|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
suche włosy
Pomóżcie mam od wielu lat farbowane włosy na jasny blond, ale stosuje od jakiegoś czasu farby ze sklepów fryzjerskich, jednak mam w strasznej kondycji włosy. Czy możecie zdradzić jakąś recepture, zabieg, kosmetyki na przywrócenie włosom dobrej kondycji. Ja mam tak, że jak nie zastosuje super ekstra odżywki po myciu włosów to nie mam szans na rozczesanie są sztywne i sprawiają wrażenie jak by miały się zaraz połamać. Poradżcie coś proszę.
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: suche włosy
Cytat:
2. Rozpoczęcie sensownej pielęgnacji, dobranie drogą prób i błędów odzywki/maski nawilżającej, proteinowej 3. Zabezpieczanie koncówek - serum, jedwab, olejek 4. Może jakieś oleje, wielu osobom służą. Przede wszystkim rozejrzyj się po forum, po wątkach o włosach zniszczonych, regeneracji itp. Bez tego nikt Ci nie ułoży gotowego schematu pielęgnacji, bo to tak nie działa. Poza tym jak pytasz o radę, to opisuj też obecną pielęgnację, bo bez tego to jest jak wróżenie z fusów. Ogólniki typu "stosuję wszystko", "taka żółta odżywka", "szampon regenerujący" nic nie mówi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.