|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
to super !!! ja musze łóżeczko turystyczne kupic jak do pl bedziemy jechac ![]() a wiecie co? moj tata byl wczoraj w knajpie w ktorej chcemy robic chrzciny dla Mii, i nie ma juz prawie miejsc na nastepny rok ![]() ![]() jeszcze dziecka nie ma a on jutro musi gonic i klepac jakis termin na lipiec oby cos sie znalazło ![]() ![]()
|
|
#1892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie budyń sięgnął zenitu, nie wiem jak ja to zrobiłam, ale coś pokiełbasiłam w opłatach za czynsz i zrobiłam nadpłatę muszę jutro zadzwonić do spółdzielni i dowiedzieć się jak ja to osiągnęłam, bo nie kumam tego totalnie. Nadpłaty mam za 1,5 miesiąca czynszu i to mi nie pasuje, bo nigdy nie płaciłam połówki czynszu. Chociaż kto wie jak to przy budyniu jest ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
a ja KFC nigdy nie lubiłam, jadłam tam może 2 razy w życiuZa to Mc Donaldsa lubię i zastanawiam się kiedy jakaś afera u nich wypłynie ![]() A wiecie co lubię w Mcu - frytki moczyć w szejku waniliowym hahaha lubię połączenia smaków słodko-słone Tylko, że szejk w Mcu się zepsuł i teraz jest taki wodnisty, nie to co kiedyś... nie dało się go na początku przez słomkę zassać
|
||
|
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie żarć ja już mam w sumie wybraną restaurację, ale w życiu m i nie przyszło do głowy już rezerwację robić hehe. Chciałam dopiero jak urodzę i to na Świeta Wielkanocne![]() Cytat:
Ja za to z Maca nie jadłam nic już ze 3 lata. KFC przed ciążą też nie, teraz mam jakoś smaka...niestety
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jutro mój tata leci klapa termin na lipiec ))
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Masalra z tymi chrzcinami!!!gorzej niz jak na wesele ;-) moze juz na konunie czas zamawiać :-D. Jejuuu ale mnke plecki bolą. U znajomych bylismy to po pol godziny poprosilam ich o poduszke pod plecy :-D no soryyy :-D
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
Moj dzien sie zakonczyl zgonem na kanapie
Tak to jest jak sie w ciazy baluje do drugiej w nocy. Za to w dzien zdazylam skoczyc do H&M, kupilam sobie dwie bluzki I wyrwalam komplecik na 50cm, bodziak + spodenki + czapeczka Bedzie na wyjscie ze szpitala jak znalazl. No chyba ze sie dzidzia urodzi wyjatkowo dluga. Moze jutro zrobie fotke to sie pochwale. Widzialam tez pare innych fajnych rzeczy ale czekam na przeceny w styczniu.Ja wracaj do zdrowia Zycze dobrej nocki |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wstaliśmy po 6. Teraz śniadanko i przed południem do domu. Roboty mamy kolo domu bo liści naleciało to pograbiemy. Dzieci beda zadowolone bo grabki i wiaderka 😊 i zawsze to czas zleci
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama nadzieje ze dzisiaj tata mi dobra wiadomosc napisze ![]() :brzyda l:
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smiech na sali ja o chrzcinach nie zaczelam myslec nawet a w kwietniu planuje
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam 6 rodzenstwa samego plus ich dzieci ( a kazde ma ) plus tescie i siostra tz z mezem to kolo 25 osób bedzie... nie zmieszcza sie w pokoju ![]() a nie chce tez mamie sie zawalac na głowe z tym wszystkim, a tak za osobe dam 60 zł i pojdziemy na gotowe
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my robiliśmy w domu chrzciny Tusi z cateringiem i nie na dużo osób- koło 30.A i tak się narobiłam, bo to jednak trzeba posprzątać, latać wkoło tych gości itp. Więc teraz już podziękuję, zrobię w restauracji jak mój brat, usiądę i będę czekać na obsługę
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie o to mi chodzi ![]() tym bardziej ze ja przyjade dzien przed chrzcinami to niby jak mam to opanowac wszystko ? Wszystko by musiala moja mama załatwiac, robic , sprzatac itp A jej tego nie zrobie wiec lepiej zeby tatus dzisiaj wywalczyl jakis termin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Dobra dziewczynki, miłego dnia życze wszystkim ![]() ja uciekam do pracy
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczorsj przeszły mi te skurcze po nospie i magnezie, mam nadzieję, że się nie powtórza wcześniej wróciliśmy z cmentarza, a drugą część objechał TŻ sam, ja leżałam u rodziców. Wieczorem już do domu ![]() Pisałyście o kfc, a my wczoraj stripsy zjedliśmy woeczorem. Chyba nie będę googlać tego filmiku :P Natomiast po McD boli mnie żołądek,więc jak już to tylko frytki albo lody zjem stamtąd
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś miała racje moja droga ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Ja tez za to moi teściowie pomyśleli za mnie jak sie wczoraj dowiedziałam i troche mnie to zirytowało..A robic pewnie będziemy tam gdzie ostatnio jak sie juz troche cieplej zrobi - pewnie jakis maj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie na wole nikomu tym dupy nie zawracac.. Ale nie mam zamiaru sie tez denerwowac ;-)
Jeeej w pt juz usg
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 osob to bardzo duzo ja pierdziele imprezy większe niz 15 osob w domu. Człowiek urobi sie jak wół. Nie warto, cenowo prawie to samo wyjdzie a ile nerwow sie oszczędzi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Ja lubię frytki z maca albo lody mc flury z lionem <3 Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
O boze a wy znow o jedzeniu :-D.
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wreszcie sie doczekalas ja tez w piatek ale tydzien pozniej. Tyle se normalna wizyta. Ale i tak sie cieszę ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
No w koncu oby dzidzia ladnie pokazala plec:-D.
|
#1911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka życzę. Cytat:
Czekam do 16 i dzwonię do gina, tak się z nim umówiłam. Muszę przyśpieszyć wizytę w związku z tymi cukrami eh. Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#1912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Weekend minął i znowu jak co tydzień rutyna... Masakryczne te terminy ![]() Cytat:
![]() My pytaliśmy o komunię (w 2018 r. młody będzie miał) i niestety miejsc brak Choć jak usłyszałam 180 zł/os. to padłam i zrobimy w domu. Chrzciny chłopcom też robiłam w domu, a mamy 28 os. - 30 os. Na szczęście wszyscy się mieszczą u mnie w salonie, więc git. Pomagały mi obie mamy ale teraz "zaklepałam" sobie koleżankę, która kompleksowo obsługuje z teściową tego typu imprezy. Pozostanie mi tylko nakrycie przygotowanie stołów i zastawy. Posprzątać po imprezie też mają Cytat:
Ja póki co leżę i odpoczwam, bo coś mnie brzuch ciągnie.Ja też idę w piątek Obyś się dowiedziała kogo masz w brzuszku
|
||
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
No to jestem i mam dzisiaj mnóstwo wolnego czasu
Odwiedziliśmy wczoraj groby, poodwiedzaliśmy rodzinę... Wróciłam do domu o 20 i odpłynęłam w 3 minuty...Cytat:
Ja chrzciny Michała robiłam w domu u teścia i dziękuję bardzo, postoję. Mam zamiar świętować ze wszystkimi, a nie robić za szefa kuchni kelnerkę i sprzątaczkę jednocześnie, a na koniec wysłuchiwać docinków i przytyków jaka to ja nie jestem, bo morza alkoholu nie kupiłam... Jakoś z domu wyniosłam zasadę, że imprezy dla dzieci i z udziałem dzieci odbywają się bez alkoholu i połowie rodziny mojej teściowej się to nie spodobało. Cała afera była z tymi chrzcinami, bo moje teściowa, mimo że nie dołożyła ani złotówki, chciała zadecydować o wszystkim, począwszy od listy gości a na menu skończywszy. A że ja zrobiłam i tak po mojemu (jak zwykle Mnie też zdarzają się twardnienia brzucha, ale na tym etapie to już chyba normalne, o ile nie zdarzają się więcej niż kilka razy na dzień i są niebolesne Ja magnez biorę od samego początku ciąży- profilaktycznie...Marciar to już trzymam kciuki za piątek, ja idę pojutrze
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-02 o 09:21 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma robiła komunię w domu i miała catering, który wpadł z rana porozkładał swoje stoliki i krzesła, ubrał wszystko, całą zastawę przywiózł swoją. A po skończonej imprezie wszystko pozbierali. Nie wiem czy u nas jest w okolicy taki catering, ale jak jest to mam zamiar w razie czego go znaleźć
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Paniom
![]() Ja dziś wstałam jakaś totalnie bez energii i podenerwowana, nie wiem sama dlaczego. Pewnie hormony mi płatają figle:/ Nie mam dziś pomysłu na obiad kompletnie i w ogóle nic mi się dziś nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Lamia u mnie pewnie też teściowa będzie kręcić nosem i obgadywać mnie po kątach że chrzcin nie zrobiłam na 100 osób i że bez alkoholu Ale szczerze mówiąc mnie to wali, wezmę do przygotowań swoją mamę a teściowa niech się lepiej nie interesuje za bardzo
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poproszę o linka na fcb tez lubię fotografować chetnie popatrze |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś mam wizytę
|
|
#1919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha ja tez lubię łączenie mc słodko -słone tylko jem frytki z lodem w wafelku haha |
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Co do chrzcin to ja również na pewno zrobię w jakiejś knajpie, ale ani myślę o pójściu i załatwianiu już sali, jak nie znajdę na wiosnę, to ochrzczę na jesień i już. ![]() U mnie będzie około 20 osób, nie licząc nas, a to tylko rodzice i rodzeństwo z dziećmi. Idę się wykąpać i jakieś śniadanie wreszcie zjeść, bo jakaś nierozgarnięta dzisiaj jestem..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

lozeczko turystyczne tez a przyda sie 

muszę jutro zadzwonić do spółdzielni i dowiedzieć się jak ja to osiągnęłam, bo nie kumam tego totalnie. Nadpłaty mam za 1,5 miesiąca czynszu i to mi nie pasuje, bo nigdy nie płaciłam połówki czynszu. Chociaż kto wie jak to przy budyniu jest
z jedzeniem jest inaczej, zawsze patrzę-czy dla nas czy Tusi.

, nie czekaliśmy już na moją rodzinę, żeby ich zobaczyć, tylko do domu. Wzięłam spasmolinę i się położyłam, bo brzuch też mnie pobolewa. Na szczęście to nie jest aż na tyle mocne, żebym jechała na IP. Mąż sam już pojechał do swojej rodziny.
Ehh, jak nie urok to sraczka, zawsze cos.. Mam nadzieje ze jutro przejdzie. No i przede wszystkim ze z małą dobrze wszystko.. Jeszcze jak na zlosc dzisiaj jakos taka malo aktywna.
Jakoś z domu wyniosłam zasadę, że imprezy dla dzieci i z udziałem dzieci odbywają się bez alkoholu i połowie rodziny mojej teściowej się to nie spodobało.