|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Oby ruszyło! Życzę szybkiego porodu!
|
#2942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Ja dziś mimo wszystko, mam całkiem udany dzień . Wzięłam prysznic, wysmarowałam się balsamem, umalowałam pierwszy raz od 3 tygodni ! Zrobiłam sobie i zjadłam śniadanie i obiad ( właśnie kończę ), byliśmy na spacerze. Jak na pierwszy dzień sam na sam uważam to za sukces.Aha i siedzę przed komputerem i robię zakupy w internetowym Auchanie ! ![]() i jeszcze zmieniłam podpis ! - another great success i jeszcze jedna ważna rzecz, która umknęła między wierszami - SIEDZĘ !!! Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-02 o 16:39 |
|||
|
|
|
#2943 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Maggie, wow, kawał chłopa
Gratulacje ![]() Olibar !Ja się od dwóch tygodni przymierzam do pomalowania paznokci Obcinam, piłuję i na tym się moja inwencja twórcza na razie kończy ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później mi się lekko podkrwawiał to też tak robiłam Cytat:
![]() Olibar kciuki !! ![]() no i nie wiem co z moim małym raz mu moje mleko pasuje raz nie :/ teraz po moim śpi w najlepsze a wczoraj wieczorem to wypluwał, odpychał się rękami, ryk wielki itp dopiero mm zjadł całą butle ale jest kochany ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- eh ja nie mam czasu na paznokcie nawet henny nie mam kiedy zrobić, teraz mąż od środy wolne do końca weekendu to może mi się uda
|
||
|
|
|
#2945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie- WOW, gratulacje
najwiekszy na forum ![]() Ja się przekonałam do Kp, najbardziej chyba z wygody, bo nie musze sie babrać z butelkami. Nie mniej jednak boje sie , ze jak bede chciala gdzies wyjsc to Mały nie zje z butelki... Przy piersi jest mu tak dobrze, ze momentalnie zasypia i musze go smyrac zeby jadł a nie spał jak sie dobrze naje to spi 3h, a jak tylko "przekąsi" to i co 1,5h ![]() a i dzis nam odpadł pępuszek ![]() Niud za siedzenie
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby same takie dni były No prawie same. Za dobrze miec nie możesz, bo ni ebędziesz czuła, ze matką jesteś![]() MAggi napisała, że wstawi fotkę może jutro jak dojdzie do siebie ciutkę
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj jak opowiadalam mężowi o cudownych własciwosciach mleka kobiecego m. in. ze dobre jest na katar to popatrzył na mnie jak na jakąś wariatke.
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.bliskodziecka.com.pl/mlek...wnanie-skladu/
fajne porownanie skladów Mleka kobiecego i MM rany nie wiedzialam , ze taki bogaty sklad ma nasze mleczko.... |
|
|
|
#2951 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Porównywanie chemii z naturą nigdy nie będzie miało sensu
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak, ale nie mialam pojęcia, ze sklad mleka kobiecego jest az taki bogaty...
|
|
|
|
#2953 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No przecież dziecko zyskuje z niego wszystkie wartości odżywcze przez bardzo długi czas, to wiadomo że musi być bogaty skład
Wiadomo, nie jest doskonałe, bo trzeba je wzbogacać witaminami, ale to sama natura
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maggie kurcze no no. Wykarmilas kawal chlopa. Zdetronizowalas mojego kluska gratuluje Kochana
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
No to zostałam tylko ja...
dzis 3 dzień po terminie. Nie piszę z wami regularnie, bo nie daję rady z moimi dłońmi, ale nie zapominajcie o mnie! Jestem z wami od samego początku... Po porodzie ma mi ból przejść, to z pewnością będę częściej pisać. Jutro mam wizytę z ust i ktg. Jak do pt nic nie ruszy, to w sobotę szpital. Boję się... Ehh
|
#2956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no gratuluję!Cytat:
Ale tego bólu rąk współczuję ;( Żeby ci faktycznie przeszło po porodzie... Olibar KCIUKI!!!!!!!!!!!!
|
|
#2957 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja już robiłam kilka razy podchody, ale nawet moje ulubione kolory jakoś teraz kijowo mi wyglądają
Dłonie straciły precyzję, czy jaki grom, że to już nie wygląda tak jak przed ciążą i w trakcie. Miałam się przejść na hybrydy (chociaż też nie wiem jaki kolor...), ale gdzie ja potem czas na zdjęcie tego wykroję ![]()
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie - gratulacje!! niezla.waga
Moj Wojtek ma juz 4 tygodnie a wazy kilogram mniej niz twoj dopiero urodzony ![]() Malinka- a moze faktycznie cos zjadlas? mowia ze np kalafior czy czosnek zmieniaja smak mleka? nie wiem.ile w tym.prawdy
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Maggie jesteś wielka!!! Ale uchowalas bobasa nie ma co
no i nareszcie po wszystkim Gratuluje!!!Olibar jak u Ciebie sie akcja rozkreca!? Trzymam kciuki Little... spokojnie dasz rade za chwilke wszystkie będziemy yulic maluszki badz dzielna!
|
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję MALA za poinformowanie dziewczyn.
Dziękuję laski za graty Ta moja kluseczka to wina rodziny Mojego męża. Okazało się ze u nich wszystkie kobiety rodzą się kluski. Jak dojdę na dniach do siebie to wstawie mój opis porodu ☺Powiem Wam ze on by mnie rozerwal od środka ... i na pewno nie miałabym ochoty na drugie dziecko. . Dobrze ze tak się stało jak jest. Jestem w mega szoku ze takiego wielkiego szkodnika uchowalam i ciesze się ze mam malutko ciuszków na 56 Liczę ze Mój mąż jak będzie odbierał Nas ze szpitala dobierze piękny komplet ciuszków bo niestety przygotowałam jedynie na 56 : Btw z tej całej adrenaliny tak się spielam podczas operacji ze aż czulam klucie kosci kolo szyji.. OLIBAR TRZYMAM KOCHANA ZA CIEBIE KCIUKI !! LITLLEVENUS TRZYMAMY KCIUKI!! Jutro wstawie fotę
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-11-02 o 19:04 |
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
Dupa blada zyciowy pech kazdy mowi ze drugi porod rach ciach a jest kuzwa gorzej. Skurcze srednio bolesne regularne juz i trwaja jakis czas 2 czy 3h. Stracilam rachube.
W 1 ciazy w 3h to ja dziecko mialam bez skurczow wczesniejszych. Wogole rycze bo przypomina mi sie sytuacja lezenia w szpitalu przedtem. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie od weekendu trzymało to ze wiedziałam że już tylko kwestia kilku dni i wyjdę ze szpitala z moim synkiem! Bądź dzielna kochana. Juz jest bliżej niż dalej
|
|
|
#2963 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Maggie, gratulacje jeszcze raz
![]() Olibar :/ biedulko, wytrzymaj A moja córa właśnie pożarła 90tkę mojego pokarmu i znowu jest głodna Kurde
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytanko czy karmilyscie juz w miejscu publicznym? Ja biore zawsze MM jak gdzues idziemy np na wizyte, bo sie krepuje, to taka intymna chwila i nie lubie jak ktos sie przygląda.... Wczoraj bylismy u tesciow i wychodzilam do drugiego pokoju, bo nie chcialam karmic w pokoju pelnym ludzi zwlaszcza przy tesciu i bracie Tz.
A i pytanko do Ady co zrobic , gdy dziecko ma czkawke po karmieniu? Moj Maly ma prawie po kazdym i denerwuje sie przy tym. Smoka nie chce. Dzis od biedy pociumcial minute i wyplul. W ogole on nie lubi "ssac na darmo" jak juz sie naje to wypluwa piers, przytula sie do niej i usmiecha (oczywiscie przez sen)
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
MAGGIE tu Ci też pogratuluję z serca, cudo waga
!!! Matko, mój szczurek prawie 7 tygodni starszy i wciąż ponad kilograma mu brak do rekordu, który ustanowiliście, hahahahah ![]() OLIBAR, ![]() Odnośnie fejsbuczka, dziewczyny, to ja też jestem za tym, żeby zbojkotować i tylko foty tam wrzucać jednak co wizaż to wizaż, tam jest jak w wielkiej metropolii, tutaj - nasza mała przytulna wioseczka (ELVE to komplement dla Wizażu, nie obśmiech.ujka żadna )U nas weekend pod znakiem meblowania kuchni, mąż od soboty rano skręcał i ustawiał, cudne są - kremowe, z retro uchwytami i ciemny bukowy blat do tego ![]() Pan Sówka bez zmian, tzn. zaborczy nadal, ja oczywiście nie wyrabiam ze studiami, domem i kp, ale dzielnie walczę -- najwyżej polegnę na uczelni, bo kp to jednak priorytet mój zaje.biście wręcz będę jechać w nocy, odciągać nazbierane w toalecie damskiej zdawać o 8 rano i wracać 10 godzin autokarem na-ten-tychmiast zanim mi cycki rozsadzi maskara jakaś, i to wszystko dla ciebie, synku niewdzięczny ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
zawinęłam sobie uroczo i romantycznie woalowy szal na szyję i biust, dyskretnie i seksownie ![]() Kuba się krztusi przy każdym karmieniu, czkawka też przy (po) każdym. My nie znaleźliśmy sposobu na to - jeśi się zakrztusi to szybko na ramię do pionu albo na przedramię buzią w dół - a czkawkę przeczekujemy na rękach.
|
|
#2967 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po urodzeniu nawet w 56 się topiła. Dopiero teraz zaczynają być dobre Chłop jak dąb ten Twój synuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gabi też się krztusi gapa jedna a ja zawsze stres wtedy Cytat:
Czekam z niecierpliwością na odchowalnię i mam nadzieję, ze więcej nas tutaj będzie pisało, a na FB fotki. Tutaj się fajnie nadrabia![]() JA się i tak dziwię kochana, że Ty jeszcze nie ześwirowałaś z tym swoim małym terrorystą SObie mamusię owniął wokół palca. Mam nadzieję, że choć kiedyś doceni mamusię
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapowiada sie meczaca noc..Wiktoś przeziebil gardło..juz dwa razy wpadł w panikę ze się dusi...bidula nie potrafi sobie od kaszleć..
I tak z braku snu bo czuwać nad synkiem ktos musi zajrzalam do Was.. Amelio..czkawka to sprawka połkniętego powietrza..a krztusi sie bo nie radzi sobie z polykaniem szybko zbierającego się mleczka w buziuni..sam sobie wypracuje tą technikę ssania i polykania na pewno ale Ty musisz mu tez to umożliwić 😊..czasami blednie mamusie myślą ze ich pociecha zaraz sie zakrztusi i kombinują zabierając..naciagajac..p ierś i malec zasysa wtedy powietrze z resztą pokarmu w buzi(efekt..czkawka)..tro szkę musicie wyluzować..wpakować porządnie sutek by wypelnil całą buzie maluszka i w pelnuym spokoju i rozluźnieniu pozwolić dziecku ssać..to ze pokarm leci bokiem czy pojawia się w kącikach ust to zjawisko całkiem normalne..najważniejsze to pelen luz...i reagować tylko jak maly sie zakrztusi ale wtedy dać mu tez szanse na samodzielne wyjście z sytuacji 😉 nie pomagać mu od razu bo to czasami właśnie utrudnia.. Amelio czkawka jest w pewnym rodzaju tez fizjologicznym skutkiem..tak ja beknięcie czy prukanie..raczej nie do uniknięcia...dobrze mówisz maluchy nie bardzo lubią czkawkę..slodko sie wściekają..ja zawsze jesli sie pojawila i długo meczyla moich synów..wciskalam cysia i po popiciu ratowali sytuację 😉 Olii..podejrzewam ze świetnie sobie poradzisz z techniką piers/dziecko+piers/laktator... Przystawiasz wygodnie małego do piersi np.z pod pachy na poduszce i nie ssie..a ty w tym samym czasie z drugiej ciągnij laktatorem...sprawdza sie idealnie ..ta metoda zawsze pomagala mi w bardzo szybkim tempie udoić nawet 130ml do kaszy manny jak wprowadzałam 😊 maly ssak pobudza receptorki idealnie i wtedy przepływ w drugiej piersi sie odblokuje i niemalże leci jak z kranu...spróbuj..10porcji po 100ml chyba styknie😊...aaaa i pamiętaj po tym "zabiegu"...przystawi aj małego do drugiej piersi..w taki sposób możesz ściągać nawet co karmienie..ale skoro masz miesiąc to raz czy dwa na dzień chyba wystarczy... ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Pisze z telefonu..prawie zawsze ..no przepraszam znowu slownikowy psikus... Oli..niech * ssie..(poprawka) 😉 |
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się znad cyca
![]() Aduś pytanie. Mam dziś wizytę u lekarza z małym, mogłabym odciągnąć pokarm i włożyć do tego niby termoopakowania (takie wyścielone styropianem), ile w tym może leżeć i czy mleko musi byc ciepłe przed podaniem?
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie adus ale tez to przerabialam
Edytowane przez rita_k Czas edycji: 2015-11-03 o 06:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Położna mówiła ze nie byłabym w stanie takiego kolosa naturalnie urodzić"
Zrobiłam sobie i zjadłam śniadanie i obiad ( właśnie kończę ), byliśmy na spacerze. Jak na pierwszy dzień sam na sam uważam to za sukces.
!
za siedzenie 

dzis 3 dzień po terminie. Nie piszę z wami regularnie, bo nie daję rady z moimi dłońmi, ale nie zapominajcie o mnie! Jestem z wami od samego początku... Po porodzie ma mi ból przejść, to z pewnością będę częściej pisać. Jutro mam wizytę z ust i ktg. Jak do pt nic nie ruszy, to w sobotę szpital. Boję się... Ehh
Dłonie straciły precyzję, czy jaki grom, że to już nie wygląda tak jak przed ciążą i w trakcie.
05.07.2008 
:
zaje.biście wręcz
Po urodzeniu nawet w 56 się topiła. Dopiero teraz zaczynają być dobre