|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Adka co do GBS to jest badanie czy nie jestes nosicielem paciorkowca bo jezeli jestes to w trakcie porodu musza CI podac antybiotyk zeby dziecko sie nie zarazilo. Nie wiem czy to w kazdym szpitalu u mnie w kazdym razie jak bede szla rodzic to mam sie juz zglosic z wynikiem badania zrobionego miedzy 34 a 37 tyg.
Evcia nie kracz to napewno zaden porod !! Eh cos mnie dzisiaj noga od rana rwie w lewej lydce normalnie jakbym byla po jakichs ciezkim cwiczeniach a nie wstala po nocy :/ Moj Tz wczoraj przyznal czego sie najbardziej boi ;-) poza samym porodem tego ze mala bedzie plakac a ja bede plakac bo ona bedzie plakac a on nie bedzie wiedzial co ma zrobic z nami;-) |
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej też miałam jechać do labo ale moc mnie opuściła..
My witamy z rana już po śniadaniu ogarnieta kuchnia, zmywarka i pralka chodzi mały przebrany ja też i teraz chwilka odpoczynku.. Aa było o lewatywach powiem tak że mnie samo generalnie przeczyscilo przed lewatywa jeszcze.. wzięłam lewatywe która sama sobie robiłam w wc nie wiem żadnych spektakularnych efektów nie zauważyłam może to kwestia moich wcześniejszychwizyt w wc.. i zżadnych powikłań też nie widziałam
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza nocka w domu. Maskara. Tz mowil ze rzucalam sie strasznie na lozku. A uspianie zajelo mi dwie godziny. Jak tak juz bedzie do konca to ja nie bede miala sily zeby urodzic.
A cala noc mi sie snila waga malego ba usg. Jakos chyba w podswiadomosci jeszcze mi to siedzi. W ogole to dzien dobry ![]() Mala do przedszkola wyszykowana, dziadek ja zawiezie bo ja juz nigdzie sie nie ruszam do konca tygodnia. |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
No nie nadrobie.
U mnie dalej problemy z netem.. a raczej z tego co wychodzi to z linią telefon. Przyjdzie dziś jakiś fachowiec. Dziś zaczynam 37 tydzień i cukier od wczoraj mi tak zaczął skakać ze aż się boję. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Pisze poeta na raty bo nie wiem ile wifi pociągnie.. 5 czy 7 min ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- 17 dni zostało.. wczoraj z tz znów dyskusja o imionach w końcu zagraliśmy w karty i stwierdziłam, że ten kto wygra wybiera. Wygrałam, ale chyba tz nie uznał tego układu ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jeszcze muszę do apteki pojechać zrobić im aferę.. debile mi dali zle paski testowe. Zamiast na glukoze to na beta ketony. No kurcze 15 min czeka się na realizację recepty i jeszcze to potrafią skopac.
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym gbs to jest tak że dziecko też dostaje antybiotyk..
I to jest tak że przykładowo w 37 tyg go nie masz a w 39 możesz już mieć bardzo łatwo się tym zarazić.. Ja przed samym porodem miałam robiony.. zresztą miałam ze 3 razy Nie mam totalnie siły..! Już dość mam cokolwiek zrobię to. Jestem tak zmęczona ze szok...
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z labo taka zmarznięta że odrazu wpakowałam się pod kołdre z gorącą herbatą. Chce już wiosne!
u mnie musiała wszystko mówić bo najpierw mi sie z lokowały skurcze a później po prostu ich nie czułam w sensie nie miałam żadnego poczucia że musze przeć jak to niektórzy mówią. Na szczęście młody szybko wyskoczył
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie!
Czasem Was podczytuję z krzaczków ![]() Gdzieś tam na początku wątku się odezwałam ale później mnie wcięło.. Jestem już w 31 tc i mam cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie. Można dołączyć?
|
|
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno inaczej się odczuwa skurcze jak sam poród się zaczyna a inaczej gdy wywołują...
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na kiedy masz termin no i kto będzie chłopak czy dziewczyna?
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Nam wczoraj kobieta mówiła, że każdy ssak wie jak rodzic i te wszystkie parcia przychodzą automatycznie. Co więcej-nie tylko my robimy robotę-dziecko też dużo pomaga instynktownie podczas porodu, także też jest zmęczone. Niesamowite, że np. czuje, ze musi przyciągnąć brodę do klatki piersiowej (tylko wtedy główka pasuje do kanału rodnego), potem musi wyciągnąć jak żyrafa a podobno często jest też tak (coś mi się wydaje, że Halwaya tak miała, skoro miała vacum), że wyjdzie główka i skurcze ustają na jakieś 3 minuty (czasem krócej, czasem dłużej) i wtedy maluch odpycha się nogami (czujecie już ten ból), bo czuje, że musi wyjść (a nie np. próbuje schować spowrotem głowę:p). Wtedy główka często robi się niebieska, ale to podobno naturalne. Niesamowite zjawisko taki poród![]() W ogóle to jak wyglądają porodówki w Polsce? Ja byłam w szoku. Mają 3 sale porodowe i w każdej myślałam, że to rodzinny pokój poporodowy- przytulnie, duże szerokie łóżko (oczywiście jedna sala dla jednej kobiety), ogromna wanna i inne przybory ułatwiające poród. I nie muszę mieć żadnej koszuli do porodu. Do ostatniej fazy (partej) mogę chodzić nawet w wygodnych spodniach, tylko msm wziąć jakieś na zmianę, bo w międzyczasie mogą odejść mi wody:p potem ściąga się tylko dół i rodzi w bluzce w ktorej się przyszło; ) a ja się martwilam czy skarpetki mogę mieć:p |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc i czołem. Ale się nie wyspalam. Przed 4 tak się cieszyłam ze dopiero pierwszy raz wstaje siku i dupa :p nie mogla zasnąć przez 1,5h
Wypisalam sobie urlop na piatek. Jeny żeby mi się udalo pozamykać wszystko :prosi Lili cześć jakie imię będzie? I czemu cesarka?---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dolinka trakt porodowy jest niczym z prlu ale sala do rodzinnego fajna Ja juz się śmiałam ze jak będzie zajeta to powiemy ze poczekamy ze jeszcze nie chce być przyjeta haha
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CC miałam na syna też. Byłam już w 40,5tc i mimo wywoływania porodu nic nie ruszyło. Lekarz zdecydował o cc i później mówił, że wody płodowe były już zielone. Dlatego też drugie cc. Ja też średnio sypiam. Jeszcze jak młody do nas nad ranem przychodzi to już w ogóle po spaniu mam. |
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Gratuluje córeczki
|
|||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Benita 8 to spory jeszcze wybór. U nas sie do 3 zawęziło ale obstawiamy Antosie. Mamy jeszcze lekki opór co mnie bardzo wkurza
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po wizyzice
A wiec, jezeli cukier zostsnie zaakceptowany przez lekarke to wychodze Ale mam co 3 dni ktg plus raz natydz usg z przeplywami Kurde, jak to u nas jest? Moge panstwowo? Skoro bede miala skierowanie ze szpitala? Bo ciekawam czy mam prawo wymagac na nfz kurde |
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha super ze wychodzisz !! a co do nfz to ja niestety nie pomoge bo w ogole nie korzystam :/
Benita no 8 imion to faktycznie spory wybor ale moze to jedno jedyne wybierzecie dopiero po porodzie
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
A bo zapomniałam się pochwalić, wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla malucha
tylko kupiłam dla eksperymentu proszek biały jeleń jakiś hipoalergiczny i musiałam dwa razy płukać bo się nie rozpuścił w 40 stopniach ![]() Cytat:
a znów te kompromisowe to no nie do konca do mnie przemawiają i tak to sobie trwa w zawieszeniu. Antosia ładne imie Na mojej liście jest Antek ![]() DOLINKA u nas porodówka zależy od szpitala, ale takie warunki jak opisujesz to raczej mało gdzie u nas :/ Co do porodu to jak pisałam u mnie natura poległa ale lekarka cos tam kombinowała i wywołała mi te parte. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Maja maja ale stare usg wiec bede prywatnie :/ prwnie
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
już myślałam , że nigdy nie uda mi się tutaj do Was dotrzeć
po rzuceniu focha na wizaż ( na kompie mi nie działał , z tel nie dodawały mi się posty )- zajęłam sie praniem i prasowaniem .. w między czasie przyjechała rodzinka .. później nie miałam internetu i jeszcze telefon miał awarie ;/;/ aaaaaaaaaaaaaaaaaaaale syt opanowana ! kurde brakowało mi WAS ! ide poczytać pare stron bo całosci nie dam rady nadrobić !
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanka, ktora ostatnio rodziła tez tak ostro dyskutowali imię z mężem. Godziny przegadane i zero kompromisu. Imię wybrali godzinę po tym jak przywieźli jej dziecko po cc na sale
![]() U nas już chyba jest póki co oficjalnie nie mówiliśmy nikomu. Mam nadzieję ze mężowi sie nie odwidzi ![]() 22 dni do porodu TŻ powtarza do Młodego zeby mu do głowy nie strzeliło wczesniej wychodzić. Najwcześniej w poniedziałek za 2 tygodnie, bo dopiero wtedy wróci z delegacji. Wyjeżdża w ta niedzielę...
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się suszą. Ja piorę w mleczku Lowella. Mi się bardzo podoba imię Hania natomiast tż się kategorycznie sprzeciwił ponieważ źle mu się kojarzy z naszą sąsiadką. Pod uwagę brana była Alicja i Iza ale stanęło na Kornelii. |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak mam ubezpieczenie na życie z zakładu pracy, a byłam na ip po kolizji to mogę chyba starać się o jakieś odszkodowanie nie? Bo w wypisie mam wstrząs mózgu wpisany.
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny
U mnie nocka w miarę, choć od 6 już tylko krecilam się z boku na bok. Dzisiaj w planach troche ruchu na świeżym powietrzu, troche lisci pograbic tyle ile bede miala sily. Wczoraj mała po 22 byla tak aktywna ze pierwszy raz mi noge wystawila, zlapalam ja a ona schowala i potem szalala juz po calym brzuchu uwielbiam takie chwile dziwnie mi Bedzie bez niej w środku ![]() U mnie będzie Wiktoria, szybko podjęliśmy zgodna decyzje, myslalam ze będzie gorzej
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też zwalam na żelazo :P robiłaś jeszcze badania ? czy żelazo podskoczyło ? Cytat:
![]() ![]() ![]() super pomysł ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no i gratulacje 2 kg szczęscia![]() Cytat:
to już bliżej niż dalej !! też nie wiecie kiedy to minęło ?? ja miałam takie ambitne plany na cały czas l4 .. i co .. guzik !! ![]() poleże jeszcze troche i zbieram sie potem do rossmana i pepco .. popołudniu pakuje torbę i zamawiam koszule .. a jutro jedziemy po wózek - mam przeczucie ze skonczy się to jednym wielkim fochem !
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
kurde nie wiem .. najlepiej zadzwon na jakąś infolinie zeby Ci sprawdzili .. albo jak masz gdzieś dokumenty to powinnaś mieć wykaz co dokłądnie obejmuje te ubezpieczenie
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze powinnas miec na nfz eszystko robione skoro to jest zalecenie ze szpitala. Ja z powodu starego lozyska mialam usg czesciej i wlasnie na nfz. dolinka u nas w szpitalu jest tylko jedna sala rodzinna taka wypasiona. I podobno nie ma na nia chetnych... kobiety wola rodzic same. |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tż u mnie zaproponował Wiktorię ale córka od znajomych ma tak na imie i jej nie trawie więc odpadła na starcie :Pmy nadal decyzji nie podjeliśmy :P miała być Iga ale cały czas myślimy bo strasznie twardo brzmi ;/ .. Zuzia przewija się nadal i doszła jeszcze Emilka .. już sama nie wiem ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

w końcu zagraliśmy w karty i stwierdziłam, że ten kto wygra wybiera. Wygrałam, ale chyba tz nie uznał tego układu