|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Niby panie mówią że poza śniadaniami ładnie je.. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-11-02 o 20:02 |
|
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, bo nie zrozumiałam za bardzo... w siatkach centylowych jak się Milus plasuje? Fi waży 14kg przy 92cm więc git
Despa, oj nie przesadzaj! Ktoś palił opony i dlatego takie przekroczenie normy, chwilowe: ) teraz mamy ładnie tylko 300% normy Monika, jak mają małe porcje to zjedzą u nas w domu raczej jedno danie, więc je do syta
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Zona kuzyna mojej tzta suszy jabłka w piekarniku 1h15 80stopni
|
#2225 |
|
MBZ♥
|
W przedszkolu koło mnie jak są pierogi na drugie danie to dzieci dostają 2 sztuki. Zosiek by się popłakała
![]() Moderna kiedyś próbowałam suszyć jabłka w takiej suszarce jak się grzyby suszy ale nie wyszły takie fajne. O dziwo grzybki są super
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie opierałam na tym poście, ze moglby przytyć 2 kg, masz fajnego chłopca a 2kg u małego dziecka to dużo ![]() Marcel wazy 12,8 przy 95cm, i jest ok
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, to szczuplutki. Ale właśnie 2kg to pewnie rok
Byou, 2pierogi? O raju... może jakieś pierodżyska Zjadlabym pieroga, ale widzę, że tż rucole z feta i pomidorami szykuje mniam Dragusia, będę kombinować z jabłkami jak piszesz. Probowalam w piekarniku z termoobiegiem i nie wyszły. .. to będzie ostatnia próba!
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce może z uchylonymi drzwiczkami ? Ja tak robię chipsy z buraków, wkładam łyżkę drewniana pomiędzy piekarnik i drzwiczki
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- BYou ile Zosia zjada pierogów?
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi amisze też robili suszone jabłka, ale zawsze wychodzą ciut gumowate.
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Karol wazy 16kg przy wzroscie 98cm albo wiecej takze Milus mysle ze wazy idealnie
ale fakt faktem na babcinym jedzonku nie da się nie przytyć ![]() Sorce to mialymsy różne gusta zabawkowe, bo ja z kolei nie mialam ani jednego kucyka pony, bo mi się strasznie nie podobały ![]() A probowalyscie kiedys suszyc gruszki na suszarce? Pycha. Mama takie robi i K. juz wie gdzie leżą, więc jak tam przyjedziemy to leci i się zajada Współczuję z tym zanieczyszczeniem w Krakowie. Przegięcie, żeby nie można było wyjść z domu Byou postaralas sie same smakolykiSorce gratuluje wizyty Pchelka ładnie rośnie. 150g to.wcale nie tak malo. Przecież.pod koniec książkowo to niby 200g na tydzień wiec wcale dużo od normy nie odbiega ile jeszcze tyg.Ci zostało?---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Pani czym Olusia.się.teraz bawi? Nie licząc kabli, sprzętów itd pytam, bo już nie pamiętam co u nas na tapecie było jak k. był w tym wieku a zaczynam myśleć nad prezentem dla.Zuzi i jej prawie blizniaka
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, Gruszki muszą być pyszne. Uwielbiam te owoce... owsianka z gruszkami-raj!
Zostało mi 7tygodni. Pewnie mniej bo cc jakos 38-39 robią. Gin mówił ze 200, 300g jest optymalnie teraz, ale nawet jak będzie przybierać 150 to powinna 2500 przekroczyć. Trzymam się kurczowo tego, że przepływy i łożysko w porzadku. Mała taka rozbrykana dzisia, że nie wiem co ją opetalo. Chyba nie było chwili w ciągu dnia, żebym nie czuła jej ruchów. Jutro będzie odsypiać, a ja bedę się pewnie niepokoić.
|
|
#2232 |
|
MBZ♥
|
Moderna, ruskich czyli ziemniaki plus biały ser-5 potrafi popijając kefirem czy maślanką
ale Ona lubi sobie pojeśćMarssel model muszę zmierzyć Zosię jutro, waży ok 15 kg ale wzrostowo chyba znów poszła w górę bo widzę po dołach.Sorce no nie normal wersja![]() Pani, własnie moje też były takie ![]() Kwiatuszku boję się, że gruszki też mi nie wyjdą:/ |
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Byou spróbuj
będą dobre tylko moja mama kroila w takie grubsze plastry. A slodsze to.to od słodyczy ![]() Sorce oby te 2,5kg już było to będziesz spokojniejsza. Zobaczysz jak pod koniec zacznie isc na masę to jeszcze do 3kg dociagnie ![]() A propos ruchów to Wam napiszę, że u obojga sprawdziła sie teoria, że jak się rusza w brzuchu tak będzie i na zewnątrz. Karol jak kulturalny człowiek w brzuchu w nocy zazwyczaj spał. Czasem jakieś pojedyncze kopniaki, budził się ok 4. Tak też miał po porodzie, ze przesypial całe noce. Zuzia w brzuchu szalala całymi nocami no i tak jej zostało. Dzięki Bogu nie płacze ale budzi się kilka razy i non stop się wierci a ostatnie noce przechodzi sama siebie. Może to jakiś skok, bo za wcześnie żeby na zęby zwalić ![]() Villga zdrówka dla.Kini ![]() Jola jak Olaf? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Demeter 3,5 miesiąca. Na święta będzie prawie 5,5. Wiem, ze Ola starsza trochę ale zabawki mogą być trochę na wyrost
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my wróciliśmy własnie z dyżuru....Jakos koło 20.30 K mi zaczął szczekać- nie tyle kaszleć to harczeć i tak dziwnie oddychał wiec pojechalismy...gardło zaczerwieniowe i szmerek nad sercem (ma fizjologicza wade i przy infekcjach zazwyczaj ten szmerek słychac) Poczatki infekcji, albo lekkiej, albo zapalenia krtani- mam nadzieje, że nie. Jakby się coś działo na Izbe ejchać....Teraz spi u nas w łóżku i chrapie...;/ a dzis nie był w przedszkolu i w Tesco spotkaliśmy panią i się smiała, co to za wagary, a ja, ze jutro przyjdzie...a tu nie przyjdzie... Oby w nocy sie nic nie działo, ale jak wyszlismy na dwór to od razu mu sie lepiej oddychało... |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kostka Smily Play http://www.smyk.com/smily-play-kostk...y-dla-dzieci-p Garnuszek na klocuszek Fisher Price - Z uwielbia wrzucać i wyciagać rzeczy. Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Karolowi na 5 miesięcy a jak miał 2 zaczął się slinic. Z. na razie się nie slini. No ale zobaczymy
|
|
#2240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
To moja Z konczy jutro 11 miesiecy i ani jednego ząbka
|
||
|
|
|
#2241 | ||||
|
Zadomowienie
|
boski
![]() Cytat:
a z tą galaretką też źle napisałam Skończyłam czwarte Millenium (bez szału, ale w drugiej połowie sie mocno rozkreciło), wziełam sie za Trzeci klucz Nesbo, dopiero zaczełam i juz mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Facet z brodą Cytat:
Kwiatuszku, dzięki za pocieszenie ![]() Villga, zdrowia dla Kini Malpko, jak wyjscie? udało się? Klementyna, oby noc mineła spokojnie zdrowia dla Kapselka Edytowane przez alliw Czas edycji: 2015-11-02 o 22:04 |
||||
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Demeter, i tuż tuż i nie...
Kwiatuszku, skończy się pewnie ponad 3 kg, ale co przeżyję to moje (a Ty dobrze to rozumiesz). O grzeczności nie mów! Fi w brzuchu był spokojny, regularny - to samo po porodzie. Dziecko schemat A mała bardzo ruchliwa, czasami spać nie mogę bo nie wiem jak się ułożyć, żeby i ona miała miejsce i ja żebym jakoś ciosy przyjmowała tkanką miękką
|
|
#2244 |
|
MBZ♥
|
Alliw, Zosiek miała problem z lekarzem bo Jej wizyta kojarzyła się ze szczepieniami. Ale pomogło
Obce miejsce=za dużo bodźców? W tej książce o rozwoju czytałam, że jeśli bunt dwulatka był dla rodzica stresujący to niech poczeka na bunt 2,5 latka. Ja sama widzę po Zosi jak ciężko Jej z szalejącymi emocjami: nie chcę/chcę, przytul/nie tul, narysuj mi/nie tak, inaczej, poukładasz mi w wózku/o nie nie tak, źle mi to zrobiłaś. Nie ma histerii ale niestabilność już tak. MarJankowi dodatkowo trudniej bo nie może się wypowiedzieć:/ Pytałaś pediatry czy masz szukać logopedy, czy coś ogólnie w tym kierunku?Przepraszam nie chcę Cię urazić Edytowane przez BYou Czas edycji: 2015-11-02 o 22:11 |
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna
Demeter, nie ma zębów? fajnie Fifik równo 7 mcy miał jak poszedł pierwszy ząb.Alliw - ja nadal uważam, że Nesbo mi najbardziej pasuje, ale... mam 1/3 Ulubionych Rzeczy za sobą i też super. Fajnie się czyta, podoba mi się język, dialogi, humor. Zobaczymy jak fabuła się rozkręci A dostałam maila, że druga część w biblio już czeka
|
|
#2246 | ||
|
Zadomowienie
|
ale wszystkich na raz?
Cytat:
Cytat:
A Nesbo przypadł mi do gustu od poczatku, choć czytałam ze te Karaluchy słabe i w ogóle. Podoba mi sie postac Harrego, ale bardzo podoba mi sie tez to jak autor przedstawia tło dla kazdej historii, nie jest to takie odbebnione byle coś napisać, tylko widac ze sie stara, zeby jak najbardziej oddac klimat
|
||
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ma na pi pi pi... drani bata ![]() Cytat:
samochodami klockami lego (otwieranie i zamykanie okienek/bram) ![]() ona jest bardzo poszkodowanym drugim dzieckiem ![]() hehe, nigdy nie jest za wcześnie by zwalić na zęby ![]() bidul.pytałam Konkubenta o chrzest. boi się iść do księdza z T. poszło, z Olką już recydywa ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- a znacie kryminały Aleksandry Marininy?
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Może głupia jestem ale nie wiem w jakiej siatce spr Milus ma 96cm i teraz te 15.100kg
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealnie pi razy oko 75 centyl
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak patrze na niego jak go kapie czy zmieniam pampka to taka chudzinka kości zebra wszystko widać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

najpierw patrzyli za czekoladowymi

oby to nie choróbsko, tfu, tfu:/