|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
![]() No ale same tego chcialysmy habahaha Idę walczyć
|
|
#3782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=aRSxiv69HRY Przykładowe ćwiczenia, rozgrzej trochę te mięśnie, mi pomagaja właśnie ćwiczenia na takie kłujące bóle pleców. Na you tube mnóstwo jest instruktaży, polookaj, poćwicz, to naprawdę przynosi ulgę Tylko obserwuj swój organizm, żeby nie przesadzić z intensywnością. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
o cholercia to współczuję ;/ irytujące, nie dość że brzuch ogranicza to jeszcze katar;/ Fionka a może podpytaj położna, może one mają jakiś złoty środek na taki katar . Czasami położne mają swoje sposoby na różne dolegliwości, w końcu dla nich to codzienność trochę. Nie wiem, nogi mocz w gorącej wodzie z solą i na noc na to skarpetki i wygrzej, może to pomoże??? No nic, idę się wykąpać i od nowa nasmaruję ten brzuch czymś innym, może przestanie swędzieć bo zwariuję;/ Jakiś film chyba włączę, jakoś spanie mnie nie jara bo męczę się w nocy coraz bardziej, a to pozycji nie mogę dogodnej znaleźć, a to na siku trzeba wstawać, a to jakieś głupie sny się przyplączą. Położna na SR mówiła, że tak marudzą ,,księżniczki", zamiast zacisnąć zęby i wytrzymać wszystko to użalają się nad sobą. Cholera, to chyba u mnie płynie jednak błękitna krew bo ja marudzę i stękam coraz bardziej ;/ bleeeee bo kufffa co, nie wolno trochę pomarudzić, chyba mi to pomaga trochę jak czasami ktoś pożałuje albo choć powie że współczuje, albo jak sie trochę wygadam hehe Dobrej nocy mamuśki! Szpitalne mamy trzymam za Was kciuki i przesyłam trochę mocy! Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-11-01 o 21:02 |
||
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to możliwe żeby przez noc zrobiły mi się rozstępy? :/ rano były "świeże" bardzo jasno różowe a teraz już pociemniały... matko polko myślałam że mnie to ominie.
Jestem przerażona Adka ja też miewam takie bóle, klucia że ciężko iść po ludzku. |
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Obawiam się ze teraz co raz więcej z nas będzie się budzić z takimi "niespodziankami"
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są za bardzo spuchniete, zapytam mojej gin w środęile macie pieluch tetrowych?
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w sumie 20 szt ale nie kupowałam w ogóle flanelowych
|
|
|
|
#3787 |
|
Konto usunięte
|
Fionka ja mam 20 szt. Zwykłych, białych. Chcę jeszcze z 5 flanelowych kupić.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam w.sumie 20 z.flanelowymi tetrowymi białymi i kolorowymi
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Zsikalam się z kaszlu. Cholercia nie wytrzymam sama ze sobą sypie się, marudze i wszystko mnie denerwuje. Hipochondria mnie łapie hehhe |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie mozliwe
![]() Niestety tak.. Ah przezylam weekend obum jeszxze te dwa tyg dochodzila Aa i oby sie okazalo ze maly rosnie Czubasek a dlaczego powiedzieli ze u Coebie nie przybiera? Tez mam z 20 lacznie |
|
|
|
#3790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak... coś mu się odwidziało Jakiś czas temu mu powiedziałam, że u niego romantycznie znaczy kupić batonik Bounty dla mnie Chyba mu wjechałam na ambicję Cytat:
Koszule są naprawdę fajne ![]() Cytat:
Dobrze, że wszystko się uspokoiło i obyś jutro wyszła do domu Jak ładnie Też bym już chciała, ale my będziemy przenosić łóżeczko chyba na koniec listopada ![]() Cytat:
![]() Może zjedz coś/napij się co u Ciebie wywołuje tą potrzebę... Cytat:
Cytat:
Sama czuję się teraz ciężka, wielka i brzydka. Na dodatek zazwyczaj coś boli itd. Nie narzekam przy nikim, bo nie lubię, ale czasem stękam w domu przy niektórych czynnościach ![]() Dlatego jak na zbawienie czekam na poród ![]() Musimy być twarde, chociaż momentami to bardzo ciężkie ![]() 10
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Andriuszka uszy do góry ja też stękam
![]() A jeśli chodzi o ból to kręgosłup dziś w miarę ale ta pachwina daje popalić. Fionka jak mi puchną stopy biorę diosmina i smaruję liotonem Ja mam chyba 15 tetrowek albo 10.. ![]() Wojniann- u mnie dzisiaj też było podsikane. Kilka kropelkach ale zawsze ![]() Aniqa ja podniosła bunt bo mówię poukładać muszę etc więc ma być zrobione hehehe ![]() Bo potem mogę nie mieć siły.
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz nie moge sie doczekac az wszystko będzie na swoim miejscu ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie było przedstawianie całego pokoju. Właściwie całej części która widać na zdjęciu bo nie było zasłon. Łóżko było pod oknem także czysto i bez polotu. A teraz za zasłony jutro kupuje przedłużacz żeby lampki podpiąć ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Hahahaha Ale jaja tak mnie boli pachwina że do wanny z pomocą z wanny z pomocą dodatkowo lewa stopę myje i wyciera tz ahahahaha bo nie ma opcji żebym nogę podniosła czy się schylila bo bólu Ale śmiechu mamy dziś. A ja takie Cyrki robię jak wyjść próbuję albo wstać że szok Ale polalam gorącym prysznicem i mi lepiej )
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z was miała usuwanego zęba w ciąży? Jedna z ósemek rośnie mi krzywo i wchodzi na policzek i od kilku tygodni mi obciera tworząc stan zapalny i ból.
Lepiej chyba będzie go wyrwać niż ma być zapalenie,nie? |
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie jezeli dol i nie mialas i nie woesz jak reagujesz to nie polecam..
Gora spoko |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja tez już jestem zmęczona, dzisiaj byłam na dwóch cmentarzach z powrotem prawie się czolgalam... Kostki spuchniete, palce dłoni jak serdelki, założenie skarpetek, butów to wyczyn,nie wspominając o Prysznicu, umyciu włosów, depilacji itp. Zaczęły się jakieś skurcze w podbrzuszu i krzyżu, rzadkie, co kilka godz ale bolesne :-( W nocy nie mogę spać, krece się z boku na bok. Od ponad miesiąca mam szczypiacy ból pod piersiami, szczególnie pod prawa :-( mała główkę tam wciska chyba bo ja tak czuje jak się prezy i ja głaskam Brzuch na maksa napięty, Swedzi, mam nadzieję ze rozstępy mi się nie zrobią. Jak wasze maleństwa, już ułożone główka w dół? Moja cały czas posladkowo ułożona...
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór kleo - czyżby nowa mamusia? Czy ja nie kojarzę?
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nowa mamusia albo i mnie dopadł ciążowy kalafior bo też nie kojarzę
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze córcia to już wiemy ale opowiedz nam coś więcej koniecznie !
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Byłam z wami na początku jak się dowiedziałam o ciąży, czasem cos pisalam, ale tu zbyt dynamicznie idzie dyskusja i w koncu przestałam nadążać niemniej wchodzę żeby zobaczyć jak się wasze brzuszki mają I tak pomyślałam, że kto mnie lepiej teraz zrozumie jak nie inne grudniowe mamusie; )
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tam mamuśka się czuje ? Który to tydzień?
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja znów przelotem. Wróciliśmy niedawno do domu
Sylwoha ten cukier to na pewno przez nerwy ci skacze Adka śliczna sypialnia. Współczuję bólu nogi Fionka ja mam chyba z 30 tetr i 5 flanel. Dla szpitalnych mamuś dużo zdrówka a dla tych które skarżą się na bóle opuchlizny i zmęczenia dużo ulgi. Przesyłam energię i trochę lepszego samopoczucia Halwaya dobrze że z małą lepiej Uciekam spać, dobrej nocy
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro znowu będzie ruch
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co mnie martwi to paniczny lęk przed porodem, ból, strach przed nieznanym, czy sn czy cc, i ze nie ma odwrotu, to nie wizyta u dentysty, która mogę odwolac... Czytanie o tym co mnie czeka też nie pomaga ale chce choć trochę przygotować się psychicznie. Jak tam u was syndrom Wicia gniazda? U mnie remoncik pełna para
Kiedy kobieta ma na sobie uśmiech, cała reszta to tylko dodatki do stylizacji ![]() Kocham i jestem kochana ![]() ♥14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście Edytowane przez kleo_4 Czas edycji: 2015-11-01 o 22:44 |
|
|
|
|
#3806 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie przytyłam dużo, ani brzuch jakoś nie urósł a Iwo wręcz przeciwnie hahahaCytat:
jeśli ciężko to przechodziłaś i się martwisz to idź na konsultacje- zawsze to jest się spokojniejszym ![]() Cytat:
![]() mnie pomaga olejkowanie albo chłodny prysznic robię właśnie koszyk na alledrogo i jestem podłamana- chociaż czego się spodziewać jeśli teraz dopiero zabieram się za wyprawkę
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Tetrowe? Krzysiu-jarzyna
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Mervie to faktycznie dokłada Ci stresów synuś.
Adka pomyłka ja nie byłam w szpitalu ![]() Czubasek jak ja Coe rozumiem. Nie wyobrażam sobie rozłąki z córką a ona się przybliza. Acapella dzięki u mojego gina ostatnio położnej nie bylo to nie dałam razy zapytać ![]() Andriuszka świetny ten tekst ze Ci więcej tego nie zrobi :P Mój mąż teraz panikuje przy każdym silniejszym przepowiadaczu i pyta czy są regularne. Juz wie z czym to się wiąże hehe |
|
|
|
#3809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to z kocykami itp to i mi się kilka pralek uzbiera... powoli się przymierzam żeby ruszyć z praniem jak już tż w piątek wrócił z paczką pampersów dla bobasa to znaczy ze już naprawdę czas ogarniać wyprawkę ![]() Cytat:
liczyłam że obejdzie się bez bo w pierwszej ciąży nie miałam a wtedy brzuch miałam dużo większy no ale cóż teraz już nic nie poradzęok 15szt tetrowych plus 3 flanele |
||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha miałam z góry i z dołu usuwane zęby także wiem co to znaczy
a ten to na górze jest. Jelita mnie bolą ostatnio, chyba z nerwów. Dziś do okulisty jadę,miałam auto od ojca pożyczyć a ono się zepsuło i musieliśmy wczoraj kombinować inne na szybko i w stresie. Mam nadzieję że ten tydzień będzie lepszy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

trzymajcie kciuki 
o cholercia to współczuję ;/
bleeeee bo kufffa co, nie wolno trochę pomarudzić, chyba mi to pomaga trochę jak czasami ktoś pożałuje albo choć powie że współczuje, albo jak sie trochę wygadam hehe