|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53304526]Aha i jeszcze jedna uwaga: to, że ty nie znasz takiej osoby nie oznacza, że taka osoba nie istnieje.[/QUOTE]
Nigdzie jeszcze nie widziałam zeby któs pisał lub mówił że zabezpieczał sie na dwa sposoby i wpadł. to po pierwsze a po drugie wszyscy mówią ze zadna metoda antykoncepcji nie daje 100% pewności więc każy powinien mieć swiadomość że z tego mogą być dzieci
|
|
|
|
#4022 |
|
Naczelna Nastolatka
|
I w związku z tym osoby, które dzieci nie chcą, mają seksu nie uprawiać?
|
#4023 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja oprócz tego, że mam świadomość tego skąd się biorą dzieci, jestem też świadoma tego, że mogę zrobić aborcję. Każdy powinien być świadomy, że konsekwencją zajścia w ciążę nie musi być poród. |
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
mamy inny kregoslup moralny.. dziecko w 7 miesiącu ciazy może przezyc bez matki, wiec jakim prawem można je zabić.
|
|
|
|
#4025 |
|
Naczelna Nastolatka
|
What? kto mówi o 7 miesiącu? skąd to wzięłaś?
|
#4026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możemy się tak przerzucać w nieskończoność, a dla mnie i tak wystarczającym argumentem za aborcją jest "bo tak". Wybacz, ale nikomu się nie zamierzam tłumaczyć dlaczego zrobię ze moją macicą co zechcę. |
|
|
|
|
#4027 | |||
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53304526]Aha i jeszcze jedna uwaga: to, że ty nie znasz takiej osoby nie oznacza, że taka osoba nie istnieje.[/QUOTE]Jakaś na pewno, ale jestem pewna, że takie osoby nie stosowały (prawidłowo) antykoncepcji.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4028 |
|
BAN stały
|
Skoro Bog zaplanowal rozwoj dziecka w organizmie matki to znaczy ze dal jej tym samym prawo decydowania o jego zyciu.
Szach mat prawaki xD |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
? Jaki bog? 10 bogin i cthulhu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#4030 |
|
BAN stały
|
Lisbeth w jaki sposób chciałabyś zabić dziecko w 7 miesiącu ciąży?
To już jest normalny człowiek, który może żyć poza matką więc raczej skrobanka w grę nie wchodzi, tabletka poronna spowoduje normalny poród więc no jakbyś się nie broniła, do tego porodu dojdzie ;-) ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Aha no tylko dzięki takiej mądrości urodzisz dziecko ze źle rozwiniętymi narządami ale przecież kobieta nie ma szans na dowiedzenie się, że jest w ciąży w 2 czy 3 miesiącu, nie ma bata !
|
|
|
|
#4031 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To rozważanie jest z resztą czysto teoretyczne, bo nie sądzę, żeby coś takiego było możliwe w moim konkretnym przypadku, a macice, płody i dzieci innych ludzi mnie nie interesują. To nie ja się będę potem użerać z konsekwencjami, więc dla kobiety w 7 miesiącu niechcianej ciąży mam tylko jedną radę: niech robi co chce. |
|
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
A ja nie bo w 7 miesiącu to nie płód , to DZIECKO i byłabyś zwykłą morderczynią . I nie, nie mam litości "jakimś cudem" nie ma cudów, są realia nie chcesz dzieci? Zabezpieczaj się, rób testy ciążowe a nie mów "jakimś cudem" bo na zabijanie dziecka nikt nie powinien być obojętny.
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Aha . Pozdrawiam kobiety, które się dowiedziały w 7 miesiącu, bocian wam nie przyniósł ? ;P 12 tydzień to moim zdaniem maksymalny czas w którym lekarz powinien pozostawić decyzje kobiecie bez łaski, bez płacenia kasy i nie wiadomo jakich konspiracji. |
|
|
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Pffffffff... Kto Cię o nią prosi? |
||
|
|
|
#4036 |
|
BAN stały
|
Lisabeth masz coś z głową chyba. Wybacz jeżeli mordowanie dzieci jest czyjąś indywidualną sprawą to spoko. Bo byt, który jest w stanie żyć samodzielnie bez matki jest dzieckiem i jest uznawane za istotę ludzką.
|
|
|
|
#4037 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 |
|
BAN stały
|
a Twoje? Nikogo i nikt nie chce by w jego kraju zabijano dzieci a ewentualnie usuwano płody.
Serio jak czytam takie inteligentne wypowiedzi to niemal z krzesła nie spadam. Przyjacióła Katarzyny W. normalnie ;P |
|
|
|
#4039 | |
|
BAN stały
|
Ciebie, bo Ty przeżywasz morderstwo.
Cytat:
Fanka, ale skąd wiedziałaś?
|
|
|
|
|
#4040 |
|
BAN stały
|
Terminacja ciąży, która nie ma szans na normalny rozwój czytajcie - będzie warzywem albo ciąży po której rozwiązaniu dziecko i tak umrze jest do przyjęcia i powinna być normalna ale zabić zdrowe dziecko bo kobieta do 7 miesiąca nie umiała się zdecydować czy ma odwagę rodzić czy też nie to kosmos i abstrakcja, która powinna być karana więzieniem jak za zwykłe morderstwo. Potem się dziwicie, że ludzie źle rozumieją kobiety, które chcą ogólnego dostępu do aborcji jak ktoś przeczyta czy usłyszy takiego kwiatka.
Ej to może jak urodzę i np. moje dziecko nie ma jeszcze miesiąca a stwierdzam, że nie nadaję się na matkę to też powinnam móc rzucić nim o podłogę i wywalić je do śmieci bez konsekwencji bo jak nie mówi to nie człowiek? CHORE! |
|
|
|
#4041 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
BAN stały
|
No ale jak widać po użytkowniczkach takie kwiatki też mają swoje poparcie.
|
|
|
|
#4043 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast to, że nie interesuję się cudzymi macicami i to, że ty się interesujesz, ma dla tych płodów (i ich matek) dokładnie ten sam skutek: żaden. |
|
|
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53304780] Wybacz, ale nikomu się nie zamierzam tłumaczyć dlaczego zrobię ze moją macicą co zechcę.[/QUOTE]z macicą możesz robić co chcesz, jest Twoja, ....możesz sobie nawet usunąć i wtedy problem dziecka cudownie zniknie albo miał mylne przeświadczenie, że gdzie jak gdzie, ale w łonie matki będzie najbezpieczniejsze |
|
|
|
|
#4045 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53306216]Kwiatki widać po użytkowniczkach? Przecież sama wywlekasz to, co chcesz usłyszeć. Zdaje się, że morderczynią nazwałaś mnie już po tym, jak wyraźnie napisałam, że taką sytuację uważam u siebie za niemożliwą.
Natomiast to, że nie interesuję się cudzymi macicami i to, że ty się interesujesz, ma dla tych płodów (i ich matek) dokładnie ten sam skutek: żaden.[/QUOTE] Dobra ale 7 miesiąc ciąży to już nie sama macica paniusi tylko normalne dziecko i dla mnie nie jest normalne ani do przyjęcia by móc bez konsekwentnie zabić człowieka na co jak napisałaś nie widziałabyś problemu zrobić "gdybyś jakimś cudem " . To równie dobrze można w ogóle za morderstwa nie karać bo to "kwestia sumienia" .
|
|
|
|
#4046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty swoje kryterium 'morderstwa' ustaliłaś równie arbitralnie co ja swoje. Przypominam, że napisałam dokładnie to: "tak samo jak w każdym innym przypadku, zostawiłabym decyzję o metodzie usunięcia lekarzowi." |
|
|
|
|
#4047 |
|
BAN stały
|
No to poczytaj czy można usunąć dziecko w 7 miesiącu bez ingerencji w Twój organizm. Dlatego nie widzę problemu byś je urodziła i zostawiła. To nie jest jak każdy inny przypadek tylko to jest dziecko a nie płód ale tego nie pojmiesz
|
|
|
|
#4048 | |
|
Konto usunięte
|
Weź się uspokój, nikt nie rozważa aborcji w 7 miesiącu ciąży, zwłaszcza, że to byłoby bardo niebezpieczne dla matki. A twoje rzucanie dziećmi to obrzydliwa erystyka.
Jako zwolenniczka "kompromisu" powiedz mi czym rożni się mordowane dziecko puszczalskiej co się nie zabezpieczyła (hehe) i trzeba ją ukarać, a abortowany płód ofiary gwałtu? Tu za to historia morderstwa dwudziestopięciolatki, i to w majestacie prawa. Morderstwa za które nikt nie został ukarany. Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Konto usunięte
|
To może ty jeszcze poczytaj, że w ogóle nie można usunąć ciąży bez ingerencji w organizm. Tylko nadal nie wiem co to ma do rzeczy w tej sytuacji. Nie chcę być w ciąży = przerywam ciążę. Swoją drogą płód nie przestaje być płodem tylko dlatego, że teoretycznie mógłby przeżyć poza organizmem matki.
|
|
|
|
#4050 |
|
BAN stały
|
Kwestia sumienia jest zawsze na innym wątku o aborcji wizazanka chwaliła się, że tabletki po nie sprzedaje w aptece bo narusza to jej sumienie.
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Lisabeth szkoda, że nie (nie chcę być w ciąży= nie zachodzę) w Twojej żelaznej logice. Pewnie o aborcji by się myślało lepiej gdyby nie kobiety wmawiające "mogę rozkładać bezmyślnie nogi i mordować ile wlezie bo tak" zamiast staram się zabezpieczyć najlepiej jak umiem, zabezpieczenie zawiodło i w takim wypadku niech mi lekarz pomoże , na samym początku tej nieszczęsnej ciąży, dla mnie argument "bo tak " jest śmieszny. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

" . To równie dobrze można w ogóle za morderstwa nie karać bo to "kwestia sumienia" .