|  2015-11-01, 10:49 | #271 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Monachium 
				 | 

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat: 
  ciesze sie, ze cie tak rozbawilam. tak sie zastanawiam, czy nie podsunac w pracy pomyslu na "formularz truskawkowy". zrobia w sezonie konkurs i moze mi sie "znowu" uda  a co do snow o porodach, tego bedzie wiecej  ja pamietam, ze na poprzednim mamusiowym jak zaczelysmy wiecej o porodach pisac i jedna sie tak przejmowala troszke, to mi sie przysnilo, ze rodzilysmy razem i jej powiedzialam "to wez mi daj, ja za ciebie urodze, ok?" i jakos tak bylo, ze urodzilam mojego, a potem w magiczny sposob urodzilam tez za nia jej coreczke i wszyscy byli szczesliwi  poki co zapowiada sie na tym watku na to, ze urodze za Justyne  Cytat: 
 sciskam mocno. pamietaj, ze takie rzeczy sie zdarzaja czesto, bo natura jest bezwzgledna. ale w twoim przypadku jest juz inna sprawa, medycyna jest w stanie pomoc twojemu organizmowi donosic zdrowego dzidziusia. i tego sie trzymaj myslac o sobie. Cytat: 
 no tak mowi sie o 23tc... ale glownie chodzi o wage. lekarze sa zobowiazani ratowac dzidzi, jak ma przynajmniej 500g. a tyle osiaga dzieciaczek jakos niedlugo po "polowinkach". jednak ciezko jest z takimi malenstwami. zywienie tylko dozylne, a wez znajdz odpowiednio duza zyle. wszystkie organy niedorozwiniete... ryzyko ogromne, ale zdarzaja sie coraz czesciej juz sukcesy... nadrabiam was dalej   
				__________________ | |||
|     | 
|  2015-11-01, 10:51 | #272 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

To widzę ze wesele super udane:-D, ale jak to mówią co kraj to obyczaj. Jeśli chodzi o ruchy to ja też nie czuję codziennie. Najczęściej to jak się położę albo usiade, wtedy czuję takie Ale nie są to jeszcze kopniaki. Na to jeszcze za wcześnie tak myślę. 
				__________________ 14.06.2014   | 
|     | 
|  2015-11-01, 10:54 | #273 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-02 Lokalizacja: Hants 
				 | 

Cytat: 

__________________ Ślub 16.08.2014  Pawełek 05.04.2016     26.12.2017  Dawidek 31.10.2018   | |
|     | 
|  2015-11-01, 11:13 | #274 | ||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-08 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  za wspomnienie o kebabie Cytat: 
  Cytat: 
  tak pokaż im   | ||||
|     | 
|  2015-11-01, 11:17 | #275 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2015-08 
				 | 

Cytat: 
  Pierwsza ciąża...ruchy takie delikatne bardzo z dwa tyg temu...to na pewno nie byly jelita:p tylko takie smyranie   
				__________________ 3.09.2010- pierwsza randka  1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub  3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia   | |
|     | 
|  2015-11-01, 11:35 | #276 | 
| Wtajemniczenie | 

Margueri ja myslalam ze czuje cos, ale jednak nie, na pewno to nie byly ruchy  a jutro juz 5 mc...ale poki co sie ne denerwuje bo lozysko na przedniej scianie... Justyna...ten opis identyko jak z opowiadan mojej kuzynki z IRL      
				__________________ Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 | 
|     | 
|  2015-11-01, 11:46 | #277 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

Hej!  Jeszcze ja jestem   . Dawno mnie nie było ale nie miałam czasu :-(. W środę idę do gin, trzymajcie kciuki żeby mój maluszek pokazał co tam ma. Bo już się nie mogę doczekać. | 
|     | 
|  2015-11-01, 11:47 | #278 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
  ) swoje waży, i wody swoje ważą... Póki to nie jest 30 kg tylko mieścisz się w normach to nie ma powodu do smutku. 
				__________________ "Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes | |
|     | 
|  2015-11-01, 11:50 | #279 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

justyna_fli nie szkodzi Kochana, opis wynagrodził mi brak kartki hehehe , aż przeczytałam mężowi   niewiarygodne! Naprawdę !! Hihi  Ale ALE! przynajmniej nie wydają 20-50 tysięcy jak u nas! :| Na moje wesele poszło tyle kasy, że matko! Gdyby nie to, że rodzice chcieli je organizować "bo ich rodzice organizowali ich" itp. itd. to byśmy w życiu nie zrobili takiego szał ciał. velika pewnie! zakładaj seksi kiece i idź na obiad  <3  a i dziękuję za tą wypowiedź  pocieszająca   moje drogie Panie nadszedł czas dla mojego laptopa na Format.... Także żegnam się na pewien czas bo muszę go przygotować do "operacji" i potem po formacie po instalować wszystko  Normalnie działa jak jakiś stary grat! Już od dawna mu się zbierało na formata, ale mi się nie chciało  dziś się miarka przebrała bo kurde Firefox się tak włącza, że jesuuuu, zresztą wszystko mi się tak włącza jak by chciało a nie mogło  PS: a z tym żegnam oczywiście żartuje  taptalk na komóreczce hula pięknie hehhe    
				__________________ 2009 początek naszej miłości   01.05.2015   13.04.2016 Sara   21 tc  córeczka    | 
|     | 
|  2015-11-01, 12:07 | #280 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: Śląskie 
				 | 

Linaewen  wiem ze trzeba  przytyć ale narazie ciesze się ze  nie ma mnie więcej choć się bałam bo brzuch mam wielki. To taka radosc pol zartem  oczywiście :-P  choć nawet gin zaskoczona ze mi tak brzuch wyskoczył a ja waga w dół.   ale przy takich wymiotami jakie miałam to nie ma się co dziwić.  Teraz będę nadrabiać pewnie ale już bliżej półmetku to może nie będzie tak źle:-P A z mężem dziś na ścieżce wojennej heh. .. wczoraj miałam na badaniu niskie dość ciśnienie za to dziś mi je podniósł niesamowicie. Wrr... 
				__________________ | 
|     | 
|  2015-11-01, 12:21 | #281 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-08 
				 | 

ja dzisiaj bardzo śpiąco :/ nie chce mi nic się    | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2015-11-01, 12:27 | #282 | ||
| Mama Land Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
  A u nas z okazji tak pięknego święta wybuchł bojler.  5 hydraulików nam powiedziało, że dziś nic nie zrobią. No w sumie skądś trzeba wytrzasnąć nowy kocioł. Więc od 8 rano biegaliśmy po łazience ze szmatami  dobrze, że sikam tak często, bo mam przynajmniej orientację kiedy się to mogło zacząć. Co do ruchów to też nie czułam ani jednego  ale u nie termin na 23.04, więc mam czas  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2015-11-01, 12:32 | #283 | 
				 | 

AsiaPo tak zdecydowanie pomógł hah :-P to mu dobrze wychodzi    
				__________________ | 
|     | 
|  2015-11-01, 12:40 | #284 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: pomorze 
				 | 

Cytat: 
 Mama mi ze Szwecji zawsze wozi mnóstwo smaków vanilia z brzoskwinia, agrest, owoce leśne, wiśnia i inne   
				__________________ "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."  Kwietniowa Mamusia - Maja    | |
|     | 
|  2015-11-01, 12:56 | #285 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Ludzie przychodzą, siedzą pół nocy (nie wiem czy oni się tam do rana  bawią?), to chcieliby coś zjeść. No i dziwne to dla mnie, że zapraszam  ludzi, oni mi dają prezenty/kasę, a jak chcą na tej mojej imprezie zjeść  albo się napić, to sobie muszą kupić  Co kraj to obyczaj... Cytat: 
  tak trzymaj  I pokaż się w tej kiecce  Dziewczyny w 2 ciąży- wszystkie czujecie już ruchy? Ja w pierwszej czułam w 20, ale byłam grubsza. Teraz jestem szczupła, więc powinnam czuć wcześniej i w dodatku to druga ciąża, więc tym bardziej, a tu 18tc i cisza   | |||
|     | 
|  2015-11-01, 13:01 | #286 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Justyna- padlam, jak przeczytalam opis wesela   a ile nylo osob? I nich to takie standardy?   Ja wymyslilam sobie slub w czerwcu/lipcu w ogrodzie z zaproszeniem urzednika stanu cywilnego ( nie koscielny), sukienka asymetryczna z dluzszym tylem i krotkim przodem  takie przyjecia dla rodziny do 40-50 osob, ale raczej z ograniczeniem kosztow. To bedzie skromna uroczystosc, ale ma byc lasnie, cieplo i ma byc duzo kwiatow  no i dzieciatko bedzie juz na swiecie, wiec nie zrobimy imprezy do bialego rana tylko tak do 22-23. ( bo potem bedzie juz zimno i komary:P) Wiecie, ja czytalam ze ruchy to po skoncznym pierwszym miesiacu  takze spokojnie, mamy czas   Skurcze - wczoraj caly wieczor, o dziwo jak polozylam sie wxpozycji calkiem lezacej ( a nie pol lezacej) to bylo lepiej, widocznie jest mniejszy nacisk na macice. I wzielam jeszcze jeden magnez i pomoglo od reki. Takze wiecie, witam Sie w gronie tabletkujacych.  Dotarl do mnie tez adapter do pasow be safe - ktos uzywa? Nie wiem, jak to zalozyc :P i potem wypiore, wyprasuje ciuszki dla dziecia, to wstawie foty, tylko napiszcie jak to zrobic z ipada  ) ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat: 
   | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:03 | #287 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:07 | #288 | |
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A co do ruchow to oczywiscie chodzilo mi o piaty miesiac a bie o pierwszy  kalafior | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:12 | #289 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-11 
				 | 

Witam kwietniowe mamusie  Nazywam się Milena i mam termin na 8 kwietnia,będzie to moja druga dzidzia. | 
|     | 
|  2015-11-01, 13:15 | #290 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2015-11-01, 13:19 | #291 | 
				 | 

Sysiulka12 witaj mamuśka    
				__________________ | 
|     | 
|  2015-11-01, 13:26 | #293 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

| 
|     | 
|  2015-11-01, 13:27 | #294 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
  My mieliśmy podobny ślub, tylko we wrześniu. W górach, w ogrodzie przy pensjonacie, cywilny. Przy rzeczce  Potem impreza do rana, nocleg, na drugi dzień śniadanie w ogrodzie i obiad w chacie grillowej  Ale było cudnie, polecam taką formę gorąco. Chociaż miejsce do tanich nie należało plus wszystkim fundowaliśmy nocleg, więc akurat kasy nie oszczędziliśmy jakoś szałowo wiele  Mimo załatwiania wszystkiego po znajomości... 
				__________________ "Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:33 | #295 | |
				 | 

Cytat: 
  w jakim miesiacu robiliscie slub? Podeslesz mi na priv wiecej info o usrednionych kosztach takiej uroczystosci? | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:51 | #296 | |
				 | 

Tak sobie mówię od 3 tygodni  Cytat: 
  Kocham góry   | |
|     | 
|  2015-11-01, 13:54 | #297 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-11 
				 | 

Kalpana u mnie w piątek wybije 18 tydzień i gdzieś od 2 dni czuję sporadycznie lekkie gilgotki

| 
|     | 
|  2015-11-01, 13:59 | #298 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Linaewen super mieliście wesele! Witam nową mamę  Wybrałyście już imię??? U mnie dziś to nr 1  wybrałam chyba z 5, ale do każdego mam jakieś ale i nie wiem co wybrać, każdy podrzuca inną propozycję a tak naprawdę nic mi się nie podoba... Od kilku godzin drga mi oko, a magnez jem, denerwujące to uczucie 
				__________________ M.  M&B "Małżeństwo to diament szlifowany całe życie" A.R. Rolki   - przejechane ok 20 km  (2/28(17)) | ||
|     | 
|  2015-11-01, 14:00 | #299 | |
				 | 

Cytat: 
  Jak tak ponarzekam na forum, to się może szybciej dzidzia odezwie  W jakim wieku masz dzieciątko? Napisz coś więcej o sobie   | |
|     | 
|  2015-11-01, 14:02 | #300 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

Linaewen super ślub, piękna sceneria    Justyna natomiast angielskie wesela to jakaś porażka, pracowałam kiedyś w Anglii w restauracji hotelowej i mieliśmy wesela w każdy piątek i sobotę, to się nagapiłam na te wspaniałe przyjęcia i szerokie panny młode  jedyne co to mi się kapelusze podobały, Angielki często zakładają różniaste kapelusze na śluby  mam nadzieje, ze jak wróciliście do domu to zjadłaś coś porządnego  Beth oby drugie to była księżniczka, tez trzymam kciuki... Ale jak będzie chłopak to tez fajnie, bedą się chłopcy trzymać razem i bedą najlepszymi kumplami, a dziewczynkę pózniej urodzisz  Ruchy jestem w 17t2d i nic  raz może jakieś bąbelki czułam, a tak bardzo bym chciała poczuć już Synka   Wózek dziś w kościele cała mszę gapiłam się na parę, co przyszła z dzidzią i mieli baby design Comfort lupo, szturchałam TŻ żeby patrzył i mega nam się spodobał  jedziemy go konkretnie oglądać do Smyka  Miłej niedzieli Mamusie   
				__________________ DECYZJA --> KONSEKWENCJE Zmiany? Zawsze na lepsze  | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

. Bylo sporo darmowego alkoholu, ale tylko wina, piwa i cydr (w tym moj ulubiony truskawkowo-limonkowy
. Bylo sporo darmowego alkoholu, ale tylko wina, piwa i cydr (w tym moj ulubiony truskawkowo-limonkowy  ). Pomine fakt, ze zarowno cos mocniejszego jak i  bezalkoholowe napoje trzeba bylo kupowac w barze
). Pomine fakt, ze zarowno cos mocniejszego jak i  bezalkoholowe napoje trzeba bylo kupowac w barze  . Pic nie moglam, maz tez nie za bardzo bo prowadzil, no ale mysle sobie dobra, chociaz obiad zjem
. Pic nie moglam, maz tez nie za bardzo bo prowadzil, no ale mysle sobie dobra, chociaz obiad zjem  Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy
Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy  Ale i tak sie zmylismy o 23
 Ale i tak sie zmylismy o 23