Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 19:57   #2971
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Dotka super ze wszystko ok

Swego czasu były czekolady i cukierki dla cukrzykow może poszukacie? Ja się nie znam na tej diecie ale przewertowalabym cały internet co można a co nie i co wyprodukowali dla cukrzykow
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:00   #2972
kinga1701
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i porady. Próbuje i ja nowosci, ale coraz gorzej trafiam i wszystko podnosi, boje się już ryzykować, żeby nie mec zbyt dużo skoków i tak mi się już na czczo nie ciekawe zaczyna robić. Śledzie też jadłam i było ok, ale za nimi nie przepadam i to z dwa razy zjadłam. Ser żółty jadlam na posiłek nocny bo wtedy cukry rano były ok ale już się zmieniło. Byłam ostatnio po biały w polski sklepie to oczywiście na złość się skończyl, a tu nie ma białego. Mały się poruszył i już mi przeszło on chyba mnie rozumie i dal znać, że damy rady. Mam nadzieje że nie wrócę do wcześniejszego jedzenia, bo boje się właśnie powrotu wagi ze zdwojoną siła.

Dotka dobrze, że z małym wszystko dobrze, zobaczysz, że sie eszcze odwróci, nie zrobił tego mamusi.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:01   #2973
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mam kryzys siedzę nad dwiema krokami chleba chrupkiego z ogórkiem i płacze, bo juz mam dość tego jedzenia. Nie mam siły juz tego jeść, nienawidzę juz i tego chleba i ogórka. Chciałabym coś innego, marzy mi się bułeczka zapiekana z pieczarkami i serem, ale nie bo bułka, chleby mi podnoszą cukier, albo nie jeść w ogóle, czego zrobić mi nie wolno, muszę jeść mimo, że nie jestem głodna i nie mam ochoty. A tu jeszcze 2 miesiące takiego jedzenia. Oby mi minęło bo kanapka ze łzami wcale nie jest lepsza.
biedna.. naprawdę współczuję, ale zobaczysz jak to zleci
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53320279]Czekaj, czekaj ja już mam jedno opakowanie pampersów do szpitala i to by było na tyle co mogłabym spakować do szpitala wczoraj wieczór zrobiłam sobie listę co trzeba kupić, dzisiaj jeśli wywlokę się z wanny to i zupełnie koszyk na allegro [/QUOTE]
ja mam chusteczki odświeżające i majtki poporodowe
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas po wizycie wsio okej, baaardzo bałam się o szyjkę, ale 3,5cm ma, więc jestem spokojna.

Mały waży 1300g i jest fanem jogi Na USG dawał sobie nogę nad głowę i jeszcze przyciągał ją ręką Zawsze spoko

Jedyny minus, to jest ułożony miednicowo i prawdopodobieństwo, że obróci się dobrze jest małe. Nie wiem czemu, niby do 35t dzieci mają czas na obrót, ale gin mówi, że z jego praktyki raczej się już nie odwróci.
Wtedy będzie CC.

Jutro jestem umówiona na kontakt, jak będą wyniki kwasów, jak będą wysokie, to muszę jechać do szpitala na 2-3 dni kroplówek.
może się jeszcze obróci! Gratuluję wizyty
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:04   #2974
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dotka super ze wszystko ok

Swego czasu były czekolady i cukierki dla cukrzykow może poszukacie? Ja się nie znam na tej diecie ale przewertowalabym cały internet co można a co nie i co wyprodukowali dla cukrzykow
Tak są, widziałam je nawet duży wybór jest. Tylko że one są dla zwykłych cukrzyków. Cukrzyca ciążowa działa troszkę inaczej i też nie wolno. Ogólnie wszystkie produkty gluten free w cukrzycy ciążowej są nie wskazane.
Ciesze się ze owoce mogę jeść to na mniejsze posiłki je wcina.
Stary 2015-11-02, 20:06   #2975
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Uff w 50 minut nadrobiłąm Was od wczoraj

Ja na szczęscie tylko raz siku i śpię

Gratulacje poważnej masy syneczka, ja jutro się przekonam ile mój ma)
Co do mleka, mi tez nic się nie ulewa;P i wogóle piersi mi nie urosły;d

jest nas więcej agresorków;p a w ciąży się to nasila...biedny mąż;;d
jutro dopiero będzie nerwówka bo mam urodziny...a od jakiś dwóch lat stwierdzam że za szybko się starzeje i ogólnie ciężko mi się cieszyć tego dnia, ale może wizyta u gina spowoduje że tym razem będzie inaczej

Jaką macie baby różnice wieku??
Ja moge cały czas libido zawsze duże w ciąży jeszcze większe ale mój ma misje że "dzieciaka po głowie nie będzie bił" bo jak tak można, przy dziecku

Myślałby kto że zawsze taki święty był:d no ale cóż te 2 miesiące i troszkę już przeżyje albo trzeba będzie zrobić skok w bok
Prawie 16 lat. Pierwszy rok bylo nieziemsko,nastepnie lepiej niż srednia a teraz...bardzo średnio :-D nie mowie ze nic ani razu,ale wczesniej inaczej na mnie patrzyl. Tym smutniejsze to jest ze dla faceta w jego wieku i tak powinnam byc niezlym lachonem :-P

Skandal z tym invitro,w szoku jestem...

Kinga-a quark? Też ci podnosi cukier?:-(

Nie wiem ktora z was napisala o jednym jablku dziennie...umarlabym! Dla mnie dzien bez 4 jablek nie istnieje, jestem uzalezniona :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-11-02 o 20:07
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:08   #2976
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka mam nadzieję, że wyniki kwasów będą okej
Super, że z Małym wszystko dobrze. Może się jeszcze odwrócić także spokojnie.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:11   #2977
Casaa
Zakorzenienie

Baby, moze sie wyglupie ale co to jest quark?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:11   #2978
Jerzyczka
Wtajemniczenie

dziewczyny a kupujecie poduszkę do karmienia?
Kusi mnie ta: http://3kiwi.pl/product-pol-38479-PO...GRANATOWA.html

Ale nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek?
Stary 2015-11-02, 20:14   #2979
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Kupiłam i nie uwazam tego za zbędny wydatek Zwłaszcza jak widzę że Olka uwielbia ta poduszkę do tej pory
Ale ta poduszka ma zabójcza cenę. Na allegro już takie fajne nawet ze sciaganym pokrowcem są od 30 zł

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Nawet z mothercare mają tańsze
Stary 2015-11-02, 20:16   #2980
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Quark to chyba taki serek a la bialy, nie?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:18   #2981
kinga1701
Zakorzenienie

Baby nie próbowałam, jutro pójdę kupić zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Baby, moze sie wyglupie ale co to jest quark?

Wyslane z Lumia920.
Quark to taki kremowy serek, niektórzy mówią że zastępuje polski twaróg, tylko jest taki zmielony. Coś jak połączenie twarogu z serkiem homogenizowanym. Nie wiem jak to opisać.
Stary 2015-11-02, 20:18   #2982
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka a w ktorym jestes tygodniu? Moj dziec sie obrocil w 31t0d

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:19   #2983
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam i nie uwazam tego za zbędny wydatek Zwłaszcza jak widzę że Olka uwielbia ta poduszkę do tej pory
Ale ta poduszka ma zabójcza cenę. Na allegro już takie fajne nawet ze sciaganym pokrowcem są od 30 zł

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Nawet z mothercare mają tańsze
kokardka mnie w tamtej urzekła, ale masz rację, może niewarto tak z tą ceną szaleć
Stary 2015-11-02, 20:20   #2984
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie kupuje mam tą swoją duża C do spania i na niej spróbuję karmić.
Stary 2015-11-02, 20:22   #2985
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Baby nie próbowałam, jutro pójdę kupić zobaczymy.

Quark to taki kremowy serek, niektórzy mówią że zastępuje polski twaróg, tylko jest taki zmielony. Coś jak połączenie twarogu z serkiem homogenizowanym. Nie wiem jak to opisać.

Aaaaa, juz wiem no nie pomyslalam o tym
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:23   #2986
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
kokardka mnie w tamtej urzekła, ale masz rację, może niewarto tak z tą ceną szaleć
Moim zdaniem bardzo nie warto. Za zaoszczędzona kasę masz laktator albo termometr w Gemini
Kokardke możesz sobie sama przyszyc jak ci zależy a wyjdzie cie parę dyszek taniej
Stary 2015-11-02, 20:23   #2987
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Mam kryzys siedzę nad dwiema krokami chleba chrupkiego z ogórkiem i płacze, bo juz mam dość tego jedzenia. Nie mam siły juz tego jeść, nienawidzę juz i tego chleba i ogórka. Chciałabym coś innego, marzy mi się bułeczka zapiekana z pieczarkami i serem, ale nie bo bułka, chleby mi podnoszą cukier, albo nie jeść w ogóle, czego zrobić mi nie wolno, muszę jeść mimo, że nie jestem głodna i nie mam ochoty. A tu jeszcze 2 miesiące takiego jedzenia. Oby mi minęło bo kanapka ze łzami wcale nie jest lepsza.
Też strasznie nie lubię takich ograniczeń, ale to tylko dwa miesiące Dziewczyny dobrze radzą, próbuj czegokolwiek bo się psychicznie na tej diecie wykończysz

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas po wizycie wsio okej, baaardzo bałam się o szyjkę, ale 3,5cm ma, więc jestem spokojna.

Mały waży 1300g i jest fanem jogi Na USG dawał sobie nogę nad głowę i jeszcze przyciągał ją ręką Zawsze spoko

Jedyny minus, to jest ułożony miednicowo i prawdopodobieństwo, że obróci się dobrze jest małe. Nie wiem czemu, niby do 35t dzieci mają czas na obrót, ale gin mówi, że z jego praktyki raczej się już nie odwróci.
Wtedy będzie CC.

Jutro jestem umówiona na kontakt, jak będą wyniki kwasów, jak będą wysokie, to muszę jechać do szpitala na 2-3 dni kroplówek.
akrobata mały

Cytat:
Kusi mnie ta:

Jedni uwielbiają inni nie koniecznie. Dla mnie nie jest to rzecz niezbędna. Nie używałam bo mi nie wygodnie było no ale to zależy od kobiety
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:25   #2988
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Olka na niej jadła mleko, zasypiala, siedziała w niej i się bawiła Teraz lubi w niej leżeć i oglądać bajki Haha a ja ją lubię do leżenia na boku tylko ostatnio chyba ja zasikala i nie ruszam bo mi śmierdzi hahaha
Stary 2015-11-02, 20:30   #2989
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja nie kupuje mam tą swoją duża C do spania i na niej spróbuję karmić.
Ja też mam taką do spania, właściwie od ok 5 czy 6 miesiąca w niej śpię, jest spoko. Tylko nie mam pojęcia jak ją wygiąć do karmienia, ale może się uda

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:33   #2990
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
niestety takie produkty zawierają słodziki które w ciąży sa absolutnie zakazane

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i porady. Próbuje i ja nowosci, ale coraz gorzej trafiam i wszystko podnosi, boje się już ryzykować, żeby nie mec zbyt dużo skoków i tak mi się już na czczo nie ciekawe zaczyna robić. Śledzie też jadłam i było ok, ale za nimi nie przepadam i to z dwa razy zjadłam. Ser żółty jadlam na posiłek nocny bo wtedy cukry rano były ok ale już się zmieniło. Byłam ostatnio po biały w polski sklepie to oczywiście na złość się skończyl, a tu nie ma białego. Mały się poruszył i już mi przeszło on chyba mnie rozumie i dal znać, że damy rady. Mam nadzieje że nie wrócę do wcześniejszego jedzenia, bo boje się właśnie powrotu wagi ze zdwojoną siła.
pewnie że dasz radę

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Nie wiem ktora z was napisala o jednym jablku dziennie...umarlabym! Dla mnie dzien bez 4 jablek nie istnieje, jestem uzalezniona :-D
ja tez wcześniej jadłam więcej jabłek i ogólnie owoców, no ale przy cukrzycy nie można przesadzać
Cytat:

ja mam moją ciążową do spania i ją będę próbować wykorzystać jako poduszkę do karmienia, zobaczymy czy sie sprawdzi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:37   #2991
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, 60zł to tanioszka za sesję!
Pokaż jaką tą fasolkę kupiłaś

Ja mam dużą do spania, ponoć można na niej karmić, ale jakoś tego nie ogarniam

Lune,ale z obowiązkowych szczepień też rezygnowała matka TŻta?

Co do szczepień,to chcieliśmy skojarzone, bo mniej ukłuć, ale tak Was czytam, to w sumie nie wiem czy jest sens..

Na 100% zaszczepimy na pneumokoki i na rotawirusa.Szczepionka na rota nie gwarantuje braku rota, ale może chociaż łagodniej go przejdzie, bo wiecie, że miałam rota we wrześniu i myślałam,że zjadę z tego świata

No i my ogólnie jesteśmy ZA szczepionkami, oboje byliśmy szczepieni na wszystkie obowiązkowe
Z kolei za czasów mojego teścia szczepionka na Heine-Medina była niedostępna (czy nieobowiązkowa?) i teść zachorował na Heine, nic fajnego

Kinga, co do programów, to zerknij na PhotoFiltre, ja go bardzo lubię, a znacznie łatwiejszy niż PS.
Współczuję z tym jedzonkiem A nie macie tam diabetologa, zeby coś podpowiedział?

Kogiel,spoko - pójdziemy razem gołe i wesołe, bo ja tez nic nie mam
dobrze, że wsio ok

Mi na mocz nic nie kazal brać. Dużo pić, jeść żurawinę, pić herbatę żurawinową. Ale ja mam już za bardzo wątrobę obciążoną i nie chce jej dokładać.

Ewusia, ja w ogóle przewijakow w Smyku nie widziałam, tylko takie nakladane na łóżeczko. Tak samo komodę kąpielową chciałam obejrzeć i też nie ma, a na stronie wszystko.

Malwi, dzisiaj dokładnie 29t 0d. Tak jak mówię, nie wiem czemu wg gina się nie obróci, zobaczymy. Ostatnio był normalnie główka w dół.

Wiecie, mi tak strasznie nie zalezy na obróceniu, bo i tak przez moje problemy wątrobowe, CC jest baaardzo prawdopodobne. No ale zobaczymy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 20:50   #2992
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka na mam taką - kupiłam używana za 15 zł ale jest w świetnym stanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446493856079.jpg (47,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-11-02, 20:51   #2993
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Prawie 16 lat. Pierwszy rok bylo nieziemsko,nastepnie lepiej niż srednia a teraz...bardzo średnio :-D nie mowie ze nic ani razu,ale wczesniej inaczej na mnie patrzyl. Tym smutniejsze to jest ze dla faceta w jego wieku i tak powinnam byc niezlym lachonem :-P
No spora różnica niema co...może go to przerasta teraz..ta cała ciąża. To jego pierwsze dziecko? Było planowane? Długo jestescie małżeństwem?

Cytat:

ja mam poduche, podobno się przydaje...zobaczymy
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:02   #2994
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka mam diabetologa, ale ona to mówi co można a czego nie. Przydałby się ktoś kto mi jadłospis rozpisze do końca ciąży z tymi rzeczami którymi ja lubię. Ale o tym mogę zapomnieć, no chyba że komuś zapłacę za to.
Oby takie ciężkie wieczory jak dziś się nie powtarzały za często to damy rade.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-02 o 21:11
Stary 2015-11-02, 21:04   #2995
pietrusiowata
Rozeznanie

Dziewczyny znające się na olejach, mam pytanie. Wczoraj skończyło mi się masło Palmers na brzuch i dzisiaj przypomniałam sobie, że któraś z was używa oleju kokosowego do ciała. Ja mam duży słoik oleju ale zawsze używałam go w kuchni. Czy taki jak na zdjęciu może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3445020105286_625_t4.jpg (91,9 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-11-02, 21:07   #2996
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Pietrusiowata - może być skoro rzepakowy polecają
Stary 2015-11-02, 21:08   #2997
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Dotka mam diabetoliga, ale ona to mówi co można a czego nie. Przydałby się ktoś kto mi jadłospis rozpisze do końca ciąży z tymi rzeczami którymi ja lubię. Ale o tym mogę zapoznać, no chyba że komuś zapłacę za to.
Oby takie ciężkie wieczory jak dziś się nie powtarzały za często to damy rade
Kinga a na necie nie ma przykładowych jadłospisów dla cukrzyków? Ja zawsze owoce jem z garścią orzechów albo awokado. Tak mi trenerka na siłowni w diecie rozpisała, podobno wtedy cukier tak się nie podwyższa, czy coś w tym rodzaju. Ale nie jestem pewna i nie chciałabym w błąd Cię wprowadzić
Stary 2015-11-02, 21:09   #2998
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, ja byłabym skłonna pójść do dietetyka na Twoim miejscu

Pietrusiowata, tak, ten olej jest ok.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:14   #2999
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
No spora różnica niema co...może go to przerasta teraz..ta cała ciąża. To jego pierwsze dziecko? Było planowane? Długo jestescie małżeństwem?

ja mam poduche, podobno się przydaje...zobaczymy
pierwsze i planowane nawet bardziej przez niego niż przeze mnie haha, a pierwszą rocznicę mieliśmy kilka dni temu. ja mam wrażenie że jemu się wszystko na raz na głowę sypnęło (zmiana pracy, złamana ręka, remont, kredyt, dziecko, moje humory) i dlatego nie ma ochoty. z drugiej strony pewnie jak mnie nie ma to sam się zaspokaja, bo oboje mamy wysokie libido zwykle :/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 21:15   #3000
pietrusiowata
Rozeznanie

No to idę się smarować Ale fajnie czasem coś znaleźć w domu niespodziewanie Dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości