|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
ANI_ QA, ADKA no na cmentarz to się nie wybieram w żadnym wypadku, tak jak mówicie, pozniej pojadę.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Mam andzieje ze wszystkie trzymacie sie w dwupaku. Czytam Was ale ciezko bo caly czas jestem pod cos podlaczona. Mam dosc szczerze mowiac. Wszystkie dziewczyny z sali juz wyszly wiec leze sama. Polozne sie smialy ze jak co roku w niedziele wiecOr beda miec nalot po cmentarnych spacerach. Dzis mam podlaczona pompe z magezem. I maz mi przywiezie Hanie NIENAWIDZE SZPITALI. |
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
sylwoha jakie pożywne, zdrowe i apetyczne śniadanie !
Jedziemy dzisiaj na urodziny siostrzeńca tż a ja jestem zmęczona i koszmarnie mi się nie chce. W nocy budziłam się kilkanaście razy Dobrze że jest możliwość wzięcia opieki. Z urlopu pracodawca może odwołać pracownika jak łaskawie szef mojego tż raczył mu przypomnieć w tym tygodniu. Ślubny wypisał 7 dni urlopu żeby skończyć remont, z 3 jest odwołany w dodatku jedzie od razu w delegacje :/ W grudniu nie ma szans, żeby dostał normalnie wolne, bo gorący okres, a z L4 nie mogą go ściągnąć |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
kalwinka z tego 2
Tyg urlopu dla taty tez nie moga go sciagnac ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- W ogole zostalo mi 47 dni do porodu. I tz wczoraj dostal informacje od szefa ze od nowego roku maja delegacje zagraniczne. 4 tyg czechy albo egipt a pozniej tydzien w domu. Tyle ze nir.wiadomo od ktorego dokladnie miesiaca. Kasa duuuzo wieksza ale bede sama z dwojka dzieci,.studiami i tesciami. Zyc nie.umierac. sweet chyba Ty kladlas sie do szpitala, odezwij sie
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że niedługo wyjdziecie do domu A Hania na pewno poprawi ci humor
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Witam się w sobotę. Tż pojechał na koncert ze znajomymi a ja zaraz biorę się za ogarnianie chałupy.
Acapella gratulacje udanej wizyty. Prawie 3kg ale te maluchy rosną ![]() Sylwuska wracaj do zdrowia jak najszybciej. My też wczoraj skręciliśmy łóżeczko Już stoi w naszej sypialniOgólnie o matko. Współczuję ci akcji na rondzie, policja to pały :/. A ludzi którzy tylko narzekają i nie potrafią się cieszyć w ogóle nie rozumiem. Dobrze że po badaniu ok. Wojniann nawet nie strasz, że cię operacja czeka ![]() Czubasek najgorsza to chyba ta rozłąka z dzieckiem. Na pewno mała się stęskniła. Aniqa gratuluję wizyty i dzięki za informacje o tabletkach ![]() Dziewczyny jestem załamana. Niecały rok temu robiliśmy kapitalny remont łazienki. Okazało się że od dwóch dni nas ktoś z sąsiadów zalewa. Mamy podwieszany sufit i od wczoraj wieczora wychodzi co chwila nowa plama. Najgorsze że babka nad nami jest zalana jeszcze bardziej i też na suficie, ale nie zgłosiła tego do spółdzielni za co dostała konkretny o☠☠☠☠☠☠☠. Stwierdziła że jak jej lampki w łazience dziś zaczęły mrygać to się trochę zmartwiła. Na nasze zgłoszenie dzisiaj spółdzielnia przyjechała po 15 minutach. Do sąsiadów jeszcze wyżej nie można się dostać. powiedzieli że jeśli w ciągu kilku godzin sąsiedzi nie znajdą wycieku to nas odłączają od wody bo nie mogą tego tak zostawić Sufit cały będzie do rwania. I qrwa teraz jeszcze taki remont nam na głowę spada i nie wiem czy robić to jeszcze przed świętami czy zostawiać taki syf i robić to na wiosnę ale przy takim maleństwie remont...Kolejne wieści to takie, że prawdopodobnie tż wyjedzie w następną niedzielę i wróci dopiero za miesiąc, bo chce wziąć wolne od 7.12 do 10.01 żeby być ze mną przed porodem. Ale po nowym roku 10.01 już wyjeżdża, teściowej też nie będzie bo leci 6.11 znów do Anglii, wraca na święta i leci znów, więc jak mi z bąblem będzie ciężko to poproszę mamę żeby wzięła urlop i do mnie przyleciała.
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska współczuję wyjazdu tż.
Remont łazienki chyba bym jednak zrobiła, ale ja panicznie się boję zagrzybienia i jego wpływu na drogi oddechowe maleństwa. A w takim podwieszanym suficie różne cuda się mogą rozwinąć |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
CZUBASEK JeszcE trochę i Cię wypuszcza ;*;* fajnie, ze zobaczysz dzisiaj córeczkę, na pewno od razu lepiej się poczujesz
![]() RUDASKA dzięki, ale z tego co widzę, nie zapowiada się to dobrze ;/ Kurczę jeszcze w takim czasie takie kwiatki wychodzą ;/ masakra, zawsZe coś ;/ a jak zostaniecie, to nie zrobi się jakiś grzyb czy pleśń przez zime?? ;/ Kurczę, dobrze w takim razie, ze w razie czego mama będzie mogła Ci pomóc ;* Ze mną nie jest za dobrze, nie wiem czy sama nie trafię dzisiaj na ip, teraz jeszcze wymiotowalam, jest mi tak niedobrze, ze szok ;/;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szpitalne. Trzymajcie się dzielnie. To śniadanie takie smakowite hehe
Rudaska współczuję tych atrakcji z łazienką. normalnie ręce opadają. Co do tz to mam nadzieję, że jakoś się ułoży. Szkoda, że teraz tak w rozlace jesteście.
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Sulwuska ale poloza Cie na pato pewnie
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
każdy remont jest pod jego nieobecność, przeraża mnie ten syf, sprzątanie znów, ja sama z tym wszystkim ale ja tez myślę że im wcześniej tym lepiej. Liczę tylko na to że woda wsiąknie tylko w te regipsy na górze. Ja to bym w ogóle najchętniej zdjęła ten sufit, przez tydzień suszyła łazienkę i dopiero cokolwiek robiła. I najpewniej tak to się skończy. Mocy przybywaj! Dobrze że mamy ubezpieczone mieszkanie
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA a Ty jak jechałas to najpierw do ambulatorium czy od razu na ip??
Trudno, czuje się tak zle, ze już żyć mi się odechciewa ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam skierowanie.
Wiec ty na ip |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
23 mm
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Ambulatorium to nocne chyba
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, czym różni się ip od ambulatorium
myślałam, że to to samo
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Aha.. To jedz nie ma co czekac
|
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
[b]czubasek[/b[ trzymaj sie kochana w szpitlau ;* Nie daj sie !!!
nie ciekawe wiesci jesli chodzi o Tzta... Bedzie dobrz e;* Oby jak najpozniej te delegacje. rudaska wspolczuje przebojow sylwuska trzymaj sie i nie daj sie ! jesli potrzeba to zasuwaj na IP !
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Schudlam dwa kilo odkad tu jestem. Te kroplowki tak dzialaja. Tz mi dzis ma przywiezc ogorkowa, udka i buraczki. Przynajmniej sie najem
|
|||
|
|
|
#3622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super, że Hania Cię odwiedzi Cytat:
Cytat:
![]() O kurde :/ beznadziejna sytuacja... i to jeszcze teraz :/ Ja bym jednak z remontem nie zwlekała, bo grzyb to straszne cholerstwo i strasznie wpływa na zdrowie... kolejna, która zostanie bez Tż-ta... współczuję-naprawdę... Sama bym się załamała gdybym została sama bez męża, bo jedynie na pomoc mamy mogłabym liczyć.Cytat:
Czyli podobna do mojej, moja na wczorajszym USG miała 25mm. Miałaś ją sprawdzaną w międzyczasie? Cytat:
![]() Kochany Tż, nie będziesz musiała jeść szpitalnych rarytasów
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż w ogóle wszystkim od jakichś 3 miesięcy mówi, że bardzo liczy na to że urodzę kilka dni przed terminem. Nawet do brzucha mówi, że Igor ma czas do 18 grudnia. Aż mnie to wkurzyło i mu w końcu mówię: uspokój się co będzie to będzie, to się w końcu przyznał że on się boi porodu w wigilię, że wszyscy będą w☠☠☠☠ieni, że w święta w pracy siedzą, mniej ludzi na dyżurze i w ogóle boi się ze coś s☠☠☠☠☠☠☠ą. To mu mówię że ja o tym myślę od początku, ale nie mogę się martwić na zapas bo oszaleję. Bardziej się zastanawiam czemu faceci maja takie problemy z powiedzeniem czegoś wprost. Dzisiaj przypadkowo przy śniadaniu jak gadał z kumplem a ja byłam w kuchni to się dowiedziałam, że codziennie myśli o tym czy będzie dobrym ojcem.
Czubasek współczuję ci tych delegacji. Jeśli nie będzie innego wyjścia to życzę wam Czech - zawsze bliżej i szybszy powrót. My już ponad dwa lata mamy taką sytuację. Lekko nie jest, ale nie narzekam, bo inni mają gorzej.
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska to dobry znak, że myśli o tym czy będzie dobrym ojcem
Tobie niech lepiej tego wprost nie mówi niech sobie sam to pouklada ale widać, że mu zależy, więc na pewno się postara
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale umiejętność kamuflowania się i udawania że wszystko jest ok to ma opanowane perfect
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, niech jego kobieta wie, że jest twardzielem - nawet gdy w środku jest 'spekany'
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
A co do twardzieli facetow...
Mam blok porodowy obok oddzialu. Szlysze jak sie dzieci rodza. A wczoraj z bloku wypada chlop. 2 m napakowany, tatuaze na rekach - wypadl z tej sali porodowej caly zaryczany, czerwony, nabuzowany z tekstem ,, jezuuu mam syna " dzwoni do swojej matki chyba i mowi ,, urodzilo sie i co ja mam teraz zrobic... " i znow lzy. A potem latal jak pokrecony po torbe dla malucha.
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Słodko
)))
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
A u nas sytuacja wygląda następująco:
|
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha to się najadłaś takim śniadankiem
![]() Rudaska masakra z łazienką :/ koleżance tak pól mieszkania kiedyś zalało bo pękły jakies rurki od ogrzewania. Sąsiad z góry nawet nic nie wiedział a u nich powódź... Dobrze ze deweloper sie poczuł do odpowiedzialności i zapłacił za remont. A z TŻtami to tak bywa nam nie powiedzą o swoich lękach żebyśmy sie niw denerwowały. Oni muszą ich zdaniem być twardzi i być dla nas oparciem dlatego nie pokazują swoich słabości.Mój mąż przy porodzie był bardzo dzielny, ale dowiedziałam sie od mamy, ze jak zapadła decyzja o cc i wyszedł na korytarz do moich rodziców to miał łzy w oczach. A nie dał po sobie nic poznać na porodówce. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

mam nadzieję że niedługo wyjdziecie do domu
Już stoi w naszej sypialni

myślałam, że to to samo