|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
To moze czas zalozyc odchowalnie
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2792 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Było ustalone, że siedzimy tu do ostatniego rozpakowania i tego się trzymamy.
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
to te wrzesniowe to tez takie 2w1 ;p
|
|
|
|
#2794 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja od początku miałam termin na wrzesień, z porodem wyrobiłam się we wrześniu, a nikt mnie stąd nie wyganiał
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem przekonana, ze to wróci
|
|
|
|
#2796 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Aż takie pisanie pewnie nie wróci, ale jak złapiemy rytm dzidziolowy, to pewnie trochę się poprawi
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wypluwa jak uśnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie wkurzające jest nadrabianie tu i na FB. Nie wiadomo gdzie pisać. Wolę tutaj. Na FB się gubię Tam właśnie miało być do zdjęć albo do ważnych informacji A ja właśnie po drzemce chyba 3 godzinnej. No padłam. Teraz niunię nakarmiłam i położyliśy do łóżeczka. Zobaczymy ile razy trzeba będzie wstać do Niej ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Nooo wypluła smoka, władowała do dzioba palunie i lula
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=88maggie88;53301827]Hehe nie
: Ale w połowie będziemy mamusiami pazdziernikowymi i listopadowymi. 2 w 1 tylko my :[COLOR="Silver"]/QUOTE] Ejjj ktoś tu o wrzesniowkach zapomnial:p |
|
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=EMI2014;53303766]
Cytat:
:Witam się z rana ![]() Ale dzisiaj piękna słoneczna pogoda )Wczoraj miałam mega wypas w szpitalu ![]() Mąż przywiózł kubelek KFC z sosikiem czosnkowym. Pychotka ![]() W końcu się zrelaksowalam jako tako w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Co do ilości postów. Ich ilość jest powalająca ![]() Ale nie ma co się dziwić
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki sorki, że się nie odzywam ale mega brak czasu, no i nie wiem gdzie czytać, czy tu czy na fb :/ może umówimy się, że już na odchowalni zostawiamy tylko wizaż a fb tak jak ustalałyśmy tylko do fotek? No chyba, że wolicie inaczej, ale ja nie ogarnę czytania i tu i tu.
Powiem krótko co u nas: ciagle cyc dzisiaj tragiczna noc, mały wył i w ogole nie chciał złapać cyca, na siłę mu wcisnęłam..przy zmianie pieluchy ryk, przy kąpieli ryk...---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Aaaaaa i gratki dla mamuś rozpakowanych!!! No i czekamy na ostatnie mamuśki, olbrzymie kciuki
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka cisza bo na fb sie wiecej rozmawia
Trzeba tu wrocic mozna cytowac i jakos łatwiej sie czyta fb mialbyc tylko do fotek a stalo sie tak jak myslalam czyli sie wiekszosc tam przeniosla U nas noc wmoafe fajna ale znowu mam puste cycki i Nel wisi i wisi zje to jeszcze po niej odciagam aby rozkrecic troche produkcje teraz zjadla i zasnela mi na rekach a odciagnelam 10ml.... wczesniej odciagalam spokojnie po 60-90ml. Zaraz sie obudzi i znowu bedzie cyca chciala :/ A gdzie sie podziala Ada? Tak mi sie wczoraj przymonialo ![]() Jak szybko zaczynaja dzialac te herbatki? Pije wogole ktoras? Mialam kilka z hipp na laktacje i teraz pije koper wloski ale ciekawe kiedy zauwaze roznice i ciekawe czy to bedzie zasluga ziol czy czestszego dostawiania malej
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam felmatiker czy jakoś tak i chyba działają, bo mleko mam, może nie jakiś nawał ale jest. Teraz chyba zacznę jeść dwie saszetki dziennie. A przyjaciółki polecały mi karmi, ale nie próbowałam, bo jakoś to 0,5% alko mnie przeraża na początek
|
|
|
#2803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Cytat:
W ogóle to po wieczornej kąpieli już 3 noc mamy taką że jak już zaśnie ( przy cycku ) to spi właśnie 5-6h. Pewnie dlatego, że jest zmęczony całym dniem niespania i to nas ratuje. Jutro tż pierwszy raz idzie do pracy od urodzenia - ciekawe czy dam radę chociaż prysznic wziąść
|
||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
u nas noc spokojna. poranek w sumie też. zaraz będziemy się zbierać, wyskoczymy szybko na cmentarz a później spacerek bo pogoda przepiękna |
|
|
|
#2805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2806 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie herbatki na laktację nie pomogły, w dodatku młoda przestała się najadać moim mlekiem, więc pewnie będziemy wyhamowywać laktację, ech...Jeszcze pewnie spróbuję z karmi, ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona.
A z fb pewnie się wyniosę, bo już mnie wkurza to ogarnianie konwersacji.
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest Nas dwie! Która nastepna do strajku?
|
|
|
#2808 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Miało być do wrzucania zdjęć, a zrobiło się nie wiadomo co. Trudno, przeżyję bez fotek Waszych pociech, za to będzie normalniej.
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam zdjęcia i coś pilnego. Bez sensu pisać to samo i tu i na FB, bo się wtedy nie wie dokładnie co się u kogoś dzieje ![]() Cytat:
A mój ssaczek jadł jakoś po 24 godzinie i dopiero po 5 się obudziła. Nakarmiłam, zmieniłam pielusię, poniuńkałam i odłożyłam do łóżeczka. Myślałam, że i tak będzie wrzeszczeć, ale pocycała smoczek chwilę, wypluła i zasnęła ![]() Zaraz tatuś pójdzie na spacerek a ja dołączę bo jak wczoraj poszłam na ponad 2 godziny z Nią to później brzuch mnie bolał i więcej lecieło ze mnie:/ Też tak macie po CC, ze więcej leci jak się przeciążycie??
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Strajk!
![]() Maggie, jak tam? ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego moje posiniaczone krocze też daje znać więc 40 min to jest póki co mój max. A potem muszę godzinę odpoczywać żeby czuć jako taki komfort No ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Malutkimi kroczkami ale czuję że idziemy do przodu.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() Pewnie że damy radę - nie mamy wyjścia - w końcu jesteśmy matkami
|
||
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja!!
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ja też mogę strajkować, byle nie głodowo bo muszę dziecko wykarmić
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
n W dodatku tak nie stopy niemiłosiernie bolały. Noszę buty z ciąży co sobie kupiłam większe o 2 numery i dostaję przykurczu jakiego stóp, bo podkurczam palce, żeby mi ni espadły. Jutro trzbeba jechać kupic jakieś kozaczki. Byłam u mnie w CCC i nic nie ma na mnie z kozaków. TO co jakieś ładne, płaskie to się dopnę do połowy łydki WTF??!!!!!!!! Przeciez nie mam jakiś wielkich łyd do kur.. nędzy grrrr.... Chciałam coś z LAsockiego płaskie, mięciutkie, ciepłe i oddychające i doopa blada. DO połowy łydfki dopnę i koniec. W prawdzie mam jeszcze opuchliznę na dłoniach i nogach ale nie aż takMaggie mogę wpaść do CIebie na rosół?? Przebiorę się w kibelku w koszulę ciążową to może mi dadzą?? Taki dobry był ten rosołek w niedzielę jak leżałam albo ja taka głodna byłam, że wyidealizowałam smak
|
|
#2816 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo tak karmi powiem ze nienawidze karmi ale akurat wczoraj w sklepie wpadlo mi w oko karmi zurawinowe mmmmmm pycha! Cytat:
no ja mam w nocy w sam raz ale wtedy mala chce cyca rzadko a w dzien ciagle cyc i jest pusty i placze :/ Cytat:
ja tak robilam z Inga w bujaczku byla a ja sobie lezalam w wannie Cytat:
ja bardzo chce karmic wiec zobaczymy ponoc 2tyg po porodzie moze tak byc ze jest mniej ![]() Cytat:
no oczywiscie ze ja! Ostatnia tam dolaczylam i tylko dlatego tam poszlam ze juz wszystkie uciekly Cytat:
akurat dzis drugi dzien ![]() Oj tak mam tak ze jak duzo robie to duzo leci ![]() Cytat:
|
|
#2817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
: Ja juz po obiadku )---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- No to OGŁASZAM OFICJALNIE STRAJK FCB!! ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Wrzucamy tam tylko focie
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Ta cisza przed burza to juz od dawna jest
![]() Ja jutro ide na wywolanie na 9 rano aaaa boje sie ale chce miec to za soba. Najgorsze jest to ze tam tyle luda nie angielskiego ze ich akcenty tak sie roznia i czasami ciezko zrozumiec :/ Ostatnio rozmawialam z gosciem ktory byl z Pakistanu. Omg. Masakra jak zaciagal Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2819 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
JAki żul z CIebie
Teraz biegnij za wózkiem i ukradnij talerz rosołu ![]() Ja mam dzisiaj pieczeń JAk nie pozwalają jeść smażonego to mój piekarnik jest molestowany. A można jeść groszek zielony gotowany czy tez nie przy KP??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

:

Do tego moje posiniaczone krocze też daje znać więc 40 min to jest póki co mój max. A potem muszę godzinę odpoczywać żeby czuć jako taki komfort
No ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Malutkimi kroczkami ale czuję że idziemy do przodu.
n W dodatku tak nie stopy niemiłosiernie bolały. Noszę buty z ciąży co sobie kupiłam większe o 2 numery i dostaję przykurczu jakiego stóp, bo podkurczam palce, żeby mi ni espadły. Jutro trzbeba jechać kupic jakieś kozaczki. Byłam u mnie w CCC i nic nie ma na mnie z kozaków. TO co jakieś ładne, płaskie to się dopnę do połowy łydki
WTF??!!!!!!!!
albo ja taka głodna byłam, że wyidealizowałam smak