła ten sufit, przez tydzień suszyła łazienkę i dopiero cokolwiek robiła. I najpewniej tak to się skończy. Mocy przybywaj! Dobrze że mamy ubezpieczone mieszkanie
Stary 2015-10-31, 11:36   #3612
syylwuska
Zakorzenienie

SYLWOHA a Ty jak jechałas to najpierw do ambulatorium czy od razu na ip??

Trudno, czuje się tak zle, ze już żyć mi się odechciewa ;/

Stary 2015-10-31, 11:40   #3613
sylwoha
Zakorzenienie

Ja mialam skierowanie.
Wiec ty na ip
Stary 2015-10-31, 11:45   #3614
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Fajnie by było, miałybyśmy wynagrodzone problemy z szyjką
A przypomnij mi jaką Ty długość miałaś szyjki przy zakładaniu pessara?
23 mm
Stary 2015-10-31, 11:58   #3615
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja mialam skierowanie.
Wiec ty na ip
Czyli nie jechać już do ambulatorium? Kurczę może tam mi coś dadza?

Stary 2015-10-31, 11:58   #3616
sylwoha
Zakorzenienie

Ambulatorium to nocne chyba
Stary 2015-10-31, 12:01   #3617
kalusia87
Zakorzenienie

A ja nie wiem, czym różni się ip od ambulatorium myślałam, że to to samo
Stary 2015-10-31, 12:04   #3618
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ambulatorium to nocne chyba
Ambulatorium przyjmuje wtedy kiedy nie przejmuje lekarz rodzinny, czyli niedzielę, święta, soboty i nie tylko w nocy. Chyba tam najpierw będę musiała, bo ja nie mam skierowania do szpitala.

Stary 2015-10-31, 12:20   #3619
sylwoha
Zakorzenienie

Aha.. To jedz nie ma co czekac
Stary 2015-10-31, 12:20   #3620
adka_19
Wtajemniczenie

[b]czubasek[/b[ trzymaj sie kochana w szpitlau ;* Nie daj sie !!!
nie ciekawe wiesci jesli chodzi o Tzta... Bedzie dobrz e;* Oby jak najpozniej te delegacje.

rudaska wspolczuje przebojow

sylwuska trzymaj sie i nie daj sie ! jesli potrzeba to zasuwaj na IP !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:28   #3621
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Rudaska współczuję wyjazdu tż.

Remont łazienki chyba bym jednak zrobiła, ale ja panicznie się boję zagrzybienia i jego wpływu na drogi oddechowe maleństwa. A w takim podwieszanym suficie różne cuda się mogą rozwinąć
Tez zrobilabym remont bo boje sie panicznie plesni. Nam wychodzi w lazience przy oknie ale bie ruszymy z tym juz w tym.roku na bank.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
CZUBASEK JeszcE trochę i Cię wypuszcza ;*;* fajnie, ze zobaczysz dzisiaj córeczkę, na pewno od razu lepiej się poczujesz

RUDASKA dzięki, ale z tego co widzę, nie zapowiada się to dobrze ;/

Kurczę jeszcze w takim czasie takie kwiatki wychodzą ;/ masakra, zawsZe coś ;/ a jak zostaniecie, to nie zrobi się jakiś grzyb czy pleśń przez zime?? ;/

Kurczę, dobrze w takim razie, ze w razie czego mama będzie mogła Ci pomóc ;*

Ze mną nie jest za dobrze, nie wiem czy sama nie trafię dzisiaj na ip, teraz jeszcze wymiotowalam, jest mi tak niedobrze, ze szok ;/;/

Sulwuska ja bym pojechala na ip jak Cie tak morduje...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, czym różni się ip od ambulatorium myślałam, że to to samo
U nas dla przypadlow gin nie ma ambulatorium. Jest oddzielne ip wiec zalezy od szpitala.
Schudlam dwa kilo odkad tu jestem. Te kroplowki tak dzialaja. Tz mi dzis ma przywiezc ogorkowa, udka i buraczki. Przynajmniej sie najem

Stary 2015-10-31, 13:37   #3622
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

NIENAWIDZE SZPITALI.
Współczuję :/ też cały czas leżałam podłączona do czegoś i strasznie to ogranicza, ale ważne żeby pomogło!
No i super, że Hania Cię odwiedzi

Cytat:

W ogole zostalo mi 47 dni do porodu. I tz wczoraj dostal informacje od szefa ze od nowego roku maja delegacje zagraniczne. 4 tyg czechy albo egipt a pozniej tydzien w domu. Tyle ze nir.wiadomo od ktorego dokladnie miesiaca.
Kasa duuuzo wieksza ale bede sama z dwojka dzieci,.studiami i tesciami. Zyc nie.umierac.
Ojej, to beznadziejna sytuacja :/ wiadomo, że pieniądze w jakiś sposób wynagradzają to, ale jednak będziesz potrzebowała bliskiej osoby przy sobie...

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa gratuluję wizyty i dzięki za informacje o tabletkach

Dziewczyny jestem załamana. Niecały rok temu robiliśmy kapitalny remont łazienki. Okazało się że od dwóch dni nas ktoś z sąsiadów zalewa. Mamy podwieszany sufit i od wczoraj wieczora wychodzi co chwila nowa plama. Najgorsze że babka nad nami jest zalana jeszcze bardziej i też na suficie, ale nie zgłosiła tego do spółdzielni za co dostała konkretny o☠☠☠☠☠☠☠. Stwierdziła że jak jej lampki w łazience dziś zaczęły mrygać to się trochę zmartwiła. Na nasze zgłoszenie dzisiaj spółdzielnia przyjechała po 15 minutach. Do sąsiadów jeszcze wyżej nie można się dostać. powiedzieli że jeśli w ciągu kilku godzin sąsiedzi nie znajdą wycieku to nas odłączają od wody bo nie mogą tego tak zostawić Sufit cały będzie do rwania. I qrwa teraz jeszcze taki remont nam na głowę spada i nie wiem czy robić to jeszcze przed świętami czy zostawiać taki syf i robić to na wiosnę ale przy takim maleństwie remont...

Kolejne wieści to takie, że prawdopodobnie tż wyjedzie w następną niedzielę i wróci dopiero za miesiąc, bo chce wziąć wolne od 7.12 do 10.01 żeby być ze mną przed porodem. Ale po nowym roku 10.01 już wyjeżdża, teściowej też nie będzie bo leci 6.11 znów do Anglii, wraca na święta i leci znów, więc jak mi z bąblem będzie ciężko to poproszę mamę żeby wzięła urlop i do mnie przyleciała.

O kurde :/ beznadziejna sytuacja... i to jeszcze teraz :/ Ja bym jednak z remontem nie zwlekała, bo grzyb to straszne cholerstwo i strasznie wpływa na zdrowie...

kolejna, która zostanie bez Tż-ta... współczuję-naprawdę... Sama bym się załamała gdybym została sama bez męża, bo jedynie na pomoc mamy mogłabym liczyć.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jedź na IP jak się tak źle czujesz

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
23 mm
Czyli podobna do mojej, moja na wczorajszym USG miała 25mm. Miałaś ją sprawdzaną w międzyczasie?

Cytat:
U nas dla przypadlow gin nie ma ambulatorium. Jest oddzielne ip wiec zalezy od szpitala.
Schudlam dwa kilo odkad tu jestem. Te kroplowki tak dzialaja. Tz mi dzis ma przywiezc ogorkowa, udka i buraczki. Przynajmniej sie najem
Wyobrażam sobie, sama schudłam ostatnio w szpitalu
Kochany Tż, nie będziesz musiała jeść szpitalnych rarytasów
Stary 2015-10-31, 13:47   #3623
rudaska
Zakorzenienie

Mój tż w ogóle wszystkim od jakichś 3 miesięcy mówi, że bardzo liczy na to że urodzę kilka dni przed terminem. Nawet do brzucha mówi, że Igor ma czas do 18 grudnia. Aż mnie to wkurzyło i mu w końcu mówię: uspokój się co będzie to będzie, to się w końcu przyznał że on się boi porodu w wigilię, że wszyscy będą w☠☠☠☠ieni, że w święta w pracy siedzą, mniej ludzi na dyżurze i w ogóle boi się ze coś s☠☠☠☠☠☠☠ą. To mu mówię że ja o tym myślę od początku, ale nie mogę się martwić na zapas bo oszaleję. Bardziej się zastanawiam czemu faceci maja takie problemy z powiedzeniem czegoś wprost. Dzisiaj przypadkowo przy śniadaniu jak gadał z kumplem a ja byłam w kuchni to się dowiedziałam, że codziennie myśli o tym czy będzie dobrym ojcem.
Czubasek współczuję ci tych delegacji. Jeśli nie będzie innego wyjścia to życzę wam Czech - zawsze bliżej i szybszy powrót. My już ponad dwa lata mamy taką sytuację. Lekko nie jest, ale nie narzekam, bo inni mają gorzej.
Stary 2015-10-31, 13:54   #3624
halwaya
Zakorzenienie

Rudaska to dobry znak, że myśli o tym czy będzie dobrym ojcem Tobie niech lepiej tego wprost nie mówi niech sobie sam to pouklada ale widać, że mu zależy, więc na pewno się postara

Stary 2015-10-31, 13:59   #3625
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Rudaska to dobry znak, że myśli o tym czy będzie dobrym ojcem Tobie niech lepiej tego wprost nie mówi niech sobie sam to pouklada ale widać, że mu zależy, więc na pewno się postara
Wiem, wiem, na pewno będzie się starał Ale umiejętność kamuflowania się i udawania że wszystko jest ok to ma opanowane perfect
Stary 2015-10-31, 14:02   #3626
halwaya
Zakorzenienie

Dobrze, niech jego kobieta wie, że jest twardzielem - nawet gdy w środku jest 'spekany'

Stary 2015-10-31, 14:08   #3627
czubasek20
Zakorzenienie

A co do twardzieli facetow...
Mam blok porodowy obok oddzialu. Szlysze jak sie dzieci rodza. A wczoraj z bloku wypada chlop. 2 m napakowany, tatuaze na rekach - wypadl z tej sali porodowej caly zaryczany, czerwony, nabuzowany z tekstem ,, jezuuu mam syna " dzwoni do swojej matki chyba i mowi ,, urodzilo sie i co ja mam teraz zrobic... " i znow lzy. A potem latal jak pokrecony po torbe dla malucha.

Stary 2015-10-31, 14:10   #3628
halwaya
Zakorzenienie

Słodko )))

Stary 2015-10-31, 14:27   #3629
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dzisiaj przypadkowo przy śniadaniu jak gadał z kumplem a ja byłam w kuchni to się dowiedziałam, że codziennie myśli o tym czy będzie dobrym ojcem.
A u nas sytuacja wygląda następująco:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446298044066.jpg (96,2 KB, 25 załadowań)
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 14:36   #3630
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwoha to się najadłaś takim śniadankiem

Rudaska masakra z łazienką :/ koleżance tak pól mieszkania kiedyś zalało bo pękły jakies rurki od ogrzewania. Sąsiad z góry nawet nic nie wiedział a u nich powódź... Dobrze ze deweloper sie poczuł do odpowiedzialności i zapłacił za remont.

A z TŻtami to tak bywa nam nie powiedzą o swoich lękach żebyśmy sie niw denerwowały. Oni muszą ich zdaniem być twardzi i być dla nas oparciem dlatego nie pokazują swoich słabości.

Mój mąż przy porodzie był bardzo dzielny, ale dowiedziałam sie od mamy, ze jak zapadła decyzja o cc i wyszedł na korytarz do moich rodziców to miał łzy w oczach. A nie dał po sobie nic poznać na porodówce.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości