|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
zuy mod
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Cytat:
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowałam na tak.
|
|
|
|
#4053 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawdę ogranicz ten wizaż i przy okazji poczytaj jak wygląda ronienie na kibel. Myślę, że już nie. Raczej nie uda im się zupełnie zdelegalizować aborcji, a reszta będzie jak zwykle. W końcu to przed wyborami celnicy przechwytywali przesyłki od Women on web.... PS. MalarskiSen, bardzo prawdopodobne, że twoje własne babcie miały parę skrobanek. Jak je nazwiesz? Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2015-11-01 o 18:07 |
|
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Aborcja to teoretycznie przerwanie CIĄŻY. ciąza trwa od 1-9 miesiąca. Dlatego rzuciłam przykładem 7 miesiąca ciązy. Jeżeli któs jest ogólnie za aborcją to obejmuje to również 7 miesiąc.
Koleżanka dowiedziała sie w 5 że jest w ciąży. Okres miala, a że była "lekko" przy sobie to nie zauważyła brzucha, tym bardziej ze dziecko było malutkie. Więc zarzają sie rożne przypadki.. |
|
|
|
#4056 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale z taką wiedzą (okres w ciąży) to nie dziw mnie, że wybierasz fantazmaty propagandzistów. |
|
|
|
|
#4057 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Konto usunięte
|
Proponuję ten czas przeznaczyć na powtórkę z biologii, może być z koleżanką. Dla dobra jej dziecka w sumie.
|
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli w tej samej co ty i koleżanka to raczej nie. Za parę lat może i ono będzie opowiadać o okresie w ciąży.
|
|
|
|
#4062 |
|
Konto usunięte
|
Weszłam i oczom nie wierzę... Wskażcie mi kraje, w których można usunąć ciążę w siódmym miesiącu. Choć JEDEN.
|
|
|
|
#4063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Konto usunięte
|
Długo googlowałaś, teraz pogoogluj w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie caroliny.
Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2015-11-01 o 19:14 |
|
|
|
#4065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 |
|
BAN stały
|
Dobra a czy ktokolwiek z proliferow moze obalic moj argument o tym ze Bog umiescil rozwijajacy sie plod w ciele matki - nie odbierajac wolnej woli na okres ciazy - aby mogla sama zdecydowac czy donosi? Wspominam o Bogu bo wszyscy wiemy ze sprzeciw wobec A i wiara ida ramie w ramie. Nie trafilem nigdy na ateiste/agnostyka prolifera xd
|
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 |
|
zuy mod
|
Bo nigdy nie byłeś na forum ateistów. Masa jest proliferow wśród nich. Nawet bardziej radykalni niż przeciętny katolik.
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Wyjaśnione w skrócie stanowisko ateistów prolife https://www.youtube.com/watch?v=0EhxQcvyuOo
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowałam na tak
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o kulturalną dyskusję!
|
|
#4072 |
|
BAN stały
|
Z jednej strony mamy swiadoma kobiete ktora bez watpienia jest czlowiekiem a z drugiej plod ktorego do tej pory nie da sie jednoznacznie zaklasyfikowac bez uzywania szpagatow intelektualnych typu "niemowlak tez nie ma w pelni uformowanego systemu nerwowego, moze tez go usunac?". Koncz wasc wstydu oszczedz katoliku. BTW. Moja babcia, notabene zdeklarowana zwolenniczka prawa wyboru, twierdzi ze obrona zycia poczetego to szatanski pomysl. Istoty ludzkie? ktore nie powinny sie urodzic bo ich rodzice i tak nie zapewnia im opieki przychodza na swiat dzieki opresji ludzi zwiedzonych przez szatana i psuja zdrowa tkanke spoleczna swoim brakiem przystosowania.
|
|
|
|
#4073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Następny mądry komentarz. Rozmowy o aborcji nie da się przeprowadzić na poziomie bo trzeba takie bzdury czytać
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda kobieta ma prawo wyboru. I ten wybór spada tylko i wyłącznie na jej sumienie. Ani ja, ani Ty, ani pan polityk, ani pani lekarka nie ma prawa decydować za tą kobietę, czy będzie rodziła czy nie. To jej ciało, jej wybór, a zabranie jej tego podstawowego prawa człowieka do władania swoim ciałem w imię ideologicznego "to już człowiek/to nie człowiek" jest niesprawiedliwe i podłe. Czy jestem zwolenniczką aborcji? Nie. Chyba nikt nie jest. Aborcja to dla mnie ostateczność, coś co powinno być stosowane w sytuacjach skrajnych, kiedy antykoncepcja zawiedzie, płód jest uszkodzony, w przypadku gwałtu i ciężkich wad płodu. DLA MNIE. Dla kogoś jest zupełnie niedopuszczalna i nigdy się na nią nie zdecyduje, inny bez mrugnięcia okiem zadecyduje się na nią. Każda kobieta powinna mieć ten wybór czy urodzi, czy nie. |
|
|
|
|
#4076 |
|
BAN stały
|
Oczywiście, że masz rację ale jak można wciskać komuś teksty o tym, że dzieci mogą się rodzić w bogatych domach bo w takich średnio zamożnych to nie i to diabeł je ludziom daje xD Kosmos. Dziwi mnie, że moi znajomi jadą po średniej krajowej a jakoś ich dzieci nie chodzą ani obdarte ani głodne i rozwijają się jak inne dzieci... Cud.
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Powinny w takich , powinny w innych. Dobrze, że są osoby, które potrafią dać tak dokładne wytyczne ale one krzyczą o wolności wyboru, cały czas mówiąc "co kto powinien ". |
|
|
|
#4077 |
|
BAN stały
|
Ja nie wiem skad tyle hejtu w moim kierunku. Tez mi czasem wstyd za babcie ale co poradzic. Przeczytalem sobie dzis argumentacje tych pozal sie boze libertarian i smiech mna zawladnal. Stek bzdur, wszystko mozns obalic z palcem w dupie za przeproszeniem. Wrzuci tutaj obronca zycia wybrany fragment to sie posmiejemy.
|
|
|
|
#4078 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A Twój brak zrozumienia po prostu tak boli... ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() "jestem za obroną życia wszelakiego" ale jak Cię pies zaatakuje to nie miej wyrzutów sumienia, zabij. No serio? Dziewczyno, to jest kolejny wątek, w którym wypisujesz bzdury. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- I wnioskując z Twojej wypowiedzi: jeśli jestem w ciąży bo zawiodły metody antykoncepcji i nie chcę urodzić to jestem obrzydliwym człowiekiem ale jeśli przez poród mam stracić wzrok to już mogę iść się skrobać? No, to doszłyśmy do sedna Twoich dziwnych poglądów. |
||
|
|
|
#4080 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe czy Ci co mowia o tragedii znaja chocia jedna kobiete po aborcji. Ja znam kilka i nie widzialam tragedii. Ciekawe czy probuja uswiadomic tym szczęśliwym kobietom, ze maja problem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.