Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 12:33   #3841
kleo_4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Cześć Kleo, chyba się nie witałam jeszcze z Tobą.

No to widzę, że nie tylko ja powoli wymiękam. Dziś byłam oddać krew do badań, tak mi zrobiła wkłucie, że teraz ręka boli mnie od barku po dłoń blee, co za pielęgniarka, że wkłuwa się jak rzeźnik.

Mówisz o bólu pod piersiami, ja to bardziej odczuwam jak przyduszanie żołądka albo jakiś uciska na płuca, bo jak tam mi noga wepchnie mała, to aż oddechu nie mogę złapać. Czuć, że jest coraz silniejsza i większa.

Mój brzuchol też swędzi, ratuję się kremami, ale to z różnym skutkiem działają. Raz jest lepiej, raz gorzej.

Ułożenie było ostatnio 1,5 tyg temu na wizycie główkowe. Ale mówiły położne, że dziecko może się jeszcze obrócić, życzę Ci żeby Twój maluszek się dobrze ukierunkował.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Nie bój się Kleo, natura wspomaga nas w tym bólu, damy radę. Każda znosi poród inaczej, trzeba wierzyć że będzie dobrze, pozytywnie się nastawiać. Ja nie słucham opowieści niektórych dziewczyn o porodzie, bo to tak jakby o smokach opowiadały, koloryzują i straszą. A realnie wszystko jest do przejścia na pewno. Ważne aby dziecku i nam nic się nie stało.

Mój syndrom wicia gdzieś zanikł, w połowie ciąży jarałam się kupowaniem ciuszków i rosnącym brzuszkiem, a teraz to mam powoli wszystkiego dość, odkąd schylenie się i ubranie butów stało się wyzwaniem. Poza tym z bólem serca spakowałam wszystkie przedciążowe ciuchy do torby i wywiozłam do rodziców, bo sie nie mieszczę w nie, więc po co mają mi szafę zagracać. Niech czekają aż wrócę do formy.
Witaj Andriuszka

Moje ciuchy też pochowane głęboko, zostało mi dosłownie kilka rzeczy, w które się mieszcze. Wcześniej miałam większą wene na kupowanie czasowych ubrań, głównie na początku, i gdyby nie to teraz nie miałabym się w co ubrać. Na co dzień najlepsza jest piżama lub spodnie dresowe, na szczęście glownie siedze w domu więc nie muszę się wbijać w jeansy, w których się nie dopinam.

No wlasnie jeszcze nie wiem jak to jest jak wepchnie nogę, bo u mnie to między zebrami taka mala głową wystaje i ta głowa uciska rowno, a w tym miejscu skora tak szczypie i w środku też.

Ja na pobranie krwi ide za 2 tyg, na szczęście trafiam na takie pielęgniarki, do których tylko dzieci brać bo nic nie boli, zero siniakow

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:33   #3842
dolinka881
Zadomowienie

Cześć i czołem!
Ale mały mi się dzisiaj rozbrykał! W sumie to nie wiem czy na 100% mały, bo ginka w 20 tyg tak stwierdziła (nie pokazując nam dowodu), a potem już ani razu nie patrzyła. Mierzy tylko główkę, brzuszek i kość udową...
Dzisiaj z SR idziemy oglądać porodówkę.. ciekawa jestem jak wyglądają pokoje..
I nie wiem jak to zrobiłam, ale schudłam 3 kg.. także u mnie +17kg.. i tak dużo :/
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:39   #3843
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry cała noc przespana. Ciekawe jak moja pachwina bo jeszcze nie wstałam. ... ale na siusiu myślałam że nie wstanę że się zabije po drodze :/

Koritsi_a to coś mi się pomyliło z tym szpitalem

Lobo kochanie dobrze ze się odezwałaś i super ze jeszcze w dwójkę jesteście *

Widzę że prawie wszystkie remontowo ostatnio )
U mnie co prawda remontu nie ma ale za to komoda czeka na złożenie
Witam się i ja pomalowalam paznokcie i się obijam. Mąż tak się przejął tymi skurczami że powiedział że mnie do ciuchlandu zawiezie jutro (bo jest dostawa) i później mnie odbierze ja zaciskam nogi, oby do grudnia dotrwać (bo wtedy zacznę 36 tydzień więc już będzie bezpieczniej).
Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Eh, czuję się jak wrak człowieka.
Powróciły poranne mdłości i wymioty, arghhhh...! Wszyscy zaraz myślą, że umieram i coś mi dolega. Wiecie, jak mnie to podkur.ia?
No, ciąża mi dolega...

Mały dziś parę znaków dał, ale siedzi cicho cały czas, mam nadzieje ze tylko śpi smacznie a nie zrobił czegos głupiego.

nic, zbieram sie do okulisty.

miłego dnia
Współczuję Ci kochana mam nadzieję że to chwilowa niedyspozycja a nie faktycznie powrót dolegliwości z pierwszego trymestru

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Czesc

Znów na chwile ja melduje ze dwupak nadal zachowany. Współczuję mamusia szpitalnym gdyż sama wiem jak to przybija... trzymam kciuki!

Ja mam ewidentnie syndrom wicia gniazda.. w pierwszej ciąży tego nie miałam teraz ciągle coś ukladam zmieniam przekładam sprzątam. Nakłonić mi się nawet udalo tz na mały remont wiec teraz mam bajzel w domu. ...

Dla nowego członka rodziny to nadal brak łóżka ehhhh

Moj maluch w brzuchu to mega aktywny. Ja czuje się podejrzanie jak na mnie dobrze...

Pozdrawiam i miłego dnia
Lobo tak trzymaj dziewczyno

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:40   #3844
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Cześć i czołem!
Ale mały mi się dzisiaj rozbrykał! W sumie to nie wiem czy na 100% mały, bo ginka w 20 tyg tak stwierdziła (nie pokazując nam dowodu), a potem już ani razu nie patrzyła. Mierzy tylko główkę, brzuszek i kość udową...
Dzisiaj z SR idziemy oglądać porodówkę.. ciekawa jestem jak wyglądają pokoje..
I nie wiem jak to zrobiłam, ale schudłam 3 kg.. także u mnie +17kg.. i tak dużo :/
To może następnym razem podpytaj jeszcze raz lekarke o płeć ja swojego jeszcze ze dwa razu pytałam żeby wiedzieć na pewno skoro już parę ciuszków różowych miałam
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:45   #3845
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja dziś leżę. Nie wzięłam antybiotyku bo uważam ze to wirus na.gardło mi padł. Kaszel mnie męczy ale inhalacje sobie zrobię z.soli fizjologicznej. Musze kupić nawilżacz powietrza bo mimo zakręconych kaloryferów mamy suche powietrze a będzie jeszcze gorzej jak ciepłownia dorzuci do pieca. Teraz grzeją tak tylko tylko, ale to dobrze.
Wygrzewaj się w takim razie zycze ci dużo zdrówka!

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-02, 12:46   #3846
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
To może następnym razem podpytaj jeszcze raz lekarke o płeć ja swojego jeszcze ze dwa razu pytałam żeby wiedzieć na pewno skoro już parę ciuszków różowych miałam
Zapytałam czy to nadal chłopiec, odpowiedziała, że tak.. mimo, że tak jak napisałam-mierzyla tylko brzuszek, główkę i kość udowa...
Może przy tej kości coś widziała, ale pewności nie mam. Szczęścia do ginów też nie:/
Stary 2015-11-02, 12:49   #3847
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Zadzwoniłam do ginki bo mnie kaszel udusi. A znów jak wezmę syrop to.mnie cukier zabije hehhe rezultat będzie jeden.... Kazała wziąć tabletki flegsminy no i to rozumiem. Znaczy szukałam leków które można wziąć w.ciąży i nic a ona odrazu mi powiedziała co kupić.

Syndrom Wicia gniazda miałam wcześniej teraz jakoś mniej. Zmęczenie bierze górę. Niby mam posprzątane kąty ale przy moim dziecku wciąż jest mnóstwo pracy. Chyba dziś przesadziłam z wyrzucaniem jego zabawek. Cały kosz jakichś klamotow. Popsute mogę wywalić tylko pod jego nieobecność. Ale jak.się zorientuje to będę miała za.swoje. Heheh
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:51   #3848
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapytałam czy to nadal chłopiec, odpowiedziała, że tak.. mimo, że tak jak napisałam-mierzyla tylko brzuszek, główkę i kość udowa...
Może przy tej kości coś widziała, ale pewności nie mam. Szczęścia do ginów też nie:/
Pewnie widzi za każdym razem tylko moze nie mowi, bo chłopaki lubią jajka pokazywać ja na każdym usg na dzień dobry widzę siusiaka ale twarz widziałam tylko dwa razy

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-02, 13:02   #3849
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Pewnie widzi za każdym razem tylko moze nie mowi, bo chłopaki lubią jajka pokazywać ja na każdym usg na dzień dobry widzę siusiaka ale twarz widziałam tylko dwa razy
Haha no mam taką nadzieję, bo wsztstko pid chłopca przygotowywalismy
Stary 2015-11-02, 13:16   #3850
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha no mam taką nadzieję, bo wsztstko pid chłopca przygotowywalismy
I tego się trzymaj że to na 100% chłopak

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-02, 13:27   #3851
ogolnie
Zakorzenienie

Właśnie był rzeczoznawca oglądać moje auto, ale decyzja co zrobię należy do mnie...Przed szkodą wycenione na 1400 zł Szaaauu ciauuu
Zobaczymy na ile wycenią szkodę, to wtedy zastanowię się co zrobić. Znaczy, TŻ się zastanowi, bo mi już nie pozwalają jeździć tym autem od dawna (w sensie że gdzieś daleko, do miasta jedynie mogłam), ale jakoś nie uśmiecha mi się zostać bez samochodu, do najbliższego sklepu, w sensie do Biedronki mam 3 km Nie mówiąc o jeżdżeniu do lekarza jak TŻta nie będzie, czy do głupiego labo.

Głupia pinda musiała mi skasować auto, no. A miało do wiosny jeździć, a potem mieliśmy dopiero kupować inne

Fajna ta okulistka, taka mega wyluzowana. Młoda bardzo, w ogóle zaczęła mnie wypytywać o ciążę, potem zapytała czy może mi oczy zakroplić bo jak jadę autem to nie. Powiedziałam ze tak bo jak coś moge isc przezimowac kilka godzin do teściowej. A ona ze smiechem ze ona teściowej nie ma i nie zamierza
No fajna fajna.
Ale chyba chce zarobić, bo dzis zrobiła mi wszystkie badania a po dobór okularów mam sie zglosic na kolejną wizyte
Zreszta, co mi tam. Wizyty mam w ramach pakietu wiec wali mnie to.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
ja uwierze jak zobacze takze kupowałam pod chłopca ALE zawsze jest to ALE

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

dziewczyny, głupie pytanie. macie czarną kupkę? Ja zarejestrowałam u siebie takie zjawisko juz dawno ale dzis to była chyba przesada
Czy to moze byc od żelaza? ŁĄcznie biore 105 jonów osobno i 60 mg w witaminach.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:31   #3852
Koritsi_a
Zadomowienie

Ogólnie jak bierzesz żelazo to jest pewnie winowajca
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:41   #3853
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny, głupie pytanie. macie czarną kupkę? Ja zarejestrowałam u siebie takie zjawisko juz dawno ale dzis to była chyba przesada
Moja jest czarno-zielona. Zwalam na żelazo!
Stary 2015-11-02, 13:57   #3854
adka_19
Wtajemniczenie

Dzien dobry !
zaczelam pisac posta rano ale bol ze mna wygral i z placzem do pracy na poldniowke, bo rano sie nic specjalnego nie dzieje a w domu miz a to nie zaplaca
Ale mam chlopakow wyrouzmialych i mi nie truja dupy i pomagaja
Ale kustykam do lazienki to sie sama ze swojej niedoleznosci smieje.

i musze sie pochwalic, udalo sie !!! byla
i to nawet taka spoko

alew wybaczcie ale to powiem,ale mina TZ zastanawiajacego czy zajac sie cycami czy nie bedzie niespodzianki byla boska

Pachwina boli dalej ale wiecie co..
wczoraj mnie debil zastawil rano tak ze musialam wsiadac od pasazera... nie wiem czy nie naciagnelam czegos i pozniej jak pochodzilam nie wyszlo mi....
bo watpie zeby maly dwa dni w jednmy miejscu mi uciskal zwlaszcza ze czulam ze jak do gory poszedl to az ulga byla.

Zobaczcie jak dupek stanal.

A mmoj TZ dzisiaj przy okrzykach mojego bolu mowi ze zaczyna mu byc glupio ze mi takiego bolu narobil.
ruszyl sie wreszcie instynkt dziada tego mojego bo okres mial chyba ostatnio.

Dobra nadrobic czas!

Koritsia t o s pomerdalam z tym spzitalem, ale to dobrze ze nie lezalas !!!

wojniann trzymaj sie kochana !!!
[b]ogolnie mnie do 5tego miesiaca polecialo -0.25 do kazdego oka..
nie pamietam jaka mam wade hahaha, ale lewe ok -3 prawe ok -0.5 tylko. ale jednak slabiej widze.

czarna kupka po zelazie !;*

Kleo ja tez nie licze ruchow, bo maly bardzo aktywny, ale na szczescie nie w sensie bolacym

lobo!!!! jak dobrze ze wszystko okej
Chyba wiekszosc z nas wije gniazdo od jakiegos czasu

cienwiatru widze ze nie tylko moj TZ zaczal sie wreszcie przejmowac ;D dobrze dobrze

iii ide o 2 do domu ! wiec jeszcze godzinka !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:03   #3855
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
U mnie zalamk, mała waży 2 kg, a ja już +18...
Mój gin jest taki fit, żeby ćwiczyć w ciąży, mało przytyć, brać witaminy itp, i jeszcze się nie przyczepil o wagę co dziwne, bo przede mną dziewczynie duzo szczuplejszej powiedział że za duzo przytyła

Omg skurcz mam znowu...
Ja też jestem załamana... jutro zważę się jeszcze raz
Chyba czas na eliminację słodyczy
Przyznaję, że w ciąży w ogóle nie ćwiczyłam, ale przy moich skurczach i twardnieniach brzucha to nie byłoby rozsądne

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Pozdrawiam dzis nie wyjde
Podniesli mi insuline i gowno glupia ta dietetyczka

Dziewczbyy s to nie da sie tak ze bez lezenia w szpitalu moge krzywa zrobic i jezeli wychodzi zla to do poradni bez kolejki (ciaza) i stwierdzenie cukrzyc pen i te sprawy
Wiesz kiedy planują Cię wypisać?

Cytat:

dziewczyny, głupie pytanie. macie czarną kupkę? Ja zarejestrowałam u siebie takie zjawisko juz dawno ale dzis to była chyba przesada
Mam to samo- to od żelaza

Dziewczyny a ja mam pytanie.
Która z Was miała już robiony posiew w kierunku paciorkowców?
Czy był to wymaz z pochwy o odbytu?
Bo ja w szpitalu przed założeniem krążka miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy i na samym dole mam napisane :
Po 48 godzinach inkubacji Streptoccocus agalactiae nie wyhodowano (GBS).
I się zastanawiam czy to tyle? Bo wymazu z odbytu nie miałam.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Pachwina boli dalej ale wiecie co..
wczoraj mnie debil zastawil rano tak ze musialam wsiadac od pasazera... nie wiem czy nie naciagnelam czegos i pozniej jak pochodzilam nie wyszlo mi....
bo watpie zeby maly dwa dni w jednmy miejscu mi uciskal zwlaszcza ze czulam ze jak do gory poszedl to az ulga byla.

Zobaczcie jak dupek stanal.

iii ide o 2 do domu ! wiec jeszcze godzinka !
Całkiem możliwe, że coś sobie naciągnęłaś i przez to boli
Widziałam wczoraj na fb jak Cię zastawił... nienawidzę takich sytuacji, ludzie czasem mózg wyłączają...
Na dodatek temu komuś pewnie też łatwo wysiąść nie było...
No i później jeszcze przez takie rzeczy auta poobijane

Ooo wcześnie dziś
Stary 2015-11-02, 14:05   #3856
sylwoha
Zakorzenienie

Ahh a ja sie dzis poplakalam zreszta my wszystkie

Rodzila weteranka no jesna z nich, 9 dni lezala- cc mialammowili ze urodzi 4,5 urodzila 3,8 troche spora rozbieznosc
Allee tatus sie tak stresowal ze nic nie mowil, wyszedl lekarz i mowi gratuluje pieknej corki. On szklane oczy. Potem wyniesli mala wzial ja na rece i sie tak poplakala a my razem z nim
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:07   #3857
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzila weteranka no jesna z nich, 9 dni lezala- cc mialammowili ze urodzi 4,5 urodzila 3,8 troche spora rozbieznosc
Allee tatus sie tak stresowal ze nic nie mowil, wyszedl lekarz i mowi gratuluje pieknej corki. On szklane oczy. Potem wyniesli mala wzial ja na rece i sie tak poplakala a my razem z nim
Pewnie sama bym wyła
Stary 2015-11-02, 14:08   #3858
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Całkiem możliwe, że coś sobie naciągnęłaś i przez to boli
Widziałam wczoraj na fb jak Cię zastawił... nienawidzę takich sytuacji, ludzie czasem mózg wyłączają...
Na dodatek temu komuś pewnie też łatwo wysiąść nie było...
No i później jeszcze przez takie rzeczy auta poobijane

Ooo wcześnie dziś

pewnie ten ktos obok jechal sam i mial w dupie...
buraki.
bo przypominam - u nas sie wsiada od drugiej strony, wiec moje autko po lewej i kierownica

bo nie dam rady dzis, ledwo chodze
masakraaa. humor mam boski sil duzo super ale nie umiem chodzic.
tak mnie boli momentami ze az mnie przytyka.. w sensie gadam z klientem a nagle jak mnie nie zaboli.
albo wstac z krzesla do klienta.. o losieeee

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:

Stary 2015-11-02, 14:11   #3859
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ten ktos obok jechal sam i mial w dupie...
buraki.
bo przypominam - u nas sie wsiada od drugiej strony, wiec moje autko po lewej i kierownica

bo nie dam rady dzis, ledwo chodze
masakraaa. humor mam boski sil duzo super ale nie umiem chodzic.
tak mnie boli momentami ze az mnie przytyka.. w sensie gadam z klientem a nagle jak mnie nie zaboli.
albo wstac z krzesla do klienta.. o losieeee

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Pomyślałam o tym, że u Was jest odwrotnie dopiero ja napisałam

Wyobrażam sobie jak Cię to musi boleć...oby jednak szybko przeszło, bo na pewno jest to uciążliwe
Stary 2015-11-02, 14:18   #3860
Fionka_31
Zakorzenienie

Lobo fajnie ze się odezwalas.

Kleo witaj ponownie

Dolinka. My tak mielismy na połówkowym. Gin juz skonczyla badanie a my mówimy ze jeszcze plec chcemy poznać a ona mówi a tak juz widziałam dziewczynka będzie. Takze u ciebie będzie za pewne bez zmian. Oni juz są tak obcykani w obrazie ze nie powinna cię spotkać niespodzianka

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:18   #3861
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Pomyślałam o tym, że u Was jest odwrotnie dopiero ja napisałam

Wyobrażam sobie jak Cię to musi boleć...oby jednak szybko przeszło, bo na pewno jest to uciążliwe
jest uciazliwe strasznie..
TZ mi musial wczoraj lewa stope myc
stoje biedna w tej wannie pod prysznice, myju myju. i nagle zonk lewej stropy nie umyje...
nie wiedzialam sie czy smiac czy plakac.

Stary 2015-11-02, 14:21   #3862
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa a może nie wykupkowałaś się za dobrze i treść jelitowa trochę wagi zajęła? Ja nieraz tak mam, że po kupce z 400 gram mniej
No i po siku, z suchymi włosami, bez ubrania Eeeh co człowiek nie zrobi żeby ważyć mniej

Gryzia przedtem miałam wade -0,5 na obu oczach, przy badaniu bez kropli wyszło -1,5 na każde a po zakropleniu wyszło -1,25 i -0,75. Okulistka mówi ze pomysli ze mi cylindrów czasem nie dac, bo ja obecnie mam okulary bez tego, zwykle szkła.
a poza tym mówila ze ciaza psuje wzrok a potem czasem nagle sie poprawia po urodzeniu, ale nie zawsze.

ja nie licze na poprawe bo sama sobie winna jestem bo slepłam od miesięcy wielu, nie tylko w ciazy. prywatnie szkoda mi bylo kase wydac na wizyte a na nfz

Adka
lol
a ciebie kłuje w pipce czy bola cie jakby kości tam czy co bo mnie lekko boli jak wstaje z łóżka tak jakby jakies kosci czy miesnie tam, nie wiem co tam jest dokladnie
w kazdym razie twierdze ze to nic złego

Sylwoha no lepiej byc w szpitalu jaki by on nie był zawsze cos. wiesz juz kiedy wychodzisz?
kurde ale tez mialas czuja z tą cukrzyca, ciekawe czemu nic nie wyszlo na tescie glukozy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

adka a na to auto to bym chamsko je.b.ła drzwiami.
ja sie czasem tak wciskam jak stanie jakiś palant, ale ciezko jest bo wpadam wtedy do auta jak szczupak
Stary 2015-11-02, 14:21   #3863
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Adka
lol
a ciebie kłuje w pipce czy bola cie jakby kości tam czy co bo mnie lekko boli jak wstaje z łóżka tak jakby jakies kosci czy miesnie tam, nie wiem co tam jest dokladnie
w kazdym razie twierdze ze to nic złego
kochana mnie wprost napier.dala pachwina.
Lewa dokladnie, ale chyba naciagnelam wczoraj przy tym przelazeniu przez pasazera.

a i nerwobol w prawym udzie.
ale bede marudna dzisiaj

aaa ide drukowac kartke ze jestem w ciazy prosze zachowac odstep od auta ;D

Stary 2015-11-02, 14:23   #3864
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
jest uciazliwe strasznie..
TZ mi musial wczoraj lewa stope myc
stoje biedna w tej wannie pod prysznice, myju myju. i nagle zonk lewej stropy nie umyje...
nie wiedzialam sie czy smiac czy plakac.
Ojej współczuję :/

Cytat:
Aniqa a może nie wykupkowałaś się za dobrze i treść jelitowa trochę wagi zajęła? Ja nieraz tak mam, że po kupce z 400 gram mniej
No i po siku, z suchymi włosami, bez ubrania Eeeh co człowiek nie zrobi żeby ważyć mniej
Ogolnie ale u mnie jest na plus 2,5 kg
Niby wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że mam grubsze łydki, ale kurde... nie wiem czy to miałoby jakiś wpływ...
Jutro rano się zważę raz jeszcze, żeby zobaczyć czy faktycznie wczoraj nie miałam jakiegoś obrzęku i to nie wpłynęło na wagę...
Tak czy siak wiem, że dupa mi urosła, no ale bez przesady muszę coś jeść żeby dziecko rosło
Stary 2015-11-02, 14:23   #3865
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie rozumiem. U mnie oczy pod kontrolą od szkoły podstawowej, bo mam jaskrę w rodzinie (u babci i cioci ze strony mamy i u mamy się zaczynała). Chętnie bym zrobiła korektę laserową, ale przy jaskrze nie wolno, jedynie przeszczep soczewek wchodzi w grę, z kolei na to jestem za młoda po 35 rż chyba dopiero robią...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:23   #3866
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
kochana mnie wprost napier.dala pachwina.
Lewa dokladnie, ale chyba naciagnelam wczoraj przy tym przelazeniu przez pasazera.

a i nerwobol w prawym udzie.
ale bede marudna dzisiaj

aaa ide drukowac kartke ze jestem w ciazy prosze zachowac odstep od auta ;D
Mnie boli prawa, znaczy bolała, teraz już w sumie tylko gdzieś coś mi na jajnik prawy ciśnie jak za długo siedzę.
Ale ból pachwiny też straszny, jak chwilę nie bolało to trzy metry nad ziemią fruwałam a jak zabolało to na czworakach do łóżka żeby chwilę przeczekać.
Pociesze Cie że mi po miesiącu przeszło

Aniqa no teraz to też dzieć na pewno więcej przybiera, do tego jakieś obrzęki choćby minimalne i woda się zbiera.
Ze mnie chyba sie dzis wylała w nocy bo byłam spocona jak szczur a rano zero obrzęków na stopach.
To se policz 300 g kupka, 100 siku, 500 g dzieć, 500 g Ty, masz już 1800 g - a reszte mozna zrzuci na obrzeki

Gryzelda no to tak, jak jaskra była w rodzinie to trzeba pilnowac. u mnie nikt nawet wady na - nie miał, wiec ja jestem pierwsza która to byc moze zapoczątkowała

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-02 o 14:26
Stary 2015-11-02, 14:24   #3867
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
aaa ide drukowac kartke ze jestem w ciazy prosze zachowac odstep od auta ;d
:d
Stary 2015-11-02, 14:25   #3868
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]adka a na to auto to bym chamsko je.b.ła drzwiami.
ja sie czasem tak wciskam jak stanie jakiś palant, ale ciezko jest bo wpadam wtedy do auta jak szczupak
ale ja bym nawet nie zmiescila sie hahaha pomiedzy te dwa auta

wlasnie drukuje kartke

Stary 2015-11-02, 14:33   #3869
Fionka_31
Zakorzenienie

Wiecie co. Bola mnie dzis kości biodrowe ale tak z tylu i na pośladkach. Normalnie jakbym zakwasy miala. Mam wrażenie ze dupa mi sie rozchodzi

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:46   #3870
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja bym nawet nie zmiescila sie hahaha pomiedzy te dwa auta

wlasnie drukuje kartke

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości