|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Mi to nawet na pół siedząco się nie da
uparta ta moja zgaga
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam Gaviscon na zgagę...takie tabletki do rozgryzania. Nawet to pomagało tylko okropnie się do zębów kleilo...ale cos mi się wydaje ze w płynie tez jest...
|
|
|
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wszystko pomaga na moment... w stylu wypije trochę kefiru czy jogurtu to jest 2-5 min spokoju :/ to sobie go pół dnia jem Siemienia lnianego jeszcze nie próbowałam, ale myślę, że jak będzie mnie non stop trzymać to i to przełknę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
A imbir próbowałyście? Wyczytałam, że może pomóc. |
|||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko ten Gaviscon...jeszcze go mam ale jak będę miała zgagę to kupię ten w płynie...
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też przed ciążą nie znałam uczucia zgagi. Mama mi ciągle mówiła, że oj jaką mam zgagę oj oj. No, to teraz ją rozumiem
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie nie straszcie tą zgagą u mnie póki co nie ma ale nie znam dnia ani godziny tak myślę
może jakieś naturalne sposoby pomogą no właśnie ten imbir polecany ale czy na każdą zadziała ?
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak mnie bola plecy!!!!!!zgagi nie mam ale kręgosłup i krzyz to mi wyjdzie i stanie obok
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do końcówki poprzedniej ciąży nie wiedziałam co to zgaga. A jak przyszła to tylko pytałam męża, czy to to
![]() Imbir wiem,że na mdłości miał pomagać, ale na zgagę to nie słyszałam
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak się cieszę że koniec pracy i stania ufff... by już myslałam że nie wytrzymam tego bólu ... A RENI można w ciąży tylko ranigastu nie można tego w tabletkach do lykania reni się nie wchłania tylko wchodzi w reakcje z kwasem . Ja mam reni i mleczko do picia i nawet daje radę
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi pomaga po prostu więcej ruchu.. Spacerów.
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Imbir na zgagę !? to raczej nie
wyklucza jedno drugie za ostry ja mam zgagę nawet po herbacie....
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie imbir na zgage i kaca najlepszy
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o Motylku Ty pewnie niewiele potrzebujesz dla Niny bardziej pewnie dla Tusi do pokoju ![]() Cytat:
|
|
#2054 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie zgaga jeszcze nie dopadła, mam nadzieję, że tak pozostanie ![]() Cytat:
A pościele są strasznie drogie, nie? Jak chce się wybrać cały komplet jakiś ładny, to trzeba dużo zapłacić. Kupujecie takie zestawy z ochraniaczami, baldachimem itd? Podzielam Twój ból, ja już nie wiem jak sobie radzić z tymi plecami!
|
|
#2055 |
|
perfumoholiczka
|
Ja też mam Gaviscon w tabletkach i mi pomaga.. Jak go kupowałam to Pani w aptece poradziła mi na zgagę migdały, mi pomagają
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie chwale moim prezentem
![]() 3.jpg 1.jpg 2.jpg takie mieciutki pluszakowaty spioszek ![]() ![]() ![]() i słodkie te opakowanie jest, prawie sie popłakałam jak czytałam je
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co kupuję tylko łóżeczko, materac, prześcieradło i rożek oraz śpiworek ochraniacz pewnie kupię z pościelą ale jak maluch będzie większy teraz muszę go dobrze widzieć
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kaca też? trzeba będzie wypróbować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, do Tusi pokoju potrzebuję wszak wszystko, od farb, tapet i paneli bo pierdółki dekoracyjne No ale chcę,żeby miała fajnie i ładnie![]() Cytat:
![]() Przy tym jak pisałyśmy kilkakrotnie- dla takich maleństw nie ma po co pościeli kupować, na ich etapie to wręcz niebezpieczne. Fajne są śpiworki do spania. Ochraniacze przez pierwsze miesiące też podobno bardziej niebezpieczne niż przydatne. A baldachim to zbędny gadżet i łapacz kurzu, aczkolwiek jak Tuś za kilka lat będzie chciała się poczuć jak księżniczka to jej kupię Bo siostrzenica męża kiedyś zachciała baldachim
|
|
#2060 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A my po szkole rodzenia, drugie spotkanie temat poród. TŻ stwierdził po zajęciach że damy radę, bo to nie jest w sumie takie straszne jak by juz coś kiedys urodził
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie mam zgagi ..... Jeszcze haha
NanaR dzieki za link juz polubiłam ![]() Co do chrzcin my pewnie zrobimy koło sierpnia bo dopiero wtedy planuje lecieć do polski . Tak na całe wakacje. Ale niezamierzam robic wielkiej imprezy tylko babcie i chrzestni !! I mysle o domu i moze ten catering???? Musze pogrzebać w necie i cos znalesc bezsensu chyba isc do restauracji z 12 dorosłymi i 5 dzieci..... Nie wiem jeszcze musze pomysleć ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- A tak wogole dziewczyny co myślicie o tzw "wkupnym" . Prezencie dla starszego rodzeństwa od " nowonarodzonego" dzieciaczka |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A'propos wagi: Tusia np. do 30 tc przybierała ładnie, a po 30 tc jak porównywałamz innymi dzieciakami to średnio i strasznie się zamartwiałam. No i co, urodziła się mała, ale w pełni zdrowa. Myślę,że waga jest tu tak naprawdę najmniej istotna. Zresztą nawet jeden lekarz się wypowiadał,że liczy się dojrzałość dziecka, a nie waga (to było w tym programie o wcześniakach) więc wiesz- czy małe, czy duże to najważniejsze,żeby zdrowe ![]() Cytat:
|
|
#2064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś na szkole rodzenia położna nam mówiła że to nie znaczy że u nas też takie duże będzie...
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie same dzieci powyżej 3,5. Ja z bratem mieliśmy po 3,600, mama miała 5 kg!! Tata też jakoś koło 4. Kuzynostwo tez większe. Ale z kolei mąż miał 2800 a donoszony, szwagierka 2100 ale wcześniak. I Tusia się w nich wdała ![]() Nikt nie mówi,że Twój maluch nie dobije do 4 kg, ale tak samo może nie dobić do 3kg. Nigdy nie wiesz Najważniejsze,żeby łożysko nie było zwapnione, żeby przepływy były dobre, żeby nie było hipotrofii itp. Zdrowo ma być, a reszta nieważna
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Zalatwione ;-) No slyszalam ze na kaca tez ;-)
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale już Was nadrobiłam.Pisałyście o zgadze - ja miałam przez kilka dni, teraz mam spokój. Co ciekawe przez te dni jak miałam zgagę, zajadałam wieczorem orzechy, a jak przestałam to zgaga się nie pojawiła... więc może to po orzechach Teraz jakoś mam spokój, tylko czasem jak za dużo zjem, to niestety mi się odbije tak od żołądka niesmacznie. A i tak staram się jeść małe porcje, bo jak zjem za dużo, to mam wrażenie, że mi brzuch pęknie.Pisałyście też o mamach. Ja ze swoją darłam koty jako nastolatka, na studiach trochę się wyciszyłam, ale dalej się nie dogadywałyśmy i dochodziło do spięć. Tak naprawdę moje relacje z mamą poprawiły się jak wyprowadziłam się z domu... a że wyprowadziłam się do miasta oddalonego o 120 km, to też nie wpadałam do domu często, tylko tak raz na miesiąc i nagle stałam się ukochaną, wyczekiwaną córeczką Teraz mieszkam ok. 50 km od mojej mamy, ale też widujemy się raz w miesiącu, czasem jak jest ładna pogoda i chcemy się z mężem po prostu gdzieś przejechać to jeździmy do mamy częściej... tak co tydzień, czy co dwa. Ale jak się nie pojawię, to zawsze jest od mamy tel. czy przyjedziemy w niedzielę na obiad... i to jest miłe Poza tym teraz jak jestem w ciąży, to mama dzwoni częściej, żeby zapytać, czy wszystko ok.Tylko, że ja mam znowu inny problem - z moim bratem, który mieszka z moją mamą i doprowadza mnie do szału tym jak się wobec niej zachowuje. A jak coś powiem w tym temacie, to mama zaczyna go bronić... i to mnie wnerwia. Ja nie potrafię z nim rozmawiać, bo po 5 minutach zaczynam się z nim kłócić. No i jeszcze zazdrość mojej mamy o ojca... pisałam Wam o tym, że kiedyś było z tym ciężko, teraz mama się pogodziła, że mam kontakt z ojcem, ale jeszcze czasem coś jej się zdarzy ubzdurać i wyskakuje z tą chorą zazdrością. Tak było jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mama wiedziała od razu, jak tylko test wyszedł pozytywnie, później jak zrobiłam betahcg to też od razu do niej dzwoniłam i po 1 wizycie u gina. A do mojego ojca zadzwoniłam grupo po 2 wizycie u gina, dopiero jak usłyszałam, że serduszko bije. Ojciec się ucieszył i później dzwonił do mnie po jakimś czasie, żeby zapytać jak się czuję. Moja mama była ciekawa, czy mu powiedziałam o ciąży, więc opowiadam jej, że rozmawiałam z nim 2 razy i ojciec powiedział mi przy drugiej naszej rozmowie tel., że po moim 1 tel. poszedł do sklepu po flaszkę, żeby kumplom w pracy postawić, bo chciał się pochwalić, że będzie dziadkiem. A co moja mama na to - głos jej się załamał... prawie się popłakała i bąka mi tam do słuchawki coś w stylu, to co ja będę gorszą babcią, bo flaszki nie wypiłam ku uczczeniu Twojej ciąży... taka histeryczka z niej trochę i tyle.A odnośnie teściów - no cóż po tym, co z nimi przeszłam to sama sobie się dziwię, że po ostatniej wizycie u gina zadzwoniłam do nich, żeby im przekazać, że będzie dziewczynka. Ponarzekałam też teściowej na gina, że nie wiem, co robić, czy zmieniać, czy nie... powiedziałam, że muszę zrobić krzywą cukrową i co... cisza. Zero zainteresowania z ich strony. Nikt nie zadzwonił, żeby zapytać jak wyniki, czy wszystko ok. Przykre to i tyle. Jak widać kolejny raz dostaję od nich po dooopie i tyle. Dzisiaj mój tż się mnie pyta, kiedy chcę jechać do krk - bo mieliśmy jechać też na grób jego dziadków. A ja mu mówię, że pojedziemy dopiero 22.11., bo 23.11. odbieramy moją kuzynkę z lotniska w Balicach, więc przy okazji możemy dzień wcześniej odwiedzić teściów. Mój tż mówi, że mieliśmy przecież jechać na grób po wszystkich świętych, a ja na to, że 22.11. też jest po wszystkich świętych i wyżaliłam się mu, że jego rodzice nawet nie zadzwonili, żeby zapytać jak się czuję, nawet nie docenili gestu z mojej strony jakim był mój tel. do nich. Tż powiedział tylko, że w sumie mam rację i nie ma po co tam jechać wcześniej, pojedziemy 22go i tyle. A ja dodałam, że chyba że Twoi rodzice zadzwonią wcześniej z zaproszeniem - ale tak się jeszcze nigdy nie zdarzyło przez cały okres jak ich znam.
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja umieram
cała noc z biegunka i mega bólem głowy, pleców, żołądka i klatki piersiowej. Młoda tez nawrot boegubki. Az sie porycZalam z tego bólu, nic nie spałam.. Tz biedny tylko latał miedzy mna a młoda. Najgorsze ze musze iść do pracy chociaz na chwile. Złe sie czuje, wszystko mnie boli, nie wiem co to za wirus ze juz tak długo trzyma, ale boje sie o Lilke Pewnie chwile mnie nie bedzie, musze sie ogarnąć z tych chorobsk.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny któraś kiedys pisała ze ja dopada rwa kulszowa? Czy ktoraś mogła by mi powiedzieć co to jest takiego i jak sie objawia ? Czytalam teraz na necie ale wszedzie pisze co innego...
![]() powaznie sie zastanawiam czy ja nie mam tego ![]() ![]() od kilku dni boli mnie w jednym miejscu na plecach- bardzo blisko kregosłupa po prawej stronie. Szczególnie jak chodze to ból sie nasila ![]() w nocy mi spać nie daje - tak jak dzisiaj - co chwile sie budziłam, ani spac na jednym boku ani na drugim... tż mówi ze to moze od długoch godzin przed komputerem w prcy, moze ze sie przedzwigalam ( tylko ja serio nie nosze ciezkich rzeczy). Sama juz nie wiem. W sumie tamten tydzien byl bardzo zajety i pracowity to moze i cos w tym jest ze przecholowałam czytalam w necie sposoby walczenia z tym - spac na brzuchu - odpada, ale sa jakies cwiczenia na piłce takiej dużej - mam taka pilke w domu - myslicie ze warto ?? Jutro mam wizyte u mojej gin to tez ja zapytam o to ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze szybko ten paskudny wirus przejdzie!
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula może to być rwa, ale niekoniecznie. Też mam takie bóle, w poprzedniej ciąży też miałam i to było właśnie typowo ciążowe, przeciążenie kręgosłupa czy cuś. Polecam basenik
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

uparta ta moja zgaga 

Siemienia lnianego jeszcze nie próbowałam, ale myślę, że jak będzie mnie non stop trzymać to i to przełknę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ślub 
Teraz jakoś mam spokój, tylko czasem jak za dużo zjem, to niestety mi się odbije tak od żołądka niesmacznie. A i tak staram się jeść małe porcje, bo jak zjem za dużo, to mam wrażenie, że mi brzuch pęknie.