|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
![]() Moje ciuchy też pochowane głęboko, zostało mi dosłownie kilka rzeczy, w które się mieszcze. Wcześniej miałam większą wene na kupowanie czasowych ubrań, głównie na początku, i gdyby nie to teraz nie miałabym się w co ubrać. Na co dzień najlepsza jest piżama lub spodnie dresowe, na szczęście glownie siedze w domu więc nie muszę się wbijać w jeansy, w których się nie dopinam. No wlasnie jeszcze nie wiem jak to jest jak wepchnie nogę, bo u mnie to między zebrami taka mala głową wystaje i ta głowa uciska rowno, a w tym miejscu skora tak szczypie i w środku też. Ja na pobranie krwi ide za 2 tyg, na szczęście trafiam na takie pielęgniarki, do których tylko dzieci brać bo nic nie boli, zero siniakow
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem!
Ale mały mi się dzisiaj rozbrykał! W sumie to nie wiem czy na 100% mały, bo ginka w 20 tyg tak stwierdziła (nie pokazując nam dowodu), a potem już ani razu nie patrzyła. Mierzy tylko główkę, brzuszek i kość udową... Dzisiaj z SR idziemy oglądać porodówkę.. ciekawa jestem jak wyglądają pokoje.. I nie wiem jak to zrobiłam, ale schudłam 3 kg.. także u mnie +17kg.. i tak dużo :/ |
|
|
|
#3843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się i ja pomalowalam paznokcie i się obijam. Mąż tak się przejął tymi skurczami że powiedział że mnie do ciuchlandu zawiezie jutro (bo jest dostawa) i później mnie odbierze Idę Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zycze ci dużo zdrówka!
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może przy tej kości coś widziała, ale pewności nie mam. Szczęścia do ginów też nie:/ |
|
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Zadzwoniłam do ginki bo mnie kaszel udusi. A znów jak wezmę syrop to.mnie cukier zabije hehhe rezultat będzie jeden.... Kazała wziąć tabletki flegsminy no i to rozumiem. Znaczy szukałam leków które można wziąć w.ciąży i nic a ona odrazu mi powiedziała co kupić.
Syndrom Wicia gniazda miałam wcześniej teraz jakoś mniej. Zmęczenie bierze górę. Niby mam posprzątane kąty ale przy moim dziecku wciąż jest mnóstwo pracy. Chyba dziś przesadziłam z wyrzucaniem jego zabawek. Cały kosz jakichś klamotow. Popsute mogę wywalić tylko pod jego nieobecność. Ale jak.się zorientuje to będę miała za.swoje. Heheh |
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na każdym usg na dzień dobry widzę siusiaka ale twarz widziałam tylko dwa razy
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że to na 100% chłopak
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie był rzeczoznawca oglądać moje auto, ale decyzja co zrobię należy do mnie...Przed szkodą wycenione na 1400 zł
Szaaauu ciauuu Zobaczymy na ile wycenią szkodę, to wtedy zastanowię się co zrobić. Znaczy, TŻ się zastanowi, bo mi już nie pozwalają jeździć tym autem od dawna (w sensie że gdzieś daleko, do miasta jedynie mogłam), ale jakoś nie uśmiecha mi się zostać bez samochodu, do najbliższego sklepu, w sensie do Biedronki mam 3 km Nie mówiąc o jeżdżeniu do lekarza jak TŻta nie będzie, czy do głupiego labo. Głupia pinda musiała mi skasować auto, no. A miało do wiosny jeździć, a potem mieliśmy dopiero kupować inne Fajna ta okulistka, taka mega wyluzowana. Młoda bardzo, w ogóle zaczęła mnie wypytywać o ciążę, potem zapytała czy może mi oczy zakroplić bo jak jadę autem to nie. Powiedziałam ze tak bo jak coś moge isc przezimowac kilka godzin do teściowej. A ona ze smiechem ze ona teściowej nie ma i nie zamierza No fajna fajna. Ale chyba chce zarobić, bo dzis zrobiła mi wszystkie badania a po dobór okularów mam sie zglosic na kolejną wizyte Zreszta, co mi tam. Wizyty mam w ramach pakietu wiec wali mnie to. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
takze kupowałam pod chłopca ALE zawsze jest to ALE ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- dziewczyny, głupie pytanie. macie czarną kupkę? Ja zarejestrowałam u siebie takie zjawisko juz dawno ale dzis to była chyba przesada Czy to moze byc od żelaza? ŁĄcznie biore 105 jonów osobno i 60 mg w witaminach. |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie jak bierzesz żelazo to jest pewnie winowajca
|
|
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry !
zaczelam pisac posta rano ale bol ze mna wygral i z placzem do pracy na poldniowke, bo rano sie nic specjalnego nie dzieje a w domu miz a to nie zaplaca ![]() Ale mam chlopakow wyrouzmialych i mi nie truja dupy i pomagaja Ale kustykam do lazienki to sie sama ze swojej niedoleznosci smieje. i musze sie pochwalic, udalo sie !!! i to nawet taka spoko ![]() alew wybaczcie ale to powiem,ale mina TZ zastanawiajacego czy zajac sie cycami czy nie bedzie niespodzianki byla boska Pachwina boli dalej ale wiecie co.. wczoraj mnie debil zastawil rano tak ze musialam wsiadac od pasazera... nie wiem czy nie naciagnelam czegos i pozniej jak pochodzilam nie wyszlo mi.... bo watpie zeby maly dwa dni w jednmy miejscu mi uciskal zwlaszcza ze czulam ze jak do gory poszedl to az ulga byla. Zobaczcie jak dupek stanal. ![]() A mmoj TZ dzisiaj przy okrzykach mojego bolu mowi ze zaczyna mu byc glupio ze mi takiego bolu narobil. ruszyl sie wreszcie instynkt dziada tego mojego bo okres mial chyba ostatnio. Dobra nadrobic czas! Koritsia t o s pomerdalam z tym spzitalem, ale to dobrze ze nie lezalas !!! wojniann trzymaj sie kochana !!! [b]ogolnie mnie do 5tego miesiaca polecialo -0.25 do kazdego oka.. nie pamietam jaka mam wade hahaha, ale lewe ok -3 prawe ok -0.5 tylko. ale jednak slabiej widze. czarna kupka po zelazie !;* Kleo ja tez nie licze ruchow, bo maly bardzo aktywny, ale na szczescie nie w sensie bolacym lobo!!!! jak dobrze ze wszystko okej Chyba wiekszosc z nas wije gniazdo od jakiegos czasu cienwiatru widze ze nie tylko moj TZ zaczal sie wreszcie przejmowac ;D dobrze dobrze iii ide o 2 do domu ! wiec jeszcze godzinka !
|
#3855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba czas na eliminację słodyczy ![]() Przyznaję, że w ciąży w ogóle nie ćwiczyłam, ale przy moich skurczach i twardnieniach brzucha to nie byłoby rozsądne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny a ja mam pytanie. Która z Was miała już robiony posiew w kierunku paciorkowców? Czy był to wymaz z pochwy o odbytu? Bo ja w szpitalu przed założeniem krążka miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy i na samym dole mam napisane : Po 48 godzinach inkubacji Streptoccocus agalactiae nie wyhodowano (GBS). I się zastanawiam czy to tyle? Bo wymazu z odbytu nie miałam. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Widziałam wczoraj na fb jak Cię zastawił... nienawidzę takich sytuacji, ludzie czasem mózg wyłączają... Na dodatek temu komuś pewnie też łatwo wysiąść nie było... No i później jeszcze przez takie rzeczy auta poobijane ![]() Ooo wcześnie dziś
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh a ja sie dzis poplakalam zreszta my wszystkie
Rodzila weteranka no jesna z nich, 9 dni lezala- cc mialammowili ze urodzi 4,5 urodzila 3,8 troche spora rozbieznosc Allee tatus sie tak stresowal ze nic nie mowil, wyszedl lekarz i mowi gratuluje pieknej corki. On szklane oczy. Potem wyniesli mala wzial ja na rece i sie tak poplakala a my razem z nim
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie ten ktos obok jechal sam i mial w dupie... buraki. bo przypominam - u nas sie wsiada od drugiej strony, wiec moje autko po lewej i kierownica bo nie dam rady dzis, ledwo chodze ![]() masakraaa. humor mam boski sil duzo super ale nie umiem chodzic. tak mnie boli momentami ze az mnie przytyka.. w sensie gadam z klientem a nagle jak mnie nie zaboli.albo wstac z krzesla do klienta.. o losieeee ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobrażam sobie jak Cię to musi boleć...oby jednak szybko przeszło, bo na pewno jest to uciążliwe
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo fajnie ze się odezwalas.
Kleo witaj ponownie ![]() Dolinka. My tak mielismy na połówkowym. Gin juz skonczyla badanie a my mówimy ze jeszcze plec chcemy poznać a ona mówi a tak juz widziałam dziewczynka będzie. Takze u ciebie będzie za pewne bez zmian. Oni juz są tak obcykani w obrazie ze nie powinna cię spotkać niespodzianka
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ mi musial wczoraj lewa stope myc ![]() stoje biedna w tej wannie pod prysznice, myju myju. i nagle zonk lewej stropy nie umyje... nie wiedzialam sie czy smiac czy plakac.
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa a może nie wykupkowałaś się za dobrze i treść jelitowa trochę wagi zajęła? Ja nieraz tak mam, że po kupce z 400 gram mniej
![]() No i po siku, z suchymi włosami, bez ubrania Eeeh co człowiek nie zrobi żeby ważyć mniej ![]() Gryzia przedtem miałam wade -0,5 na obu oczach, przy badaniu bez kropli wyszło -1,5 na każde a po zakropleniu wyszło -1,25 i -0,75. Okulistka mówi ze pomysli ze mi cylindrów czasem nie dac, bo ja obecnie mam okulary bez tego, zwykle szkła. a poza tym mówila ze ciaza psuje wzrok a potem czasem nagle sie poprawia po urodzeniu, ale nie zawsze. ja nie licze na poprawe bo sama sobie winna jestem bo slepłam od miesięcy wielu, nie tylko w ciazy. prywatnie szkoda mi bylo kase wydac na wizyte a na nfz Adka lol a ciebie kłuje w pipce czy bola cie jakby kości tam czy co bo mnie lekko boli jak wstaje z łóżka tak jakby jakies kosci czy miesnie tam, nie wiem co tam jest dokladnie ![]() w kazdym razie twierdze ze to nic złego Sylwoha no lepiej byc w szpitalu jaki by on nie był zawsze cos. wiesz juz kiedy wychodzisz? kurde ale tez mialas czuja z tą cukrzyca, ciekawe czemu nic nie wyszlo na tescie glukozy ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- adka a na to auto to bym chamsko je.b.ła drzwiami. ja sie czasem tak wciskam jak stanie jakiś palant, ale ciezko jest bo wpadam wtedy do auta jak szczupak
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lewa dokladnie, ale chyba naciagnelam wczoraj przy tym przelazeniu przez pasazera. a i nerwobol w prawym udzie. ale bede marudna dzisiaj aaa ide drukowac kartke ze jestem w ciazy prosze zachowac odstep od auta ;D
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niby wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że mam grubsze łydki, ale kurde... nie wiem czy to miałoby jakiś wpływ... Jutro rano się zważę raz jeszcze, żeby zobaczyć czy faktycznie wczoraj nie miałam jakiegoś obrzęku i to nie wpłynęło na wagę... Tak czy siak wiem, że dupa mi urosła, no ale bez przesady
|
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie rozumiem. U mnie oczy pod kontrolą od szkoły podstawowej, bo mam jaskrę w rodzinie (u babci i cioci ze strony mamy i u mamy się zaczynała). Chętnie bym zrobiła korektę laserową, ale przy jaskrze nie wolno, jedynie przeszczep soczewek wchodzi w grę, z kolei na to jestem za młoda
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ból pachwiny też straszny, jak chwilę nie bolało to trzy metry nad ziemią fruwałam a jak zabolało to na czworakach do łóżka żeby chwilę przeczekać. Pociesze Cie że mi po miesiącu przeszło Aniqa no teraz to też dzieć na pewno więcej przybiera, do tego jakieś obrzęki choćby minimalne i woda się zbiera. Ze mnie chyba sie dzis wylała w nocy bo byłam spocona jak szczur a rano zero obrzęków na stopach. To se policz 300 g kupka, 100 siku, 500 g dzieć, 500 g Ty, masz już 1800 g - a reszte mozna zrzuci na obrzeki ![]() Gryzelda no to tak, jak jaskra była w rodzinie to trzeba pilnowac. u mnie nikt nawet wady na - nie miał, wiec ja jestem pierwsza która to byc moze zapoczątkowała
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-02 o 14:26 |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie drukuje kartke ![]()
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co. Bola mnie dzis kości biodrowe ale tak z tylu i na pośladkach. Normalnie jakbym zakwasy miala. Mam wrażenie ze dupa mi sie rozchodzi
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

blee, co za pielęgniarka, że wkłuwa się jak rzeźnik. 
i ta głowa uciska rowno, a w tym miejscu skora tak szczypie i w środku też. 
cała noc przespana. Ciekawe jak moja pachwina bo jeszcze nie wstałam. ... ale na siusiu myślałam że nie wstanę że się zabije po drodze :/ 

ja na każdym usg na dzień dobry widzę siusiaka ale twarz widziałam tylko dwa razy
Nie mówiąc o jeżdżeniu do lekarza jak TŻta nie będzie, czy do głupiego labo. 

a nagle jak mnie nie zaboli.