|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Yeah, tell me about it...
Ja na dg mam dużą styczność z Zusem i ten...no...nie polecam hehe
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
a co tam się dzieje ?
u mnie tam nie ma z kim porozmawiać chyba, że z panią sekretarką na godzinę się przychodzi i wszystkie sztywne jak już zapatrzone z komórki zwykle jestem sama w poczekalni śmiesznie bo tam jak do domu się wchodzi jest domofon gabinet przerobiony z mieszkania normalnego chętnie bym poznała jakieś mamusie, ale nie ma opcji ooooooo raz mi się Pan trafił ze swoimi badaniami leczą z żoną bezpłodność chyba bo miał swoje wyniki ![]() Motyl dziękuję za kciuki
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w poczekalni u gina tak samo. Przychodzimy na godziny, mało kiedy się z kimś czeka. Raczej takie mijanie się. Wszystko kulturalnie, o czasie, wszedł i wyszedł
Ale może tak trafiam, bo ja z racji zwolnienia chadzam sobie koło południa. Może wieczorami gorzej, bo słyszałam, że do ciemnej nocy przyjmuje.Faktycznie kurcze długo musiałyście się niektóre naczekać na usg
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
U mnie poradnia przyszpitalna, więc często, a w okresie urlopowym to była masakra- lekarz wychodził z gabinetu a to na oddział, a to obchód trzeba było zrobić, więc zbiera się trochę babeczek i zawsze jest z kim pogadać... Chyba że zdarza się cud jak ostatnio i wchodzę od razu
Usg do tej pory miałam często, przynajmniej raz na miesiąc a w sierpniu i lipcu miałam nawet po 2 ![]() Kasia udanej wizyty
|
|
|
|
#1955 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Czesc Dziewczyny
![]() Ale naskrobałyście przez weekend Ledwo co założyłyśmy część III wątku i już prawie półmetek ![]() Coś Was tam podczytuję, ale sama mało piszę, bo jestesmy zajeci - postanowilam przyspieszyc troszke tempa z załatwieniami poki jeszcze nie jest zle z ciezkoscia ciazowa itd. Chociaz rozowo tez nie jest - wczoraj bylismy na grobach jak to 1 listopada, "nasz" cmentarz jest bardzo duzy i obejscie wszystkich dziadkow zajelo 2 h - pod koniec bardzo mnie zaczal bolec brzuch (a dokladnie podbrzusze i te wiezadla po bokach) i naprawde bylo nieprzyjemnie. ![]() Do tego z moją mamą masakra... Dziewczyny już nie liczę ile razy przez nią płakałam w tej ciąży. W każdym razie śmiało mogę powiedzieć, że 75% moich łez to przez nią Tym bardziej, ze badz co badz bardzo nam pomaga i finansowo i czasowo... Tylko w tym wszystkim ma paskudny, wredny, wrecz ohydny charakter, a ja jestem bardzo wrazliwa na slowa i wiecie, gadanie typu "nie przejmuj sie, nie bierz jej slow do siebie" nie dziala i nie bedzie dzialalo w moim przypadku. Bo jak ma mnie nie bolec, ze moja wlasna matka mowi, ze ją moja obecnosc denerwuje... Przeciez takie slowa łamią serce ![]() No, ale dość narzekania... Dzis zrobilam mocz, za jakeis 6 h beda wyniki i bardzo sie stresuje, bo wiecie, ze u mnie jaja z tym ukladem moczowym Zobaczymy, czy antybiotyk pomogl. Przed siusianiem sie umylam, nie wycieralam (bo bakterie na reczniku tez napewno sa) wiec licze na poprawne wyniki
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerze mówiąc wolę tak, bo włąśnie lubię sobie tam posiedzieć![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tort mamy zawsze z tej samej, ulubionej cukierni, ciasta piecze moja mama bo są bombowe i ona to uwielbia, a kawa to ten- ekspres mamy![]() Jak zrobimy chrzciny w restauracji to również z własnym tortem i ciastami Btw to mam już wybrany smak tortu...;D
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-11-02 o 12:52 |
|||
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Pozalatwiane juz. Ufff!
U mnie tez poradnia przyszpitalna wiec czesto sie w kolejcie siedzi. I z mamusiami i normalnymi klienktami :-D ostatnio babki we dwoe smialy sie ze w koncu przyszly zrobic przeglad hahah ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Esor ciezka sytuacja :-( moze po prostu z nia pogadaj?to twoja mama w końcu :'( a jak nie to delikatnie ogranicz kontakt nie ma co sie tak stresowac..
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ja mam wizytę w środę i już czekam, żeby się dowiedzieć ile maleństwo przybrało od ostatniej wizyty. W temacie chrzcin podobnie jak większość plany są na maj/czerwiec. W grę wchodzi raczej lokal, bo póki co mieszkamy u moich rodziców a ich dom niestety jest malutki. Restauracji u nas jest mnóstwo jak na takie małe miasteczko więc z rezerwacją raczej nie powinno być problemu.
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-02 o 13:34 |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Esor
![]() A ja praktycznie od 3 miesiąca jadę na wycieraniu się ręcznikiem papierowym jednorazowym. Gin mi tak poradził. Właśnie w celu zapobiegania infekcji. I tak się nauczyłam i mam tfu tfu, odpukać, wszystko ok
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
w okolicznościach tarasowych zajadamy mandarynki 😊
|
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo:
https://www.facebook.com/Nana-Photo-...50461/?fref=ts jakby link nie działał to wystarczy w wyszukiwaniu wpisac nana photo ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Co do tematu chrzcin u mnie będzie 18osób łącznie ale zrobię u mamy z jej pomocą i teściowej. Mama ma duży pokój gościnny wypożyczę tylko stoły i krzesła i się ogarnie nie wiem tylko jakie menu, bo u nas ksiądz chrzciny robi na 17:00 w soboty (pierwszą lub ostatnią miesiąca nie pamiętam dokładnie) więc top trochę późno już na obiad a samą kawę i ciasto to też lipa. Ale tym się martwić będę później ![]() Jutro wizyta u położnej dowiem się ile przytyłam i dokładny wynik badania glukozy bo dr tylko powiedział, że wynik dobry ale dokładnie nie wiem a jutro jak mi położna wpisze w kartę to mi odda wynik i sobie sprawdzę
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Nabyłam właśnie kontakt do swojej położnej i umówiłam się na jutro na spotkanie. Może będę mniej swojemu ginowi zawracać głowę telefonami jak ona mi co nieco będzie pomagać
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Nana wiele osób praktykuje tak że jak chrzest jest w sobotę późnym popołudniem to impreze robią dzień później że gości zapraszają na niedzielę na obiad...
Moja siostra jak córkę chrzciła to też w sobotę ale gości zaprosili na ten sam dzień i był obiad ale tylko drugie danie... |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po wizycie Mati waży drugie tyle prawie 600 g
![]() Esor ogranicz kontakt z mamą do dyplomatycznego kontaktu...to nie tak, że masz z nią zerwać kontakt zupełnie, ale skup się bardziej na sobie i Tż i Hani a polecam również ręczniki papierowe
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia gratki
Mój Patryś ważył tydzień temu od 566 tak że mniej więcej podobnie
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ile mój klocuszek teraz waży, jak 22.10 miał 750 g. No raczej więcej bo beczka mi wyszła większa od tamtej pory
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-02 o 14:06 |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze bedzie nam sie dobrze wspolpracowalo z położną. Oby Po wiecej szczegolow i o tym jak sie przygotowac do porodu jakos ze to moj drugi porod mamy sie spotkac po swietach. Ma mi zdradzic pare szczegolow o masazu krocza, jakis tam kompresach etc, powiedziala zeby tego nie praktykowac przed 36 tygodniem.Tak Was chcialam nadrobic ale ostatni tydzien w pracy i pierwszy dzien po chorobie zrobil swoje. W pracy hardcore ani minuty wolnego Az musialam melise zaparzyc ![]() Mdlosci z grypy zoladkowej niestety dalej mecza, ale jest juz troche lepiej. Tylko nic jesc nie moge praktycznie, ale chcoiaz pije wiec tyle dobrze.. czuje sie znowu jak w pierwszym trymestrze tyle ze nie rzygam moj TZ tez sie tak czuje i juz powiedzial ze umiera, wiec mu powiedzialam zeby sobie wyobrazil ze kobiety tak maja przez 3 miechy w standardzie a nierzadko dluzej wiec niech mi wyglosi mowe dziekczynna za trudy ciazy noszenia jego dzieckaMam nadzieje ze nadrobie Was jutro, a jak nie to przyszly tydzien jestem juz cała z Wami |
|
|
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś usłyszałam, że wielkość brzucha nie zależy od wielkości dziecka budowa każdej kobiety inna
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff....Dostałam pierwszy rachunek za gaz i nie jest źle...przepalaliśmy dość często a niecałe 160 zł...miałam stresa że będzie duuuużo więcej...
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzy chlopak juz
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esorku nie wiem co Ci powiedziec, przytulam jedynie mocno. Mam nadzieje, ze jakos Ci sie relacje z mama ulozą, ja mam ze swoja super i wiem że mama to bardzo duze wsparcie.. Trzymam za Was mocno kciuki. A tymczasem meliska i nie mysl o tym, zjedz cos dobrego na poprawe humoru i sprobuj sie zrelaksowac. Szkoda łez Twoich i smutkow Hani w brzuchu.
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też płakałam przez matkę w ciąży, u nas największa awantura była o... imię dla mojej córki. Moja mama zrobiła mi dziką awanturę, zarzuciła mi, że krzywdzę dziecko Ale jeśli Twoja matka naprawde przegina, może faktycznie ogranicz z nią kontakt, nie mówię że masz zerwać ale ogranicz do bezpiecznego minimum, podchodź do wszytskiego co Ci mówi z dystansem... dla dobra Twojego i Hani ![]() Co do ukł. moczowego też miałam infekcję, brałam na to tylko Urosept, praktycznie codziennie zmieniam ręcznik do wycierania kuciapy i ostatnie badania moczu wyszły ok. Staram się też zakwaszać, np. jem często kiszoną kapuchę, ogóry, cytrusy itd.
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może też wtedy zrobię drugie danie a później kawa i ciasto.
|
|
#1978 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ale macie pieknie
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Bidulo Ty, polepszenia szybkiego zycze Czekam na szczegoly, jesli chodzi o polozna! A ogolnie ten "zwykly" masaz krocza zaleca sie juz stosowac?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Ale może tak trafiam, bo ja z racji zwolnienia chadzam sobie koło południa. Może wieczorami gorzej, bo słyszałam, że do ciemnej nocy przyjmuje.

Tym bardziej, ze badz co badz bardzo nam pomaga i finansowo i czasowo... Tylko w tym wszystkim ma paskudny, wredny, wrecz ohydny charakter, a ja jestem bardzo wrazliwa na slowa i wiecie, gadanie typu "nie przejmuj sie, nie bierz jej slow do siebie" nie dziala i nie bedzie dzialalo w moim przypadku. Bo jak ma mnie nie bolec, ze moja wlasna matka mowi, ze ją moja obecnosc denerwuje... Przeciez takie slowa łamią serce 
A to też trzeba było podać, pozmywać itepe