|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
|
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanej wizyty
piekne wiesci. Ja mam ochote na kapuste zasmazana moze jutro sie wezme do tego jakiegos kotleta zrobie..
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gazów no to cóż, no zdarzają się, ale u mnie akurat nie są męczące wiec sobie nie odmawiam ani kapusty ani grochu ani nic ![]() Cytat:
![]() no tak, tp też prawda
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
ja się wziełam ambitnie za sprzątanie kuchni
chwila przerwy bo kuchnia duża a ja się szybko męczę niestety ![]() szafki umyte, półki umyte - został blat i druga część kuchni czyli jadalnia puściłam zmywarke ze szklem bo już zakurzone miałam niektore szklanki a w sobote przeciez impreza na dwadzieścia pare osób-- masakra
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Mira, na przykład - groch, fasolę zawsze się moczu przed ugotowaniem, i nigdy nie gotuje się w tej wodzie, w której stały. Czyli wodę odlewamy, dobrze pluczemy i w świeżej. I gotujemy zawsze bez przykrywki, bo podczas gotowania to co odpowiedzialne za gazy ucieka. Tak samo kapustę gotuje się bez przykrycia i w słonej wodzie. Do gotowania zawsze soli i trochę cukru
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Kapustę zazwyczaj pod przykryciem gotuję A fasolę w sumie kupuję w słoiku i z tą wodą gotuję, ale może też by ją było warto przelać
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
jest o wiele lepiej, wiadomo, że problem nie zniknie w 100% bo też dużo się dzieje w naszych jelitach, ale dla mbie jest dużo lepiej.
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
No oczywiscie ze byloby dziwne zeby ani jeden nie wyskoczyl potem ale jak juz bedzie ciut lepiej to i tak dobrze.
A akurat mam caly woreczek fasoli wiec za niedlugo bedzie po bretonsku Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Abi, gratulacje
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny. Dzisiaj ciężko mi się zebrać do kupy, jakieś ciśnienie chyba jest złe czy biometr bo nie mogę się ogarnąć z niczym
![]() Cytat:
trzydziescidwa trzymam kciuki za wizytę ![]() u mnie dzisiaj na obiad gołąbki z wałówki z domu obżarłam się placków jak opętana ale chce mi się teraz bardziej mandarynek ![]() Wczoraj było bardzo miło. Pojechaliśmy najpierw na groby rodziny mamy mojego męża- tam była jego moja ulubiona ciocia z jego kuzynami i dziećmi, wszyscy dopytywali się jak tam u Nas i jaka płeć- bardzo miło potem pojechaliśmy do moich rodziców na obiad- mama mi kupiła pościel dla dziecka- niebiesko-czerwona w misie-słodka dostałam jeszcze dla siebie ciążową sukienkę z golfem czarną-sweterkową, piżamkę ciążową-taka duża (przyszłościowa) Tata powiedział, że promienieję w ciąży- że mi służy Mama też chwaliła. Rozmawiałam jeszcze z moją babcią- w środę jadą z moją mamą do Krakowa- ma miażdżycę kończyn dolnych i będą jej naczynia przepychać
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam jakiś przypływ energii bo ostatnio to mialam takie leniwe dni że masakra.
Ja sprzątam, a mały szaleje w brzuchu chyba mu sie podoba że mama sobie sprząta przy disko polo ![]() może będzie tancerz co ??? |
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Misia - to masz juz sposob na swojego malucha jak bedzie leniwy
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3017 |
|
Konto usunięte
|
Witam Was kochane,
dzis mam jakiś dziwny stan- obudziłam się zmęczona, bez energii, i tak cąły dzień. Nie mogę pozbierać się z myślami, jakiś wewnętrzny nieład...Nic sie nie wydarzyło, wszystko w porządku, wczoraj dzień ok. Macie tak czasami..Na razie nic nie nadrobiłam, i nic nie zrobiłam - jedynie co , to poodkurzałam chałupę, kurze, jakies pranie ogarnęłam..obiad czeka na razie, kapuste bede robić z pulpetami. Wypiłam koktajl owocowy,z racji 14.00 nie mam ochoty na nic.. Może wieczorem nadrobię, bo teraz to jeszcze chwila i po synka pojadę Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-02 o 14:55 |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam właśnie z psem od weterynarza. Biedna dostała zastrzyk, i tego guzka jej posmarowali i zabandażowali. Jutro czeka nas kolejna wizyta, oby ten guzek się wchłonął i nie trzeba będzie ciąć.
Teraz leży smutna, dostała skarpetkę na ten opatrunek.
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj zupa z kapusty włoskiej, na pikantnie z chorizo
![]() No i zaczął się mój ostatni m-c pracy przed l4, jakoś mi dziwnie i smutno :P A jeszcze jutro nowa przychodzi, ja z nią pracuję dopiero w piątek, będę musiała powoli jej przekazywać swoje obowiązki. Ale szafki nie oddam, ma na mnie czekać, już wszystkim zapowiedziałam ![]() Polly A co to za guzek? wrzód jakiś? |
|
|
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja coś się nie udzielam. Mam podły nastrój. Nie dość że zmartwienia w domu to jeszcze się dzisiaj okazało że mój super lekarz nie pracuje w szpitalu gdzie mam rodzic. I teraz Mann dylemat. Czy zostać bo ciocia położna i lekarza zmienić czy iść za lekarzem ale już bez pleców cioci :-\
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie czyrak.
Wetka na początku próbowała to wycisnąć, czy przypadkiem coś się jej nie wbiło i zakażenie się nie wdało. Jutro o 12 jedziemy na kontrolę. Mój pies ostatnio bywa u weterynarza prawie tak często jak ja u ginekologa.
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Moonia
tez chetnie bym teraz wrocila do pracy jak wszystko wrocilo do normy i mam troche energii a na zwolnieniu jestem dopiero 3 tygodnie ale czasem jest blogo w niedziele jak i kazdego dnia, ze nie musze sie rano zwlekac albo wracac na 22 do domu w piatek bylam u siebie w pracy szef sie pytał czy aby nie symuluje:d bo brzucha nie widac. pogadalismy i czasem tam wpadne jak bede w tamtym miescie.
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 1.5 litra rosołu w lodówce i mówie kurde tak samo rosół (tym bardziej ze to był bulion pod dyniowa wiec z cebula czosnkiem itp gotowany) mowie WIEM mam brokuły - otwieram lodówke... patrze kuzwa zapleśniały lekko - w kosz. i co teraz ?
patrze mam kalafior!!! i zrobiłam pierwszy raz w życiu krem z kalafiora z serkiem mascarpone
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziwnie mnie kości i mięsnie bolą, jak na chorobę.. Nawet mierzyłam sobie temp czy przypadkiem nie mam, ale na szczęście nie. Lezę głównie dziś i już 3 herbatkę popijam
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wrażenie, że zwierzęta dużo gorzej leczyć bo często robi się to na oślep :/
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze zwierzętami jest przerąbane, nie powie gdzie boli.
|
|
|
#3027 | ||
|
Zadomowienie
|
u mnie dziwne bo lekarz już mi kazał robić tą krzywą, a jestem jeszcze przed 24t.c. Może dlatego, że mam tą niedoczynność tarczycy i to jakoś tam chyba koreluje. Wybiorę się w tym tygodniu żeby mieć wynik przed 16.11.
Co do ciuszków to ja już trochę tego mam, ale nie przeszkadza mi to dalej kupować. Te wszystkie ciuszki są takie słodziutkie, że sobie nie odmawiam Ale też długi okres się bałam, łóżeczka ani przewijaka jeszcze nie skręciliśmy. Ale chcę myśleć już pozytywnie Ja to mam po 30 jak nie więcej bodziaków każdego typu( do 6msc.ż. już mam u siebie w domu, reszta czeka na strychu u moich rodziców), a kombinezonów chyba po 5 dzieciach My bierzemy z mamą tylko ładne, niezniszczone ciuszki na SH, no i po mojej siostrze i jej koleżance mam ciuszków od groma. Mój teść się śmiał że 5 dzieci by w to ubrało. ![]() Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe ![]() ![]() : kciuki:- teraz każdy będzie miał po kolei i się okaże ostatecznie czy mają siusiaki czy bożeny Olgietka mi też się marzy wyciskarka ale póki co zainwestowaliśmy w sokowirówkę ![]() Cytat:
polly super ta tuniczka, ślicznie wyglądasz sama bym sobie nie zrobiła ale na kimś jak jest z gustem to mi się podoba 3mam kciuki za psinkę misia880 fajny kombinezonik Cytat:
NADIA ja też mam dzisiaj jakiś spadek energii, chyba ciśnienie spadło czy coś
|
|
|
#3028 |
|
Konto usunięte
|
mira81;"pogrzeb" -
![]() moooniaaaa;- też byłam wychowana w wierze prawosławnej, ale że mam własne bardzo banalne pojęcie wiary- "wierzę w Boga, który jest jedyny, rozróżniam zło i dobro" to zmiana wiary z prawosławnej na rzymokatolickiej dla mnie nie była trudną decyzją. Ale obyczaje w cerkwi typu chrzest ceremonia slubu, do mnie bardziej przemawiają z perspektywy prawdziwej wiary, są przepiękne, wzruszające, -krótko mówiąc
|
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wytrzymałam, nie poczekałam na TŻ i zjadłam już michę rosołu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Wam nic nie jest po kapuście grochach itd? 

chwila przerwy bo kuchnia duża a ja się szybko męczę niestety 

(przyszłościowa) Tata powiedział, że promienieję w ciąży- że mi służy
Wetka na początku próbowała to wycisnąć, czy przypadkiem coś się jej nie wbiło i zakażenie się nie wdało. Jutro o 12 jedziemy na kontrolę. Mój pies ostatnio bywa u weterynarza prawie tak często jak ja u ginekologa.
ja mam wrażenie, że zwierzęta dużo gorzej leczyć bo często robi się to na oślep :/