|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Słoneczko, ale jak wcisnąć w sensie do tego kubeczka z glukoza? Bo ja slyszalam ze cytrynę najlepiej plasterek sobie zjeść po wypiciu i niekoniecznie na oczach lekarza
mojej koleżance lekarz wręcz zalecil wzięcie cytryny ze sobą na to badanie ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Malinka masakra jak mogą narzucać co ma się im dac... U nas nie raz chodzili zebrac ludzie ze on glodny nie ma co jeść ja mówiłam ze zrobię kanapke czy dam cos do jedzenia to nagle yyy nie bo on potrzebuje pieniędzy.. To zamykalam drzwi widocznie nie jest aż taki glodny skoro odmawia.. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Emma na olx wczoraj ktos dodal bebetto torino używany ale 2w1 za 1200zl to chyba się nie opłaca bo za 1500zl jest nowy |
|
|
|
#2762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie kupuję karnetu, pójdę najpierw na jedne zajęcia, jak wytrzymam to zobaczymy co dalej ![]() wczoraj po 5 mies. zjadłam jajko na twardo tak mi smakowało, że od razu zjadłam drugie. ciesze się, że moja dieta się rozszerza
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
u nas w sklepie bebbetto wszystkie 3 w 1 w cenach od 1400 do 1800 moim zdaniem sie nieoplaca uzywany 2 w 1 za 1200
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Opisałam sie a nie poszło. U mnie dzis troche lepiej antybiotyk poszedl w ruch wczoraj. My ogladalismy bebetto vulcano za 1249zl + fotelik 200 zł i jeszcze jedo memo . Tz wybrał vulcano
chociaz jest troche czasu
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak komuś mogą przeszkadzać dzieci na hallowen albo jak można im nie otworzyć drzwi
ja tam byłam bardziej zła na siebie bo tak to bym jakieś paczki ze slodyczami im pozawijała.A co z dziećmi, które nie chodzą do koscioła? My nie bedziemy chrzcić dziecka w kosciele pomimo tego, że ja jestem katoliczką i chodzę do kościoła. I chyba bym padła gdyby szkoła zorganizowała bal wszystkich świętych czy coś podobnego o religijnym brzmieniu. Ja swojemu dziecku mam zamiar wytlumaczyć o co chodzi w hallowen i skąd się to wzięło,uszyć kostium i puścić z torbą po cukierki ![]() Obudziłam się dzisiaj z takim bólem z tyłu z prawej strony na wysokości lędźwi, że myślałam że się popłaczę. Tż rozmasował i powoli puściło. Nie mam pojęcia co to było
|
|
|
|
#2766 |
|
Konto usunięte
|
Hejka mamuski halloweenowo, co prawda jest to jedno z najgorszych świąt dla mnie, nie znoszę 1 listopada..traktuje to jako smutne święto, mimo iż to jest święto świętych..a..nie będę rozgadywac sie
mira81;O ja glupia..zamowilam 2 dni temu lozeczko i materacyk..a dzisiaj sie kaplam ze przelewu nie zrobilam..ale kalafior. No i bym sobie czekala do usranej smierci na rezlizacje zamowienia.. hehe tez tak miałam, i czekałam 2 tygodnie, dziwjąc się że strasznie długo mi paka idzie ![]() A propos wczesnego rodzicielstwa i dziadkowska, dla mnie to jest taką normą, bardziej niż późne ![]() magda16262;- jesu, trzymaj się, zdrówka Ci życzę! eeyesblue;53299395]mnie brzuch tez coraz czesciej swedzi ![]() -podobno skóra naciąga się, trzeba smarowac żeby uniknąć rozstępów ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Glukoza, ja nie wiem kiedy na mnie ta glukoza czeka, bo do końca roku już nie będę chodzic do tej przychodni do której chodziłam, gin kazla zarejestrowac sie w innej..Ale na samą mysl robi mi się niedobrze -fuuuj! ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ktoregos_dnia;...wyciągnęłam usg z wizyt i na ostatnim zauważyłam, że datę mam wyliczoną na 3.04 to 5 dni później.."- mi z USG wychodzi o tydzień szybciej na każdej wizycie, ale gin mówi żeby nie sugerowac się usg tylko data z okresu.I położne mi wyliczyli 19 tydz. +1 dzień, a kalendarzyk 20 tydzień ,...nic z tego nie rozumiem, ale dobra, kilka dni w te czy wewte ![]() Mój mąż też mnie wq.wił, ale to standard u nas po spotkaniach z kolegami..Nie znoszę pijanych ludzi!!
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Witam się z rana bo dzisiaj mnie cały , dzień nie będzie. Jedziemy najpierw na groby męża, a potem do mojej rodziny.Miłego i spokojnego dnia wszystkim ![]() Mam nadzieję, że zakatarzone i chore osoby nie będą się rwały do obcałowywania mnie ![]() Uważajcie na drogach Jadę
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis nigdzie nie jedziemy, po drogach jezdzi tylu niedzinlnych kierowcow ze masakra.
Na groby dziadkow wybiore sie w srode |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() U mnie wczoraj była mała "impreza". Przyjechała moja przyjaciółka z chłopakiem i kto mógł, ten pił piwo, reszta piła herbatę. ![]() Ale w pewnym momencie do TŻ zadzwonił kolega czy może wpaść na chwilę i ten się zgodził. Ja tak bardzo nie trawię jego dziewczyny. I oni weszli sobie BEZ PUKANIA, nie ściągnęli butów. Czasami, jak nie zdążę wcześniej pozamiatać, to wtedy mówię ludziom, żeby nie ściągali butów, no ale.![]() Właśnie jem śniadanie, zrobiłam sobie i tż kawę i czekam aż księciunio wygrzebie się z łóżka. ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A, i my jedziemy tylko na groby do mojej rodzinnej wioski. Pojedziemy przez wioski, rzadko uczęszczaną drogą. A później na obiad do babci, Tz już się nie może doczekać. A ja się nie mogę doczekać spaceru. tam jest tak pięknie, że mogłabym się tam spowrotem przeprowadzić.
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
U moich rodzico wczoraj pod cmentarzem z dwoch stron ruchem policja kierowala. To jest masakra co sie pod tymi cmentarzami dzieje. I na drogach, najgorsze sa ślepe dziadki co auto z garazu 3 razy w roku wyciagaja..
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wczoraj mało co czułam ruchy, dzisiaj chyba w ogóle, wybieram się na IP, zdobią mi ktg albo usg
?
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
A co do hallowen mnie sie ten zwyczaj nie podoba. Tzn. To chodzenie po domach, ludzie tego w duzej mierze nie akceptuja, nie praktykuja i te dzieci biegaja i na sile chca wmowic wlasnie ze to fajne jak ktoras pisala. Rok temu moja mama nie otworzyla i wysypali jej make na wycieraczke - tata sie wkurzyl zlapal te dzieci i kazal im zamiatac itp. I dobrze bo to jest chamstwo.
Nie kazdy ma ochote sie w to bawic ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Usg ale tak bez powodu? Musialabys chyba pow ze cie boli itp |
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam i dobrych starszych kierowców, ale wiek robi swoje. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Bo tak bez powodu, to raczej nie.
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
No jak jezdzi taki dziadek caly czas ma obeznanie na drodze. Czasem refleks nie ten, ale wie jak sie zachowac, zna kulture na drodze itp. Najgorsi sa tacy co jezdzili 20 lat temu, ledwo widza, jada nie patrza, o matko droga szybkiego ruchu a ci 50 o zgrozo!!!!
Mi taki dziadek kiedys wjechal w seicento. Moje bylo zaparkowane ten parkowal za mna i normalnie oparl mi sie na zderzaku. Gadam mu ze mi walna w auto a ten mi gada o co mi chodzi, wyjade bo mam z przodu miejsce hahahaiaha ja mu pokazuje a ten nic. Mimo ze na aucie rysy nie bylo nawet zadzwonilam na policje bo taki dziadek za kolkiem to porazka. |
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
To 20 ktorys tydz wiec nie zbyt powod.. tak mi sie wydaje.
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą Ci powiedzieć, że na takim etapie ciąży może być tak, że nie będziesz czuła, bo dziecko ma jeszcze dużo miejsca. Ale ja się nie znam, nie byłam w takiej sytuacji, mogę się tylko domyślać.
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy wydaje mi sie ze zbadaja, bo maja taki obowiazek ale moga uznac ze wiesz.. panikujesz. Karza ci dlugo czekac, albo nie wezma tego na powaznie
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przedwczoraj wieczorem tak bardzo kopało a wczoraj prawie nic dzisiaj już śniadanie zjadłam, nawet kawę wypiłam i ani kopniaka! Nosz kur.wa już nie wiem czy jechać czy czekać czy co mam robić
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ma leniwy dzien - moj tez tak ma czasem
|
|
|
|
|
#2781 |
|
przyczajony tygrys
|
Sloneczko, tez sie martwie nieraz jak malo ruchow czuje. Ale moze pogoda swoje robi. Teraz duzo z nas wspominalo, ze dzieciaki sa mniej aktywne. Probowakas czegos slodkiego/zimnego? Moja czasem po slonym tez kopnie
Misia, a Ty jak sie czujesz?
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko
moja mała miała wczoraj leniwy dzien dopiero wieczorem sie odezwała. Jesli cie to niepokoi to oczywiście jedz nie zaszkodzi
|
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajna poducha
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po mszy.. okropnie zmarzłam bo nie chciało mi się ubrać rajstop
mężuś mnie ogrzał pod kołderką, a później przyniósł ciepłą jajecznicę z ketchupowym sercem Na obiadek idziemy do moich rodziców i podejrzewam, że zostaniemy tam do kolacji wieczorem spacerek na cmentarz.Co do halloween to jeśli dzieci chcą to niech sobie chodzą po domach ale ja nie obchodzę tego święta więc tak jak ludzie niewierzący nie wpuszczają do domu kolędników tak ja nie wpuszczam tego czegoś do swojego domu. Uważam, że mamy dość fajnych zwyczajów i nie musimy upodabniać się do zachodu, jak to robimy w wielu dziedzinach życia bo nie zawsze wychodzi nam to na dobre.. Za 1000zł bym się skusiła (za 200zł mogę kupić fotelik)bo biorąc pod uwagę to, że gwarancja jest już teraz krótsza o ponad pół roku, a zanim dziecko się urodzi to prawie rok więc szanse na sprzedaż czy naprawę wózka przy drugim dziecku maleją..
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
wracając do wczorajszego "święta" ;P dowcip znaleziony na fejsie
- Mamo, pójdziemy na Halołyn!? - NIE! - Dlaczego? - Bo to nie polskie święto! - Ale mamoooo! - Emma, Dżesika dajcie już spokój! moja księżniczka też dziś jakaś leniwa, za chwilę idę pod prysznic i jak się nie obudzi to zaserwuję jej dawkę słodkości chyba :P dzisiaj spacerek na cmentarz bo szkoda auto odpalać na ten kawałek, choć powiem wam szczerze, że nie wiem jak ja to przeżyję bo od paru dni jestem jakaś obolała "na dole"... ni to pachwiny ni to mięśnie... oczywiście już poczytałam internety i opcje są najróżniejsze ale nie będę panikować i poczekam na jutrzejszą wizytę aż mi lekarz powie o co chodzi, w każdym razie jak siedzę i leżę to jest ok a jak się przewracam na łóżku czy chodzę to boli jak mnie zmęczy spacer to każę TŻ iść po samochód bo daleko nie ma i jużspokojnej niedzieli |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiadomo jak do tego podejdą... bo tak jak dziewczyny mówią na tym etapie może nie być czuć ruchów. Ale jak wcześniej czułaś regularnie i teraz nagle 2 dzień ciszy to ja bym pojechała. |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, fajna poducha.
Co do poduch, to moja cebuszka jeszcze zapakowana stoi. ![]() Ja już ogarnięta, muszę psa wyprowadzić i auto zatankować, bo zapomniałam wczoraj i pewnie będą kolejki na stacji.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

mojej koleżance lekarz wręcz zalecil wzięcie cytryny ze sobą na to badanie 

tak mi smakowało, że od razu zjadłam drugie. ciesze się, że moja dieta się rozszerza
ja tam byłam bardziej zła na siebie bo tak to bym jakieś paczki ze slodyczami im pozawijała.
to 5 dni później.."

Czasami, jak nie zdążę wcześniej pozamiatać, to wtedy mówię ludziom, żeby nie ściągali butów, no ale.
Bo tak bez powodu, to raczej nie.
przedwczoraj wieczorem tak bardzo kopało a wczoraj prawie nic