Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-01, 20:15   #2851
niud
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kąpiecie codziennie maluszki?? Czy któraś używa oillan? Bo ja mam i trzeba go splukiwac, są jakieś płyny bez spłukiwania? Jskoś nie wiem jak to spłukiwanie zorganizować jak kąpię malucha w pokoju..
Kapie codziennie i już zaczyna nam się sprawdzać rytuał kąpiel, karmienie, długi sen Właśnie cycamy po kąpieli. Ja wlewam do wanienki i nic nie płuczę po tym i jeszcze oliwką nacieram ))

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Pewnie normalnie trzeba psikać octeniseptem...Nie pamiętam, chyba u Malinowej też krwawo było jak kikut odpadł, ale się wygoiło.

Współczuję, ja bym pewnie się cały czas balsamowała :/

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A właśnie, ma któraś z Was cotton ball lights? Ciekawa jestem jak jest z kurzem w ich przypadku.
Ja mam i się może i kurzą ale przelatuje je taką miotełką do kurzu i wydaje mi się że jest ok.

Relate - fiołki to to na pewno nie są ))
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 20:19   #2852
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam i się może i kurzą ale przelatuje je taką miotełką do kurzu i wydaje mi się że jest ok.
Ja mam uczulenie na kurz i wszystko na mokro ściągam...no nic, pewnie nie wytrzymam i kupię potem w razie czego komuś oddam/sprzedam.
Stary 2015-11-01, 21:09   #2853
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie boli mnie podczas karmienia, a po nim - ból ostry, pulsujący, pieczenie i ciągnięcie, tak jakby ktoś mi sutki wziął w rozgrzane szczypce i ciągnął, kręcąc jeszcze dookoła. I to samo mam po laktatorze, zarówno po elektrycznym jak i po ręcznym, a przy ręcznym boli mnie jeszcze w trakcie odciągania.
Dodatkowo po ręcznym laktatorze i po karmieniu piersią mi się sutki robią jeszcze bardziej wrażliwe i podbiegają krwią, jak kp dłużej niż pół godziny, to zaczynają krwawić.

Mała w środę będzie miała 5 tygodni.

Zawsze kp przed każdym karmieniem, czy to odciągniętym czy mm, tak mi poradzono żeby laktację pobudzać.

Podaję mm dlatego, że zakazano mi karmić z krwawiących piersi. Do tej pory dostawała 3-4 razy na dobę odciągnięte, zależnie ile mi się udało odciągnąć, resztę mm. No i pierś zależnie od stanu moich sutków.

Używam maltanu, purelanu, stosowałam też wietrzenie.
Mnie tak bola po odciaganiu przez kilka h moze to od tego laktatora ciekawe jakby bylo jakbys nie odciagala wogole.

Cytat:
Ja mam uczulenie na kurz i wszystko na mokro ściągam...no nic, pewnie nie wytrzymam i kupię potem w razie czego komuś oddam/sprzedam.
No ja sobie wlasnie ladne znalazlam prosto z chin zamowie bo taniej duzo ;P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:13   #2854
88maggie88
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzięki za kciuki. Może przyszły tydzień będzie dla mnie lepszy niż tez co jest teraz
Stary 2015-11-01, 21:21   #2855
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny😚

Poczytałam troszkę ..ale nie nadrobię za bardzo😉

Wpadlo mi w oko Elve ..ze masz problem bólowy przy karmieniu piersią i nawet przy ściąganiu laktatorem..mozesz opisać jak to odczuwasz? Jaki to bol?.. Ile mala juz ma tygodni?..

Karmisz odciągniętym po kp?

Jak często podajesz mm? I dlaczego ??.. Zamierzasz karmić mieszanie z wyboru czy konieczności"?..

No i co do diety! Mam karmiących..dziewczyny jeść trzeba wszystko ..by Wam niczego nie brakowało..a czy smażone..pieczone..gotowa ne na prawdę nie ma różnicy na jakość mleka..waszym żołądkom może zaszkodzić jak któraś ma problemy trawienne..ale co ma do tego jakość mleka jak ono jest z krwi ..z krwi silnej najedzonej mamy..a czym sie juz żywi to i tak nie wpływa na jakość mleka..pisalam Wam juz ze na diecie podupadnie tylko karmiącą mama a nie dziecko które i tak będzie karmione mlekiem idealnym..stworzone od a do z..😊 zawsze wedle potrzeb oseska ..
Dziekuje za ten wpis ! To znaczy ze moge jesc ciastka i czekolade aaaa ide jesc
Ostatnio sie zapomnialam i zjadlam troche orzeszkow ziemnych ale malemu nic nie bylo.

Ala ma biegunke ;( chyba troche sie odwodnila, bo slabo wyglada :/ kupilam w aptece jakies saszetki na biegunke i elektrolity ale nawet przez sen nie chce tego wypic... Moze odciagne mleko swoje i jej dam podobno czyni cuda hehe
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:23   #2856
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mnie tak bola po odciaganiu przez kilka h moze to od tego laktatora ciekawe jakby bylo jakbys nie odciagala wogole.

Na stronie etsy sa swietne te swiatelka

Maggie, kciuki za jutro ja ide na 9 rano. Nie wiem jak sie dobudze bede musiala wstac o 7 kurde a to niemozliwe haha ;-)
Pewnie ze stresu ta noc bedzie kiepska no ale coz.

Poki co ide gotowac na jutro jakis obiad bo nie wiem jak dlugo bede w tym szpitalu :/

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:23   #2857
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki. Może przyszły tydzień będzie dla mnie lepszy niż tez co jest teraz
W przyszłym tygodniu już na bank będziesz tulić synka - kciuki żeby to było jutro
Oli Tobie też magicznego poniedziałku - w końcu my na wątku rodzimy stadnie więc wypadałoby żebyście urodziły razem
Stary 2015-11-01, 21:23   #2858
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Po karmieniu też mnie tak bolą, w dodatku krwawią jeśli za długo karmię, a to się wiąże z ich leczeniem potem :/ Mam wrażenie że to przez to, że mam płaskie brodawki i do karmienia/odciągania muszą być konkretnie wyciągnięte...ale to tylko moja teoria.

Cytat:
Ile sztuk ?
Stary 2015-11-01, 21:24   #2859
olibar
Raczkowanie

Cytat:
W przyszłym tygodniu już na bank będziesz tulić synka - kciuki żeby to było jutro
Oli Tobie też magicznego poniedziałku - w końcu my na wątku rodzimy stadnie więc wypadałoby żebyście urodziły razem
Stadnie

Poczulam sie jak dojna krowa

Stary 2015-11-01, 21:32   #2860
krolewna1986
Wtajemniczenie

Bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiących?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:32   #2861
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Stadnie

Poczulam sie jak dojna krowa

a to już niedługo ))

Właśnie mnie taka refleksja naszła, że przed ciążą obawiałam się czy w ogóle będę tolerować karmienie piersią, a teraz to bardzo lubię =)
Pewnie też dlatego, że dziec fajnie współpracuje i nigdy nie wisi na mnie dłużej niż pół godziny - ciekawe kiedy mi przjedzie
Stary 2015-11-01, 21:37   #2862
olibar
Raczkowanie

Cytat:
a to już niedługo ))

Właśnie mnie taka refleksja naszła, że przed ciążą obawiałam się czy w ogóle będę tolerować karmienie piersią, a teraz to bardzo lubię =)
Pewnie też dlatego, że dziec fajnie współpracuje i nigdy nie wisi na mnie dłużej niż pół godziny - ciekawe kiedy mi przjedzie
Ja to mam nadzieje ze karmienie nie bedzie bolesne i ze dziecko zalapie cycka. Z 1szym mialam problem bo nie dawala rady plus czasami sutki byly wklesniete i nawet kapturki nic nie dawaly. Wiec wogole nie karmilam. Z reszta chyba mleka nie mialam bo nic nie lecialo nawet laktator nic nie ciagnal. Krew sie tylko saczyla

No ale parcia nie mam na kp. Co ma byc to bedzie

Super ze u Ciebie kp sie sprawdza ))

Stary 2015-11-01, 21:43   #2863
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę tylko DHA bo mnie kazali w szpitalu. Dzięki za przypomnienie bo dziś nie wzięłam
No i zelazo ale ja nadal mam morfologię bez szału i hemoglobine poniżej normy, więc się tak wspieram żeby w końcu być w pełni sił.
Stary 2015-11-01, 21:51   #2864
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Tz znowu kupil mi karmi dzis na obiad piers z kaczuszki mmm normalnie luksusy , uwielbiam kaczuszke
Chyba czestsze dostawianie zadzialalo szybko bo cycoszki sie ladnie napelnily a karmilam 2h temu akurat Nel sie obudzila na mleczko , jak ta natura wie co i jak
Napisz jak robisz te piersi kaczki, jak przyprawiasz, pieczesz czy smażysz itd

Cytat:
Z tym że zareaguje negatywnie to kolejny mit. Dziś miałam chwilę bo mały pospał z rana i w 2 książkach, które czytam jest napisane że alergie pokarmowe występują bardzo rzadko.
Ja jem po mału wszystko. Tej zakazanej czekolady też już sporo zjadlam, bo przez kilka dni opędzlowałam całe opakowanie duplo i kila kawałków czekolady
Można jeść wszystko tylko trzeba obserwować dziecko i wiedzieć co innego dziś jadłam.
Też jem w sumie prawie wszystko Czekoladę też. Tzn ja tez batoniki Duplo
Cytat:
Dziewczynki kąpiecie codziennie maluszki?? Czy któraś używa oillan? Bo ja mam i trzeba go splukiwac, są jakieś płyny bez spłukiwania? Jskoś nie wiem jak to spłukiwanie zorganizować jak kąpię malucha w pokoju..
My na razie w Oilatum kąpiemy i się tego nie spłukuje

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Tak piszecie o krwawieniu a ja się zastanawiam czy mi się tam wszystko dobrze pozrastało
U Was też te odchody połogowe fiołkami nie pachną, że tak zapytam?
Zapach jak okresowy. Fiołkami na pewno nie
Cytat:
Kurde u nas cos z pepuchem nie tak :/ mowilam ze odpadl nam kikut ale zostal kawalek nie zrosniety , zrobil sie strupek odpadl jakies 3dni temu zagladam dzis a tam sucha krew troszke to wyczyscilam delikatnie teraz zmieniam pieluche i znowu krew... dobrze ze jutro doktorka wpada bo czemu to tak sie babrze...
Psikaj Octeniseptem a jutro lekarz zobaczy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

No i co do diety! Mam karmiących..dziewczyny jeść trzeba wszystko ..by Wam niczego nie brakowało..a czy smażone..pieczone..gotowa ne na prawdę nie ma różnicy na jakość mleka..waszym żołądkom może zaszkodzić jak któraś ma problemy trawienne..ale co ma do tego jakość mleka jak ono jest z krwi ..z krwi silnej najedzonej mamy..a czym sie juz żywi to i tak nie wpływa na jakość mleka..pisalam Wam juz ze na diecie podupadnie tylko karmiącą mama a nie dziecko które i tak będzie karmione mlekiem idealnym..stworzone od a do z..😊 zawsze wedle potrzeb oseska ..
No a np jak to jest z fasolą?? Wzdyma ale jak tak piszesz to dziecka nie powinno, bo przecież te substancje wzdymające nie dostają się do krwi tylko działają na nasz układ trawienny??
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Jutro poniedziałek więc się z Oli rozpakujecie obie Chyba się cieszycie, ze to nie dzisiaj??
Cytat:
Femibion 2 dalej biorę
Stary 2015-11-01, 21:58   #2865
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę tylko DHA bo mnie kazali w szpitalu. Dzięki za przypomnienie bo dziś nie wzięłam
No i zelazo ale ja nadal mam morfologię bez szału i hemoglobine poniżej normy, więc się tak wspieram żeby w końcu być w pełni sił.

Żelazo też biorę, bo mi anemia po porodzie wyskoczyła..a dzisiaj mi się w głowie kręci i pomyslałam o witaminach.

Podajecie maluchowi witaminę D i same bierzecie też czy jak to wyglada?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-01, 22:17   #2866
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Na stronie etsy sa swietne te swiatelka

Maggie, kciuki za jutro ja ide na 9 rano. Nie wiem jak sie dobudze bede musiala wstac o 7 kurde a to niemozliwe haha ;-)
Pewnie ze stresu ta noc bedzie kiepska no ale coz.

Poki co ide gotowac na jutro jakis obiad bo nie wiem jak dlugo bede w tym szpitalu :/

Ja musze porządnie przespać tą noc choć nie będzie łatwo ale musze mieć siły jak coś na jutro a tym bardziej mam być od rana na czczo

Powodzenia jutro

U mnie jak zadecydują kolejne wywolanie to nie wiem o której.
Takie czekanie jest najgorsze :/

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

No a np jak to jest z fasolą?? Wzdyma ale jak tak piszesz to dziecka nie powinno, bo przecież te substancje wzdymające nie dostają się do krwi tylko działają na nasz układ trawienny??

Jutro poniedziałek więc się z Oli rozpakujecie obie Chyba się cieszycie, ze to nie dzisiaj?? :

Femibion 2 dalej biorę
Mi tam bylo juz dzisiaj bez różnicy, aby już się zaczęło :
Stary 2015-11-01, 22:26   #2867
ada32
Wtajemniczenie

Elve..jedyne co mi przychodzi do głowy..po tym co napisałaś..to to ze cierpisz na bardzo wrażliwe i delikatne sutki..utrudnieniem tez u Ciebie jest właśnie wklęsłość ale możesz przeciez zmniejszyć sobie cierpienie i karmić w nakladkach..w Twoim wypadku proponuje dobrać idealnie rozmiarowo..ochroni to troche intensywność"wyciągania"s utków i ich "malinkowania" czyli podkrwienia...

Spróbuj stosować taką metodę karmienia do póty do póki nie zahaftujesz sobie brodawek..

Zastanowiło mnie tez bardzo to..ze ból odczuwasz po "zabiegach"..(kp..laktato r..)..to tak jakbyś doznawała urazu !!sutków..nadrywania..nac iągnięcia w trakcie kp i być może tak jest..budowa Twoich piersi ..tych wszystkich kanalików..gruczołów połączonych z brodawką może są króciutkie ..i zwyczajnie naciągane bolą ..przyznam..ze nie bardzo wiem dlaczego tak sie dzieje w Twoim przypadku..pierwszy raz sie z tym spotykam😉

Mam jednak nadzieje ze ten bol przejdzie i nie zrezygnuje z z kp..bo to ze mala zjada 90 ml Twojego mleka i więcej jednorazowo to idealna porcja dla 5tygodniowego maluszka..a fakt skoku rozwojowego w tym konkretnym "wieku" może błędnie"sugerować mamie ze jest inaczej😉..

Elve probowalas przez nakladki karmić?

Amelio jak najbardziej podaj malej Ali Twoje mleczko..w kubeczku/butelce...pomoze i wzmocni na 100%😚

Zaręczam..bo sama Wiktorka wyciagalam tym sposobem z wielu chorób 😊 (karmiąc Gabriela o ile pamiętacie &#128521

A zastosowań kobiecego mlesia jest wyjątkowo dużo..sama robiłam eksperymenty ..warto poczytać sobie "100 zastosowań kobiecego mleka"

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Elve...za hartujesz*** a nie zahaftujesz oczywiście 😉 no słownik w telefonie robi mi takie psikusy..przepraszam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 22:35   #2868
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Jutro poniedziałek więc się z Oli rozpakujecie obie Chyba się cieszycie, ze to nie dzisiaj?? :

Femibion 2 dalej biorę
No juz oby to jutro bylo ;-)
Dzieki

Ja znow mam mysz w domu wchodze do kuchni, zapalam swiatlo a tu cos pomknelo po blacie. No myslalam ze padne ale juz tz znalazl otwor przez ktory wchodza! Gosc ktory podlaczal pralke zrobil za duzy otwor w szafce no i zapewne za duzy zrobil na zewnatrz domu.. ale to tz moze sprawdzic dopiero jutro ciarki mnie przechodza poki co jedynie zatkalismy otwor w szafce rozbitym szklem w foliowce... :/

Stary 2015-11-01, 22:39   #2869
ada32
Wtajemniczenie

Pozwolę sobie na skopiowanie choc części..•Wiadomo, że przeciwciała w mleku mamy wspomagają leczenie dziecka w chorobie. Nie, mleko mamy nie jest cudownym eliksirem, który całkowicie zapobiega chorobom. Tak, oczywiście, że dzieci karmione piersią również chorują. Badania i doświadczenie matek na całym świecie pokazują jednak, że dzieci karmione piersią, choroby przechodzą szybciej i łatwiej.

•Przeciwciała z mleka mamy wspomagają ich układ odpornościowy. Nie tylko u niemowlaka. Łyżka stołowa mleka kobiecego dziennie to dla starszaka doskonały „zastrzyk odporności” przy osłabieniu.

•Badania wykazują, że również dorośli borykający się z ciągłymi przeziębieniami zauważają znaczącą poprawę po spożywaniu pół szklanki mleka kobiecego na dobę.

•Dodatkowo można wspomagać zdrowienie poprzez aplikowanie mleka do nosa przy katarze, dzięki czemu łatwiej się oddycha, a składniki przeciwbakteryjne przyśpieszają powrót do formy.

•Dr. Mercola, na podstawie przeprowadzonych badań, udowadnia, że 80% przypadków zapalenia ucha środkowego można wyleczyć bez antybiotyków, używając mleka z piersi. Kilka kropel podane co kilka godzin zazwyczaj pomaga w ciągu 24-48h.

•Również zapalenie spojówek jest przypadłością, z którą bez problemu radzi sobie ludzkie mleko. Ostatnie badania wykazały, że mleko kobiece pomaga w walce z bakteriami odpornymi na antybiotyki.

•Składniki z mleka pokonują także rota i adenowirusy, dlatego podstawą przy zachorowaniu powinno być spożywanie mleka kobiecego.

•Szwedzcy naukowcy odkryli w 2010 roku, że w mleku kobiecym są składniki, które zwalczają 40 rodzajów komórek rakowych.

•Mleko ma także właściwości odkażające, więc wszelkie zadrapania, skaleczenia, rany partnera przy goleniu czy kikut pępowiny noworodka można z powodzeniem traktować mlekiem kobiecym nie martwiąc się o podrażnienia czy „szczypanie”.

•Mleko łagodzi poparzenia słoneczne, wpływa kojąco na bolące gardło, pomaga pozbyć się zaczerwienienia i opuchlizny oczu, wspomaga przy kaszlu. Nie sposób wyliczyć wszystkich udowodnionych właściwości kojąco-leczących mleka

W

G
Stary 2015-11-01, 22:45   #2870
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Żelazo też biorę, bo mi anemia po porodzie wyskoczyła..a dzisiaj mi się w głowie kręci i pomyslałam o witaminach.

Podajecie maluchowi witaminę D i same bierzecie też czy jak to wyglada?
Podaje wit D i K. Sama biorę tez wit D ale ja mam przykaz od ednokrynologa

Cytat:
No juz oby to jutro bylo ;-)
Dzieki

Ja znow mam mysz w domu wchodze do kuchni, zapalam swiatlo a tu cos pomknelo po blacie. No myslalam ze padne ale juz tz znalazl otwor przez ktory wchodza! Gosc ktory podlaczal pralke zrobil za duzy otwor w szafce no i zapewne za duzy zrobil na zewnatrz domu.. ale to tz moze sprawdzic dopiero jutro ciarki mnie przechodza poki co jedynie zatkalismy otwor w szafce rozbitym szklem w foliowce... :/

JAk Was lubią te myszki Pomyśl, że to Stuard Malutki Może się zaprzyjaźnicie
Stary 2015-11-01, 22:45   #2871
ada32
Wtajemniczenie

Agatko ..jesli przeczytalas te cudownosci to zauwazylas ze Twoje mleko na pępuszek maluszka lepsze niż "spirytusy santusy"😉

W

G
Stary 2015-11-01, 23:41   #2872
Amelie04
Zakorzenienie

kurcze, zeby jeszcze moja Ala chciala pic jakiekolwiek mleko to by bylo dobrze. chyba ze platki na moim mleku jej zrobie, haha
i nie wiem czy mamy zatrucie czy wirusa, na razie sama biegunka jest ;/ boje sie o Malego..
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 00:18   #2873
olibar
Raczkowanie

Dobranoc

Stary 2015-11-02, 01:12   #2874
krolewna1986
Wtajemniczenie

Jakie dobranoc, wstawać na karmienie :P

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-02, 02:28   #2875
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie dobranoc, wstawać na karmienie
My już po o teraz usypiamy...

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
My już po o teraz usypiamy...
a my dalej usypiamy...
Stary 2015-11-02, 05:34   #2876
EMI2014
Rozeznanie

Niud chyba Ty usypiasz he he

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Mam nadzieję, że juz spicie. Takie niespanie w nocy jest mega meczace!
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 06:04   #2877
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Niud chyba Ty usypiasz he he

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Mam nadzieję, że juz spicie. Takie niespanie w nocy jest mega meczace!
Znowu karmimy.

W ogóle mega dół.
Wczoraj jak juz prawie zasypialismy zadzwoniła teściowa że nasz kot nie żyje ((((((
Zabrała go sobotę, żeby jeździć z nim na leczenie bo tz wraca dziś do pracy a ja bym nie miała jak jeździć z nim ma 2h kroplowki (( Niestety nie udało się. Zasnąć nie mogliśmy - 11 lat z nami był... Może na chwilę zasnęłam ale wątpię o 1 pobudka i jak widać byla długa.

Dziś tz pierwszy dzień do pracy mega niewyspany, po śmierci swojego ukochanego kocura - zapowiada się ciężki dzień.

Echs życie...
Stary 2015-11-02, 06:24   #2878
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Znowu karmimy.

W ogóle mega dół.
Wczoraj jak juz prawie zasypialismy zadzwoniła teściowa że nasz kot nie żyje ((((((
Zabrała go sobotę, żeby jeździć z nim na leczenie bo tz wraca dziś do pracy a ja bym nie miała jak jeździć z nim ma 2h kroplowki (( Niestety nie udało się. Zasnąć nie mogliśmy - 11 lat z nami był... Może na chwilę zasnęłam ale wątpię o 1 pobudka i jak widać byla długa.

Dziś tz pierwszy dzień do pracy mega niewyspany, po śmierci swojego ukochanego kocura - zapowiada się ciężki dzień.

Echs życie...
Współczuję
Tyle lat to jest ogromne przywiązanie. ..
Stary 2015-11-02, 06:27   #2879
niud
Wtajemniczenie

Poszliśmy się przewinąć. Pochlipuje trochę pod nosem czyszcząc Wiktorowi tyłek a ten ma mmie fontannę kupy obsrywajac mi całą rękę - pierwszy raz zrobił coś takiego. Jakby chciał powiedzieć "Matka życie jest przesrane ale damy radę! "
Stary 2015-11-02, 06:57   #2880
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Poszliśmy się przewinąć. Pochlipuje trochę pod nosem czyszcząc Wiktorowi tyłek a ten ma mmie fontannę kupy obsrywajac mi całą rękę - pierwszy raz zrobił coś takiego. Jakby chciał powiedzieć "Matka życie jest przesrane ale damy radę! "
Hehe dziecko tylko tak umialo Cie pocieszyc. Wspolczuje straty futrzaczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości