|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() U mnie tak z teściową było, że Tż jej powiedział o ciąży, ona na to, że niby super, ale jakoś tak bez przekonania i też temat zaraz zmieniła. W ogóle się nie ekscytuje moją ciążą, nie chwali się tak bardzo po rodzinie. Byliśmy w sierpniu na ślubie siostry i okazało się, że nikomu z ich rodziny nie mówiła o tym, że będziemy mieli dziecko( mam na myśli rodzinę, z którą ona utrzymuje ciągły kontakt bo mieszkają w jednej małej miejscowości). Natomiast jak siostra Tż była w ciąży pierwszej i drugiej to tesciowa latała po całej wsi i ogłaszała to także ja już wysnułam z tego wszystkiego pewne wnioski, po pierwsze teściowa czuje dyskomfort z tego powodu, że żyjemy bez slubu a dziecko mamy w drodze, po drugie ona mnie nigdy jakoś super nie lubiła, bo nie jestem typem co to codziennie dwudaniowy wypasiony obiad zrobi+ upiecze ciasto i poda facetowi pod nosNo ale co poradzę... tak to jest z tymi teściowymi często gęsto, że szału w relacjach nie ma.
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mam pauze w pracy to tylko się pochwale ![]() Mieliśmy jak zawsze takie spotkanie na początku dnia co dzisiaj do zrobienia itp takie gadanie a tu nagle taki dziadek na środek holender wyszedł i mówi że paule poprosi ![]() Ja dok ze pewnie coś zmalowalam złego itp a ten paczkę wyciąga i mi daje prezent ))Bo ja w piątek mam ostatni dzień pracy i ten dziadek mówi : ze nie wie czy nie zachoruje do piątku a zależy mu żeby mi dać coś )Dostałam switasne śpioszki ))Później wam pokaże
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie tam żadne seksy nie działały...zarówno w ciąży z Mikołajem, jak i z Lilką kochaliśmy się przez całą ciążę a i tak oboje po terminie...Mądre dzieci...wiedziały że nie ma po co się spieszyć na ten świat...
|
|
|
|
#2014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co czytam o Waszych mamach to sama nie wiem czy mama czy teściowa gorsza? ![]()
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja przed zajściem w tą ciążę jeszcze wkładkę anty miałam...więc najwcześniej mogłam zajść w ciążę w ten dzień co ją usunęłam czyli czerwca
a z usg mi wyszło że 8 tak czy tak i tak szybko ![]() Gotuję właśnie kompot z jabłek...Ktoś wpada? |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mam pauze w pracy to tylko się pochwale ![]() Mieliśmy jak zawsze takie spotkanie na początku dnia co dzisiaj do zrobienia itp takie gadanie a tu nagle taki dziadek na środek holender wyszedł i mówi że paule poprosi ![]() Ja dok ze pewnie coś zmalowalam złego itp a ten paczkę wyciąga i mi daje prezent ))Bo ja w piątek mam ostatni dzień pracy i ten dziadek mówi : ze nie wie czy nie zachoruje do piątku a zależy mu żeby mi dać coś )Dostałam switasne śpioszki ))Później wam pokaże
|
#2017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak bym tk miała jak ta kuzynka że aż zielone wody odeszły to chyba bym cos próbowała przyśpieszyć...Cytat:
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzowniłam do gina. Przekazałam pomiary z glukometru. Mam się w środę po południu zgłosić na oddział na jego dyżur. No ja mam nadzieję, że zgłosić na chwilę, bo kapci ze sobą brać nie zamierzam..
Cytat:
To moja teściowa z tych, co zadzwni w swojej sprawie, o moje zdrowie spyta czasem od oka, ale generalnie ma to w Cytat:
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała żeby teściowa się do mnie odezwała od czasu do czasu tak o a nie tylko w interesie...
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Lola ale słodkie te dziecięce rzeczy
czekam na ostatnia paczkę z ubrankami i zabieram się za zakupy dla mnie na czas porodu i po ![]() Paula jak miło, że ktoś pomyśli prawda?
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem kiedy się będę brała za resztę zakupów...może teraz po 10 listopada po wypłacie
|
|
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie, że Mały jest w sam raz . Moja mama to dusza człowiek i mądra, że strach się bać. Jest bardzo zrównoważoną kobietą i matką tak samo, ani nadopiekuńcza nie jest, nie udaje że wszystko wie najlepiej. Na teściową psioczyć też nie mogę, choćby za to, że się nie wtrąca. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Zielone wody płodowe to już niestety ze smółką, więc poród nieco po czasie wręcz :?. Też bym tak nie chciała, ale tego nie damy rady przewidzieć, w którym momencie to nastąpi, bo może już tak się stać w 40 tc, albo później.
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Hermi dałaś radę to najważniejsze
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi kawal chlopa
Esor i nursii macie swoje rodziny i teraz to sie liczy :-*
|
#2025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale świetne miałyście niespodzianki. Oby same takie czekały na naszej drodze Ja nie wiem jak się interpretuje te siatki centylowe
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Mi gin kazał zrobić glukozę 2 tyg po wizycie czyli wychodzi że za tydzień...ale nie będzie M w domu to zrobię za 2, a wizyta za 3 więc też będzie...
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Uroczo ))Justyna nigdy nie przewidzisz jak to będzie, ale to,że kuzynka tak miała nie oznacza,że ty również. Przecież to nie jest "genetyczne"
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
A z tymi zielonymi wodami to nie zawsze jest że musi być po terminie...mojej znajomej w 38 tyg zielone wody odeszły...a u mnie 8 i 9 dni po terminie były czyściutkie...
Moja siostra ma dwoje dzieci...oboje urodzone przed terminem a ja oboje po...więc geny tu raczej nic do tego nie mają... |
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 centyli to najbardziej optymalny wynik, ale jak mniejsze to nie znaczy że źle tylko jest mniejsze to tak w skrócie Cytat:
|
|
#2030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też w niedzielę tyle ze 15 ale też mi czas leci...tydzień już minął...drugi się zaczął...zleci... |
|
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dziewczyny po obciążeniu glukozą
odebrałam wyniki - jak na moje oko są w porządku więc kamień z serca... jutro idę do mojego gina , on powie na pewno coś więcej na temat wyniczków![]() Dziewczyny męczy Was zgaga? Mi już cierpliwość się kończy... macie jakieś sposoby na jej złagodzenie przynajmniej?
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też męczy zgaga... Mój małż ma teorię,że skoro poprzednio przy dwóch dniach zgagi urosły dłuższe włoski to Nina teraz będzie miała włosy po pas i na nogach
![]() ![]() Zrobiłam listę wyprawkową patrząc na tę z pierwszej strony i mam w sumie 27 pozycji dla mnie i dla Ninki łącznie to kupienia. Oprócz laktatora i niani sama drobnica jest super![]() Ale właśnie powybierałam pościel dla Tuśki itp.i mi wyszło,że zakupy na 400 zł... Plus jeszcze materac za 450 zł.
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieustannie dzień w dzień męczy taka, że już nawet nie próbuję się jej pozbyć, bo nic nie działa. Żadne migdały, zimne mleka, Rennie - no nic. Zaprzyjaźniłam się z koleżanka Zgagą
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
To Rennie można w ciąży?
|
#2038 | |
|
Rozeznanie
|
Poprzedniej nocy też nie mogłam spać
okropne uczucie... Przed ciąża nie wiedziałam co to w ogóle jest...a teraz masakra jakaś. Jak leżę jest jeszcze gorzej... Taak piecze że aż mi na plecy promieniuje... Eh...![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Można..mi polecił lekarz. Ale w sumie mało mi pomaga.. Można powiedziec że wcale.. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
tak mi zatruwa całą radość z ciąży... I chociaż jem rzeczy lekko strawne to tak samo daje mi w kość .
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
To spróbuję z tym Rennie , byłam pewna,że nie można żadnych leków.Nic mi nie pomaga...
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Można
![]() Dlatego ja śpię na pół siedząco jak już mnie tak męczy Idzie zasnąć przynajmniej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

także ja już wysnułam z tego wszystkiego pewne wnioski, po pierwsze teściowa czuje dyskomfort z tego powodu, że żyjemy bez slubu a dziecko mamy w drodze, po drugie ona mnie nigdy jakoś super nie lubiła, bo nie jestem typem co to codziennie dwudaniowy wypasiony obiad zrobi+ upiecze ciasto i poda facetowi pod nos

))
W ogóle u męża w rodzinie same wywoływane porody, duże dzieci i ogólnie nieciekawe przejścia... U nas na razie mały jest taki raczej standardowy, liczę że będzie taki po moich genach
I tak od 38tyg. może coś pokominujemy żeby przyśpieszyć poród
jak myslicie czy to dobry pomysł???
. Byłam rano na badaniach, standardowo siusiu, morfologia, 3 hormony tarczycy i ta nieszczęsna krzywa cukrowa z obciążeniem 75 g glukozy. Wypicie tego ulepu to pikuś, potem jest już tylko gorzej. Obyło się bez wkrapiania cytryny, bo to ponoć też nieco przekłamuje wynika badania, ale po wypiciu mogłam sobie cytrynę lizać 

to chyba bym cos próbowała przyśpieszyć...
Ślub 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)