Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-01, 16:48   #2821
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Malinka
ślub braliśmy w kościele, tż został przy swojej wierze.
czyli najlepsze chyba rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
My z kolei jak jestesmy w Pl to kilka dni spedzamy razem troche u jednej rodziny i troche u drugiej. A reszte czasu kazdy u siebie. I uwielbiam ten stan
Swoboda, ploteczki, rajdy po sklepach. Poza tym jestem totalnie "rozpieszczana" przez rodzicow ( glownie tate ktory rano jak tylko otwieram oczy to juz czeka z kawka). Mam swoja chwile oddechu od obowiazkow. Odpoczywamy kazdy po swojemu, a takie krotkie rozstania sluza bardzo naszemu zwiazkowi
W nastepne wakacje jak dzidzia juz bedzie na swiecie to pewnie troszke sie zmieni ale i tak zamierzam wyjechac troche wczesniej sama z mala.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
my w Pl mieszkamy od siebie jakies 10km więc ja bardzo często jezdze sama tez do rodziców na całe dnie i tylko na spanie wracam do męża
Stary 2015-11-01, 17:00   #2822
_polly_
Zakorzenienie

Wróciłam od babci objedzona i obdarowana wsiowymi jajkami i jabłkami.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 17:11   #2823
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Nam tez zawsze moja babcia daje jajka, kurczaki, wmieso i wyroby z wlasnej swinki . Jak rumuny wracamy obladowani

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 18:03   #2824
_polly_
Zakorzenienie

Kurde, najchętniej poszłabym już spać. Ale wtedy pobudka ok 3-4 gwarantowana. Wypiłam herbatę z cytryną i do tego ciastka korzenne i orzechy.

Stary 2015-11-01, 18:15   #2825
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
I nic nie mówił o tym, że najpierw muszą pobrać krew na czczo?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Może są jakieś dwie metody, ale pierwsze słyszę
nie mam pojecia.....

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
I proponuje do glukozy wcisnąć sok z conajmniej pół cytryny. Wtedy jest znośne.
tez mi lekarz tak poradzil ale to wtedy musze przyzadzic sobie to w domu zeby to wypic po tym pierwszym pobraniu krwi
Stary 2015-11-01, 18:29   #2826
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cos bym zjadla na kolacje, ale w sumie nie wiem co

+ =
Stary 2015-11-01, 18:54   #2827
moooniaaaa
Zakorzenienie

U mnie na kolację tortille z kurczakiem. Farszu na pewno zostanie, więc tż będzie miał na jutro sałatkę

Mam pytanie do dziewczyn doswiadczonych Wasi tżci przecinali pępowinę?

W ogóle ogarnęłam, że w tym tygodniu powinnam skoczyć do szkoły rodzenia po plan zajeć. To już 6 miesiąc, omg
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 19:00   #2828
_polly_
Zakorzenienie

Ja do szkoły rodzenia będę dzwonić gdzieś w 22-23 tygodniu, bo u nas w szpitalu od 25 tygodnia jest. Trochę się wstydzę. Ale koleżanka mówiła, że warto, więc idę.

Stary 2015-11-01, 19:22   #2829
fjolek
Zadomowienie

mi to sie jakos niechce do tej szkoly rodzenia chodzic kurde ;/

dzisiaj pustki na wizazu to na biezaco czlowiek czyta bo w inne dni to tak gonimy z postami ze szok
Stary 2015-11-01, 19:29   #2830
_emma
Zakorzenienie

Wylądowaliśmy już w domu. Na cmentarzu omal nie wpadłam na mojego byłego i w pierwszej chwili nawet nie wiedziałam, że to on jego żonka za tydzień rodzi, wygląda jak wieloryb miło było ją zobaczyć w takim stanie

Mężuś pojechał jeszcze na grób swoich dziadków i po drodze zahaczy o rodzinę, która niestety ma koty i psa w domu więc nasza wizyta u nich odpada.. mała uczulona, a poza tym jutro rano musi wstać do przedszkola.

moooniaaa wyobrażam sobie, że tam chrzciny są odprawiane ciekawiej niż w naszym Kościele, mam rację?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn doswiadczonych Wasi tżci przecinali pępowinę?
Mój nie był przy pierwszym porodzie, a teraz deklaruje, że przetnie A jak Twój mąż jest nastawiony do tego? Boi się czy nie? Nie wiem czy sama bym się odważyła. Ból porodowy nie przeraża mnie tak jak widok szytego krocza, przecinanej pępowiny itd. Rodziłam na przeciwko okna na którym była spuszczona zewnętrzna roleta i przez moment miałam okazję zobaczyć swoje odbicie i jak czerwono między jest moimi nogami
Stary 2015-11-01, 19:29   #2831
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Postawilam na platki kukurydziane z mlekiem. Jutro skocze po dzem truskawkowy i zrobie nalesniki

Tak Was czytalam i stwierdzilam, ze lukne gdzie najblizej ta szkola rodzenia (bo glowe bym dala ze u mnie nie ma),a tu prosze, w tym szpitalu. I podobno jest tez doradca laktacyjny. Jutro sie tam przejde i popytam. Tylko tak: te szpital ma zld opinie, ale jak nie ma korkow to nawet w niecale 10 min sie dojedzie. Bo do innego miasta to przynajmniej z 30 min trzeba liczyc (bez korkow).

Z jednej str chcialabym juz byc po porodzie, bo teraz nie wiem czego soe spodziewac, czy bede twarda i dam rade

+ =
Stary 2015-11-01, 19:35   #2832
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
tez mi lekarz tak poradzil ale to wtedy musze przyzadzic sobie to w domu zeby to wypic po tym pierwszym pobraniu krwi
Czemu musisz to przyrządzić w domu? Bierzesz cytrynkę ze sobą i lecisz Poza tym jak masz sobie to zrobić sama? Masz glukozę ze szpitala czy chcesz sobie wodę słodzić? Poza tym idąc do laboratorium nie zrobisz krzywej tylko ewentualnie pobiorą Ci krew i zrobią glukozę, tyle. Żaden lekarz nie traktowałby tego poważnie, bo na wszystko musi mieć papier, a nie tak 'na gębę'. Kto Ci uwierzy, że wypiłaś i ile. Może czegoś nie ogarniam, ale według mnie kupy się to nie trzyma i nie wiem co za lekarz zalecałby coś takiego Pomijając już spacer pomiędzy glukozą a przychodnią, który też nie powinien mieć miejsca.

Wróciłam właśnie, jutro powtórka Wszyscy mówili jak ładnie wyglądam i że zamiast tyć to chudnę. Akurat
Zrobiłam dzisiaj fotę brzucha, jeszcze jak leżałam w łóżku, spróbuję zaraz wrzucić

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
jego żonka za tydzień rodzi, wygląda jak wieloryb miło było ją zobaczyć w takim stanie
Nie śmiej się Jeszcze trochę i też tak będziemy
Stary 2015-11-01, 19:41   #2833
_polly_
Zakorzenienie

TŻ wcześniej schował przede mną czekoladę i teraz ją wyciągnął.
Musiałam się skusić. Uwielbiam białą czekoladę, a ta w dodatku jest z karmelkami o smaku jagodowym. wciągnęłam dwie kostki i resztę kazałam tż albo zjeść, albo schować tak żebym nie znalazła.

Stary 2015-11-01, 19:44   #2834
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Z jednej str chcialabym juz byc po porodzie, bo teraz nie wiem czego soe spodziewac, czy bede twarda i dam rade
Pewnie, że sobie poradzisz! Nikt za Ciebie nie urodzi rozmawiałam dziś z moją mamą o trzech szpitalach, które biorę pod uwagę i do jednego byłam super przekonana, a ona mi opowiedziała historię swojej koleżanki, która przez ten szpital straciła dwoje dzieci i dwa razy musiała rodzić martwe dziecko.. także każdy szpital ma jakieś swoje złe strony i w każdym nie raz doszło do tragedii. Nie ma co przebierać bo jeśli poród przebiega bez problemów to w każdym szpitalu będzie ok, a jeśli przytrafi się komplikacja to zwala się winę na szpital i stąd biorą się złe opinie.

Oglądaliśmy dziś ślub i wesele rodziców mama w młodości miała taki cieniutki głosik i wszyscy się z niej śmieliśmy. Powiedziała, że przez wydzieranie się na nas ma zmieniony

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Nie śmiej się Jeszcze trochę i też tak będziemy
Na razie nie zanosi się żeby któraś z nas przytyła 40 kg ona przed ciążą wyglądała jak ja w 9m-cu.
Stary 2015-11-01, 19:55   #2835
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Zobacze co mi jutro ta polozna powie; od kiedy mozna zaczac. Sa dwie grupy: 13-15, 16-18. Moze im wczesniej zaczne sie psychicznie nastawiac to jakos pojdzie . Masz Emmo racje, co do zlyc opinii nt szpitali. Co ma byc to bedzie. Wazne zebym sie opanowala i sluchala polecen

eh niech juz bedzie ta 22. Nie lubie jak tz w weekendy po 15h pracuje

Bylismy wczoraj na cmentarzu z dziadkami tz i na jednym bylo peeelno malenkich grobkow w jednym miejscu. Cos strasznego. Poplakalam sie. Niektore aniolki zyly dzien, inne kilka mc. Inaczej reaguje jak umiera ktos kto zycia zaznal, a inaczej jak takie malenstwo...

+ =
Stary 2015-11-01, 19:55   #2836
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

moooniaaa wyobrażam sobie, że tam chrzciny są odprawiane ciekawiej niż w naszym Kościele, mam rację?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mój nie był przy pierwszym porodzie, a teraz deklaruje, że przetnie A jak Twój mąż jest nastawiony do tego? Boi się czy nie? Nie wiem czy sama bym się odważyła. Ból porodowy nie przeraża mnie tak jak widok szytego krocza, przecinanej pępowiny itd. Rodziłam na przeciwko okna na którym była spuszczona zewnętrzna roleta i przez moment miałam okazję zobaczyć swoje odbicie i jak czerwono między jest moimi nogami
Nie mam pojęcia, nie byłam nigdy na chrzcinach w cerkwi.

No właśnie dzisiaj ogladaliśmy na polsat film I kto to mówi i tż jak zobaczył moment przecinania pępowiny to powiedzial, że on chyba nie chce

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
TŻ wcześniej schował przede mną czekoladę i teraz ją wyciągnął.
Musiałam się skusić. Uwielbiam białą czekoladę, a ta w dodatku jest z karmelkami o smaku jagodowym. wciągnęłam dwie kostki i resztę kazałam tż albo zjeść, albo schować tak żebym nie znalazła.
a jadłaś wedla toffi z wafelkami? Ahh niebo w gębie ... dobrze, że oddaliśmy wczoraj cały zapas tym hallowenowym dzieciom jak ja za czekoladą nie przepadam tak tą mogę jeśc tabliczkami.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 19:59   #2837
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
także każdy szpital ma jakieś swoje złe strony i w każdym nie raz doszło do tragedii.
Też tak uważam. W każdym szpitalu dzieją się złe rzeczy i w każdym dzieją się dobre, tak jak pracują porządni specjaliści jak i lekarze z przypadku. Nie ma szpitala wolnego od tragedii i śmierci. Kryterium na które warto patrzeć to, według mnie, sprzęt którym szpital dysponuje, czy jest oddział neonatologiczny w razie czego, żeby dziecka nie transportować zaraz po porodzie i konkretny lekarz, konkretna położna. Reszta niestety jest nie do przewidzenia, bo każdy przypadek jest inny.
Ja wybrałam swój szpital i jestem spokojniejsza, że ta decyzja już za mną

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Jeszcze jedna ważna rzecz: czy anestezjolog jest dostępny całą dobę.
Stary 2015-11-01, 20:00   #2838
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
a jadłaś wedla toffi z wafelkami? Ahh niebo w gębie ... dobrze, że oddaliśmy wczoraj cały zapas tym hallowenowym dzieciom jak ja za czekoladą nie przepadam tak tą mogę jeśc tabliczkami.
Chodzi o KarmeLove? Uwielbiam. I to jest jedna z niewielu czekolad, jakie jadam.

Stary 2015-11-01, 20:02   #2839
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o KarmeLove? Uwielbiam. I to jest jedna z niewielu czekolad, jakie jadam.
I ona jest biała Właśnie szukam jakiegoś zastępstwa dla tradycyjnej czekolady, bo już się przekonałam, że cera psuje mi się od niej
Stary 2015-11-01, 20:07   #2840
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Ktoregos dnia, dopytam jutro o to, dziekuje

Jest fajny film "nietykalni", oparty na prawdziwej historii

Co do czekokad to dka mnie dawniej cala tabliczka to byl standard , czasem przy tych wiekszych rozmiarach w polowie musialam przepic bo mnie przytkalo. Wstyd. Teraz staram sie max 2 rzadki zjesc. Ps nie wiem czemu wywala mi takie duze odstepy. Raz tylko wciskam enter w tel.

+ =
Stary 2015-11-01, 20:11   #2841
misia880
Zakorzenienie

My wlasnie wrocilismy do domu
Wujek dal mi simsy 4 i bedzie mi maz instalowal !!! ha! Jutro obiadu nie ma hahaha

Moj chce byc, chce przecinac pepowine :p on wszyśtko chce haha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:14   #2842
_emma
Zakorzenienie

Moja córka właśnie powiedziała, że może już oglądać straszne filmy bo jest prawie dorosła serio to tak szybko zleciało?
Stary 2015-11-01, 20:15   #2843
_polly_
Zakorzenienie

Ja rzadko jem czekoladę, nie kupuję żeby mnie nie kusiło.

Jak na złość mi się połowa kosmetyków skończyła. Nie mam nawet kremu.
I jeszcze nie wiem czy mi się podkład w buteleczce utlenił, ale jest już trochę dla mnie za ciemny, a to był mój zimowy pewniak. strasznie ciężko jest znaleźć na prawdę jasny podkład w żółtej tonacji. A jeśli już się jakiś znajdzie, to za miliony monet.

Stary 2015-11-01, 20:16   #2844
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Ktoregos dnia, dopytam jutro o to, dziekuje

Jest fajny film "nietykalni", oparty na prawdziwej historii

Co do czekokad to dka mnie dawniej cala tabliczka to byl standard , czasem przy tych wiekszych rozmiarach w polowie musialam przepic bo mnie przytkalo. Wstyd. Teraz staram sie max 2 rzadki zjesc. Ps nie wiem czemu wywala mi takie duze odstepy. Raz tylko wciskam enter w tel.
Pewnie są jeszcze inne ważne rzeczy, może zaraz zrobimy całą listę

Widziałam, bardzo sympatyczny i fajnie się ogląda. Nawet się nieźle uśmiałam

Z tel. też mi takie przerwy robi
Stary 2015-11-01, 20:17   #2845
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy do domu
Wujek dal mi simsy 4 i bedzie mi maz instalowal !!! ha! Jutro obiadu nie ma hahaha
Ja najbardziej lubię tworzenie postaci. Zawsze takie cycate i dupiate lachony robię.

Stary 2015-11-01, 20:18   #2846
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Moj chce byc, chce przecinac pepowine :p on wszyśtko chce haha
Mój też żeby nie skończyło się tak, że odpadnie zanim się zacznie najlepsze
Stary 2015-11-01, 20:19   #2847
_emma
Zakorzenienie

Ohh też mam słabość do czekolad. Bez problemu mogę zjeść całą. Zamiast się delektować to ją rozgryzam jak jabłko i nawet nie poczuję dobrze smaku. Jednak w ciąży ograniczam jak mogę i zastępuję zdrowymi przekąskami..
Stary 2015-11-01, 20:26   #2848
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Ha, biala czekolada to jedyna slodycz ktora mnie w zyciu nie skusi..Nie lubie jej i chociaz bylaby ostatnia slodkoscia ktora moglabym w moim zyciu zjesc to i tak bym nie ruszyla.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Nietykalni super film..a jak chcecie sie jeszcze posmiac to polecam 2 francuskie komedie: Za jakie grzechy dobry boze, a druga: Tylko nie milosc.

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:26   #2849
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ha, biala czekolada to jedyna slodycz ktora mnie w zyciu nie skusi..Nie lubie jej i chociaz bylaby ostatnia slodkoscia ktora moglabym w moim zyciu zjesc to i tak bym nie ruszyla.
Ja też nie przepadam, ale jak się nie ma co się lubi, czyli milki oreo to się trzeba inaczej ratować
Stary 2015-11-01, 20:29   #2850
sowa2806
Rozeznanie

Moooniaaa - byłam kiedyś na takim ślubie gdzie ciotka składała normalnie przysięgę a jej maz nie bo był niewierzący , ale pamietam , ze oboje deklarowali ze wychowają dzieci w wierze katolickiej
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości