TOP MODEL - Zostań modelką - część IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 20:04   #571
sweet sunday
Zakorzenienie

Dot.: TOP MODEL - Zostań modelką - część IV

Ogólnie ten program robi się fatalny i żenujący,tak samo jak amerykańska edycja.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 22:46   #572
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
No co Ty, taniec z gwiazdami?
No pewnie, te programy to przecież zwykłe produkty marketingowe.
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 22:53   #573
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
A ja wierzylam ze to się dzieje na prawdę haha
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 08:15   #574
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
A jaki bajer, gdy powiedział na panelu, że Asia Krupa jest bardziej w jego typie niż Kamila uuuuuuu
Taaak. To już widać o jaka dziewczynę z wartościami mu chodzi. Chyba się przejęzyczył. Z walorami.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 10:11   #575
Triss Merigold
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Pamiętam edycję, w której występowała Anna Mucha i Natasza Urbańska. Program był tak prowadzony, że w jednym odcinku wygrywała Mucha, w drugim Urbańska, znowu Mucha, potem Urbańska i tak w kółko na przemian aż do końca edycji. Ani razu się nie zdarzyło, żeby ta chronologia była zaburzona (np. żeby jedna z nich wygrała 2 razy pod rząd, już nie mówiąc o tym, żeby wygrał ktoś inny). A na końcu okazało się, że Mucha wygrała o 0,1% procent

A w Top Model sprawa jest jeszcze łatwiejsza. Nie wierzę w to, że obiektywnie wybierają zdjęcia. Jestem pewna, że każdy uczestnik ma w danej sesji zdjęcie bardzo dobre i beznadziejne i to jest raczej kwestia 'kto ma teraz odpaść'. Biorą ludzi, którzy nie mają absolutnie żadnych szans na karierę na wybiegu i udają, że ich profesjonalnie oceniają
Zresztą wydaje mi się, że żaden program TVN nie jest wolny od tego (w Mam Talent jest tak samo).
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:10   #576
Daisy8989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
A w Top Model sprawa jest jeszcze łatwiejsza. Nie wierzę w to, że obiektywnie wybierają zdjęcia. Jestem pewna, że każdy uczestnik ma w danej sesji zdjęcie bardzo dobre i beznadziejne i to jest raczej kwestia 'kto ma teraz odpaść'. Biorą ludzi, którzy nie mają absolutnie żadnych szans na karierę na wybiegu i udają, że ich profesjonalnie oceniają
Zresztą wydaje mi się, że żaden program TVN nie jest wolny od tego (w Mam Talent jest tak samo).
dokładnie
Daisy8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 18:44   #577
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0livvka Pokaż wiadomość
Majkel Jakob....
niestety takie czasy pod znakiem Brajanków i Dżesik
zawsze mn ito śmieszy, chodź to nie ich wina tylko rodziców

przeciez ci ludzie maja po 20+ lat, a Dzesiki i Brajany to wymysl XXI wieku
Stary 2015-10-29, 21:44   #578
ahmily
Zakorzenienie

Oooj, mylisz sie ja mam 22 lata i w czasie nauki szkolnej napotykałam często na takie imiona.
Stary 2015-10-29, 22:11   #579
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość
Oooj, mylisz sie ja mam 22 lata i w czasie nauki szkolnej napotykałam często na takie imiona.
ja 25 i rzadko kiedy trafialam w Polsce na osobe noszaca spolszczone zagraniczne imie. Znalam natomiast kilka osob ktore mialy na imie Jessica czy Oliwia albo Nikola i to byly osoby z rocznikow 85-90, wiec ciekawi mnie zwrot "takie to czasy"

inna sprawa, ze jak sie spojrzy na statystyki imion to te legendarne Dzesiki, Brajany, Rajany i Majkele wcale nie sa takie popularne jak sie niektorym wydaje, wrecz przeciwnie
Stary 2015-10-31, 14:58   #580
Naomi21
Zakorzenienie

Natalia nie wygra, bo jest nielubiana przez publiczność Najprawdopodobniej wygra Radek - wg mnie też nie do końca zasłużenie, właściwie z odcinka na odcinek jest coraz mniej ciekawy.

Podobnie faworyzowaną osobą była Zuza. Piróg był jej fanem nr 1, tak samo zresztą jak widzowie. Dziwi mnie to do dziś, bo dziewczyna była nieciekawa zarówno z twarzy, jak i figury. Ale wmawiano nam, że miała "osobowość", czyli taki typowy zestaw zachowań "zbuntowanych" dziewczyn w tym wieku. Chociaż i tak była lepsza od Natalki

Z Magdy wyszła niezła suka i bez makijażu wygląda bardzo źle, dziwi mnie, że tego nie widzi. To już wolę młodą Karolinę, która przynajmniej jest bezsprzecznie śliczna.

W tej edycji nie ma chyba nikogo, kto miałby jakiekolwiek szanse w modzie, no może ew. Jakob.
Stary 2015-10-31, 17:57   #581
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
(...)
Źle chodzi, jest leniem, garbi się masakrycznie, wcale jej nie zależy i to widać, czeka aż ją przepchną dalej, nie ma talentu do modelingu, co najwyżej twarz która teraz się najlepiej sprzedaje. Czy na prawdę każdy z jej rodziny musi być modelem? Nie można dać szansy komuś kto na nią zasługuje?
Jej powrót był słabą ustawką, i tylko potwierdza że kolejny program z TVNu schodzi na psy, gdzie profesjonalizm.
Jeszcze raz słabe słabe słabe
(...)
Myślałam, że ta dziewczyna coś z siebie wykrzesze, ale niestety muszę się zgodzić z powyższym. I tak, jak dla mnie na maksa ustawiona sytuacja i tyle.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 18:48   #582
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Natalia nie wygra, bo jest nielubiana przez publiczność Najprawdopodobniej wygra Radek - wg mnie też nie do końca zasłużenie, właściwie z odcinka na odcinek jest coraz mniej ciekawy.

Podobnie faworyzowaną osobą była Zuza. Piróg był jej fanem nr 1, tak samo zresztą jak widzowie. Dziwi mnie to do dziś, bo dziewczyna była nieciekawa zarówno z twarzy, jak i figury. Ale wmawiano nam, że miała "osobowość", czyli taki typowy zestaw zachowań "zbuntowanych" dziewczyn w tym wieku. Chociaż i tak była lepsza od Natalki

Z Magdy wyszła niezła suka i bez makijażu wygląda bardzo źle, dziwi mnie, że tego nie widzi. To już wolę młodą Karolinę, która przynajmniej jest bezsprzecznie śliczna.

W tej edycji nie ma chyba nikogo, kto miałby jakiekolwiek szanse w modzie, no może ew. Jakob.
ja potencjał widzę w Kamili, Radek fajna twarz ale chyba za niski, Karolina P. jakby podrosła to by pasowała na aniołka VS Jakob i Samuel nawet niezłe warunki fizyczne.
Karolina G. z Radkiem na zdjęciu- cóż za złośliwość wybrać najpotężniejszą babkę i najdrobniejszego najniższego chłopaka, wiadomo że karykaturalnie wyjdą razem na zdjęciu
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:01   #583
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
ja potencjał widzę w Kamili, Radek fajna twarz ale chyba za niski, Karolina P. jakby podrosła to by pasowała na aniołka VS Jakob i Samuel nawet niezłe warunki fizyczne.
Karolina G. z Radkiem na zdjęciu- cóż za złośliwość wybrać najpotężniejszą babkę i najdrobniejszego najniższego chłopaka, wiadomo że karykaturalnie wyjdą razem na zdjęciu
I znowu jakieś pretensje do Radka, że jest "niewidoczny" na zdjęciu.

Co do kwasów w programie wydawało mi się, że Karolina G. to taka równa babka, bo po Magdzie od razu widać, że to zawistna laska (choć figurę ma rewelacyjną).

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:01   #584
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
najpotężniejszą babkę i najdrobniejszego najniższego chłopaka, wiadomo że karykaturalnie wyjdą razem na zdjęciu
Bo to też niejako ustawione. Tak można każdego potem ud... złym zdjęciem. A wystarczyłoby, żeby to ona mogła być bardziej w wodzie (taka syrena wyłaniająca się z morza) a on widoczny w całości (rybak).
Stary 2015-10-31, 19:21   #585
201606201201
Konto usunięte

Zauważyłyście, że chyba w każdym sezonie są dziewczyny porzucone w dzieciństwie przez ojca, które poszły do top model, żeby "pokazać ojcu co stracił"?
201606201201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 20:49   #586
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Ale wy uwazacie ze wszystkie programy sa ustawione? Mam talent, the voice itp?
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 09:40   #587
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Tak.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 10:22   #588
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Manipulowane / ustawiane. Tam, gdzie jest głosowanie widzów, tam raczej nie robią przekrętów, bo by była afera, ale przecież mogą tak pokierować emocjami, rozłożyć akcenty, że ludzie będą głosować mniej więcej wg ich ukrytych sugestii. A tam gdzie nie ma głosowania widzów (obecny etap Top Model), to najwięcej do powiedzenia zapewne mieli sponsorzy.
Stary 2015-11-01, 10:37   #589
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 12:02   #590
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, zapomniałam o Samuelu, ma genialną twarz. Ale wydaje mi się, że zawsze wygląda tak samo, no i chyba przekonania religijne mogą mu utrudniać pracę.

Cytat:
To, ze manipulują widzami jest pewne, ale to jednak trochę coś innego niż ustawka. Mój kolega brał udział w jednym programie TVN i trochę mu tym manipulowaniem zaszkodzili Ale nic nie wspominał o ustawce - żeby wiedzieli kiedy mają odpaść, mieli odgrywać jakieś role to nie.
Stary 2015-11-02, 10:21   #591
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Manipulacja.
Moja koleżanka prała udział w programie TVN. Kręcili u niej w domu cały dzień - 15h. W tv zmontowali z tego 10minutowy fragment programu. Montaż pod kątem tego jak chcą ją pokazać. W programie były jeszcze 3 inne dziewczyny. I tak zmontowali, że jedna tylko się maluje, stroi, druga tylko nad garami stoi, trzecia tylko dzieci strofuje itd.
Koleżanka poznała inne dziewczyny z programu. Wszystkie podobne do siebie, niczym nie wyróżniające się. Charakteru nadał im montaż
A jak oglądała w tv cały odcinek, to nie mogła uwierzyć, że widzi siebie i te babeczki które poznała.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 22:08   #592
Vivienne
... choć nie Westwood

Wielka przemiana Natalii... najpierw na wodzie, wow wow, teraz pewnie brat pomoze..

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 22:23   #593
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Ten brat Natalii rzeczywiście modelem jest? Połowa "dodatkowych" modeli wyszła lepiej od niego
Stary 2015-11-02, 22:30   #594
Vivienne
... choć nie Westwood

Coz za poswiecenie wielki ustawiony pewnie gest, za takie marudzenie powinna odpasc z gory.

Nie czaje czasem tych ich decyzji, dla mnie zdjęcie Samuela bylo tak bezjajeczne, ze bylam przekonana, ze odpadnie, a tu zonk

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 22:47   #595
venir
Rozeznanie

Piękna ustawka
venir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 22:56   #596
Ania_P
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
dla mnie zdjęcie Samuela bylo tak bezjajeczne, ze bylam przekonana, ze odpadnie, a tu zonk
Zgadzam się. Dla mnie Samuel miał najgorsze zdjęcie, natomiast Magda (która wyjątkowo mnie drażni) całkiem dobre. Na jakiej podstawie oni podejmują takie decyzje? Że Sokołowska będzie walczyć o Natalię to było pewne, tymbardziej po sesji z "tym słynnym bratem". Od początku odcinka było widać, że Natalia ma ich w głębokim poważaniu.
Szkoda, że nie pokazali wszystkich zdjęć z sesji w wodzie.

P.S. Czy tylko mnie irytują te ckliwe historyjki o trudnym dzieciństwie?

Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki
Martyna Wojciechowska
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 00:30   #597
azadon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania_P Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Dla mnie Samuel miał najgorsze zdjęcie, natomiast Magda (która wyjątkowo mnie drażni) całkiem dobre. Na jakiej podstawie oni podejmują takie decyzje? Że Sokołowska będzie walczyć o Natalię to było pewne, tymbardziej po sesji z "tym słynnym bratem". Od początku odcinka było widać, że Natalia ma ich w głębokim poważaniu.
Szkoda, że nie pokazali wszystkich zdjęć z sesji w wodzie.

P.S. Czy tylko mnie irytują te ckliwe historyjki o trudnym dzieciństwie?
ja w ogóle miałam wrażenie, że ona była zła na Piróga, że ją uratował i teraz po prostu skorzystała z okazji i sobie poszła do domu
azadon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 00:41   #598
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Manipulowane / ustawiane. Tam, gdzie jest głosowanie widzów, tam raczej nie robią przekrętów, bo by była afera, ale przecież mogą tak pokierować emocjami, rozłożyć akcenty, że ludzie będą głosować mniej więcej wg ich ukrytych sugestii. A tam gdzie nie ma głosowania widzów (obecny etap Top Model), to najwięcej do powiedzenia zapewne mieli sponsorzy.
Jak to nie .... a MAM TALENT i wielki przekręt jak w finale był Kamil Bednarek :P ponoć była taka akcja, że nie przychodził SMS zwrotny "Dziękujemy za głos" tylko, że Twoja wiadomość nie została dostarczona a mimo wszystko kase z konta odejmowało
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 00:52   #599
DzikiLesnyKot
Raczkowanie

Poszli tym odcinkiem w taką emocjonalną sztampę jak tylko tvn potrafi. Zdjęcie z dzieciństa, na co to komu i po co tak się obnażać z prywatnych, rodzinnych spraw? Niewiele to miało wspólnego z modelingiem. Już mogli dać na panel te zdjęcia z windsurfingu;P Ale pomijając to, zdjęcie Andre powinno wygrać, widać w nim było wielką miłość , między matką a synem, coś pięknego, chwytało za serce a Radka na 2 miejscu, bo fajnie zagrał takiego łobuziaka A Samuel zrobił dziubek i wyszedł tak beznadziejnie, że jak mówili o tym jego zdjęciu jakie jest meskie, fajne, katalogowe, to miałam wrażenie, że albo ja ślepa, albo oni.

"Szukamy siebie zawsze nie tam, gdzie trzeba:
przeszłość, przyszłość
a ucieka nam piękno.. Czego? Teraz.
Trzeba to zmienić szybko"
DzikiLesnyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 01:06   #600
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

No właśnie, mam wrażenie, że ta edycja jest fatalna i niewiele tu wyzwań typowo modelingowych. A już ta ustawka na finiszu... Żenujące.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości