|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Farbowanie
Pewnie już były takie wątki, ale z tego co widzę, żaden nie jest aktywny, więc pytam. Jak często farbujecie włosy? Moje rosną w tempie 1,5 cm/mc. Wiem, że to sporo. Włosy mam ciemne i farbuję na swój naturalny kolor gdyż siwieję niestety. No i teraz pytanie, jak często farbować, żeby nie wyglądać, jak babulka, ale jednocześnie żeby tych włosów totalnie nie zniszczyć. Ostatnio zaobserwowałam, że moje włosy zaczęły się strasznie plątać przy myciu, a po wyschnięciu są gładkie. Wcześniej cały czas dało się je przeczesać . Co się stało? (Stosuję suplement diety, ale sama dieta też jest zbilansowana, nakładam maskę na kilka godzin raz w tygodniu, nie używam lakierów/pianek/etc.) HELP!
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie
Cytat:
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Farbuj tylko odrost, nie całe włosy. Tylko przed końcem rozprowadź na całą długość.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od farbowania myślę, że nie, ale od rozjaśniania chyba, wtedy dostały ostro, bo farbowałam raz, ale źle złapało, więc na drugi dzień drugi raz poprawiałam. No i za 2-3 tygodnie rozjaśnianie i farba była.
|
|
|
|
#6 |
|
Pyskatka
|
Jakiś temat w moim fachu
![]() Powiem tak , w zależności jakich farb używasz - jeśli chodzi o włosy z siwizną do 30% bardzo dobre są loreal richesse dia color z oks. 3% a nawet 2,7% -taką mieszanką możesz farbować się nawet co 2 tygodnie.Jeżeli chodzi o inne farby(w tym z amoniakiem dostepne w drogeriach) to minimalny odstęp czasu to tez 2 tyg z tym , że najzdrowiej dla włosa jest odczekać co najmniej miesiąc . Spokojnie raz na miesiąc możesz farbować odrost (nie mówimy tu o całych włosach-tylko przeciągnięcie koloru przed zmyciem). Ja osobiście farbuje swoje włosy około raz w miesiącu - z tym , że raz nakładam farbe , innym razem dorzucam tylko kilka jasnych pasm .
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja farbuję co 1,5 - 2 miesiące
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
dorris23 , farbuję u fryzjera, więc nie wiem, jakich farb ona używa, ale myślę, że to ja sobie porobiłam. Czyli tylko odrost farbować? Nie będzie się odróżniał od reszty?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.