|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
może będzie lżej?![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I masz rację Adka! hehe dobre! popieram ![]() Aniqa taki przyrost wagi to na pewno trochę z zatrzymania wody, mi też skacze dziwnie waga jak napuchnę. O dziwo dziś obrzęki mam mniejsze, aż miło zobaczyć swoje kostki a nie tylko balony na nogach. Nie martw się, po porodzie wdrożymy akcję wracania do formy, bo teraz to niewiele możemy zrobić w zasadzie. Tej opuchlizny nie sposób opanować. Każda z nas coś tam przytyła jednak, mimo że czasami jemy mało. Czubasek dobrze że już w domku jesteś, oszczędzaj się i trzymajcie się jeszcze w dwupaku Ale dzień przespałam pół popołudnia tak mnie coś ścięło. W ogóle jestem jakaś nie teges, może się przeziębiłam że tak kiepsko się czuję, oby nie. Na dodatek tak mnie boli ręka po tym pobraniu krwi jakby ktoś młotkiem mi ją okładał, ja nie wiem czy ona w nerwa sie jakiegoś wkłuła czy co. Boli jak po przykrej szczepionce i siniak wielki, ehh Aaaa, tak na marginesie, rozmawiałyście kiedyś o niesfornych wkładkach do bielizny. Moje dzisiejsze odkrycie w Rosku to wkładki Facelle z aloesem. Bardzo wygodne, nie przesuwają się, cieniutkie, pasuje mi ich kształt bo są takie ciut szersze. Mogę Wam polecić. A cena ok, za 50 sztuk coś kolo 5 zeta. Pozytywnie mnie zaskoczyły. Dokładnie te: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rmal-z-aloesem Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-11-02 o 18:44 |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam bana na wystawy, bo już za cięzko tak to choć raz w miesiącu gdzieś jeździłam z psami
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mówi wtedy, że przesadzam Nie ma co się nakręcać niepotrzebnie ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
leż odpoczywaj
|
||
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś znowu glukozę czy jak?
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Bo lubie swoja prace Jeszcze 8 dni ale zastanawiam sie czy piątku wolnego nie wziąć. To będzie 7 dni
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
No bo na czczo mi wyszła 94 i mam stosować dietę. Ginka coś wspominała o położeniu mnie na oddział ale sama stwierdziła, że to już końcówka i nie bardzo jest sens
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha jak wyciekaja Ci wody to juz do porodu pewnie zostaniesz w szpitalu.
U nas w piatek przewozili dziewczyne w 33 tyg do Lodzi bo jej wod ubywalo. A wiadom, bez wod strach. Podczytuje Was ale trudno mi sie odniesc, jakas jestem otepiala po tych dniach. Jeszcze poskladalam ciuchy na siedzaco i lapaly mnie juz skurcze. Widocznie skazana jestem na lezenie. A o zlazeniu po schodach to moge pomarzyc. Tz kochany, robi wszystko co mu powiem. Nawet mi posciel swieza pozakladal
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia a ile razy mialas badana?
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Uff
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
http://plejada.pl/newsy/marcin-proko...bry-tvn/d9x3rr
Hehe coś na poprawę humoru uwielbiam tę parę prezenterów Wellman+ Prokop = ciekawe, udane programy
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia malowodzie jest niebezpieczne.. Jak lezalam na patologii w pierwszej ciąży to dziewczynie taka jakby transfuzje robili i dolewalo tych wód..
Ja z kolei miałam wielowodzie też niedobre bo w ciągu dwóch tyg afi z 14 miałam 28 to była masakra i też cukrzycę miałam.. Skończyło się wywolaniem porodu w 37 tygodniu.. Współczuję wszystkim szpitala.. Ja też teraz 3 dni byłam tylko z moim starszym ..nie było źle ale strasznie mnie to wymeczylo w ciąży w szpitalu z 17 mc złotkiem Teraz mnie brzuch pobolewa dobrze ze wizyta w piątek.. Muszę spiąć pośladki i spakować te torby dokupić resztę rzeczy i do dzieła.. Pytanko do podwójnych mam czy na zwykłych pieluchach wasze babkę szybkiej nauczyły się korzystać z toalety ? Powiem wam że końcówka jest strasznie męcząca.. co do wagi to też mam +16 na cyfer blacie.. pocieszenia ze teraz prze 3 tygodnie nic nie przytylam..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam krzywą (wtedy na czczo miałam 93, na granicy normy), teraz na czczo 94, no i mam zrobić jeszcze raz na czczo i 2h po posiłku. Teraz sobie myślę, że może powinna mi po krzywej dać skierowanie do poradni?
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek mialam 4,5 terazxmam 5 wiec moze to jakos bedzie
Simka ja mam kroplowki narazie zobaczymy co dalej ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Kalusia jesresmy w podobnym tc i nie spierowala Cie na profil? Dziwne |
|
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
DZIEWCZYNY SZPITALNE, super dzielne jesteście!!! Szacun! No my Matki wszystko dla tych Kruszynek!!! SYLWOHA, no oni tak zapobiegawczo od 1 jednostki startują, i to moze byc mozolny proces:/// ja sobie włączyłam insu szybkodzialakaca przed kolacja ( mam tez dlugodzialajaca nocna od 9tc), ale ten rapid przed posilkiem to mam wrażenie, ze w ogóle na mnie nie działa ((( mam ciagle troche za wysokie poranne, ale to moze reszta tego przeziębienia...albo po prostu w tym 31-32 tc wszystko zaczyna sie z tymi cukrami ☠☠☠.c i tylko bedzie pod górkę, bez szybkich i prostych rozwiązań... ehhh!Ale za to jaki mialas dzis cudowny przedsmak tej największej radości, obserwując te wyjątkowa rodzinna scenę )! ADKA, Bravo za kartkę, boska Ja chyba w 8mc pierwszej ciazy pojechałam zalatwic cos na prośbę koleżanki. Nie było gdzie stanąć, wiec nielegalnie przytulilam sie od strony kierowcy do muru i wysiadlam od pasażera. Strasznie sie to załatwianie przyciągnęło. Wyszłam wreszcie, a auto na pilota sie nie chce otworzyć. Kalafior zaczął pracować... Nie piszczaly mi niewyłączne światła, bo z drugiej strony wychodziłam, a słaby akumulator sie przez te 1h wylądował ((( dobra, mowię, wiem ze Taxi maja klemy i kable ( juz te głupotę kiedyś przerabialam ), zadzwoniłam, byli w ciagu 10 min za 25zl. I tu sie zaczęła górka, bo zeby wejść do auta i otworzyc maskę musiałam..... Wchodzić przez bagaznik, bo tylko tam był zamek do kluczyka....! I nie wiem skąd zerwał sie wtedy jesienny wiatr, a ja w takiej spódnicy ciazowej z kola.... Generalnie wchodząc czułam, ze tyłkiem w rajstopach świece, a spodnica na plecach...! Taksówkarz miał ubaw, ja z siebie ostatecznie tez...tz i znajomi po opowiesci po pachy... )) ! Taka zapłata za dobre serce, by pomagać i głupotę własna![]() Ja juz tez staram sie (...) coraz intensywniej wić gniazdo, wszystko czego brakowało prawie zamówiłam, ale musze pozbierać klamoty po znajomych co kiedyś pozyczylam po I Synu. No i akcje c i u s z e k rozpocząć, bo worki nadal w ekmmm... piwnicy://////a jak Wy tu piszecie o pełnej gotowości, to mi tylko żółte światło w głowie pulsuje, ze ja w polu, a to moze byc juz od połowy grudnia (38tc) lub i choćby, tak po prostu, od jutra w wersji black://// Dzisiaj jestem w super humorze, wypoczęta, dzien za miastem (pojechałam z Tata na grób ukochanych Dziadków i odwiedzić Rodzine), Mama zajęła sie Synkiem. Piękna, złota jesień-uwielbiam! |
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam..... później będę cytować
![]() a tym czasem szybkie pytania ![]() Robię zamówienie w aptece Gemini i tak się zastanawiam: Jaki termometr dla niemowlaka? co sądzicie o termometrze bezdotykowym/pilocie? I co z laktatorem? Kupujecie przed porodem czy jak sie okaże, że jest potrzebny? Ręczny czy elektryczny?
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam robić zakupy, także wszystko jest praktycznie kupione
wózek czeka w sklepie do pępka dostałam takie gaziki nasączone wiec chyba nie kupię octaniseptu no i tylko muszę gdzieś pampki 1 dorwać w przyzwoitej cenie i wymienić stanik kasienka my mamy ten na podczerwień, mam nadzieję że się sprawdzi a z laktatorem się wstrzymałam, w czwartek idę na sr i będzie o karmieniu, chcę usłyszeć co połozna powie
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie bardzo na ten szpital nalegała więc odebrałam to tak, że nie muszę koniecznie iść
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A laktacji kupiłam z aventu zobaczymy czy się przyda |
|
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
DOROSEA pociesze Cie nie mogłam dziś założyć bitów również. Tragedia. Ale o dziwo - bliżej wieczora tym lepiej LIMONKA co to ten gbs?? CZUBASEK super ze juz w domu i sup3r że mały przybiera na wadze * BENITQ pomysł już zrealizowany fotkę wrzucę wa zaraz ![]() OGÓLNIE mój też dziś tak szaleje że sycze z bólu. :/ KALUSIA sup3r wieści * ANDRIUSZKA no już taki ze mnie zimny drań. A tu jutro auto zastawione dokoła hahaah Ale bym zaraz lewarek wyciągnęła i rozpierduche na osiedlu robiła FIONKA mnie zostało dokładnie 23 dni pracy ahaha Ale dzisiaj gadałam z szefowa o delikatnej zmianie. Żebym była od 9 do 16 zamiast od 10 do 18. Bo rano mam dużo sił mogę ogarnąć sprzątanie - zazwyczaj to robię wieczorem ale problem taki ze ja juz od 4 śpię. W SB wracałam do domu i usypialam że kierownica. A nie mam daleko :/ Także to byłoby bezpieczniejsze. A do 16 jestem w stanie ogarnąć wszystko. Czekam na rozpatrzenie mojej prośby ANDRIUSZKA widziałam te pęknięte spodnie hahahaha Dziewczyny co to AFI? ![]() AARTA ![]() Opowieść o taksówkę boska KASIENKA ja kupuje termometr douszny z braun albo tomie teppe czy jakkolwiek się to pisze ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- ![]() Kartka już za szyba.
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam inhalacje i flegsminy się napilam bo bez cukru trafiłam i czuje ze będę żyć.
Jutro zebranie w przedszkolu mam pani mi dziś powiedziała. Ale lepiej bo mnie pani poinformowała ze jestem przewodnicząca grupy hehehe. A nie wiedziałam tego. Ale nie ma bata jutro auto zostaje mąż musi sobie poradzić ja nie pisze się na.spacery z.kaszlem bo dla.mnie i Kornelii to za dużo. Juz tylko leżeć i czekać porodu mi zostaje. A.w.ramach gratisu ząb mnie pobolewa. Hipochondria jak nic. |
|
|
|
#3927 |
|
Konto usunięte
|
Adka AFI to ilość wód płodowych
a gbs to paciorkowiec
|
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojniann
Gryzia jakie pojecia masakra
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dołączasz do mojego klubu ludzi pozytywnie zakręconych! Tak trzymać! Kartka za...â☠â☠â☠..is...ty pomysł Hehe przypominają mi sie czasy studenckie i akademika. Też miałyśmy różne szalone pomysły Oj jakie to piękne czasy były ![]() Dobrej nocy, uciekam do łóżka! Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-11-02 o 20:39 |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

a to już czas, że zaczyna nam się rozłazić to i owo

((( mam ciagle troche za wysokie poranne, ale to moze reszta tego przeziębienia...albo po prostu w tym 31-32 tc wszystko zaczyna sie z tymi cukrami ☠☠☠.c i tylko bedzie pod górkę, bez szybkich i prostych rozwiązań... ehhh!