Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 07:40   #3961
limonka_86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Adka co do GBS to jest badanie czy nie jestes nosicielem paciorkowca bo jezeli jestes to w trakcie porodu musza CI podac antybiotyk zeby dziecko sie nie zarazilo. Nie wiem czy to w kazdym szpitalu u mnie w kazdym razie jak bede szla rodzic to mam sie juz zglosic z wynikiem badania zrobionego miedzy 34 a 37 tyg.

Evcia nie kracz to napewno zaden porod !!

Eh cos mnie dzisiaj noga od rana rwie w lewej lydce normalnie jakbym byla po jakichs ciezkim cwiczeniach a nie wstala po nocy :/

Moj Tz wczoraj przyznal czego sie najbardziej boi ;-) poza samym porodem tego ze mala bedzie plakac a ja bede plakac bo ona bedzie plakac a on nie bedzie wiedzial co ma zrobic z nami;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:45   #3962
simka234
Wtajemniczenie

Hej też miałam jechać do labo ale moc mnie opuściła..
My witamy z rana już po śniadaniu ogarnieta kuchnia, zmywarka i pralka chodzi mały przebrany ja też i teraz chwilka odpoczynku..

Aa było o lewatywach powiem tak że mnie samo generalnie przeczyscilo przed lewatywa jeszcze.. wzięłam lewatywe która sama sobie robiłam w wc nie wiem żadnych spektakularnych efektów nie zauważyłam może to kwestia moich wcześniejszychwizyt w wc.. i zżadnych powikłań też nie widziałam

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:03   #3963
czubasek20
Zakorzenienie

Pierwsza nocka w domu. Maskara. Tz mowil ze rzucalam sie strasznie na lozku. A uspianie zajelo mi dwie godziny. Jak tak juz bedzie do konca to ja nie bede miala sily zeby urodzic.
A cala noc mi sie snila waga malego ba usg. Jakos chyba w podswiadomosci jeszcze mi to siedzi.

W ogole to dzien dobry
Mala do przedszkola wyszykowana, dziadek ja zawiezie bo ja juz nigdzie sie nie ruszam do konca tygodnia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:15   #3964
halwaya
Zakorzenienie

No nie nadrobie.
U mnie dalej problemy z netem.. a raczej z tego co wychodzi to z linią telefon. Przyjdzie dziś jakiś fachowiec.
Dziś zaczynam 37 tydzień i cukier od wczoraj mi tak zaczął skakać ze aż się boję.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Pisze poeta na raty bo nie wiem ile wifi pociągnie.. 5 czy 7 min

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

17 dni zostało.. wczoraj z tz znów dyskusja o imionach w końcu zagraliśmy w karty i stwierdziłam, że ten kto wygra wybiera. Wygrałam, ale chyba tz nie uznał tego układu

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Jeszcze muszę do apteki pojechać zrobić im aferę.. debile mi dali zle paski testowe. Zamiast na glukoze to na beta ketony. No kurcze 15 min czeka się na realizację recepty i jeszcze to potrafią skopac.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:18   #3965
simka234
Wtajemniczenie

Z tym gbs to jest tak że dziecko też dostaje antybiotyk..
I to jest tak że przykładowo w 37 tyg go nie masz a w 39 możesz już mieć bardzo łatwo się tym zarazić..
Ja przed samym porodem miałam robiony.. zresztą miałam ze 3 razy
Nie mam totalnie siły..! Już dość mam cokolwiek zrobię to. Jestem tak zmęczona ze szok...

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2015-11-03, 08:29   #3966
benita84
Zadomowienie

Wróciłam z labo taka zmarznięta że odrazu wpakowałam się pod kołdre z gorącą herbatą. Chce już wiosne!

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a położna mówi kiedy zacząć przeć i jak długo?
u mnie musiała wszystko mówić bo najpierw mi sie z lokowały skurcze a później po prostu ich nie czułam w sensie nie miałam żadnego poczucia że musze przeć jak to niektórzy mówią. Na szczęście młody szybko wyskoczył
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:48   #3967
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć Mamusie!

Czasem Was podczytuję z krzaczków

Gdzieś tam na początku wątku się odezwałam ale później mnie wcięło..

Jestem już w 31 tc i mam cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.

Można dołączyć?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:52   #3968
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Wróciłam z labo taka zmarznięta że odrazu wpakowałam się pod kołdre z gorącą herbatą. Chce już wiosne!

u mnie musiała wszystko mówić bo najpierw mi sie z lokowały skurcze a później po prostu ich nie czułam w sensie nie miałam żadnego poczucia że musze przeć jak to niektórzy mówią. Na szczęście młody szybko wyskoczył
A ja właśnie miałam skurcze parte i nie mogłam ich powstrzymać, właśnie to poczucie że muszę przec..

Podobno inaczej się odczuwa skurcze jak sam poród się zaczyna a inaczej gdy wywołują...

Kocham
Stary 2015-11-03, 09:07   #3969
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Czasem Was podczytuję z krzaczków

Gdzieś tam na początku wątku się odezwałam ale później mnie wcięło..

Jestem już w 31 tc i mam cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.

Można dołączyć?
Zapraszamy serdeczniena kiedy masz termin no i kto będzie chłopak czy dziewczyna?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:11   #3970
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Zapraszamy serdeczniena kiedy masz termin no i kto będzie chłopak czy dziewczyna?
Termin mam na 3 stycznia ale przed świętami lekarz chce zrobić cesarkę. Mówił coś o 20tym grudnia..
Zobaczymy
Dziewczynka! Tym bardziej się cieszę, bo w domu mamy już 4 letniego synka
Stary 2015-11-03, 09:16   #3971
dolinka881
Zadomowienie

Hejka!
Nam wczoraj kobieta mówiła, że każdy ssak wie jak rodzic i te wszystkie parcia przychodzą automatycznie. Co więcej-nie tylko my robimy robotę-dziecko też dużo pomaga instynktownie podczas porodu, także też jest zmęczone. Niesamowite, że np. czuje, ze musi przyciągnąć brodę do klatki piersiowej (tylko wtedy główka pasuje do kanału rodnego), potem musi wyciągnąć jak żyrafa a podobno często jest też tak (coś mi się wydaje, że Halwaya tak miała, skoro miała vacum), że wyjdzie główka i skurcze ustają na jakieś 3 minuty (czasem krócej, czasem dłużej) i wtedy maluch odpycha się nogami (czujecie już ten ból), bo czuje, że musi wyjść (a nie np. próbuje schować spowrotem głowę:p). Wtedy główka często robi się niebieska, ale to podobno naturalne. Niesamowite zjawisko taki poród

W ogóle to jak wyglądają porodówki w Polsce? Ja byłam w szoku. Mają 3 sale porodowe i w każdej myślałam, że to rodzinny pokój poporodowy- przytulnie, duże szerokie łóżko (oczywiście jedna sala dla jednej kobiety), ogromna wanna i inne przybory ułatwiające poród.
I nie muszę mieć żadnej koszuli do porodu. Do ostatniej fazy (partej) mogę chodzić nawet w wygodnych spodniach, tylko msm wziąć jakieś na zmianę, bo w międzyczasie mogą odejść mi wody:p potem ściąga się tylko dół i rodzi w bluzce w ktorej się przyszło; ) a ja się martwilam czy skarpetki mogę mieć:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:20   #3972
Fionka_31
Zakorzenienie

Czesc i czołem. Ale się nie wyspalam. Przed 4 tak się cieszyłam ze dopiero pierwszy raz wstaje siku i dupa :p nie mogla zasnąć przez 1,5h

Wypisalam sobie urlop na piatek. Jeny żeby mi się udalo pozamykać wszystko :prosi

Lili cześć jakie imię będzie? I czemu cesarka?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Dolinka trakt porodowy jest niczym z prlu ale sala do rodzinnego fajna Nowe lozko, duza wanna, piłki, cd

Ja juz się śmiałam ze jak będzie zajeta to powiemy ze poczekamy ze jeszcze nie chce być przyjeta haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:22   #3973
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc i czołem. Ale się nie wyspalam. Przed 4 tak się cieszyłam ze dopiero pierwszy raz wstaje siku i dupa :p nie mogla zasnąć przez 1,5h

Wypisalam sobie urlop na piatek. Jeny żeby mi się udalo pozamykać wszystko :prosi

Lili cześć jakie imię będzie? I czemu cesarka?
Chyba Kornelia
CC miałam na syna też. Byłam już w 40,5tc i mimo wywoływania porodu nic nie ruszyło.
Lekarz zdecydował o cc i później mówił, że wody płodowe były już zielone.
Dlatego też drugie cc.

Ja też średnio sypiam. Jeszcze jak młody do nas nad ranem przychodzi to już w ogóle po spaniu mam.
Stary 2015-11-03, 09:30   #3974
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Z tym gbs to jest tak że dziecko też dostaje antybiotyk..
I to jest tak że przykładowo w 37 tyg go nie masz a w 39 możesz już mieć bardzo łatwo się tym zarazić..
Ja przed samym porodem miałam robiony.. zresztą miałam ze 3 razy
Nie mam totalnie siły..! Już dość mam cokolwiek zrobię to. Jestem tak zmęczona ze szok...
jeszcze nie miałam tego gbs. A w pierwszej ciąży miałam dwa razy bo raz skierowanke od gina jakoś ok 36tyg a później i tak jak mnie przyjmowali do szpitala do drugi raz robili to badanie.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
17 dni zostało.. wczoraj z tz znów dyskusja o imionach w końcu zagraliśmy w karty i stwierdziłam, że ten kto wygra wybiera. Wygrałam, ale chyba tz nie uznał tego układu
u nas jest aktualnie lista 8 imion, ułożyliśmy według kolejności które nam się najbardziej podoba... oczywiście lista tżta to odwrotnkść mojej

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Termin mam na 3 stycznia ale przed świętami lekarz chce zrobić cesarkę. Mówił coś o 20tym grudnia..
Zobaczymy
Dziewczynka! Tym bardziej się cieszę, bo w domu mamy już 4 letniego synka
witaj Lili Gratuluje córeczki
Stary 2015-11-03, 09:33   #3975
Fionka_31
Zakorzenienie

Benita 8 to spory jeszcze wybór. U nas sie do 3 zawęziło ale obstawiamy Antosie. Mamy jeszcze lekki opór co mnie bardzo wkurza

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:41   #3976
sylwoha
Zakorzenienie

Witam sie po wizyzice

A wiec, jezeli cukier zostsnie zaakceptowany przez lekarke to wychodze
Ale mam co 3 dni ktg plus raz natydz usg z przeplywami
Kurde, jak to u nas jest? Moge panstwowo? Skoro bede miala skierowanie ze szpitala?
Bo ciekawam czy mam prawo wymagac na nfz kurde
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:45   #3977
limonka_86
Zadomowienie

Sylwoha super ze wychodzisz !! a co do nfz to ja niestety nie pomoge bo w ogole nie korzystam :/

Benita no 8 imion to faktycznie spory wybor ale moze to jedno jedyne wybierzecie dopiero po porodzie
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:48   #3978
benita84
Zadomowienie

A bo zapomniałam się pochwalić, wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla malucha tylko kupiłam dla eksperymentu proszek biały jeleń jakiś hipoalergiczny i musiałam dwa razy płukać bo się nie rozpuścił w 40 stopniach

Cytat:
Benita 8 to spory jeszcze wybór. U nas sie do 3 zawęziło ale obstawiamy Antosie. Mamy jeszcze lekki opór co mnie bardzo wkurza
niby wybór spory ale ja odrzucam kategorycznie pierwszą trójkę z listy tżta a on z mojej a znów te kompromisowe to no nie do konca do mnie przemawiają i tak to sobie trwa w zawieszeniu.

Antosia ładne imie Na mojej liście jest Antek

DOLINKA u nas porodówka zależy od szpitala, ale takie warunki jak opisujesz to raczej mało gdzie u nas :/ Co do porodu to jak pisałam u mnie natura poległa ale lekarka cos tam kombinowała i wywołała mi te parte.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie po wizyzice

Kurde, jak to u nas jest? Moge panstwowo? Skoro bede miala skierowanie ze szpitala?
A gdzie masz robić to ktg i usg? Mają taka przyszpitalną przychodnie? Bo jak tam to na pewno możesz na nfz.
Stary 2015-11-03, 09:50   #3979
sylwoha
Zakorzenienie

Maja maja ale stare usg wiec bede prywatnie :/ prwnie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:54   #3980
0enedue
Zadomowienie

już myślałam , że nigdy nie uda mi się tutaj do Was dotrzeć
po rzuceniu focha na wizaż ( na kompie mi nie działał , z tel nie dodawały mi się posty )- zajęłam sie praniem i prasowaniem .. w między czasie przyjechała rodzinka .. później nie miałam internetu i jeszcze telefon miał awarie ;/;/

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaale syt opanowana ! kurde brakowało mi WAS !
ide poczytać pare stron bo całosci nie dam rady nadrobić !

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:57   #3981
Koritsi_a
Zadomowienie

Koleżanka, ktora ostatnio rodziła tez tak ostro dyskutowali imię z mężem. Godziny przegadane i zero kompromisu. Imię wybrali godzinę po tym jak przywieźli jej dziecko po cc na sale

U nas już chyba jest póki co oficjalnie nie mówiliśmy nikomu. Mam nadzieję ze mężowi sie nie odwidzi

22 dni do porodu TŻ powtarza do Młodego zeby mu do głowy nie strzeliło wczesniej wychodzić. Najwcześniej w poniedziałek za 2 tygodnie, bo dopiero wtedy wróci z delegacji. Wyjeżdża w ta niedzielę...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:04   #3982
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
A bo zapomniałam się pochwalić, wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla malucha tylko kupiłam dla eksperymentu proszek biały jeleń jakiś hipoalergiczny i musiałam dwa razy płukać bo się nie rozpuścił w 40 stopniach

niby wybór spory ale ja odrzucam kategorycznie pierwszą trójkę z listy tżta a on z mojej a znów te kompromisowe to no nie do konca do mnie przemawiają i tak to sobie trwa w zawieszeniu.
Ja dzisiaj zrobiłam pierwsze prania dziecięcych ciuszków
Już się suszą.
Ja piorę w mleczku Lowella.

Mi się bardzo podoba imię Hania natomiast tż się kategorycznie sprzeciwił ponieważ źle mu się kojarzy z naszą sąsiadką.

Pod uwagę brana była Alicja i Iza ale stanęło na Kornelii.
Stary 2015-11-03, 10:06   #3983
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak mam ubezpieczenie na życie z zakładu pracy, a byłam na ip po kolizji to mogę chyba starać się o jakieś odszkodowanie nie? Bo w wypisie mam wstrząs mózgu wpisany.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:07   #3984
kleo_4
Zakorzenienie

Część dziewczyny
U mnie nocka w miarę, choć od 6 już tylko krecilam się z boku na bok. Dzisiaj w planach troche ruchu na świeżym powietrzu, troche lisci pograbic tyle ile bede miala sily.
Wczoraj mała po 22 byla tak aktywna ze pierwszy raz mi noge wystawila, zlapalam ja a ona schowala i potem szalala juz po calym brzuchu uwielbiam takie chwile dziwnie mi Bedzie bez niej w środku
U mnie będzie Wiktoria, szybko podjęliśmy zgodna decyzje, myslalam ze będzie gorzej

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:09   #3985
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Koleżanka, ktora ostatnio rodziła tez tak ostro dyskutowali imię z mężem. Godziny przegadane i zero kompromisu. Imię wybrali godzinę po tym jak przywieźli jej dziecko po cc na sale
U mnie w rodzinie też nie mogli się zdecydować na imię dla synka. Mieli sporo typów, w końcu zapisali małego w urzędzie jako Tymek a po tygodniu zmienili na Krystian
Stary 2015-11-03, 10:12   #3986
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Zapytałam czy to nadal chłopiec, odpowiedziała, że tak.. mimo, że tak jak napisałam-mierzyla tylko brzuszek, główkę i kość udowa...
Może przy tej kości coś widziała, ale pewności nie mam. Szczęścia do ginów też nie:/
będzie chłopak nie ma innego wyjścia, chociaż powiem CI ze ja ostatnio mam stresa co zrobie jak się okaze ze u mnie też będzie chłopak

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Moja jest czarno-zielona. Zwalam na żelazo!
też zwalam na żelazo :P robiłaś jeszcze badania ? czy żelazo podskoczyło ?

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
kochana mnie wprost napier.dala pachwina.
Lewa dokladnie, ale chyba naciagnelam wczoraj przy tym przelazeniu przez pasazera.

a i nerwobol w prawym udzie.
ale bede marudna dzisiaj

aaa ide drukowac kartke ze jestem w ciazy prosze zachowac odstep od auta ;D
hahahahha super pomysł

Cytat:
Wiecie co. Bola mnie dzis kości biodrowe ale tak z tylu i na pośladkach. Normalnie jakbym zakwasy miala. Mam wrażenie ze dupa mi sie rozchodzi
ja mam tak co 2 dzien ;/ zakwasy na tyłku i nogach ;/;/
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie i dołączam do słodkich mamuś. Miałam pobranego GBSa, Kubuś waży ponad 2 kg i jest dalej w położeniu główkowym
dobrze, że to finisz no i gratulacje 2 kg szczęscia

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

U nas już chyba jest póki co oficjalnie nie mówiliśmy nikomu. Mam nadzieję ze mężowi sie nie odwidzi

22 dni do porodu TŻ powtarza do Młodego zeby mu do głowy nie strzeliło wczesniej wychodzić. Najwcześniej w poniedziałek za 2 tygodnie, bo dopiero wtedy wróci z delegacji. Wyjeżdża w ta niedzielę...

to już bliżej niż dalej !!
też nie wiecie kiedy to minęło ?? ja miałam takie ambitne plany na cały czas l4 .. i co .. guzik !!

poleże jeszcze troche i zbieram sie potem do rossmana i pepco .. popołudniu pakuje torbę i zamawiam koszule ..

a jutro jedziemy po wózek - mam przeczucie ze skonczy się to jednym wielkim fochem !

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-03, 10:13   #3987
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Część dziewczyny
U mnie nocka w miarę, choć od 6 już tylko krecilam się z boku na bok. Dzisiaj w planach troche ruchu na świeżym powietrzu, troche lisci pograbic tyle ile bede miala sily.
Wczoraj mała po 22 byla tak aktywna ze pierwszy raz mi noge wystawila, zlapalam ja a ona schowala i potem szalala juz po calym brzuchu uwielbiam takie chwile dziwnie mi Bedzie bez niej w środku
U mnie będzie Wiktoria, szybko podjęliśmy zgodna decyzje, myslalam ze będzie gorzej
Córka koleżanki ma na imię Wiktoria. Inni wołają na nią Wicia. Osobiście bym zatlukla

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:14   #3988
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak mam ubezpieczenie na życie z zakładu pracy, a byłam na ip po kolizji to mogę chyba starać się o jakieś odszkodowanie nie? Bo w wypisie mam wstrząs mózgu wpisany.
kurde nie wiem .. najlepiej zadzwon na jakąś infolinie zeby Ci sprawdzili .. albo jak masz gdzieś dokumenty to powinnaś mieć wykaz co dokłądnie obejmuje te ubezpieczenie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-03, 10:14   #3989
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie po wizyzice

Wydaje mi sie ze powinnas miec na nfz eszystko robione skoro to jest zalecenie ze szpitala.
Ja z powodu starego lozyska mialam usg czesciej i wlasnie na nfz.

dolinka u nas w szpitalu jest tylko jedna sala rodzinna taka wypasiona. I podobno nie ma na nia chetnych... kobiety wola rodzic same.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:16   #3990
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Córka koleżanki ma na imię Wiktoria. Inni wołają na nią Wicia. Osobiście bym zatlukla
Wicia tż u mnie zaproponował Wiktorię ale córka od znajomych ma tak na imie i jej nie trawie więc odpadła na starcie :P
my nadal decyzji nie podjeliśmy :P miała być Iga ale cały czas myślimy bo strasznie twardo brzmi ;/ .. Zuzia przewija się nadal i doszła jeszcze Emilka .. już sama nie wiem ..

Iga 14.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości