Aborcja - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce?
tak 501 71,57%
nie 199 28,43%
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-01, 17:12   #4051
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość

[/COLOR]Lisabeth szkoda, że nie (nie chcę być w ciąży= nie zachodzę) w Twojej żelaznej logice. Pewnie
o aborcji by się myślało lepiej gdyby nie kobiety wmawiające "mogę rozkładać bezmyślnie nogi i mordować ile wlezie bo tak" zamiast staram się zabezpieczyć najlepiej jak umiem
, zabezpieczenie zawiodło i w takim wypadku niech mi lekarz pomoże , na samym początku tej nieszczęsnej ciąży, dla mnie argument "bo tak " jest śmieszny.
pokaż mi takie.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 17:21   #4052
manio
Zakorzenienie

zagłosowałam na tak.
manio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 17:49   #4053
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Weź się uspokój, nikt nie rozważa aborcji w 7 miesiącu ciąży, zwłaszcza, że to byłoby bardo niebezpieczne dla matki. A twoje rzucanie dziećmi to obrzydliwa erystyka.
Jako zwolenniczka "kompromisu" powiedz mi czym rożni się mordowane dziecko puszczalskiej co się nie zabezpieczyła (hehe) i trzeba ją ukarać, a abortowany płód ofiary gwałtu?

Tu za to historia morderstwa dwudziestopięciolatki, i to w majestacie prawa. Morderstwa za które nikt nie został ukarany.

Codziennie umierają.
Przerażające. A będzie jeszcze gorzej po tych wyborach.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:01   #4054
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Kwestia sumienia jest zawsze na innym wątku o aborcji wizazanka chwaliła się, że tabletki po nie sprzedaje w aptece bo narusza to jej sumienie.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Lisabeth szkoda, że nie (nie chcę być w ciąży= nie zachodzę) w Twojej żelaznej logice. Pewnie
o aborcji by się myślało lepiej gdyby nie kobiety wmawiające "mogę rozkładać bezmyślnie nogi i mordować ile wlezie bo tak" zamiast staram się zabezpieczyć najlepiej jak umiem, zabezpieczenie zawiodło i w takim wypadku niech mi lekarz pomoże , na samym początku tej nieszczęsnej ciąży, dla mnie argument "bo tak " jest śmieszny.
Tak, bo poronienie indukowane to sam przyjemność, albo skrobanka.
Naprawdę ogranicz ten wizaż i przy okazji poczytaj jak wygląda ronienie na kibel.

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Przerażające. A będzie jeszcze gorzej po tych wyborach.
Myślę, że już nie. Raczej nie uda im się zupełnie zdelegalizować aborcji, a reszta będzie jak zwykle. W końcu to przed wyborami celnicy przechwytywali przesyłki od Women on web....

PS. MalarskiSen, bardzo prawdopodobne, że twoje własne babcie miały parę skrobanek. Jak je nazwiesz?

Edytowane przez 201607111003
Czas edycji: 2015-11-01 o 18:07
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:29   #4055
black_white_
Raczkowanie

Aborcja to teoretycznie przerwanie CIĄŻY. ciąza trwa od 1-9 miesiąca. Dlatego rzuciłam przykładem 7 miesiąca ciązy. Jeżeli któs jest ogólnie za aborcją to obejmuje to również 7 miesiąc.
Koleżanka dowiedziała sie w 5 że jest w ciąży. Okres miala, a że była "lekko" przy sobie to nie zauważyła brzucha, tym bardziej ze dziecko było malutkie. Więc zarzają sie rożne przypadki..
black_white_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:36   #4056
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez black_white_ Pokaż wiadomość
Aborcja to teoretycznie przerwanie CIĄŻY. ciąza trwa od 1-9 miesiąca. Dlatego rzuciłam przykładem 7 miesiąca ciązy. Jeżeli któs jest ogólnie za aborcją to obejmuje to również 7 miesiąc.
Koleżanka dowiedziała sie w 5 że jest w ciąży. Okres miala, a że była "lekko" przy sobie to nie zauważyła brzucha, tym bardziej ze dziecko było malutkie. Więc zarzają sie rożne przypadki..
Nigdzie w Europie nie przerywa się jej w 7 miesiącu. Twoje przykłady z rzyci to demagogia i propaganda.
Ale z taką wiedzą (okres w ciąży) to nie dziw mnie, że wybierasz fantazmaty propagandzistów.
Stary 2015-11-01, 18:38   #4057
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez black_white_ Pokaż wiadomość
ale bredzisz
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:43   #4058
black_white_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
ale bredzisz
hahaha. Podaje prawdziwy przyklad a tu taka reakcja. Dyskusja w tym temacie to jakas zenada, uciekam stad pa
Stary 2015-11-01, 18:45   #4059
201607111003
Konto usunięte

Proponuję ten czas przeznaczyć na powtórkę z biologii, może być z koleżanką. Dla dobra jej dziecka w sumie.
Stary 2015-11-01, 18:48   #4060
black_white_
Raczkowanie

Cytat:
Proponuję ten czas przeznaczyć na powtórkę z biologii, może być z koleżanką. Dla dobra jej dziecka w sumie.
Dziecko już w podstawówce i ma sie świetnie
Stary 2015-11-01, 18:50   #4061
201607111003
Konto usunięte

Jeśli w tej samej co ty i koleżanka to raczej nie. Za parę lat może i ono będzie opowiadać o okresie w ciąży.
Stary 2015-11-01, 18:52   #4062
201607111028
Konto usunięte

Weszłam i oczom nie wierzę... Wskażcie mi kraje, w których można usunąć ciążę w siódmym miesiącu. Choć JEDEN.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:58   #4063
black_white_
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli w tej samej co ty i koleżanka to raczej nie. Za parę lat może i ono będzie opowiadać o okresie w ciąży.
Okres to nie jest, są to plamienia jeżeli już Cie tak zabolało słowo okres. to raz a dwa Twoja złośliwość tutaj jest zbędna, no chyba że Ci lepiej jak komuś dogryzasz to rób tak dalej
Stary 2015-11-01, 19:13   #4064
201607111003
Konto usunięte

Długo googlowałaś, teraz pogoogluj w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie caroliny.

Edytowane przez 201607111003
Czas edycji: 2015-11-01 o 19:14
Stary 2015-11-01, 20:32   #4065
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Lisabeth szkoda, że nie (nie chcę być w ciąży= nie zachodzę) w Twojej żelaznej logice. Pewnie
o aborcji by się myślało lepiej gdyby nie kobiety wmawiające "mogę rozkładać bezmyślnie nogi i mordować ile wlezie bo tak" zamiast staram się zabezpieczyć najlepiej jak umiem, zabezpieczenie zawiodło i w takim wypadku niech mi lekarz pomoże , na samym początku tej nieszczęsnej ciąży, dla mnie argument "bo tak " jest śmieszny.
Jak już jesteśmy przy logice, to spójrz jeszcze raz na moje posty, a może dopatrzysz się, że nigdzie ci nie napisałam, że nie zapobiegam ciąży. To już sobie sama wymyśliłaś.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:11   #4066
Sygnalizator
BAN stały

Dobra a czy ktokolwiek z proliferow moze obalic moj argument o tym ze Bog umiescil rozwijajacy sie plod w ciele matki - nie odbierajac wolnej woli na okres ciazy - aby mogla sama zdecydowac czy donosi? Wspominam o Bogu bo wszyscy wiemy ze sprzeciw wobec A i wiara ida ramie w ramie. Nie trafilem nigdy na ateiste/agnostyka prolifera xd
Sygnalizator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:31   #4067
Japitu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sygnalizator Pokaż wiadomość
Dobra a czy ktokolwiek z proliferow moze obalic moj argument o tym ze Bog umiescil rozwijajacy sie plod w ciele matki - nie odbierajac wolnej woli na okres ciazy - aby mogla sama zdecydowac czy donosi? Wspominam o Bogu bo wszyscy wiemy ze sprzeciw wobec A i wiara ida ramie w ramie. Nie trafilem nigdy na ateiste/agnostyka prolifera xd
Bez sensu. Możesz zabić zawsze, w każdy czasie swojego życia i to będzie grzech, czy nie tak? Według katolików, to aborcja jest zabójstwem, więc wszystko się zgadza. Jaki byłby sens w zabieraniu wolnej woli? Nie znasz ateistów prolife? To mało ludzi znasz. Jest nawet taka grupa na facebooku Ateiści Pro-Life. Zauważ, że już w starożytności karano za aborcję. Przed czasami Kościoła Katolickiego mordowano kobiety spędzające płód. Ta religia trafiła na dobry grunt i kształtowała się podług mentalności ówcześnie żyjących ludzi. Znasz przysięgę Hipokratesa?
Japitu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:31   #4068
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Nie trafilem nigdy na ateiste/agnostyka prolifera xd
Bo nigdy nie byłeś na forum ateistów. Masa jest proliferow wśród nich. Nawet bardziej radykalni niż przeciętny katolik.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 23:15   #4069
Japitu
Raczkowanie

Wyjaśnione w skrócie stanowisko ateistów prolife https://www.youtube.com/watch?v=0EhxQcvyuOo
Japitu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 02:22   #4070
Shannon_16
Zakorzenienie

zagłosowałam na tak
A wtedy pójdę za tobą na koniec świata.

Ty i ja, trzy metry nad niebem

A&F
Shannon_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 07:25   #4071
klempaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo proszę o kulturalną dyskusję!

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:29   #4072
Sygnalizator
BAN stały

Z jednej strony mamy swiadoma kobiete ktora bez watpienia jest czlowiekiem a z drugiej plod ktorego do tej pory nie da sie jednoznacznie zaklasyfikowac bez uzywania szpagatow intelektualnych typu "niemowlak tez nie ma w pelni uformowanego systemu nerwowego, moze tez go usunac?". Koncz wasc wstydu oszczedz katoliku. BTW. Moja babcia, notabene zdeklarowana zwolenniczka prawa wyboru, twierdzi ze obrona zycia poczetego to szatanski pomysl. Istoty ludzkie? ktore nie powinny sie urodzic bo ich rodzice i tak nie zapewnia im opieki przychodza na swiat dzieki opresji ludzi zwiedzonych przez szatana i psuja zdrowa tkanke spoleczna swoim brakiem przystosowania.
Stary 2015-11-02, 18:32   #4073
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Z jednej strony mamy swiadoma kobiete ktora bez watpienia jest czlowiekiem a z drugiej plod ktorego do tej pory nie da sie jednoznacznie zaklasyfikowac bez uzywania szpagatow intelektualnych typu "niemowlak tez nie ma w pelni uformowanego systemu nerwowego, moze tez go usunac?". Koncz wasc wstydu oszczedz katoliku. BTW. Moja babcia, notabene zdeklarowana zwolenniczka prawa wyboru, twierdzi ze obrona zycia poczetego to szatanski pomysl. Istoty ludzkie? ktore nie powinny sie urodzic bo ich rodzice i tak nie zapewnia im opieki przychodza na swiat dzieki opresji ludzi zwiedzonych przez szatana i psuja zdrowa tkanke spoleczna swoim brakiem przystosowania.
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:13   #4074
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Boże a kim Ty jesteś żeby decydować kto powinien się urodzić a kto nie?
Następny mądry komentarz. Rozmowy o aborcji nie da się przeprowadzić na poziomie bo trzeba takie bzdury czytać
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:26   #4075
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Następny mądry komentarz. Rozmowy o aborcji nie da się przeprowadzić na poziomie bo trzeba takie bzdury czytać
Owszem nie ma takiego prawa. Takie prawo ma jedynie sama zainteresowana, w której brzuchu się rozwija zarodek i której to życie ów zarodek wywraca do góry nogami. Ciąże bywają ciężkie. Porody bywają ciężkie. Ale to nic w porównaniu z wychowywaniem niechcianego dziecka. Tylko nie opowiadaj mi bajek z urodzeniem i oddaniem, bo po pierwsze hormony robią swoje i sprawiają, że jest to dla kobiety bardzo ciężkie, a po drugie stygmatyzacja takiej kobiety jest w społeczeństwie tak wielka, że prawie żadna nie zdecyduje się na wyklęcie rodziny, przyjaciół i wytykanie palcami przez sąsiadów i znajomych w imię donoszenia ciąży.

Każda kobieta ma prawo wyboru. I ten wybór spada tylko i wyłącznie na jej sumienie. Ani ja, ani Ty, ani pan polityk, ani pani lekarka nie ma prawa decydować za tą kobietę, czy będzie rodziła czy nie. To jej ciało, jej wybór, a zabranie jej tego podstawowego prawa człowieka do władania swoim ciałem w imię ideologicznego "to już człowiek/to nie człowiek" jest niesprawiedliwe i podłe.

Czy jestem zwolenniczką aborcji? Nie. Chyba nikt nie jest. Aborcja to dla mnie ostateczność, coś co powinno być stosowane w sytuacjach skrajnych, kiedy antykoncepcja zawiedzie, płód jest uszkodzony, w przypadku gwałtu i ciężkich wad płodu. DLA MNIE. Dla kogoś jest zupełnie niedopuszczalna i nigdy się na nią nie zdecyduje, inny bez mrugnięcia okiem zadecyduje się na nią. Każda kobieta powinna mieć ten wybór czy urodzi, czy nie.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:29   #4076
MalarskiSen
BAN stały

Oczywiście, że masz rację ale jak można wciskać komuś teksty o tym, że dzieci mogą się rodzić w bogatych domach bo w takich średnio zamożnych to nie i to diabeł je ludziom daje xD Kosmos. Dziwi mnie, że moi znajomi jadą po średniej krajowej a jakoś ich dzieci nie chodzą ani obdarte ani głodne i rozwijają się jak inne dzieci... Cud.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Powinny w takich , powinny w innych. Dobrze, że są osoby, które potrafią dać tak dokładne wytyczne ale one krzyczą o wolności wyboru, cały czas mówiąc "co kto powinien ".
Stary 2015-11-02, 22:22   #4077
Sygnalizator
BAN stały

Ja nie wiem skad tyle hejtu w moim kierunku. Tez mi czasem wstyd za babcie ale co poradzic. Przeczytalem sobie dzis argumentacje tych pozal sie boze libertarian i smiech mna zawladnal. Stek bzdur, wszystko mozns obalic z palcem w dupie za przeproszeniem. Wrzuci tutaj obronca zycia wybrany fragment to sie posmiejemy.
Stary 2015-11-03, 00:07   #4078
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Ja nie wiem skad tyle hejtu w moim kierunku. Tez mi czasem wstyd za babcie ale co poradzic. Przeczytalem sobie dzis argumentacje tych pozal sie boze libertarian i smiech mna zawladnal. Stek bzdur, wszystko mozns obalic z palcem w dupie za przeproszeniem. Wrzuci tutaj obronca zycia wybrany fragment to sie posmiejemy.
Szczerze to nazwa obrońca życia też jest zła, ja jestem za obroną życia wszelakiego, czasami to mi nawet przykro jak ćma do domu wpadnie i mama ją kapciem trzepnie-możecie się śmiać ale ja uważam, że każda żywa istota ma chęć do życia. Co nie równa się z tym, że jak kleszcz mi w nogę wejdzie to ja grzecznie poczekam aż się naje i mimo oznak zapalenia opon mózgowych, nie pozwolę go skrzywdzić. Reakcja obronna to całkiem normalna sprawa i jeżeli kobieta będąc w ciąży czy pod względem psychicznym czy też fizycznym czuje się zagrożona przez ciążę to ma prawo się bronić. To nie równa się z tym, że jestem za podejściem "o jej ja chciałam być w ciąży za rok a nie teraz to biegnę się wyskrobać " albo tak jak padł tutaj przykład kobiety, która się nie zabezpiecza tylko skrobie się do woli. Aborcja to jest tragedia i to nie jest tak, że to zabieg jak splunąć, tylko zabicie własnego, przyszłego dziecka i nie powinno to mieć miejsca z pustych powodów. Jak zabijesz psa bo się znudził to jesteś człowiekiem obrzydliwym i bez uczuć ale kiedy pies chce rzucić Ci się do gardła i jego zachowanie Ci zagraża to Twoje zachowanie jest normalne.
Stary 2015-11-03, 08:37   #4079
pffe
BAN stały

Cytat:
Podsumowałaś siebie. Jak zobaczyłam tą burzę na wątku to wiedziałam, że to Ty i że znów sobie dorabiasz jakieś dziwne historie po czym zarzucasz wszystkim dookoła, że o tym właśnie dyskutowali
A Twój brak zrozumienia po prostu tak boli...

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Szczerze to nazwa obrońca życia też jest zła, ja jestem za obroną życia wszelakiego, czasami to mi nawet przykro jak ćma do domu wpadnie i mama ją kapciem trzepnie-możecie się śmiać ale ja uważam, że każda żywa istota ma chęć do życia. Co nie równa się z tym, że jak kleszcz mi w nogę wejdzie to ja grzecznie poczekam aż się naje i mimo oznak zapalenia opon mózgowych, nie pozwolę go skrzywdzić. Reakcja obronna to całkiem normalna sprawa i jeżeli kobieta będąc w ciąży czy pod względem psychicznym czy też fizycznym czuje się zagrożona przez ciążę to ma prawo się bronić. To nie równa się z tym, że jestem za podejściem "o jej ja chciałam być w ciąży za rok a nie teraz to biegnę się wyskrobać " albo tak jak padł tutaj przykład kobiety, która się nie zabezpiecza tylko skrobie się do woli. Aborcja to jest tragedia i to nie jest tak, że to zabieg jak splunąć, tylko zabicie własnego, przyszłego dziecka i nie powinno to mieć miejsca z pustych powodów. Jak zabijesz psa bo się znudził to jesteś człowiekiem obrzydliwym i bez uczuć ale kiedy pies chce rzucić Ci się do gardła i jego zachowanie Ci zagraża to Twoje zachowanie jest normalne.
Ależ sobie zaprzeczasz
"jestem za obroną życia wszelakiego" ale jak Cię pies zaatakuje to nie miej wyrzutów sumienia, zabij.
No serio?
Dziewczyno, to jest kolejny wątek, w którym wypisujesz bzdury.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

I wnioskując z Twojej wypowiedzi: jeśli jestem w ciąży bo zawiodły metody antykoncepcji i nie chcę urodzić to jestem obrzydliwym człowiekiem ale jeśli przez poród mam stracić wzrok to już mogę iść się skrobać? No, to doszłyśmy do sedna Twoich dziwnych poglądów.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:09   #4080
201604250941
Konto usunięte

Ciekawe czy Ci co mowia o tragedii znaja chocia jedna kobiete po aborcji. Ja znam kilka i nie widzialam tragedii. Ciekawe czy probuja uswiadomic tym szczęśliwym kobietom, ze maja problem.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości