|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Baby mnie się właśnie to "skomplikowanie" podoba
No i chusty wtdają mi się najbardziej uniwersalne, a to dla mnie duży plus. Choć jeśli tż spodoba się noszenie to pewnie i tak poszukamy jakiegoś nosidełka fajnego
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też chusta zniechęca przez motanie, boję się, że źle zawiążę, na dodatek to jest 5m materiałów, no przy noworodku tego nie widzę, a TŻta to już w ogóle
![]() Za to close caboo wiem, że będzie nosił ![]() Znów podjęłam próbę ogarnięcia pieluch wielo i mam dość ![]() Chociaż coś się wstępnie klaruje, bo na razie wiem, że: - muszę kupić 4-6 otulaczy newborn (nie wiem jakiej firmy) - do tego sporo tetry (20?) - kilka formowanek (nie mam pojęcia jakich) - wkłady sucha pupa z mikropolaru (jakie, gdzie?) - papierki na kupę, jednorazowe |
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie
bo te rzeczy są zbyt ładne. A najlepsze, że w zamierzchłych przedciążowych czasach z chęcią kupowałam sobie kosmetyki, jakieś ubrania coś, a teraz cokolwiek mam kupić to takie się to niepotrzebne wydaje w porównaniu z kolejnym kompletem dla synka ![]() Cytat:
nie widzę tego :P Ale to Close caboo całkiem fajne, chociaż ja jestem wielką fanką wózków i mam nadzieję, że moje dziecko będzie chciało chodzić na wieeeele spacerów
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-10-31 o 19:45 Powód: . |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo :-D
Hariett - ja jestem za prosta....:-D a jesli close caboo nie zda egzaminu to bede myslec o chuscie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie pochwalę męża zakupem dzisiejszym dla naszego synka
![]() Wzieliśmy roziar 62, było jeszcze dużo ładnych rzeczy w tym sklepie Legii ale bardzo drogich i nie dałam rady tam łazić https://sklep.legia.com/Lifestyle/Ub...acyk-Camo.html Jestem meega zmęczona ale wyszłam w końcu z domu ![]() Autem to duzo nie chodziłam, mąż podtrzymywał mnie jak kuśtykałam, byliśmy na ciuchach dokupiłam rękawiczki i buciki do kombinezonu
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaż resztę zakupów
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
My wrocilismy z cmentarzy
jutro juz nie bedziemy jezdzic bo pewnie z miejscem parkingowym bedzie problem i za daleko dla mnie i tesciowej by chodzic jutro tylko na obiad do tesciow :PJuz glupieje z tymi cukrami.... Dzisiaj zjadlam na prawde spora porcje spaghetti i cukier mialam 98, a wczoraj zjadlam no lekko polowe tego co dzis i mialam 110.... Nic z tego nie rozumiem :-/ Ewusia, jak tylko zlapie wykladowce to pogadam bo i tak mam pare pytan o ndt bobath wiec i chustowanie zahacze ![]() Tez mi wczoraj Kamilka chodzila po glowie.... Mam nadzieje, ze sie odezwie i przekaze dobre wiesci. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Baby ja myślę że podchodząc do tego na spokojnie i bez spin na bank wszystkie damy radę z czym bèdziemy chciały. A jak nie to cóż, nie każde rozwiàzanie jest dla każdego
![]() Dotka ja nie wiem czy mój będzie chciał w ogóle nosiç, stąd na razie biorę rozwiàzanie bardziej pod siebie (choć ta długość... No poszalałam trochę )Co do wielo ja póki co mam same kueszonki dla starszego. Nie wiem właśnie czy brać wielo dla noworodka... Bo jeśli będę to raczej tylko otulacze plus wkłady. A tu już trochę kombinowania jest
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Lecę do znajomych |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam spinki teraz, w dzień na zakupach było nie najgorzej, a odkąd się wyłożyłam przed tv to już chyba że 4 razy mnie złapałalo. Oprócz tego atrakcje "zgagowe", więc nie mogę się nawet położyć, tylko tak na pół leżące muszę trwać - masakra :-(
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta
Cały dzień na nogach. Zakupy, gotowanie, sprzątanie razem z odkurzaniem i myciem podłóg na kolanach(!!).. mam już dość
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla noworodka chcę właśnie otulacze + wkłady, ale formowanki się przydają na noc/na wyjścia. Tylko, że jak czytam, że laska przebierała swoje dziecko 14 (!!!) razy w ciągu nocy, to dżizas, tyle formowanek nie będę kupować! |
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Dotka noworodki są właśnie takie "wielokupne" i nie wiem, na ile wielo przy założeniu, że chcę to zrobić w miarę tanio (na 4 msc? wydawać za dużo nie chcę) mają sens... Tym bardziej że mąż do wielo jest średnio przekonany, a jak trzeba zrobić tak duży zakup to w ogóle. Chyba po prostu skończę na wielo jak już mały będzie się do one size mieścił.
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka super zakupy
lune coś mi się wydaje, że maluszek szybko na mecz pójdzie Pisałam do Kamilki, w piątek miała zabieg czy się wszystko udało ma wiedzieć w poniedziałek. Transfer w tel jej się kończy i nie chce się forum załadować. We wtorek ma się odezwać. |
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia to czekamy na zdjęcia
![]() jerzyczka śliczności casa a Ty jak się dzisiaj czujesz?? Też się zastanawiam co u kamilki ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- To trzymamy kciuki!! |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, co do wielo, to jeszcze dziewczyny na forum piszą, że tetra 80x80 czy nawet ta mniejsza prostokątna jest za wielka.
I żeby kupić najtańszą marketówkę, bo przy noworodku, to częściej się zmienia z powodu kupy (więc brudna) niż siku. |
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Dotka też słyszałam podobnie
a jak ktoś chce wkłady specjalne, małe dla noworodka to nie opłaca się brać ekstra chłonnych, bo właśnie częściej jest kupa, często się zmienia, a sików jest mało objętościowo na jeden sik lepiej zainwestować w bardziej chłonne większe.
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobić was po 3 dniach to masakra ;-)
miałam tylko napisać ze wczoraj gadałam z mamą i pocieszyla mnie ze urodziła 4 dzieci i nie ma ani jednego rozstepu. Fakt ze jest drobna i w 9 ms ważyła 59kg. ... ale brzuch miała spory... moja siostra za to ma cały brzuch i lędźwia pocięte rozstepami. .. Ja narazie przytyłam 7-8 kg i podejrzewam ze do 6kg jeszcze przybiore. ... Kurcze nie boję się porodu. .. boje się rozstępów. ... ; ( PS. Tez uwielbiam whisky. Wczoraj bratu kupiliśmy na domówke 1,5 litrowego Grandsa którego bardzo tez lubię. Poza tym jack daniels i Jim beam. miodowa tez jest dobra, z ice tea, sokiem z limonki i wodą. ♡ Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-10-31 o 23:36 |
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Baby wyspy jeszcze chyba wiele razy mnie zadziwią... W takich warunkach brak opcji noszenia byłby dla mnie ciężki do zniesienia
![]() Dotka właśnie na grupie sprzedażowej kupuję noworodkowe 3 otulacze z prefoldami, kilka formowanek... Usprawiedliwiam się przed sobą, że choć cena za komplet dobra
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Jerzyczka kupuj śmiało! Ja jestem bardzo zadowolona z tej szarości
![]() Malwi już wiem który Też bardzo ładny.Eleo stacjonarnie zamawiałam ![]() Lune bardzo fajny ten pajac
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Przynajmniej powodzie Wam niestraszne
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w pierwszy dzien listopada
![]() Czarnula, kaszel mam mniej bolesny i rwacy ale dalej jest... Ciezko cos powiedziec bo od razu zaczynam kaszlec... Dzis ran wezme 4 dawke antybiotyku i zobaczymy czy cos sie zmniejszy. Dzieki ![]() Magda, dobry materac to niestety bardzo wazna rzecz ![]() Moj dziec mnie straszy... Nie chce sie ruszac dobiero jak go przygniotlam to delikatnie odepchnal reke :-/Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Spaliśmy na pompowanym.. A w połowie nocy już nie było powietrza
A co to za lobuz niech mamusi dokazuje a nie się leni od samego rana
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki
Mój do 3 szalał i od 7 rano delikatnie zaczął mi dawać do zrozumienia , że już pora wstać ![]() Ogarniamy się i lecimy na cmentarze...słoneczko zachęca dziś, nie to co wczoraj. Mój robił nam płot z bratem i troszkę przemarzli, oby się dziad nie rozchorował bo jeszcze mnóstwo pracy w domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

No i chusty wtdają mi się najbardziej uniwersalne, a to dla mnie duży plus. Choć jeśli tż spodoba się noszenie to pewnie i tak poszukamy jakiegoś nosidełka fajnego

bo te rzeczy są zbyt ładne. A najlepsze, że w zamierzchłych przedciążowych czasach z chęcią kupowałam sobie kosmetyki, jakieś ubrania coś, a teraz cokolwiek mam kupić to takie się to niepotrzebne wydaje w porównaniu z kolejnym kompletem dla synka

Cały dzień na nogach. Zakupy, gotowanie, sprzątanie razem z odkurzaniem i myciem podłóg na kolanach(!!).. mam już dość 

niech mamusi dokazuje a nie się leni od samego rana